האם שווה להילחם או להוריד את הראש - המכונית המגויסת
שלום לכולם
לפני כחודש קיבלתי זימון רישום הטנדר שלי בצה"ל, מיותר לומר שהתעלמתי ורק גיחכתי לעצמי כמערכון הגשש "היה מנוע"
אח"כ הגיע עוד זימון שהלך לאחר כבוד לפח המיחזור...ולאחרונה הגיע "התראה אחרונה לפני הליכים משפטיים" .
שם מפורט בפירוט איך אני עובר על חוק מדינה הגורר עונש של 18 חודשים, בתלונה מטפלים המשטרה האזרחית ובית משפט השלום, צו שר ביטחון יגרור מאסר יותר ממושך, וכן קיסמים וברגים לתוך הציפורניים וכדומה.... עד לבסוף עיכוב מתן רשיון רכב
מכתב זה נשמר, כדי להזכיר לי מדי פעם באיזו מדינה אני חי, בה אני עשיתי שירות צבאי, משלם מיסים ונקרע כמו כולם תחת מתקפת ה-120 בבונים.
בנוסף לפני כמה ימים הגיע חיילת לחפש אותי בביתי!!! ולמזלי אני שוכר בקיבוץ עם שער, כך שמעבר לשיחת טלפון בה הבהרתי לה שתעודת חוגר היא לא סמכות בעיני, שאני לא יוצא לפגוש אותה וכשהתחילה לאיים עלי "בהליכים משפטיים" הסברתי לה שאני לא הבנאדם שמאיימים עליו.....
ועכשיו ברצוני לשאול את חברי הפורום שכבר עברו דברים בחייהם....מול מה אני מתמודד? ומה הריקושטים שאני יכול לצפות להם?
בברכה,
רז.
תגובה: האם שווה להילחם או להוריד את הראש - המכונית המגויסת
נשמע הזוי!
אתה יכול לסרוק ולהעלות (תוך השמטת פרטים מזהים כמובן) את המכתבים האלו?
אני לא מבין כלום בנושא, אבל א. איזה טנדר מדובר, שנדע מה הם אוהבים. ב. אם הם שלחו לך חיילת, זה אומר שזה לא כ"כ פשוט להם להתחיל בהליכים ולא יצא להם מזה כלום, כך שבודאי יש דרך להאבק.
תמיר (שמביט בלוח השנה לוודא שלא אחד באפריל היום).
הייתי בטוח שהשיקוץ הזה עבר מן העולם בשנות ה 80 :mad:
ציטוט:
מרכז לאו"ם מטפל בין היתר גם ב"סרבני גיוס כלי רכב", אולם מספרם נמוך מאוד. לפי שעה, יש שניים בלבד שעל אף הסברים והפצרות חוזרות ונשנות,
אינם מוכנים לשתף עם כוחות הביטחון בעניין זה. על פי החוק, ניתן לשלול את רישיון רכבם ולגזור להם עד שלוש שנות מאסר. מול שני סרבנים אלה מתנהלות כיום תביעות שעלולות להסתיים במשפט.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3736053,00.html
לא לזלזל ולא להקל ראש בזה
זה יכול להתפתח לכיוון פלילי
איציק
רק רציתי להוסיף, שכמובן ההתייצבות היא בשבוע עבודה על חשבוני, ושהרכב הוא טנדר איסוזו בן 11 שנה (כנראה הקיצוצים עשו את שלהם)
אני כרגע מזלזל בזה, אבל באמת לא רוצה להתעורר אם דפיקות הכחולים באמצע הלילה
מכיר את זה מתקופת ההורים... ואפילו אח של חבר שירת במילואים בתור מי שהיה אמור להיות אחראי נקודת מפגש למקרים כאלה(לפני 15 שנה).... לא ידעתי שזה עוד בתוקף.
היו לי גם דימקס וגם F350 שזימנו אותי להירשם.
את שניהם הלכתי ורשמתי אבל אף פעם לא קראו לי ממש להתייצב ולשים את המפתחות.
לפי מה שאני יודע צריך להיות הכרזה על מצב חירום (יענו כמעט מלחמה) כדי שיפעילו את הזימון בפועל.
בתקופת מלחמת המפרץ הראשונה אבא שלי (שהיה אז סא"ל בפיקוד העורף) היה מביא מהמילואים כל פעם 4X4 אחר של איזה מסכן...
חד משמעית יכול להגיע להליכים פליליים נגדך, תרשם וגמור עם העניין, כמו שאסף אמר מדובר על מלחמה ( לא מבצע ) והרכב לא ידאיג אותך.
ובאותו הקשר מומלץ לקרוא את הסיפור על גיוס הרכב (רובר) : http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=74363
תתנחם שגם לבאגרים שלי יש את זה
אל תילחם . זה לא חכם.
יש דרכים יצירתיות להיפטר מהם, כמו שאני עשיתי לפני כמה שנים עם סוואנה:
אתה מגיע , מוציא אותם לרכב , מראה להם שהרכב שלך מיוחד , לא מתאים להם בגלל אלף ואחד שטויות שתמציא מראשך היצירתי , הם מבינים שזה יעלה להם יותר , ופשוט משחררים אותך וגורעים את הרכב הזה מהמאגר שלהם.
לנו זה הצליח....
אפשר ללכת עם זה יותר רחוק כמובן....- להוציא מנוע , להגיד שהרכב אחרי תאונה .... וכו'....
במוח. לא בכוח.
באופן אישי , אם היה לי רכב אישי שלי שבשבילו עמלתי מבוקר עד ערב (במיוחד אם זה רכב של עסק פרטי קטן שמפרנס את המשפחה...) - גם אלוהים לא ייגע לי באוטו!
תגיד, אתה נורמאלי?!
מיליארדים הולכים לפנסיות של פקידי שלישות בקירייה, מיליארדים הולכים על ביזבוזים אחרים של המערכת, ומה שיציל את המדינה זה הטנדר?!?!
יש חובות אזרחיות שמקובלות, יש כאלה שצריך לזרוק לזבל, ויפה שעה אחת קודם!
אני קיבלתי אחלה חינוך ועשיתי אחלה שרות כולל עוד 25 שנות מילואים כלוחם, ואני ממש ממש לא מבין מה הטעם.
יאללה, ללכת לדואר ולרשום את הרכב על שם דודה בלה, שמעולם לא הוציאה רשיון נהיגה.
שישלחו לדודה את החיילת.
עזוב בועז - מי שלא רוצה , שלא ירשום את הרכב , ויתמודד עם התוצאות ...
לפעמים לומדים הכי טוב ברגליים.
רכב מגויס לא אמור להיות עד גיל של 10 שנים?
אל תזלזל זה עלול לסבך אותך , מנסיון עם כמה וכמה טנדרים ואפילו טרקטורים ועגלות , תיסע תרשם הם יתרשמו ווזהו...