נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
ההתקעות שלי :
אני מביא את הילדים (בן 4 ובת שנה וחצי) לגן בכל בוקר ,
והייתה תקופה מסויימת שזו הייתה נסיעה של חצי שעה , עם אפשרות לקיצור דרך של כמה דקות דרך השטח - דרך עפר שעוברת ליד כמה שדות.
הבן כמובן אוהב לסוע בשטח עם הגיפ , אז מידי פעם אני מקצר.
בבוקר יום המעשה - הבן מבקש שנקצר דרך השדות , אני לא חושב פעמיים ומקצר ...
מה ששכחתי - בסופ"ש ירד גשם ראשון רציני באיזור , ועוד לא נסעתי שם אחרי גשם .
אני נוסע , ואומר לעצמי שהאדמה ניראת קצת רטובה בשדות, אבל הדרך ניראת אחלה - בנתיים יש לי הרבה זמן ,
7:30 בבוקר השמיים כחולים , הציפורים מצייצות , מקסימום אם זה יראה לי קשה מידי - אני אסתובב ואחזור אחורה .
כמובן הדרך עפר המשובחת הפכה אחרי קילומטר או שניים למדמנה , בלי כל אזהרה מוקדמת , ורק אחרי כמה עשרות מטרים הבנתי שאני תקוע לגמרי.
בתור התחלה , שילבתי דיפרנציאל מרכזי , הורדתי לLOW שני , שילבתי שתי נעילות , אבל יוק - זז כמה ס"מ קדימה או אחורה ורק מעמיק את הבור.
הדיפנדר התיישב בתוך הבוץ יפה יפה , טוב , שמתי נעליים גבוהות שתמיד יש מאחורה , לקחתי את חפירה ומעדר והתחלתי לעדור בבוץ,
בנתיים הבן די מתלהב - ושואל "אבא , באמת ניתקענו?" התינוקת רגועה לגמרי ומסתכלת בהנאה על השמיים ...
אני רגוע , חופר וחופר , עד שמבין שכל הרכב התיישב , ואין מצב סתם ככה לצאת , מוציא שפאלות מהגג של הדיפנדר , חופר וחופר , אבל הגלגלים כלכך התמלאו בבוץ,
שהדיפנדר לא מצליח לעלות על השפאלות , ואם גלגל עולה - פשוט מסתובב על ריק.
עברה כבר חצי שעה ככה , ואז הילד מתחיל לאבד סבלנות , ולהגיד שהוא רוצה לצאת החוצה לראות (אין מצב - הבוץ בחוץ איזה חצי מטר לפחות)
אני כבר מתחיל לחשוב מה אני אגיד לאישתי - למה הילדים לא הגיעו היום לגן ...
אני מוציא קרקרים וביסקוויטים שמוחבאים מאחורה לזמנים קשים ומחלק לילדים , (כבר מתכנן איך אני לוקח אותם על הידיים לגנים )
אחרי כמה דקות נוספות עם השפאלות - מחליט לעבור לכננת , - רק שהכננת משמיעה קולות של נחש פעמונים - שוב הסולנואיד עם מגע רופף ,
כמה מכות ודפיקות והכננת מקדמת אותי כמה מטרים קדימה , אני שמח מאוד , ומנסה להתקדם עם הרכב - כמובן מתחפר שוב.
הילד שואל כל הזמן מה אני עושה ורוצה שאסביר לו - קשה לתפקד בתנאי מלחמה ...
בקיצור עם הכננת בסוף יצאתי - כל פעם מושך את עצמי עוד כמה מטרים , ככה איזה 200~300 מטר,
אחרי שיצאתי מהבוץ גיליתי שאני לא יכול לסוע יותר מ30 קמ"ש - בומים אדירים כאילו כל הרכב עומד להתפרק ,
חששתי לגרוע מכל - נעילה הלכה או משהו בסיגנון , אבל בסוף אחרי פירוק הגלגלים והוצאה של אבנים קטנים שניתקעו בתוך הרפידות ובין הצלחת בלימה הכל הסתדר...
לסיכום - הילדים היו שמחים שאכלו בסקוויטים בתור ארוחת בוקר , ושהגיפ היה מלא בבוץ כמו שהם לא ראו אף פעם ,
היה קצת מצחיק להכנס לפעוטון של הילדה רק עם גרביים ובגדים מטונפים (נעליים הורדתי לא למלא להם את המקום בבוץ)
בטח הם חושבים עד היום שאני לא מטפל בילדים כמו שצריך,
מה שכן הילד היה מאושר , ניכנס באיחור אופנתי לגן , וסיפר בגן שנתקענו בבוץ ובגלל זה איחרנו ...