איך אתה יודע שאתה נוסע בדיפנדר?
לרכב שטח אמיתי יש אישיות משלו ושגעונות. במקרה של רכבי שטח ותיקים ואייקוניים שחלק ניכר מבעליהם מחזיקים בהם במשך שנים ארוכות, ייווצר הווי שלם, מלוא השק צ'יזבטים, סיפורי גבורה, דאחקות והסתלבטויות שמכולן ברורה כשמש האהבה העזה אותה רוחש הבעלים המאושר לערימת הברזלים שלו. ושלא יעזור בכמה מבחני נאמנות תעמיד הגרוטאה את בעליה, הוא לא יישבר ואהבתו אליה רק תגבר.
הסופה אהובתנו היתה ראשונה לקבל שרשור שכזה, שהפך לאייטם "צחוקים לשבת" בעמוד הראשי של ג'יפולוג. אבל בעקבות הדיון "דיפנדר = מחלה?" החלטנו שגם לקוביה האנגלית המטפטפת מגיע שירשור שכזה! אז קדימה, בועלי כרכרות יקרים בהווה ובעבר וגם בעתיד, תשפכו את כל הרעל, הבדיחות על נזילות השמן והמים, הציריות המתפוררות, ראשי המנוע המטוגנים, הנחשים שמצליחים לחדור לאוטו מבחוץ והחתולים שמצליחים לברוח מתוכו (למרות שהוא סגור ונעול), הגורואים, הטרוניות והצחוקים על אהובכם עטור הניטים - הוא ראוי לזה!
תגובה: איך אתה יודע שאתה נוסע בדיפנדר?
איפה פותחים לדבר הזה את מכסה המנוע לעזאזל:confused: ולמה ההגה מביט למרכז הרכב , טוב גם סוויץ' אין לדבר הזה אבל נתנו לי מפתח , ואז מתחיל גשם ואתה מדליק אורות פק גם את זה הם דחפו במקום הלא נכון :)
עידו
אין לי דיפנדר וכנראה גם לא יהיה (למרות שהיו לי כמה רגעי שפל בחיים שבהם חשבתי לנסות...) אבל צברתי ק"מ מכובד על כמה וכמה דיפנדרים בחיי.
- סוויץ' בצד שמאל יש גם באלפא רומיאו ונדמה לי שהיה מתי שהוא גם בפורשה, אז זה נסלח...
- אין לו כוח. טוב נו, אני מכיר עוד כמה מכוניות שלא מאיצות. הלאה.
- הוא מכוער. אלוהים כמה שהוא מכוער. כמו שקורה עם מכוערים מיתולוגיים כמו ההאמר המקורי והסופה והדה-שבו - הוא כל כך מכוער, עד שהוא כבר יפה.
- הנדסת אנוש לא קיימת. מתגים וידיות ומנופים שמפוזרים כלאחר יד. מצבר מתחת לכיסא, הגה, מושב נהג ודוושות שלא ממורכזים זה לזה... זו הסיבה שהרבה דיפנדריסטים הולכים עקום?
- אוטו ענקי עם ניצול מרחב פנימי מחפיר. עם כל הגודל הזה, איך בנאדם גדול מהממוצע מצליח להידחק לשם? במיוחד כשאני חושב על נפילים כמו טל רותם או ארז שהיו דוחסים את המאסה שלהם אל מאחורי ההגה ונהנים מכל רגע...
- בעיית האמינות המפורסמת... דיפדנריסטים מכורים טוענים שלהד"ם, או שפשוט מקבלים את זה באהבה. לדעתי כנראה שאין עשן בלי אש...
אבל כנראה שלא יעזור - יש לקוביה הזו אופי וקסם בטונות.
מכוער?
דיפנדר מכוער?
זו אחת המכוניות היפות והסקסיות ביותר שיש. הרבה דברים אפשר לומר עליו, אבל את זה אי אפשר לקחת ממנו - זה פשוט רכב שנראה מדהים מכל כיוון, חוץ מאשר מבפנים. הוא מככב כמעט בכל סקר "המכוניות הסקסיות בעולם מעולם" שיש, כך שזה לא רק אני שחושב ככה.
אסף.
טוב נו, גם כל הדוגמניות חושבות שציון ברוך סקסי. לך תבין.
יאללה, נתחיל- חלק אישי וחלק כצופה בחברים קרובים עם הנבלה:
כששרירי רגל שמאל חסונים מרגל ימין..
כשאתה מאמץ את "תנוחת השימפנזה החושב".. (גב כפוף קדימה,צוואר שלוח לפני ומעט מטה.. וזה כדי שתוכל לראות משהו החוצה מפעם לחלון הקדמי או הצדדי..
כשהדיפנדר של העבודה צבר רק 60K ק"מבמהלך 5 שנים, כי אף אחד לא מוכן לנסוע עליו, ואת כל הק"מ צברו רק שני מפגרים שקופצים עליו..
כשהריפוד תקרה נוגע בראש בקפיצות (ולא ההיפך..)
כשיש לך נקודה מתה במרפק שמאל..
כשהידית פתיחת מנוע נשארה בצד ימין למרות שההגה בצד שמאל..
כשהמילה חופש יוצאת לך מהפה, הכי סביר שזה בהקשר של מע' ההינע..ולא על החופשה הקרובה..
כשאתה משוכנע שבאגים הם בעצם פיצ'רים.
כשהחברים שלך לטיולים אומרים לך שהרכב נראה בדיוק כמו שרכב שטח צריך להראות, כל עוד הם נשארו בחוץ.
כשאישתך שואלת איפה הרכב החדש? (תו"כ אחרי סיבוב בדיפנדר שהרגע נכנס הביתה), ואתה עונה (מבולבל מעט) זה הרכב, והיא עונה- "זה טרקטור, איפה האוטו שאמרת שקנית? (סיפור אמיתי)
- כשאתה מושך מבטי הערצה ברחוב, אבל לא של נשים, רק גברים.....
- כשחבר אומר שהוא חייב לנסות לעשות סיבוב ואתה נהנה לראות אותו מחפש את הסוויץ' ואח"כ שובר את הראש איפה ההנדברקס....
- כשכל הילדים של השכנים מחכים שיהיה תורך לאסוף אותם מהגן ורבים מי יושב בספסלים מאחורה...
- כשמסבירים לך שהזוית המוטה של כל הרכב ימינה (או שמאלה...) זה חלק מהתכנון....
- כשאתה והמכונאי שלך כבר חברים טובים ועובדים על הרכב ביחד....
כשאתה מדליק את הווייז והוא מזהה את הכיוון ושואל אותך "נוסע לרמי?" סיפור אמיתי. ויש תמונה.
כשאב הבית מבקש שתחנה תמיד בחניה אחת ספציפית. שלא נצטרך לנקות את כל החניון.
כשאתה יוצא עם אישתך לעתיד בפעם הראשונה, בא לאסוף אותה ויורדים יחד לחניה הציבורית בה עומד רק רכב שטח אחד, והיא שואלת "לא אמרו שיש לך ג'יפ?". אתה עונה "אתה רואה עוד ג'יפ?" והיא "אהה...חשבתי שזה מיניבוס ישן".
כשאתה מוריד את כיסויי הפלסטיק הפנימיים מאחורה ושם במקומם ארון כיבוי אש...לציוד.
כשאתה נוסע בחורף חודשיים עם דלת נהג שלא נסגרת כי אתה ממתין לגורו כלשהו שיתקן אותה.
כשאתה מסתכל מהסלון החוצה, למטה, לחניה, רואה את הדיפנדר...ומחייך לעצמך.
* שבעליות מים המלח לירושלים כל פלסטינאי עם פרגסון בן 50 עוקף אותך בעליה.
* שאתה מגיע לדיונה הגדולה ופתאום אתה שומע קול : , "תעזוב אותי באימשך"
שיוצא לך מוצר מגעיל ואז אתה מרכיב אותו על הרכב , ובעל הרכב אומר לך " בואנה זה נראה מעולה " .
שאתה באפריקה והנהג קושר ברזנט מתחת כל הרכב שהחלקים שנופלים בדרך לא יאבדו .
שהרמזור מתחלף לירוק ואתה עוזב קלאץ' ונותן בגז ולא קורא כלום .....
שבעל המוסך של לנדרובר נוסע בטויוטה ואתה שואל אותו "למה לא דיפנדר " והתשובה " לנדרובר זה לא רכב מעולה זה פרנסה מעולה " .
עידו
2 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 74433קובץ מצורף 74434
כשנסעתי בספארי במסאי-מרה, כמובן בטויוטה-75, ונמנמתי מנוחת צהריים מאחור...
מתוך שינה אני מרגיש שהמדריך עוצר לקשקש עם חבר שלו ("איפה מסתובבים היום האריות?"), ופתאום אני מרגיש ריח מוכר... ריח, לא צליל.
כמובן, אין כמו ריח הצ'יפסייה של ה-110, את שמן המנוע השרוף הזה אני מזהה בנחיריים סתומים!
כשאני מוכר את ה-110 הפתוח לאחר חמש שנים, ומבסוט מכל רגע שאני נכנס לדיסקו הממוזג; מבסוט, אבל כל דיפנדר שעובר מולי עושה לי צביטה בלב...
כשמתחיל לרדת גשם ואתה לא סוגר את החלון גם כי אין מקום אחר לשים בו את היד וגם כי אתה לא בטוח שסגירת החלון תמנע מהגשם להיכנס
כשאתה נותן בעיטה\אגרוף לפנסים בלילה כדי שיידלקו
כשאתה מתחיל דווקא לחבב את הרעיון של "אי אפשר לפספס את הדוושה של הקלאץ'" ומוצא תנוחת נהיגה בצורה של סימן שאלה
כשאתה יודע שמשהו יישבר ביומיים הקרובים (ואין שום סימן מקדים,אתה פשוט יודע שמשהו יישבר)
אחרי שהוא נשבר (וידעת בזכות התת-מודע שמשהו יישבר) אתה ממשיך לנסוע כרגיל
הפעם הראשונה שאתה עולה על דיפנדר,מרגיש את המומנט שלו ואומר "ואללה,כלום לא עוצר את הרכב הזה!!"
הפעם הראשונה שאתה לוחץ על הברקס והרושם הראשוני שלך מתגלה כנכון...
ועדיין,אחרי כל ההתעללות שהוא העביר אותך, אתה מסתכל עליו ומגלה אליו סימפטיה. במיוחד אחרי כמה ימים ברצף על הדבר הזה,אתה רואה מישהו בכביש נוסע בדיפנדר ואתה רוחש לו כבוד על היכולת להסתדר ואפילו לתחזק אותו
כאשר אתה קונה אקדח נייטים לארגז כליים .
עידו
נדמה לי שכבר כתב כאן מישהו ש"רק אישה ודיפנדר יכולים לדמם שבוע רצוף ולא למות מזה"?