נו מה נסגר איתם? (סגירת נחל דישון לנסיעה)
אין...זה לא יאומן...- הג'יפאים תמיד יהיו השחורים שדופקים אותם. המזיקים , המזהמים , הילדים המופרעים של הכתה....
רוכבי האופניים ...הם צדיקים...מלאכים....במיוחד עם הטייצים שלהם....(בא לי להקיא עליהם!)
קבלו את השוס הבא:
http://www.parks.org.il/News/Pages/dishonNachal.aspx
מחירי הדלק בשמיים , אנחנו כבר לא מטיילים , ג'יפ זה לעשירים , אז כשנוסעים לטייל....אז עוד "לא " ועוד "אסור"......
ניתץ הפין!
תגובה: נו מה נסגר איתם???!!!!!!
אוקי, אז סוגרים את הקטע המרכזי של הדישון לתנועת רכב כי משקמים את הנחל. לא ידעתי. מצד אחד חבל, אחד ממסלולי הג'יפים היפים בארץ. ומצד שני - לגיטימי. ההשפעה של כמויות הכלים שנוסעות שם, כולל טיולי הטרקטורונים והריינג'רים של המפעילים השונים בסביבה - בגלל שזה מסלול כל כך יפה, וגם נגיש, עביר וקל לנהיגה - משפיעה על השטח בצורה בולטת ביותר. אם מחליטים להזרים מים באופן קבוע ולשקם את הנחל, ומעכשיו המסלול יהיה רגלי בלבד - אין לי בעייה עם זה.
נו באמת נמרוד....
הנחל הזה מטוייל מאד בדיוק 3-4 חודשים בשנה.זהו. מה כבר קרה??? איזה אסון גדול זה....שיעברו שם כמה ג'יפים כל שבת (אפילו 100 כל שבת, לא קרה כלום...).
אפשר לחשוב שידידנו המדוושים עם המכנסיים הצמודים ....הם בסדר.....הצמיגים שלהם בסדר....- אז זהו שלא!!
הם גם יורדים מהשבילים , רומסים צמחים ופרחים וכובשים כל מיני שבילי "סינגל" , " שמינגל " כדי להראות למי יש יותר גדול ויותר יקר....
אבל להם אף אחד לא אומר מילה.....בטענות ירוקות שיקריות ומטופשות....
זה בסדר...זה טרנד ירוק של העשור הזה...והוא יחלוף ויבוא טרנד אחר יותר מעצבן...
אנחנו השעירים לעזאזל פה . למה ? כי אנשים זה כמו מים...הולכים לאן שנח וקל להם....(במיוחד אם יש להם הרבה כח ביד )
נמרוד,
זה מה שנקרא מדרון חלקלק
גם את מעלה שגיא סגרו "לשיקום" וההמשך ידוע
בעיני לא לגיטימי לסגור, לתמיד (שלא יהיו לך אשליות והלוואי ואתבדה) את אחד מהמסלולים היפים באזור
ולאן יתנקזו כל ה"רגולרים" והטיולים החצי-יומיים של המפעילים האלה ?
מעניין אם בדקו, למשל, את נושא זיהום המים עליו הם מדברים, אני אתפלא.
והסיפור על "קוליסים" בצפון, במיוחד בתוך ערוץ נחל, מעיד על חוסר הבנה בסיסית
תגובה: נו מה נסגר איתם? (סגירת נחל דישון לנסיעה)
אם בעקבות הקטנת\הפסקת השאיבה הנחל באמת יזרום כל השנה ויתאפשר לטייל שם בחינם ולטבול במים , אני בעד אפילו עד מאוד.
לא חסר מקומות לטייל בהם עם הרכב.
אפשר לארגן איזה טיול אחרון לפני הסגירה.........
מוכן לארגן, להוביל , מה עוד שהסופ"ש יש גשם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וזו רק ההתחלה לה לה.
זו ממש לא ההתחלה, זה ההמשך של ההתחלה...
כנסו לפרופורציות.
סגרו, סוגרים ויסגרו שבילים ודרכים מסיבות כאלו ואחרות. השטח משתנה, והמטיילים, כמותם וסוגם ומאפייניהם משתנים, ואוכלוסית ישראל גדלה, וכדי לשמור על הטבע מתבצעים כל מיני צעדים. וסגירה של קטעי נחל או שביל יחודיים וספציפיים לנסיעה ברכב, זה ממש לא נורא. כמו שכתב אביב - אם נחל דישון יחזור להיות נחל איתן, ומסלול לטיולים ברגל בלבד, זה יהיה נפלא. במצב הנוכחי שלו מגיעים בשבתות לא מאה ג'יפים אייל - נסה אלף! ופקקים הם תופעה נפוצה שמוציאה את החשק להתקרב לשם בשבת. והשבילים כל כך חרושים ובוציים שטיול רגלי למעשה הופך לבלתי אפשרי.
כמה שבילי טיולים סוגרים? פעם בכמה שנים, אפשר לחיות ולכבד את זה, חברים. זה לא נעשה כלאחר יד. ואת מעלה שגיא סגרו לפני למעלה מעשור. את החלק המזרחי של מכתש רמון סגרו לפני שאני התחלתי לטייל. מצער אותי שאני לא יכול לסוע בג'יפ באזור הנרחב והמדהים הזה? לא באמת. זה בסדר.
לא הבנתי מה זה קשור לאופנים , כל כלי הרכב עם מנוע או בלי וגם מטילים רגלים יכולים לעשות נזק וגם עושים .
הפטנט של בני אדם עם הוא שונה אז אני שונא אותו מוזר מאוד , זה לא מחויב המציאות אפשר לחיות טוב עם כולם רק קצת כבוד לזולת ודרך ארץ ובזה זה נגמר .
עידו
נמחקו כאן מספר הודעות עקב תוכן לא ראוי.
למי שלא זוכר - כללי הפורום.
נא לשמור על תרבות דיון ושפה נקייה.
מצטרף לנמרוד, סוף סוף משחררים קצת מעיינות, נחלים יחזרו לזרום כמו שהם אמורים.
במילואים שלי אני עושה קבוע קו מעל נחל דישון, וחרשתי אותו הלוך חזור עם כל כלי רכב צבאי שהצלחתי לשים עליו את היד.
עצוב לי שלא אסע שם יותר, אבל אין ספק שהאוטוסטרדה שנהייתה שם כבר מוגזמת.
ואם במקום זה נקבל נחל זורם שכבר כמעט ואי אפשר למצוא בארץ, אני סבבה עם זה לגמרי.
יש כתבה בנושא בהארץ - וכמובן בתגובות יש כאלה שטוענים שהגיפאים הם פושעים...
http://www.haaretz.co.il/news/science/1.1960027
מה שמדכה אותי - הקבוצה שלי הלכה לעשות טיול פרידה בנחל, ואני תקוע עם חום מול המחשב :-(
רבין
כלומר - אם באתי עם רכב השטח שלי - אסור לי להיכנס - אך אם אשכור רכב שטח ממושב דישון - מותר להיכנס!?!?
לפני שאתם קופצים אתם בטוחים שעדיין ניתן להיכנס לשם עם טרקטרוני דישון ? או שאולי הכתבה הוכנה מראש ולא התעדכנה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
לפני שאתם קופצים אתם בטוחים שעדיין ניתן להיכנס לשם עם טרקטרוני דישון ? או שאולי הכתבה הוכנה מראש ולא התעדכנה?
רק על סמך מה שכתוב. הנושא מוזכר בכתבה מ 9.5.13
"אבל אליה וקוץ בה. במרץ האחרון החליטו ברשות הטבע והגנים לסגור את החלק העליון של הנחל לתנועת כלי רכב ממונעים לצורכי שימור הטבע והסביבה ......... לטבע זו בשורה מופלאה, למטיילי הג'יפים לא כל כך, אבל גם לזה יש פתרון.
למי שאין ג'יפ יש פתרון נפלא בשם "טרקטורוני דישון". ה..................... מאז נסגר הקטע העליון, הטרקטורונים ממשיכים להיכנס לשטח באישור ובמסלולים מיוחדים, כך שחוויית הארבע על ארבע לא נפגמת."
מצד אחד זה באמת מעצבן, זה חתיכת מנופול על נחל.
מצד שני, אי אפשר להשוות את נפח התנועה של טרקטורוני דישון, למה שקורה בדישון בשבתות השיא ובכלל.
בהתחשב בזה שפרנסה רבה גם ככה אין באזור, והאטרקציה המרכזית שלהם היא הנחל, אני מסוגל לחיות עם זה שהנחל נשמר מנפח התנועה הכבד שהיה בו ושעדיין ינועו בו שיירות איטיות של טרקטורוני דישון. (ומנסיון הם לא נותים לך לתת בגז....).
אגב זו דוגמא מצוינת למידתיות שדוברה בשירשור על אורי והערסים.