תגובה: מלחציי עשה זאת בעצמך.
מגניב ממש ועושה חשק להדליק את הרתכת.
יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מוט הברגה כזה מאסיבי?
דרך אגב, BDM, שמת לב עם מה הוא סובב את הבוקסה על מוט ההברגה, כן?!
יפה ,צעיר מוכשר, הטון הזחוח עניין של גיל. חסרים לי החיספוסים בבקים.
מוט הברגה כזה לא בעיה להשיג, אני אפילו חושב שיש לי אחד כזה.
אבל אני משתעשע ברעיון לבנות מלחציים לא פחות טובות ע"י הסבה של ג'ק עגלה הידראולי רגיל או בקבוק,
ההתקדמות והנסיגה של מלחציים כאלו יהיו הרבה יותר מהירים מהמלחציים הבורגיים.
רק לא בטוח איך לפתור את הבעיה של השמן במישור הלא טבעי שלו, זה יהיה פרוייקט הרבה יותר קצר להערכתי משלו.
עוד רעיון שהתנחל לי בראש זה לבנות מלחציים פניאומטיות מבולם ובומבה במיל' של סיטרואן, מישהו יכול להעריך עד כמה זה אפשרי ?
לבנות "מלחציים" מג'ק עגלה , או מגק בקבוק ,
זה פרוייקט מוכר ,
רק שלתוצר הסופי קוראים פרס ...
שימי
צא לי לאכזב אותך
בשנה הראשונה שלי בקציני ים בעכו לפני חלוקה למקצועות(מהשנה השניה)היה עלינו תלמידי השנה הראשונה ללמוד מסגרות ובסוף השנה כל אחד בנה מלחציים-בעבודת יד
נכון ללא קימורים -אך מדוייקות להפליא
יש לי אותם עד היום
לו היו נותנים לנו את הציוד שהבאת לדוגמא בטח היינו בונים צוללת ננסית
וכן זה היה מזמן-מאוד מזמן לפני שהיו מברגות משוקצות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
לבנות "מלחציים" מג'ק עגלה , או מגק בקבוק ,
זה פרוייקט מוכר ,
רק שלתוצר הסופי קוראים פרס ...
ידעתי שיש משהו כזה
http://www.youtube.com/watch?v=NgkZMRBEZjI
הלוואי והיינו יודעים חצי ממה שהוא כבר שכח.
זהו, החלטתי ללכת על זה.
יש לי אפילו רעיון למלחציים פשוטים יותר למתחילים. הלוואי והייתי יודע לשרטט, להעלות ולהתייעץ, אבל כנראה שאצטרך ללמוד בדרך הקשה.
רק שאלה לפני שאני מתחיל:
איך מרתכים חומר על האום? למיטב ידיעתי, צריך לרתך כשהאום מוברג על המוט, על מנת שלא יתעוות. האמנם? האם האום "ידבק" למוט כתוצאה מהריתוך?
בסדרת הסרטונים השניה שהועלתה, ראיתי שפעם אחת הריתוך נעשה כשהמוט מוברג ופעם אחרת לא. מה נכון? האם זה באמת משנה?
חוצמזה, כיף לראות שלבחור שמרתך עם חולצה קצרה, עובד בלי כפפות, דיסק בלי מגן ועוד ועוד ועוד יש עדין עשר אצבעות
כדאי לרתך על המוט הברגה, לי לא היתה בעיה לרתך ברצף , אבל עדיף לרתך עם הפסקות לקירור.
שרטוטים ? יש פה למשל
http://www.cd3wd.com/cd3wd_40/cd3wd/...bench_vice.pdf
והמלחציים הכחולות והלינק לשרטוט הגוגל סקצ'אפ שלהם http://www.ibuildit.ca/Workshop%20Pr...ch-vise-1.html
1 קבצים מצורפים
לא יוצאת לי השטות הזו מהראש.
ניסיתי לשרטט ואשמח לקבל הערות:
קובץ מצורף 74543קובץ מצורף 74543
למה?
למה לעזאזל לבנות מלחציים? הזמן, החומרים, העבודה.. ובסוף זה לא יוצא ברמה של מלחציים סוג ז' מסין...
לא כל דבר חייב לבנות כי אפשר...
דעתי בלבד, מי שמתחשק לו שיהיה בהצלחה.. אני קניתי מלחציים ביד 2 .. 300 שקל כולל הובלה עד הבית..8 אינץ' במצב חדש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_b.s
למה?
למה לעזאזל לבנות מלחציים? הזמן, החומרים, העבודה.. ובסוף זה לא יוצא ברמה של מלחציים סוג ז' מסין...
לא כל דבר חייב לבנות כי אפשר...
דעתי בלבד, מי שמתחשק לו שיהיה בהצלחה.. אני קניתי מלחציים ביד 2 .. 300 שקל כולל הובלה עד הבית..8 אינץ' במצב חדש...
+1 , סוג של עבודת גמר לחניכים בבי"ס ערב לשוליות מסגרים.
חכו חכו!
אתם תראו את התוצר הסופי ותבקשו תכניות!
ברור שאין טעם לבנות לבד, וברור שמלחציים קנויות יהיו טובות, יפות ואולי זולות יותר.
אז מה?
אז למה לטרוח?...
גם אני מידי פעם בונה/מאלתר איזה כלי לעבודה חד פעמית, אבל לבנות מלחציים זה באמת מיותר גם אם אפשר ויש תוכניות, דרך אגב בשולחן עבודה שבניתי לחבר הוספתי מלחציים משולבות בשולחן, אבל בסגנון שולחנות נגרים שהיו פעם, בדופן של השולחן הוספתי פרופיל מתכת מלא שזז על בורג מסיבי שמצאנו בג'נקייה שלו, אבל זה רק כדי להחזיק מידי פעם דברים כשרוצים לרתך/להשחיז משהו גדול או משהו שלא עומד יציב..כשצריך מלחציים יש מלחציים על עמוד כמו צריך ...
בכל מקרה בהצלחה ותצלם הכל :)
אם אתה מחפש את המידות של המלחציים הכחולות, כנס ללינק ששמתי, תוריד את הקובץ SKP של השרטוט,
ופתח אותו ב SKETCHUP של גוגל, בחר בקצה כל שהו של החלק, ומתח קו עד לקצהו השני, בחלק התחתון בצד ימין יתקבל אורך הקטע באינצ'ים
(עוד לא מצאתי איך מעבירים למילימטרים) , כך תוכל לעבור חלק חלק בשרטוט ולקבל את מידותיו.
אם אין לך את התוכנה של גוגל, תצטרך להוריד אותה ולהתקין אותה, הלינק גם נמצא בעמוד המלחציים.
1 קבצים מצורפים
אחרי שראיתי את הפוסט הזה חשבתי איך אני בונה את המלחציים האלו.
התחלתי לחפש פרופיל מתאים, לפי התכנון של האמריקאי הוא לקח פרופיל 7.5*5 אם אני לא טועה.
אני מצאתי 7.5*10 שמבחינתי היה יותר מתאים ויותר נוח שלא שילמתי עליו שקל כי לקחתי אותו מהגנקיה.
מוט הברגה אינץ עלה לי 35 שקל באורך מטר, קניתי גם 4 אומים.
ופלטה שאליה אני אחבר את הכול שעלתה לי 25 שקל.
בהתחלה נצמדתי לתכנון של האמריקאי אבל אז עשיתי כמה שינויים וכבר לא יכולתי להיצמד לתכנון שלו, גם כי הוא חיבר את המלחציים לשולחן עם ברגים, ואני רציתי שכל המכלול יהיה נייד יחסית.
קצת חבל שלא צילמתי במהלך הפרויקט אבל לא נורא.
הנה התוצאה הסופית, אני מתלבט אם לצבוע או לא.
קובץ מצורף 102452