החלפה לצירים רחבים ב- CJ5
הייתי היום אצל סמו ורועי, ואצל שניהם יש סטוקים של דנה 44 ממחסני החירום של צה"ל.
הבעיה היא שהצירים האלה רחבים בכמה סנטימטרים מהצירים המקוריים של CJ5, והתושבת של הקפיץ על הציר האחורי מרוחקת בערך 10 ס"מ מכל צד מהמיקום המקורי.
בהנחה שאני מחליף את הצירים (וזו השאיפה שלי כי יחס ההעברה הנוכחי שלי הוא 3.3 - מטורף!!!) יש שתי אפשרויות על הפרק:
1. הזזת התושבות על הסרן לכיוון המרכז.
2. ריתוך תושבות מרוחקות יותר לקפיצים ע"ג השלדה.
הבעיה עם הפתרון הראשון היא שהצירים מחוזקים, וכדי להזיז עליהם את התושבות לקפיץ אני אצטרך להרוס את עבודת השיפוץ היפהפיה שעשו בצה"ל... בנוסף לזה, נראה לי יותר בריא שהקפיצים יישבו קרוב ככל הניתן לגלגלים.
אז מה אתם מציעים לי?
תפגיזו אותי בדעות כי אני חייב לקבל החלטה מהר - סמו עוד שבוע סוגר את הבסטה למשהו כמו שלושה שבועות.
Re: החלפה לצירים רחבים ב- CJ5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lior5
הייתי היום אצל סמו ורועי, ואצל שניהם יש סטוקים של דנה 44 ממחסני החירום של צה"ל.
הבעיה היא שהצירים האלה רחבים בכמה סנטימטרים מהצירים המקוריים של CJ5, והתושבת של הקפיץ על הציר האחורי מרוחקת בערך 10 ס"מ מכל צד מהמיקום המקורי.
בהנחה שאני מחליף את הצירים (וזו השאיפה שלי כי יחס ההעברה הנוכחי שלי הוא 3.3 - מטורף!!!) יש שתי אפשרויות על הפרק:
1. הזזת התושבות על הסרן לכיוון המרכז.
2. ריתוך תושבות מרוחקות יותר לקפיצים ע"ג השלדה.
הבעיה עם הפתרון הראשון היא שהצירים מחוזקים, וכדי להזיז עליהם את התושבות לקפיץ אני אצטרך להרוס את עבודת השיפוץ היפהפיה שעשו בצה"ל... בנוסף לזה, נראה לי יותר בריא שהקפיצים יישבו קרוב ככל הניתן לגלגלים.
אז מה אתם מציעים לי?
תפגיזו אותי בדעות כי אני חייב לקבל החלטה מהר - סמו עוד שבוע סוגר את הבסטה למשהו כמו שלושה שבועות.
צור קשר עם חבר בשם עודד - "בציר 78":
http://www.jeepolog.com/jp_forum/pro...file&u=510
תסתכל איך ההסבה לסרנים רחבים בוצעה בCJ5 שלו.