משהו פשוט, לעישון חם יש למישהו?
. תודה.
Printable View
משהו פשוט, לעישון חם יש למישהו?
. תודה.
בדיוק כך התחילה תחרות המטפונה..
היו פעם שקיות כמו "קוקי" עם שבבי עצ מיפל שהיית מכניס לתנור אפיה ומקבל טעם מעושן.
חוצמזה, נסה להשיג מחברת תבלינים "עשן נוזלי" או "אבקת עשן".
תופתע, יש כאלו ויתנו את הטעם.
בנית מעשנת?
אם כן, תשרה עוף קומפלט בקולה ל-24 שעות. עם העור. את העור אל תוריד עד אחרי סיום העישון.
למחרת, שים במעשנת, את הקולה שפוך בכלי אידוי מעל הגחלים, בגחלים תוסיף עלי לימון.
8-9 שעות במעשנת, חום של בין 80 ל-90 מעלות - מעדן. הילדים שלי חולים על זה.
כן...יש משהו שאפשר לעשן איתו.
מטפונה זה לא בשר מעושן. וגם הדבר הזה בשקית קוקי....
אין אפשר לטעות עם עוף במעשנת תמיד יוצא טעים גם בלי כלום
אני שם תמיד תבקר \ כבש למעלה מתחת את העוף למטה למטה מלא תפוחי אדמה בסופו שלעניין הטעם נקבע עלידי העץ שאיתו אתה עובד וסמיכות העשן
אני מעשן לארבע שעות על 80 \ 120 מעלות
יש דבר שנקרא שבבים מחבית יין קצוצה או פרוסה מוסיף לא מעט לארומה רק אל תשכח להשרות במיים את העץ 24 שעות לפני
איל כל עץ מתאים לעישון חוץ ממשפחת המחטניים ומשפחת האיקליפטוס וכמובן עץ שעבר צבע/ טיפול וכו' .
כך שאין באמת סיבה לקנות אפשר להכין לבד , נסורת לא מתאימה התצורה שצריך זה קפיסי עץ .
עידו
עוף זה לצמחונים. לך על הדבר האמיתי:
שמיל - תודה על המתכון, בנתיים מפאת קוצר זמן לא ניסיתי.
אני מעשן עם פסולת מנגר שעובד עם עץ מלא . עובד מעולה. התחלתי עם כנפי הודו אחר כך עוף. גם לדעתי אין חובה להוסיף על טעם העשן , אבל תמיד טוב לגוון.
בשר נעשה כנהיה יותר מקצועיים בענין.
עוף או הודו מחייב השרייה
מינימום 24 שעות , המתכון המקורי זה מים, מלח ועשבים, אפשר להוסיף דברים אחרים כמו פירות לפי הטעם (הדרים זה מעולה)
את הקולה שמור לבשר סוליה, שם זה עובד פלאים.
מתכון לעוף עם חיוך לתחילת שבוע טוב.
מומלץ להכין כוס מים. וגם ללכת קודם לשירותים...
עוף עם וויסקימצרכים:בקבוק וויסקי משובחעוף צעיר - עד 2 ק"גמלח, פלפל , ועשבי תיבולשליש כוס שמן זית מעולהאופן ההכנה:לשטוף היטב את העוףלשתות כוס וויסקילשפשף את העוף היטב במלח, פלפל ועשבי תיבוללעסות אותו מכל הכיוונים בעזרת שמן הזיתלחמם את התנור ל 180 מעלותעד שהתנור מתחמם לשתות עוד כוס וויסקילסים את העוף בתבנית גדולהלשתות עוד 2 כוסות וויסקילסים הטרבוסתת במספר 3אחרי עשרים דקים להכניס את בציפוראחרי חסי שאה להציף בתוך התחת של הציפור ועם הוא אסה קקה להחליפ חיטולתיקנס לערון ותשטה אוד כוס מהמיס של הציפורלטפור- לוושל - לא חשובשילח ליזדיין הציפורלשיר הציפור הבן זונה בטנורלנסות לוציבלי לסרופ הידתשפוח אוד וויסקי בגרון שלךלנסות אוד פאם לאוציא הציפור קי לא אלך כודםלארים הקוס ימה של הציפור מהריספה ולנגב אותו עם הסמרתות של הספונגה וללחתלישוןכי מי אוהב לאחול ציפורכוס אמק