שלום לחברי הפורום,
מזה מספר חודשים שאני
מחפש רכב שטח לאחר שהג'ימני שלי החזיר נשמתו לבורא. לאחר
התייעצויות רבות כאן בפורום ולאחר חיפושים לא פשוטים, הגשמתי את חלום חיי והצלחתי לשים ידיי על אקזמפלר מהמם- פרדו בנזין, 02, יד 3, עם 165K ק"מ ושיפורים עד אין סוף (באמת, יש הכל, יו ניים איט).
כבר ביום שישי ירדתי איתו לשטח לגיחה קצרה ואימצתי אותו מעט בחולות. נהנתי ממנו מאוד (אגב, דעו לכם שהאזור שמצפון לאשקלון ועד בט"ר ניצנים סגור לרכבי 4X4, למעט ציר החשמל וציר הנקז, יש פקחים שנותנים דוחות, אנחנו לא ידענו את זה ולכן נכנסנו, מהיום גם אזור זה מחוץ לתחום בשבילנו).
לאחר תפעול הרכב עלו לי מספר שאלות, אודה לעזרתכם:
1. מה זה כפתור ה- 2nd (שממוקם על ידית ההילוכים ליד ה- PWR)? מורה לגיר להתחיל בהילוך שני את הנסיעה?
נכון - יש תנאיי דרך שעדיף להתחיל בהם בהילוך זה, למשל כשאתה בlow וההילוך הראשון חזק מדי וגורם לפרפור של הגלגלים בעליה תחוחה.
2. מה ההבדל בין מצבי השילוב השונים- HH, HL ו- LL? לאילו תנאי שטח הם מתאימים?
בפראדו ה 4X4 קבוע:
HH - דיפרנציאל מרכזי פתוח: לנסיעה בכביש ושבילים קלים. HL -דיפרנציאל מרכזי נעול, לשטח קצת יותר טכני ומהמורתי, בוץ וחולות. LL שילוב LOW בטרנספר - את זה אתה כבר יודע...
3. למה משמש הכפתור שמימין להגה ומעט מתחתיו?
יש הרבה כפתורים בפראדו :). תזכיר מה כתוב עליו?
4. אני נועל צמיגי הנקוק שטח מלא 265/70R/16. הורדתי אוויר בשטח ואח"כ מילאתי ל- 33 PSI, מה הייתם ממליצים שיהיה הלחץ?
זה מספיק, אפשר ביום יום להסתפק גם ב 31.
5. ברכב מותקנים סולם ומיכל מים על דלת תא המטען. המתקונים עשויים מברזל וצבועים בשחור. האם יש מקום לחשוש מהעברת חלודה לדלת? במידה וכן אוריד אותם, זה לא מתקונים מאוד חשובים מבחינתי.
אם עשו צביעת יסוד על הקידוחים, אמור להיות בסדר. אם הצליחו לחבר בלי לקדוח בפח, בכלל אין בעיה. תשאיר את הסולם, אם בכוונתך להוסיף גגון.
6. צמד האורות בתא הנהג לא עובדים, האם זה פיוז או נורות שרופות? במידה ופיוז מישהו יכול להכווין אותי אליו?
יש תיבת פיוזים בתא המנוע ומתחת להגה בצד שמאל. יש כיתוביות מה כל אחד אבל לפעמים פשוט צריך לעבור עם פלייר שפיץ על כולם...
7. למישהו יש ספר רכב של הדגם הזה? במידה וכן אשמח לקבל עותק סרוק במייל או להגיע, לצלם ולהחזיר.
ניתן לבקש ללא עלות מהיבואן המרכזי את ספר הרכב של מודל 99-00. זה מה שיש להם לגבי דגמי הדיזל וזה מה שיש לי, למרות ששלי 01. הרבה מאד דברים דומים, למשל תפעול וכפתוריאדה באזור הנהג. ברר אצלם, אולי לדגמי הבנזין יש להם מתאים לשנתון.
8. בתא המטען מאחורה יש מן שקע עמוק לכניסה של פין אחד. לפי המוכר אמור להיות שקע חשמל בתא המטען, האם בזה מדובר? במידה וכן? זה שקע שנותן 24V מהמצבר?
לא מכיר. למה 24? זה המצבר שיש לך? לא 12V?
9. צריכת דלק של מיכל ראשון הייתה 1 ל- 7 (נסיעה משולבת). נשמע סטנדרטי בנתונים שהוצגו לעיל?
אין לי בנזין, אבל בגדול נשמע לי סביר בהחלט.
יכול להיות שיצוצו לי שאלות נוספות בהמשך, אבל אם ישי מישהו שיכול לסייע במקבץ השאלות הזה, אודה לו מאוד.
ניר.