-
שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך?
שלום חברים.
לפני 2-3 שנים קניתי רתכת ברזל כבדה לצרכי הריתוך המועטים שלי.
תיקון שערי כדורגל בשכונה, תיקון שער הכניסה שנפל, בניית שולחן עבודה. הכל בקטנה.
במקביל קניתי חבילת אלקטרודות זיקה 2.5 מ"מ שעוד לא גמרתי חצי ממנה.
ניסיון קודם בריתוך לא היה לי ויוסי שושני - יקיר הפורום - עזר לי בלימוד צעדי ריתוך ראשונים.
למרות שלכאורה הצלחתי לרתך את שרציתי, אני מרגיש ש"זה לא זה".
אני מרתך בעיקר פרופילים דקים ופחים (עובי דופן 1.5 מ"מ) . אני מקטין אמפרז' והאלקטרודה נדבקת, מעלה אמפרז הפרופיל מחורר....אני מתקשה להגיע לאיזון המדוייק בברזלים השונים.
זה הכל חוסר ניסיון ? ככה עובדים מסגרים? אני מתקשה להאמין.
ועוד לא דיברנו על שיוף ברזל מגולוון ליצירת ריתוך איכותי ועל הסרת השלאקה המייגעת, על בחינה מדוקדקת של הפיק או תפר הריתוך שלפעמים אני רואה שבכלל לא תפס......
ושאלתי - האם שימוש ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר הניסיון? יש מצב שכל שאצטרך עם רתכת כזו זה להדליק,לחבוש מסיכה ולהתחיל לרתך?
בלי לשייף קודם, בלי להסיר שלאקה...בלי להסתבך בחירור ובהדבקה.....יש חיה כזאת?
ובכלל, מה ההבדל בין סוגי הרתכות השונות - אני מניח שרתכת כבדה AC ואלקטרונית הן די דומות, שתיהן משתמשות באלקטרודות פשוטות.
והרתכות האחרות? למה הן מיועדות? מי מהן עדיפה לעבודות פשוטות?
כל דיעה תסייע.
יוסי
-
תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך
ציטוט:
ושאלתי - האם שימוש ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר הניסיון? יש מצב שכל שאצטרך עם רתכת כזו זה להדליק,לחבוש מסיכה ולהתחיל לרתך?
בגדול, התשובה היא... כן :D
בקטן יכנסו כאן כל המנוסים באמת ויענו על הפרטים... אבל בשורה התחתונה, כחובב אל חובב, ההבדל בין ריתוך מיג (CO2) לריתוך באלטרודה הוא כמו ההבדל בין מרצדס ל... לא לסוסיתא, אלא לעגלה רתומה ל... לא לסוס, אלא לחמור. טיפש. ועקשן במיוחד.
מקווה שהבנת.
-
תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך
או כמו ההבדל בין חרב אור של אביר ג'דיי למקלע של חייל אימפריה.
מה שכן, כאחד שהתמחה בשניהם, בעבודה רצופה הריתוך באלקטרודה פחות מתיש בגלל הקלילות לעומת הסירבול שבידית וכבל המיג.
האלקטרודה נכנסת למרווחים ומקומות שאין גישה עם ידית מיג,
וכשאתה ממש ממש טוב, האלקטרודה הדקיקה מספקת חיבור ישיר יותר של פידבק ליד, רגש של צייר האוחז במכחול.
-
בהחלט כן, ריתוך עם CO2 (MIG) יהיה לך קל יותר אבל זה לא אומר שאתה ישר תהיה סופרמן.
לכל ריתוך יש את החסרונות והיתרונות שלו. ללכת לקנות רתכת יחסית יקרה בלי לראות את התמונה המלאה זה לא רעיון מוצלח.
רק לידע כללי, רתכת חדשה CO2 סינית "טוב" עולה בסביבות ה3500 ש"ח. מיכל יעלה עוד בין 500 ל1500 ש"ח. תלוי בנפח.
אם הרתכת לא באה עם סליל, עוד סביבות 150 ש"ח.
על רתכת TIG (ארגון) אל תחשוב בכלל, הריתוך בארגון הוא משמעותית קשה ומסורבל יותר מאשר כל צורות הריתוך האחרות. אין שום טעם לחובב לרתך בזה אלא אם כן התחביב שלו דורש את הסוג הזה של הריתוך במפורש (מתכות אחרות מברזל וכדומה).
אני בטוח שתוכל למצוא חבר פורום באיזור שלך שיסכים לתת לך להתנסות קצת. אזהרה! זה ממכר.
אם לא תמצא אז אתה מוזמן לבוא אלי לבית מלאכה להתרשם ולקבל הסבר על הרתכת MIG.
-
מיכה, לריתוך פחי MILD STEEL ברכב, אין תחליף למיג גם עבור רתך מיומן ב STICK.
-
מה שאני יכול להציע לך זה להחזיק את היד המרתכת ביד השניה כך שאתה מקבל
תמיכה משמעותית ע"מ לשמור על גובה האלקטרודה.
אם אתה רוצה להתאמן תרתך כך שהמרפק של היד התומכת נשען על שולחן העבודה ונותן לך יציבות מושלמת
של היד.
לטעמי ברגע שיודעים לרתך באמפר נמוך (שומרים מרחק) קצב הלימוד הוא מאד גבוה.
היתרון המשמעותי של האימון הזה שאתה חווה פתאום הצלחה שמוסיפה לבטחון וחוזר חלילה.
-
מקצת ההתייחסויות שכנעו אותי ואני אתחיל לחפש רתכת CO2 שהיא כנראה גם רתכת מיג.
לא משהו שדחוף לי למחר בבוקר, יקח כמה שיקח, העיקר הכוונה.
איך מתחילים? מחפשים משהו חדש? ביד 2 ?, על מה לשים דגש? איפה אפשר ליפול?
יש מכשירים כאלו שהם נישאים ואפשר להעביר אותם ברכב ע"מ לעבוד איתם בשטח?
אחרי שנפלה ההחלטה להשתדרג , אנא כוונו אותי למוצר ספציפי.
תודה לכל מי שטרח עבורי.
יוסי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
מקצת ההתייחסויות שכנעו אותי ואני אתחיל לחפש רתכת CO2 שהיא כנראה גם רתכת מיג.
לא כנראה.
רתכת CO2 היא רתכת מיג.
אם אין לך בעיית מקום, חפש משומשת ישנה, בת 15-20, כשעוד עשו דברים לנצח.
-
הבעיה היא שרוב הרתכות הישנות הם תלת פזיות עם גליל של 15 קילו.
שלא לדבר שהמכונה שוקלת מעל 40...
לא ממש רלוונטי לחובב, אלא אם כן הוא גר במושב ויש לו לול פנוי.
הרתכות החד פזיות משומשות נמכרות בערך ב 1K פחות מ"חדש מהנילונים".
הבדל שלעניות דעתי לא מצדיק קנית משומשת ללא אחריות במצב לא ברור לעומת חדשה עם אחריות.
ואם למשהו יש למכור חד פזית לסלילי 5 קילו במחיר חצי מחדשה, אני פתוח להצעות (-:
-
השאלה אם יש לך 3 פאזות או 1.
רתכות מיג חד-פאזיות נדירות יותר ביד2, וממה שהספקתי לעבוד די התאכזבתי.
-
אתה צריך לבדוק מה התנאים שלך. האם יש לך חיבור תלת פאזי? אז אתה לא מוגבל רק לחד פאזי.
האם יש לך מקום עבודה מסודר? עם קירות? MIG מאוד רגיש לרוחות. זאת לא רתכת חוץ.
כמו ששמיל כתב, יש לך מקום?
אישית אני חושב שעדיף לך לחסוך מאשר לקנות יד שניה. 2 רתכות יד 2 קניתי ובסוף את שתיהן מסרתי אחרי הרבה תקלות. אם אתה אוהב להתעסק אז סבבה אבל אם לא, לדעתי עדיף סיני חדש עם אחריות. יאמר שזה לא נכון לגבי כל רתכת. אם אתה מוצא את הרתכות הבאות, אתה בהחלט יכול לקנות משומש כי יש להם שירות:
CAMPPI
CEA
LINCOLN
HERBERT
MILLER
בהצלחה
-
אין חברה כזאת CAMPPI ,
יש את
kamppi הפינית.
והשכן שלי קנה אחת כזו חד-פאזית משומשת, היה לי קשה לעבוד איתה, הריתוכים לא יצאו טוב, השליטה במהירות הסליל בעייתית
ואני עוד ריתכתי קילומטרים במיג.
אני ממליץ על לחסוך כסף לקנות אחת שתוכל לבדוק לפני קניה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
השאלה אם יש לך 3 פאזות או 1.
רתכות מיג חד-פאזיות נדירות יותר ביד2, וממה שהספקתי לעבוד די התאכזבתי.
מעדיף אותה חד פאזית ועד 16 אמפר.
רתכת CO תלת פאזית תצריך אותי להתקין שקע תלת פאזי בחדר חשמל ולפרוס כבל מאריך תלת פאזי של כ-30 מטר מחדר החשמל לאיזור העבודה .ואם לא די בכך, רתכת כזאת אתקשה לקחת לשטח בעיקר בגלל מגבלת החשמל.
המסקנה - אפשרית רק רתכת חד פאזית.
ואגב, ראיתי שרשור בפורום משנת 2007 שהשתתף בו רועי מחברת זיקה ובו הצעה לרתכת CO שמאפשרת גם ריתוך אלקטרודה.
יש באמת חיה כזאת? אולי זה הפתרון האולטימטיבי?
רועי מזיקה, אתה כאן לפעמים?
-
יש מלא רתכות כאלו, יש אפילו אחת שנבנתה בישראל ושימשה בבית מלאכה, לא ביג דיל.
והרבה רתכות מיג כיום מגיעות עם האופציה לסטיק.
-
רגע! יש עוד שיקול חשוב!
שתי העבודות שתארת מבוצעות בחוץ ... מיג לא עובד ברוח!!
לעבודות כאילה בחוץ, (תיקון שער כדורגל ושער כניסה) אין תחליף לאלקטרודות.
-
אתה לא יכול לקחת את הרתכת מיג לשטח. היא לא טובה בשטח פתוח, כל משב רוח יהרוס לך את הריתוך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
רגע! יש עוד שיקול חשוב!
שתי העבודות שתארת מבוצעות בחוץ ... מיג לא עובד ברוח!!
לעבודות כאילה בחוץ, (תיקון שער כדורגל ושער כניסה) אין תחליף לאלקטרודות.
לא נכון .
יש היום סליל לעבודה ללא גז ( מתאים גם לעבודה על חומר מגולוון ), רק מה צריך שלרתכת יהיה את האפשרות לשינוי הקוטביות .
עידו
-
יוסי יש רתכות MIG חד פאזיות 16A כך שלא צריכה להיות בעיה , לא נראה לי שתמצא כזו משומשת כי זה ציוד יחסית חדש .
אבל המחירים היום לא בשמים כך שלא בהכרך שווה לחפש ציוד משומש.
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
לא נכון .
יש היום סליל לעבודה ללא גז ( מתאים גם לעבודה על חומר מגולוון ), רק מה צריך שלרתכת יהיה את האפשרות לשינוי הקוטביות .
עידו
או קיי עידו. תודה.
פרט חשוב אם הוא נכון.
איך מתקדמים או איך מוצאים מכשיר כזה ?
-