חובבי רכבי שטח בשלט רחוק - התפקדו
רבים מאיתנו אוהבים רכבי שטח לא רק ב-1:1 אלא גם בקטן... כן, אלה רק צעצועים, אבל של גדולים. הם מורכבים ומשוכללים (וגם דורשים תיקונים ותחזוקה ואינסוף שיפורים ובולעים ים של כסף) כמעט כמו הדבר האמיתי בגודל מלא.
יש זחלנים (רוק-קרולרים) שזוחלים לאט-לאט ומטפסים על כל דבר, ויש רוק-רייסרים שיודעים גם להתפרע במהירויות חבל"ז, ויש סקיילים (SCALE) מדוייקים שלפעמים קשה להבדיל בינם לבין המציאות, ויש מונסטרים מהירים ופרועים שעפים גבוה ורחוק, ויש טרופי טראקים/באחה אלימים באמת עם הנעה אחורית, ויש באגים, ומה לא.
אם נתחשב בקני המידה שלהם (1:10, 1:8, 1:5) אז ביצועי העבירות/מהירות שלהם בלתי נתפסים.
בקיצור - כל מי שיש לו/לילד שלו אוטו קטן בשלט רחוק שנוסע בשטח ורוצה להשוויץ - קדימה! (לא, לא צריך לטשטש לוחית רישוי!... ;) למשטרה ולמשרד התחבורע לא אכפת - עדיין...) אם יש כאן בין גולשי ג'יפולוג הרבה חובבים של הז'אנר כמו שאני חושב - אפשר יהיה להתחיל מפגשים וכו'.
מישהו צריך להיות ראשון, אז אני אתחיל:
זחלן (ROCK-CRAWLER) של עידו (הג'וניור שלי, בן 12.5. אני רק המכונאי וכמובן ספונסר של הכלי)
דגם: VENOM CREEPER
קנ"מ: 1:10
שילדה: מקורית, עריסת אלומיניום.
מנוע: 50 ליפופים FIREBALL
גיר: מהירות אחת. איטית מ-א-ו-ד
מתלים: 4LINK, קפיצי סליל
2 סרנים חיים. נעילה קבועה מאחור (סוג של "זיקה" תוצרת עצמית), נעילה נשלטת (מכנית, כפתור על הסרן, ניתן לשליטה מרחוק) מלפנים
שיפורים: צמיגים HB ROVER 2.2 סרבו הגה טיטניום SAVOX
בקרוב: משקולות לסרן קדמי ולג'נטים קדמיים לשיפור הצמדת החרטום לקרקע בזמן טיפוס, חופת בודי חדשה לגמרי (הפתעה) והבנייה ממשיכה...
קובץ מצורף 70408קובץ מצורף 70409
תגובה: חובבי רכבי שטח בשלט רחוק - התפקדו
רגע רגע משהו לא תקין, אה אין מדבקת ג'יפולוג
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=23461
אולי מישהו ירים את הכפפה וייצר מדבקות קטנות
הבודי הכחול הזה (אוף, כמה עבודה השקעתי בו) התרסק שוב לחתיכות והפעם הולך לפח... אבל הבודי החדש כבר ייתן את הכבוד הראוי לג'יפולוג...
תגיד דרור, ואני רציני לגמרי. אם אנחנו בעניין של שטח, ולא בשלט רחוק (אוטונומי לגמרי, זה הקטע שלנו) נוכל להתקבל לקבוצה או שזה רק בשלט רחוק?
אין פתרון אחר לשיפור אחיזת החלק הקידמי חוץ מהוספת משקולת :confused:
דרור כמה כסף השקעת בזה עד היום? סתם לידע כללי.
מאוד מפתה להתחיל, להביא רכב מארה"ב ולשחק עם זה.
הוו ,פתחת תיבה.... וואחד תיבה :)
לא אפרט כאן ברמה שאתה פרטת (כי לא אצא מזה :) )
ברמת העקרון כרגע ארבעה כלים ועוד זחלן של לוסי בדרך (כנראה יגיע עד סוף השבוע או שבוע הבא)
SAVAGE - 1/8 היה פעם 25 היום אחר לגמרי.....(היריעה קצרה מלהכיל את רשימת השינויים/ שיפורים)
GS 1/8 - באגי תחרותי על כל המשתמע מכך (כרגע עם מנוע סיני פשוט עד שמנוע ה OS יהיה שמיש חזרה)
Thander tiger 1/8 - באגי - רכב אימונים והסעה על מסלולים , (לא רק:)) גם הוא משופר......
Traxxas Stampede 1/10 - רכב חשמלי 2X4 אבל מפלצת לא קטנה.
ואחרון אחרון (לכרגע) בדואר לכן התמונות יהיו מהאנטרנט אבל ....
losi night crawler 1/10 - זחלן.....
קובץ מצורף 70411קובץ מצורף 70421קובץ מצורף 70420קובץ מצורף 70419קובץ מצורף 70418קובץ מצורף 70417קובץ מצורף 70416קובץ מצורף 70415קובץ מצורף 70414קובץ מצורף 70413קובץ מצורף 70412קובץ מצורף 70422
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אין פתרון אחר לשיפור אחיזת החלק הקידמי חוץ מהוספת משקולת :confused:
לא...
הרכבים האלה קלים מאוד(ועם הרבה מאוד כוח), ניתן לוסיף משקל לצמיגים עצמם, אבל הרבה יותר פרקטי להוסיף משקולות לסרן הקדמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
דרור כמה כסף השקעת בזה עד היום? סתם לידע כללי.
מאוד מפתה להתחיל, להביא רכב מארה"ב ולשחק עם זה.
למה להכאיב?.........
ההשקעה מאוד תלויה במטרה וביכולות (אין לזה גבול)
כמה השקעת עד היום על הגיפ שלך?
לדעתי אחד ישקיע יותר ,אחד ישקיע פחות, אחד ישקיע הרבה הרבה יותר....
אין סוף לשיפורים.
כלים סטנדרטיים פשוטים מתחילים ב 1500 +- ביבוא עצמי.
ככל שאתה עולה ברמה , או ברמת השיפורים הדברים נהיים יקרים יותר, הרבה יותר ועוד קצת. (מחיר כלים טובים יחסית ומשופרים ינוע בין 3500 ל 7000 ,תלוי ברמת השיפורים)
מה שתשבור תשלם (כמו בעולם ה 1/1)
אם הרכב חשמלי - מטענים סוללות - לא זול
רכב ניטרו - פלאגים, בוסטרים, סוללות, דלק....
זה בגדול, מה גדול ענק - ממעוף הציפור והיא עפה שתיהיה בריאה גבוה :)
אם תרצה לרדת לקצת יותר פרטים, אתה יכול להתקשר....
בכל מקרה אם אתה מתכוון לייבא עצמאית, תדאג להביא משהו מוכר בארץ
שיהיו לך איכשהו חלקי חילוף כשלא תרצה לחכות חודש שיגיעו מחו"ל, שיהיה כאן יידע לאנשים - זה מאוד חשוב, בדיוק כמו שכאן בגיפולוג אנחנו משתפים יידע ועוזרים אחד לשני...
זה מה שחפשתי: "כלים סטנדרטיים פשוטים מתחילים ב 1500 +- ביבוא עצמי."
עכשיו, האם זה כולל שלט רחוק? אם כן, אני מניח בסיסי.
מה שיותר חשוב, במה שווה להשקיע?
ולא פחות חשוב, מאיפה לרכוש? איזה חברות יש בשוק? ממה להזהר ומה נחשב למציאה? (אם אני קונה יד שניה)
חוץ מזה אני בעד JEEPOLOG-RC. אתר נפרד לגמרי :-)
נתחיל מהתחלה,
כל מה שאכתוב כאן הוא מיידע אישי, בלי מטרת רווח ובלי נסיונות להכשיל (עיין בתחתית העמוד על השלט בצהוב :) )
כשאתה עומד לרכוש כלי כזה ,עומדות בפניך המון אפשרויות.
ההחלטה הראשונה שלך היא אם אתה הולך לקנות קיט או רכב RTR שזה אומר - Ready To Run.
רכב RTR כשמו בד"כ מגיע עם כל מה שצריך , למעט לפעמים סוללות מטען, לחשמלי ובוסטר לפלאגים ,בקבוק תידלוק ודלק לניטרו.
בקיט, הסיפור שונה לחלוטין.
אתה רוכש קיט ומכאן מתחיל להתאים לו - מנוע, בקר (בחשמלי) ,אגזוז (בניטרו) ,סרוואים , שלט, מקלט, בולמים........
כמו שבטח תנחש, להביא קיט (זו האופציה היקרה יותר והמיקצועית יותר) דורש הבנה מעמיקה והשקעה גבוהה.
ההמלצה (שלי לפחות) היא להתחיל ממשהו RTR ואם אתה מתחבר לזה, ללמוד טוב את הנושא (ויש המון ללמוד) ולבנות לך מקיט את הטופ שאתה רוצה, בלי לחץ - אתה יכול בנתיים להנות מה RTR .
ביד שניה המצב לא פשוט, אתה יכול ליפול עמוק מאוד ולהגיע למצב שחדש היה עולה לך הרבה יותר זול (אתן לך דוגמא קלה - את הרכב הראשון שלי קיבלתי מתנה מחבר, כדי להביא אותו למצב של היום השקעתי בו מעל 5K בשקלים..... רכב כזה חדש אתה מוצא בארץ ב 3800+- תוסיף כמה שיפורים והגעת לרכב לפחות באיכות של זה שלי ,רק הרבה יותר חדש....), עכשיו תחשוב שאתה גם מוציא כסף בקניה.
מבחינת החברות המומלצות, אם תשאל יבואנים בארץ, או בעלי אינטרס, כל אחד ימליץ לך על הסחורה שהוא מרויח ממנה, זה טבעי רק שזה לא נעשה בתום :)
תחפש באינטרנט סירטונים, פורומים , תתחיל לחפור קצת תבין מה אתה מעדיף ולפי זה ניתן יהיה להתקדם באיזו חברה עדיפה.
בעניין האתר, אני היום חבר באתר buggyos שהוא בעקרון לכל הרכבים האלה, חברה נחמדים ואוהבים לעזור.
אומנם מעט מאוד חברה ולכן האתר לא "חי" כמו כאן, אבל בהחלט חברה איכותיים, חלקם מתחרים בליגה, עם חלקם אנחנו נפגשים להסיע יחד, לתקן יחד.......
יהיה נחמד אם יהיה גם כאן פורום מתאים ,או אם אנשים מכאן (שלדעתי איכותיים מאוד) יצטרפו לאתר ויעזרו לו להיות הרבה יותר פורה :)
מקווה שנתתי לך את התשובות המיוחלות.
ושוב, זו דעתי בלבד, סביר שלדרור (או לכל אחד אחר שמתעסק בתחום) יהיו תובנות אחרות או נוספות.
אתר נפרד לגמרי? לא... אבל אם יהיו מספיק שמתעניינים ופעילים, למה לא פורום?...
כמה עלה לי עד היום? לא הרבה, יחסית (תלוי איך מסתכלים...).קצת פחות מ-3K במצטבר על הכל כולל הכל במשך שנתיים, כולל חלקים שנשברו וסוללות.
קנייה:
מצאתי את ה-VENOM הזה כאן בארץ, יד שנייה מבחור שבדיוק סיים לבנות אותו אבל לא הסיע בכלל. כלי סטנדרטי חדש לגמרי. החבילה כללה הכל - אוטו נוסע (לשמחתי הוא עשה לא מעט טעויות בבנייה, מה שחייב לפרק את האוטו ולבנות אותו מחדש. מאפס. איזה כיף!), שזה כולל קיט של האוטו (שילדה מתגלגלת עם גיר, דריישפטים וסרנים), מנוע פיירבול 50 ליפופים, שכרגע מספק אותנו, (בעתיד בטח נשחק גם איתו) מקלט, בקר מהירות, סרבו היגוי בסיסי ושלט שני ערוצים ממש פשוט, סוללה ומטען דיגיטלי. כל החבילה ב-1,000 שקלים.
מחיר קיט להרכבה בארה"ב: VENOM הוא זחלן מקצועי זול מאוד ביחס לאיכותו הגבוהה. סביב 120-200 דולר לקיט (תלוי בחנויות ובמבצעים) זה לא כולל סוללה, מטען (רצוי ונוח שתהיה גם סוללה ספייר וחשוב מטען שכולל גם תנינים, כדי להטעין בשטח ממצבר של הג'יפ), אלקטרוניקה (מקלט, בקר מהירות, סרבו הגה), משלוח, מכס וכו'. הכל בידח יכול לעבור 500-600 דולר בקלות.
מגבלות - אין יבוא מסודר של זחלני VENOM לישראל. שברת משהו? תזמין מחו"ל ותמתין שיגיע. יש לאוטו ספר הוראות הרכבה מפורט ולכל חלק יש מק"ט. קל למצוא את החלקים באתרים האמריקאיים. אצלנו נשברו עד היום שני סטים של סטליטים בדיפרנציאל האחורי. החלק לא יקר אבל המשלוח כן, הוא נשבר בקלות ונמאס לחכות שיגיעו מאמריקה אז ייצרתי לו "מיני-ספול" מאולתר שעובד מעולה כבר שנתיים, שבהן הילד טוחן לאוטו את הצורה. נגזרה ציריה חיצונית בגלגל קדמי אחרי שעידו חיזק גלגל יותר מדי ובלי רגש. ציריה עלתה לי 6 דולר בקנייה ועוד 11 דולר משלוח.
קניתי קצת כלי עבודה מתאימים בל.כ: סט בוקסות קטנות (דרייב 1/4), סט מפתחות אלן קטנים, קאטר, סכין חיתוך, קערה מגנטית (חיוני!!! גם כדי לא לאבד ברגים ואומים, ובמיוחד שנופל לך בשטח בורג לתוך העשבים בזמן תיקון שטח מאולתר ואין לך דרך למצוא אותו. עוברים עם הקערה מעל לעשבים והבורג קופץ אליה בעצמו...), בערך 200 שקל על הכל. חוץ מזה צריך בקבוקון קטן של שמן גיר, טיפונת גריז (גריז מוסכים צהוב רגיל עושה אחלה עבודה), שפופרת לוקטייט, שפופרות דבק אפוקסי, סכין חיתוך, מלחם, בדיל, צבעים לחופה (אני מהקמצנים שמשתמשים בספריי צבע רגיל) כדאי לארגן את הכלים + המטען בתיק מיוחד ולקחת אותו איתך ברכב בכל פעם שיוצאים לשטח להסיע.
הצמיגים המקוריים הם זבאלה. קטנים ולא אוחזים. זה תיסכל מאוד את הילד שנוהג מעולה אבל האוטו היה מחליק ולא עובר . החלפתי ל-HB ROVER 2.2 הרבה יותר גדולים בקוטר, ברוחב ובעלי סוליה הרבה יותר אגרסיבית, שעשו קסמים ביכולות העבירות. (עידו: האוטו משעמם עכשיו, עובר הכל). סט צמיגים שמגיע עם "פנימיות" מספוג (יש דרגות קושי שונות) עלה 30 דולר, אבל המשלוח מייקר מאוד, במקרים קיצוניים עד פי 2 ויותר. שווה לשלם קצת יותר לאתר/חנות/מוכר באיביי ששולחים בחינם. לפחות קל להרכיב, כי הג'נטים שלנו עם בידלוקים אמיתיים ולא מצריכים הדבקה.
סרבו ההגה התאבד לנו במפגש ג'יפולוג. התעצלתי להזמין ולחכות שיגיע מאמריקה ורכשתי אחד טוב יותר (SAVOX טיטניום) כאן בארץ אצל ארנון ורפי ב"רוק סוליד" שמביאים מכוניות וחלקים. בערך 270 שקל.
קיט החופה החדשה שרכשתי אתמול (חופת סקייל 1:10 של טאמיה מפלסטיק קשיח, המון חלקים ומפורטת מאוד - ולא, לא של ג'יפ...) מצאתי מוכרים שמוכנים לשלוח בחינם אבל לא לישראל... בעסה. בסוף מצאתי דרך חנות בהונג-קונג, שגובה עבור המשלוח פחות מחצי ממה שדורשים בארה"ב. המוצר בערך 35 דולר, המשלוח עוד 20 דולר. ועוד יצאנו בזול. (בכלל - אני צרכן של תחביבים שנרכשים מחו"ל דרך האינטרנט כבר שנים ושמתי לב כבר מזמן שאתרים/חנויות/מוכרים פרטיים במזרח הרחוק - יפן, הונג-קונג, טיוואן וכו' - הרבה יותר ידידותיים למשלוחים לישראל מאשר אתרים וחנויות בארה"ב).
משקולות - חשוב ביותר לזחלנים כדי לייצר אחיזה במצבים עדינים... יש כאלה שמיועדות להרכבה בתוך הג'נטים ויש כאלה שמדביקים על הסרן. משקולות יעודיות יקרות מאוד, ואפשר לאלתר משקולות להדבקה של חישוקי סגסוגת שאפשר לקנות בכל פנצ'ריה.
חוץ מכל זה יש בלאי ועלויות שוטפות - סוללות אצבע 1.5V לשלט (8 סוללות) שהולכות כמו מים, צמיגים נשחקים ונקרעים, מיסבים נתפסים, חופות נשברות מרוב התהפכויות. אפשר להחליף ולתקן הכל, זה כל הכיף - והקופה מצלצלת ומצלצלת...
שיפורים:
בלי סוף. להכין את הויזה לגיהוץ. אפשר לשפוך אלפי שקלים בלי להרגיש
דיברתי על צמיגים ועל משקולות. זו רק ההתחלה.
הסרנים והציריות באוטו זהים. יש תושבת לסרבו היגוי אחורי. אפשר לבנות מערכת לשליטה מרחוק בנעילות. אפשר לשנות יחסי העברה בגיר ובסרנים. אינספור סוגי מנועים ברמות מומנט/מהירות שונות. אפשר להוסיף יחידות DIG (שליטה בין הנעה אחורית לקדמית) נשלטת מרחוק כמובן, יש גירים עם 2 או 3 הילוכים, כל אלה דורשים שלטים משוכללים ומרובי ערוצים. חוץ מזה יש אינספור מערכות מתלים ברמות שונות, שילדות מוארכות/מקוצרות/קלות יותר, חלקי מתלים והיגוי משופרים מאלומיניום/פלדה, מערכות תאורה, כננות קטנות שעובדות (!!!), מרכבים למיניהם. אין לזה סוף.
המכורים הקשים לא יכולים להסתפק ברכב אחד. ובאמת חשוב מאוד לגלות איפוק ושליטה כי הכסף עף בלי להרגיש, ועכשיו הג'וניור שם עין על קיט סקייל - TRAILFINDER של RC4WD (טנדר היילקס חד קבינה קלאסי עם שילדת סולם ממתכת, סרנים מדוייקים עם נעילות, קפיצי עלים, גיר 2 הילוכים...) וגם על ה-VETERRA TWIN HAMMERS החדש... מצטער. עד כאן. שיעבוד ויחסוך את הכסף.
תביא את הצעצוע כשתבוא ונשחק עם זה קצת. אם יתפוס אז אכלתי אותה :cool:
שאלה, אולי קצת קיטבג....
יש גבול לגודל של צעצוע שכזה? כלומר, נניח ושמתי על באגי מבניה עצמית שלט רחוק, אפשר לטעון שזה צעצוע???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
שאלה, אולי קצת קיטבג....
יש גבול לגודל של צעצוע שכזה? כלומר, נניח ושמתי על באגי מבניה עצמית שלט רחוק, אפשר לטעון שזה צעצוע???
עקרונית כן...
למרות שבארצנו הקטנטונת קשה לי להאמין שזה יעבור.
http://www.youtube.com/watch?v=_kEIykO-750
יעבור מה? על הכביש זה לא יסע, גם לא חלק מספורט מוטורי. ללא מקום לנוסעים או נהג.
השאלה היא אם המשטרה רואה אותי מסיע את זה בשטח, אם הם יחרימו.
או.....- הגיע הזמן!!!
אני בהחלט בעד פורום RC.
לפני כמעט שנה ראיתי את הדברים האלה באינטרנט , קצת חשיפה פה בארץ....- ונדלקתי.
כשנגמר הכסף להחזיק את הדיפנדר האמיתי שהיה לי , הרגשתי צורך בפיצוי .....והחלטתי שאני הולך על זה.
החלטתי שאני רוצה דיפנדר 110 על שלט , זחלן סקייל 1:10 שיהיה חיקוי כמעט מושלם לדיפנדר שהיה לי.
וזה מה שקניתי....
הזמנתי את ה- RTR ( עאלק ...) הרלוונטי מ- RC4WD בקליפורניה , ובספטמבר , כשהייתי שם , הבאתי את זה איתי חזרה לארץ במזוודה.
על כל הצרות שהיו לי עד שהעמדתי את האוטו על הרגליים נדבר בשרשור נפרד בפורום החדש שייפתח...- לא עכשיו.
כמו שאמרתי , זה זחלן SCALE , 1:10 , מהמם ביופיו . הגיע עם כננת , גגון , ובנוסף הזמנתי כמה אביזריי SCALE מגניבים....
הספקתי כבר לשבור זרוע הגה וציריות קדמיות - והחלפתי למחוזקות.
היופי בסיפור הזה , שמחוזקות לדיפנדר אמיתי עולות 4-5 אלף ש"ח , כאן זה עולה רק 6 דולר....
הוא נוסע מדהים.
תוכלו לראות הרבה תמונות שלו בעמוד הפייסבוק שלי.הנה קישורים :
http://www.facebook.com/media/set/?s...9429471&type=3
בלי פייסבוק. להעלות תמונות לכאן.