הברזות ומברזים- מס' שאלות תם.
אהלן.
לצערי, יש צורך בהברזה בראש המנוע של הרכב שלי.
מאחר ואין לי יותר מדיי נסיון עם מברזים והברזות, אני שואל אתכם.
שאלותי הן-
תמיד שקונים מברזים (או לפחות מנסיוני) מקבלים זוג. אחד עם הברגה (סליל) יותר כהה להתחלה, ואחד עם הברגה (סליל) יותר חדה, לסיום ההברזה.
1. מהו הנוהל? קדחתי חור בהתאם למידת המברז. עכשיו מה? מתחיל לנסות להבריג את המברז לחור?
2. בראש המברז ישנו ריבוע על מנת שיתאפשר לסובב אותו. עם איזה כלי הכי מומלץ?
אני יודע על הרוב שעושים עם פליירי-פטנט (ג'אבקות) למיניהן.
מנסיון עבר שניסיתי לעשות הברזה בברזל כלשהוא (בלי קשר לרכב) לא ממש הצלחתי.
כמו כן ידוע לי שהחומר ממנו עשוי ראש המנוע הוא חומר עדין לכן אני שואל את השאלות האלו ועדין לא בטוח שאעשה זאת בסופו של דבר.
לתת לחרט/כרסם שיעשה לי את זה אין אפשרות, כי דיי בעייתי לנסוע אל אחד כזה עם מכסה שסתומים פתוח... או לחילופין לפתוח ולסגור אצלו. לא פרקטי.
לכן אני שוקל את האפשרות לעשות לבד, אבל לא נעול על זה.
כל הסבר על הברזות/מברזים או כל תשובה שהיא,
יתקבלו בברכה.
תודה מראש.
-ארז 8) -
Re: הברזות ומברזים- מס' שאלות תם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
תמיד שקונים מברזים (או לפחות מניסיוני) מקבלים זוג. אחד עם הברגה (סליל) יותר כהה להתחלה, ואחד עם הברגה (סליל) יותר חדה, לסיום ההברזה.
לא מדויק. קיימים 3 סוגי מברזים: 1) מברזי יד, אכן מגיעים בשלשות או בזוגות, כאשר הראשון יותר קוני, והאחרון מדויק יותר. 2) מברזי מכונה, מברז בדיד לרוב הקטע המשונן קצר, והקנה דק . 3) מברז "תעופתי" השינון יהיה תמיד לולייני, ולרוב ציפוי על קצות השיניים.
חסרונות:
מברז יד, לא מסוגל לבצע תבריג מלא כאשר החור עיוור היינו אינו "עובר", עקב הקוניות של ראש המברז. מייצר המון שבבים.
מברז מכונה זקוק לכוח אנכי רב על מנת ל"היכנס" לחומר, עקב חוסר הקוניות. קנה המברז שביר, עקב הירידה בקוטר.
מברז "תעופתי" יקר!
יתרונות:
מברז יד אינו זקוק לכוח אנכי רב על מנת ל"תפוס", ומפצה בקלות על כניסה אלכסונית.
מברז מכונה, מבצע הברגה מלאה בחור עיוור. מברז מכונה מפתח פחות חיכוך בתבריג תודות למספר שיניים מועט. מייצר פחות שבבים
מברז תעופתי, הטוב ביותר. אין צורך לשבור שבב אחורה, הודות למבנה הלולייני. לא מייצר שבבים כלל, אלא 3 סלילים שלמים. מבצע הברגות בטיב פני שטח מעולה, גם בפלדות קשות שיבוב (למשל נירוסטה). לא "ניתקע" ולא מפתח רעידות בזמן ההברזה.
ציטוט:
1. מהו הנוהל? קדחתי חור בהתאם למידת המברז. עכשיו מה? מתחיל לנסות להבריג את המברז לחור?
חור קודחים בהתאם לטבלת שיבוב!!!!
לכל מידה ולכל תבריג יש מידה לקדח. למשל, קדח לתבריג 3/8 NC שונה מקדח לתבריג 3/8NF. יש טבלאות מפורטות בהתאם לתקן ולסוג החומר.
ציטוט:
2. בראש המברז ישנו ריבוע על מנת שיתאפשר לסובב אותו. עם איזה כלי הכי מומלץ?
אני יודע על הרוב שעושים עם פליירי-פטנט (ג'אבקות) למיניהן.
יש ידית שטוחה בעלת מנעול ריבועי מתכוונן, ויש ידית גבוהה, בעלת ראש ריבועי הדומה לכוש של מקדחה, שתופעי לרוב בגרסת רצ'ט. הבחירה בידיות היא בהתאם למקום הפיזי. הידית השטוחה נוחה יותר לעבודה, ומאפשרת הפעלת לחץ אנכי רב יותר בזמן ההחדרה. חסרונה הוא המקום הרב שהיא דורשת בפני השטח להפעלתה.
ציטוט:
מנסיון עבר שניסיתי לעשות הברזה בברזל כלשהוא (בלי קשר לרכב) לא ממש הצלחתי.
כמו כן ידוע לי שהחומר ממנו עשוי ראש המנוע הוא חומר עדין לכן אני שואל את השאלות האלו ועדין לא בטוח שאעשה זאת בסופו של דבר.
יש לך ראש מנוע מאלומיניום או יצקת?
במידה ויש לך ראש יצקת סטנדרטי, אזי יהיה לך קשה להבריז עליו. יצקת היא חומר קשה שיבוב, עקב גרעיניות רבה. בקצה כל גרעין יש פאה קשה (קרביד) והדבר מקשה על העיבוד. זה דומה לנסיון להבריז לתוך רעף של גג. היצקת מתפוררת ולא נמשכת.
האם אתה מוכרך להבריז?
האם התקלקלה לך הברגה עקב שימוש רב?
האם החור כבר גדול?
הייתי שוקל ביצוע "הלי-כויל". בפתרון מסוג זה אתה מבריז מידה גדולה יותר, ומחדיר קפיץ פלדה יעודי, שעליו "יעבוד" הבורג. חפש ברשת RECOIL. הערכות נפוצות למדי, ולמי שיש ערכה, גם יש את הידע להפעילה.
ציטוט:
לכן אני שוקל את האפשרות לעשות לבד, אבל לא נעול
-ארז 8) –
תתאמן על אלומיניום, אחר כך על פלדה 1020 וכאשר תרגיש שאתה מוכן, אזי תבריז פעם אחת נירוסטה 308.
אחר כך, תבריז בראש מנוע.
מברז שבור בראש מנוע, זו בעיה אמיתית.
בברכה,
קיד.
נ.ב. אם תקנה את הציוד, ביצוע ההדרכה + OJT עלי.
Re: הברזות ומברזים- מס' שאלות תם.
ציטוט:
האם אתה מוכרך להבריז?
האם התקלקלה לך הברגה עקב שימוש רב?
האם החור כבר גדול?
הייתי שוקל ביצוע "הלי-כויל". בפתרון מסוג זה אתה מבריז מידה גדולה יותר, ומחדיר קפיץ פלדה יעודי, שעליו "יעבוד" הבורג. חפש ברשת RECOIL. הערכות נפוצות למדי, ולמי שיש ערכה, גם יש את הידע להפעילה.
בברכה,
קיד.
קיד, אני מצטט לך אחת מההודעות הקודמות שלי
ציטוט:
בתחילת מכסה השתומים, היכן שממוקם הבורג הכי קרוב לפלאנג' המים, אין אצלי הברגה.
בעליו הקודמים של הג'יפ שלי היה גאון וקמצן לא קטן, וכנראה הלכה לו ההברגה באותו חור בשלב כלשהוא- אך במקום לפתור את הבעיה ע"י הברזה/תותב, הבחור הכניס בורג חתוך, וריתך.
מה שיצא למעשה זה בורג שיוצא מראש המנוע ועובר בחור מכסה השסתמים הנ"ל, ועליו סוגרים אום.
אממה- הוא קצר והיה סגור על חוט השערה. קניתי מכסה חדש, וכאשר סגרתי את כל הברגים, נוכחתי לדעת שאין אפשרות לסגור את האום על הבורג הסורר העדין והדק הזה, כי עקב עובי המכסה החדש והאטם- האום לא מגיע אל תחילת ההברגה בבורג.
מה שאני צריך לעשות זה לחתוך את הבורג לגובה 0, ועליו לקדוח- ולעשות הברזה, כדי שאוכל לסגור את מכסה השסתומים כמו שצריך.
יש לי משם נזילה מעצבנת, וזאת אחרי שקניתי מכסה חדש והכנתי פלאח חיזוק. מתסכל.
כמו שאפשר להבין
זה לא חור שההברגה בו הלכה
זוהי בעיה אחרת לגמריי.
צריך לקדוח היכן שהכניסו בורג וריתכו, ולהבריז הברגה חדשה.
ציטוט:
נ.ב. אם תקנה את הציוד, ביצוע ההדרכה + OJT עלי
לאיזה ציוד אתה מתכוון? "הלי כויל" ? כפי שציינתי, הוא לא יעזור כי הבעיה היא לא בהברגה שנהרסה.
בברכה,
-ארז 8) -