http://youtu.be/OYI5nkO-RbA
Printable View
אני מקווה שהכן יעשו את הדבר הנכון בכול פרויקט במדינה שלנו גם מבחינה סביבתית .
עידו
אותי קצת מעצבנים כל המתחסדים הירוקים. כבר היום יש קו רקבת משא עד צין.
מצד שני אני מעריך שהקו הזה יבנה בערך כמו שבונים את הרקבת תקלה בתל אביב... לפיכך אין סכנה ממשית לנוף.
לא עניין של מתחסדים, אם אפשר גם לבנות וגם לשמור על סביבה אז למה לא ?
המסילה הקיימת של אורן צין תישאר קיימת בחלופה של נתיבי ישראל ואף תוכפל ואילו בחלופה הירוקה היא תפורק והאזור ישוקם!!!
הרכבת לאילת בחלופה של נתיבי ישראל עוברת במישור ימין ליד החניון והגבים, ליד תחתית מעלה עקרבים (ציר המצלעות) נחל סייף ושביל המעינות- ממש תענוג.
גילוי נאות- מעורב בניסיונות ההצלה
הקמת הרכבת לאילת תופסת תאוצה בימים אלו לא סתם, והיא תקום, מהר יותר ממה שהציניים שביננו חושבים. והסיבה היא שהעולם חייב בדחיפות אלטרנטיבה לשינוע סחורות במקום תעלת סואץ, שהיציבות והבטחון של המעבר בה מוטלים בספק גדול... לא לדאוג, המימון לפרויקט הזה יגיע, אני מנחש שקבוצות יזמים בינלאומיות יתחרו על הפרויקט האדיר הזה תמורת הזכויות לשינוע כל טוב מסין דרך נמל אילת לנמל אשדוד ולארופה, ועוד כמה מיליארדים בשביל חלופה ירוקה יותר הם לא מה שיטרפד את הפרוייקט הזה.
צאו מהחלום הזה, בשטח המדברי הזה אין שיקום אמיתי של תשתית כבדה שכזו, אולי ויזואלי מרחוק.
המחיקה של פני השטח והעלמת כל מחזור הזרעים והפעילות באזור כבר עשרות שנים, באזור רגיש כזה אומרת ששיקום לא יהיה.
זה לא ג׳ונגל שמכסה בשנתיים עם צמחיה ומעלים את הכל מתחת.
תראה את האזור מחצבות פוספטים שניסו לשקם, מרחוק זה איכשהו נראה כמו אזור צחיח יותר מהסביבה, ומקרוב אתה רואה ששום דבר לא צומח שם.
נמרוד
אם תסע בקו אילת רקבת לפני 2020 יש לך ממני בקבוק וויסקי משובח.
ככה, בלי שום התחייבות מצידך.
עכשיו רק תוודא שהגיבוי של האתר עובד ;-)
אני, אגב, אשמח להפסיד!
סגור ומתועד בועז.
התכניות אגב מדברות על 2018, ככה ש2020 נשמע לי סביר. וזה לא קו רכבת לאילת, זה החלק הקריטי מקו מטענים מסין לארופה. מה שיכול לעצור אותו זה רק אם תקום מדרום לנו באורח פלא דמוקרטיה חילונית יציבה בראשות איזה יאיר לפיד מצרי... תגיד לי אתה מה הסיכוי... ולכן הוא יקום - התיירות לאילת והפיתוח של דימונה והערבה הם תופעות לוואים בלבד.
יש את הטכנולוגיה של הגשרים ה"מיוחדים" שבונים "מלמעלה" בלי לגרום נזק לנוף שמתחת. הגשרים של הקטע הצפוני של כביש 6 נבנו בשיטה הזו והקבלן קיבל על זה תשלום שמן - רק שקבלן ישראלי כמו קבלן ישראלי - קודם כל שיטח את כל השמורה שמתחת לגשר ואז התחיל לבנות "מלמטה", כרגיל, את הגשרים המיוחדים הידידותיים לסביבה...
וגם בדרך לאילת זה יהיה. ישלמו על השיטות ה"ירוקות" ובסוף נקבל מה שתמיד.
אסף.
עוד יהיה שם יער ודובים יהלכו בו... ;-)
הדבר הכי יציב וחזק בישראל זו הביורוקרטיה. רק עליה אני סומך.
תוסיף לזה את מה שקורה בעולם המוסלמי כיום.
אז אני בכלל לא יודע מה ואיפה נהיה ( אם בכלל) עד 2020, איזה מלחמות ואיזה גבולות יהיו פה ( אולי בכלל נכבוש את סיני מחדש).
בכל מקרה כפי שציינתי קודם לכן אשמח מאוד להפסיד בהתערבות הזו.
מפגש גיפולוג חורף 2020....
אני רק אשים את זה כאן:
http://www.themarker.com/mobile/1.1832151
בוקר טוב,,
אני לא בטוח אם ומתי תיבנה הרכבת לאילת, אבל אולי לא שמתם לב שהדבר תלוי בשלושה פרוייקטים ענקיים נילווים שנמצאים אומנם בשלבי תיכנון מתקדמים :
1. נמל אילת החדש + מסוף מטענים אשר אמור להיבנות באזור שאנחנו מכירים כ"חוף הצפוני" בניית תעלת כניסה צפונה והכשרת השטח עד מסוף רבין (הכניסה לירדן) כנמל הראשי של אילת, כאשר הנמל הקיים + הנמל הצבאי "יעלמו" .
2. הרחבת נמל חיפה למסוף מטענים ענק - ההרחבה הנה באזור הקישון מפתח הקישון וצפונה ! עד קו הקריות כולל נמל צבאי חדש.
3. הרחבת נמל אשדוד צפונה כולל מסוף מטענים ענק.
כאשר כל אלו היו מוכנים אז אולי אפשר יהייה לדבר על "כדאיות כלכלית" לרכבת לאילת.
אבל כרגיל במחוזותינו,,,,כפי הנראה יעבדו הפוך.
יחיעם אפשר גם להגיד שהכדאיות של הרחבת הנמלים תלויה ישירות בקו רכבת יעיל לאילת.
בכל מקרה, הפרויקטים האלו הם כולם חלק מהפיכה של ארץ ישראל למעבר סחורות יבשתי אלטרנטיבי לתעלת סואץ, תוצאת לוואי ישירה של התפוררות הסדר בעולם הערבי. התהליך התחיל זה מכבר והוא יהיה אחד מהמאפיינים הבולטים ביותר של כל מה שקורה במדינה הזאת בעשור הקרוב. וזה כנראה, בגדול, סימן טוב.
הפרוקיט אינו מוגדר כפרויקט כלכלי - אפילו משרד התחברה טוען זאת. על פי החלטת הממשלה זה פרוייקט אסטרטגי.
בכל הבדיקות שנעשו התברר שהכוונה להיות נתיב יבשתי חלופי לתעלת סואץ מצחיקות וזה מהסיבות הבאות:
1- הרכבת כמו שהיא מתוכננת מסוגלת להעביר כמות מכולות השווה רק לשתי אוניות מסע בשבוע (5000 מכולות לאוניה) אל מול עשרות אוניות בשבוע בתעלת סואץ .
2- כל אחד שמבין בכלכלה יודע שברגע שתהיה תחרות המחיר לעבור בתעלת סואץ ירד- מי שירויחו יהיה העוברים בתעלה ומדינת ישראל תישאר עם בור תקציבי של עשרות מיליארדים.
3- סביר להניח שמדינת ישראל לא תהיה מעוניינת להיכנס לאימות מול מיצרים בסוגיה הזאת.
לצערי היום בישיבת הועדה המחוזית דרום הוחלט על קידום החלופה הלא סביבתית.
מקווה שזה לא יהיה בכייה לדורות
אתמול אושרה החלופה הלא ירוקה.
בכתבה מצוינים שלבי הפרוייקט שראשיתו אי שם ב 1955...
מצ״ב כתבה מ ynet
http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=4343719
היום הופתעתי לקרוא שתוכניות המסילה מצין לאילת מדברות על מסילה אחת לרכבת מטען שתנוע במהירות של עד 50 קמש.....
סוג של רכבת העמק באיחור של מאה שנה
זה מספיק טוב בשביל לדחוף מכולות סיניות מאילת לאשדוד.