5 קבצים מצורפים
שיפוץ CB350 Honda (אמנם לא רכב עבירות.. אבל ג'יפולוג זה הבית אז תאלצו לסבול..)
אז ככה,
מגיע שלב בחיים (אצלי זה הגיע כמה חודשים לפני גיל 34) שאתה מחפש אתגרים. חלקנו מתחתנים, חלקנו עושים טובה להורים שהם מתחתנים. חלקנו (בהם אני..) מחליטים החלטות של רגע, אם זה מתוך עניין של הוכחה לעצמך ולסובבים אותך שיש לך יכולת להתחיל משהו מ-0 (ואשכרה לסיים אותו) או מתוך הגשמת חלום ילדות שצומצם לטוסטוס בתקופת התיכון והשכרות אופנועים במזרח הרחוק.
אצלי זה היה בעיקר מהסיבה הראשונה, יש לי רישיון לאופנוע כבד מגיל 18. אמנםי לא רכבתי באופן מסודר שנים, אבל כל פעם שחבר עם kle היה צריך לפרק משהו אני זה שהייתי מתנדב להתלכלך ראשון..למה עוד?
כי יש לי זמן בסופ"שים, קצת ידע טכני (באמת שקצת..), יכולת לחפור באינטרנט בכדי למצוא חלקים וחומר טכני (שלום לפורום סוזוקי..).
ולאחרונה גיליתי שעבודה במפעל שומם בשבת בבוקר עושה לי הרבה יותר טוב מאשר דברים אחרים (עבודה במשרד לדוגמא)
ואיך נאמר ב"מועדון קרב", מתחילים ממש לחכות לזה בכל שבוע חדש, ואשכרה מתבאסים קצת שיש איזו מסיבת רווקים בלילה שלפני..
עד כאן הפסיכולוגיה. נמשיך לנבלה:
אז למה cb350? - האמת, אין סיבה מיוחדת, זה היה יכול להיות גם איזה גרמני מרובע צילינדרים אם התקציב היה מאפשר ואם לא הייתי נתקל במודעה. עניין של מזל (אולי אפילו לטובה, הגרמנית שלי מעולם לא הייתה משהו ועודף סימפטיה לתוצרת גרמנית מעולם לא היה לי). סה"כ מדובר על המזדה (כלומר, ההונדה) של האופנועים בשנות השישים המאוחרות והשבעים המוקדמות. למעלה מרבע מילון נמכרו. מדובר על אופנוע יחסית פשוט מבחינה מכנית (גרסאת השני צילינדרים נחשבת פשוטה יותר מגרסאת הארבעה צילנדרים), אין אלקטרוניקה, רק חשמל, כשהוא חדש הוא בעל ביצועים לא רעים (שמועות מדברות על 150-160 קמ"ש), שוק אפטר מרקט די מטורף במחירים שפויים (במיוחד אם יש לכם איזה חבר שמגיע לארץ כמה פעמים בשנה מארה"ב ולא מבין מה זה כל החבילות שמגיעות אליו הביתה בלי הודעה מראש לפני כל טיסה)
ספור פרויקטים שנעשו.. חלקם היו שחזור למצב המקורי, רובם לא :) פה בלינק תוכלו לראות את הפרויקטים של ליאור ברוך, ממנו קניתי את האופנוע. הבנאדם אומן. אין מילה אחרת להגדיר.
אז יאללה -שיהיה לכולנו בהצלחה:
תמונות ראשונות לפני שהתחלתי לחפש את הקיר הראשון - האופנוע לא במצב נסיעה למי שתהה.. הובא על גרר ללוקיישן.
קובץ מצורף 76342
קובץ מצורף 76343
מתחילים לפרק - המטרה - להפשיט את האופנוע עד לרמת השילדה ומשם להתחיל להרכיב חזרה תוך החלפת חלקים רקובים, שינוי העיצוב (זה מה שעובר לי בראש, בערך), פרידה מכל מיני חלקי פלסטיקה מיותרים בדרך. צביעה מחדש וחיווט מחדש של כל מערכת החשמל. למנוע נגיע בסוף (ונקווה לטוב)
על הליפט המאולתר (מלגזה חשמלית קטנה..)
קובץ מצורף 76345
היה מנוע?
קובץ מצורף 76346
מתחילים לגלח את השילדה מכל מיני תושבות לא נחוצות לטובת הפרויקט, לאחר סיום הגילוח וריתוך תושבות חדשות היא תישלח לניקוי חול וצביעה.
קובץ מצורף 76344
זהו להיום.. המשך יבוא
אסף
חשוב לי לציין - אעריך מאוד כל עזרה (מוראלית גם לוקח..), בחיים לא החזקתי רתכת :) ודיסק הוחזק בפעם הראשון לפני שבוע..
תגובה: שיפוץ CB350 Honda (אמנם לא רכב עבירות.. אבל ג'יפולוג זה הבית אז תאלצו לסבול..)
בהצלחה.
אם יש עזרה ספציפית שאתה צריך, בקש. אשתדל לעזור.
תגובה: שיפוץ CB350 Honda (אמנם לא רכב עבירות.. אבל ג'יפולוג זה הבית אז תאלצו לסבול..)
תחליף את הבוקסות של המזלג האחורי.
לפני 30 שנה מכרתי אופנוע רק כי לא הצלחתי להחליף אותן....
האמת שפירקתי את המזלג האחורי לגמרי בשבת האחרונה, הבושינג האחוריים נחתכו והוצאו (חדשים בדרך מאנגליה) או שאתה מתכוון ל4 הבוקסות שיושבות על הציר שמחבר בין השלדה למזלג? כי הן דווקא נראות במצב סביר ביותר למראית עין (לאחר השריה בחומץ וניקוי כל הגריז) - האם יש סיבה להחליף?
לא מאוד יקר (לינק)
חופש במזלג אחורי, מסוגל לזרוק אותך בהשכבות, וגורם לך חוסר יציבות נוראית.
"נראות" זה לא מספיק טוב.
אישית, הייתי מחליף, בפרט שרק 200 ש"ח.
אם אתה מתקמצן, לפחות מדוד עם קליבר.
קיבלתי. יוזמן. תודה. למרות שלא נראה שהשכבות תהיינה עם האופנוע הזה..לא נחסוך (בלי קשר שבאיביי היום אתה יכול למצוא חלקים מקוריים משנות ה-70 במחירים שלא יביישו חלקים תחליפיים חדשים)
שאלה בשביל הידע - מה בדיוק צריך למדוד? את הקוטר החיצוני של הבוקסה אל מול הקוטר הפנימי של המזלג או אל מול הציר שמחזיק את כל הזרוע? מה נחשב חופש במקרה כזה?
צירך לבדוק גם את ההיקף החיצוני מול הבית שלו, כולל בדיקה שאין אובליות
וכך גם את הקוטר הפנימי מול הציר.
ייבדק גם כן, תודה - השכלתי.
האם הכוונה ב"אובליות" היא שהקוטר יהיה זהה מכל נקודה בהיקף ?
לגבי הציר - אני מאוד מקווה שהוא תקין, סיפור לא זול להחליף - ייבדק כשיגיעו הבוקסות החדשות (וגם אל מול הישנות..)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
האם הכוונה ב"אובליות" היא שהקוטר יהיה זהה מכל נקודה בהיקף ?
חיובי.
עדכון מהבוקר, לאחר שכמה חלקים חזרו מניקוי חול(יגאל ניקוי חול, ליד גשר מעריב, אם מישהו צריך) (זרוע אחורית, טנק דלק ועוד כל מיני חלקי מתכת) רציתי לשלוח אותם לצביעה אלקטרוסטטית בתנור (חיים לוי צביעת מתכות ביפו)
במיכל הדלק היו שני כיפופים מאוד מינוריים שמילאתי והחלקתי עם בדיל, מתוך מחשבה שזה ניתן לצביעה בתנור (180-200 מעלות). אז זהו,שלא.
בבית המלאכה אמרו לי שזה חם מדי עבור הבדיל והוא ינזול ויהרוס את הצביעה. כך שעכשיו אני קצת תקוע עם מיכל דלק אחרי ניקוי חול וניקוי פנימי בחומצה (חומצה זרחתית, נותרו לי 15 ליטר אם מישהו צריך להרוס את השיש במטבח או לנקות חלודה) שלא יכול להיכנס לתנור (ממש רציתי שחור מט..) מה כדאי לעשות? יסוד ואז צבע עם פיסטולט?
עוד הברקה - כמו דביל, כשניסיתי להוריד את הלוגואים של הונדה מהמיכל, קדחתי בבורג כי הוא היה שחוק לגמרי, ועשיתי שני חורים קטנים בצד של המיכל (המקדח חדר את המיכל..:() האם ציפוי פנימי עם "קרים" יאטום חור כזה?
אסף
בועז, למה התכוונת - לרתך את החורים או את הכיפופים?
3 קבצים מצורפים
זרוע אחורית אחרי ניקוי חול, צבע אפוקסי בתנור, בושינגים חדשים (תודה איציק) ובוקסות חדשות (תודה שמיל)
קובץ מצורף 77177
יש לי שאלה לגבי הבולמים הקדמיים, התכנון שלי הוא לפרק אותם, להחליף את האטמים ואת השמן. כשהתחלתי לנקות אותם, אז הייתה באמצע מעט חלודה (משיטוט בפורומים מסתבר שזו מחלה של הבולמים האלו) שאותה הורדתי באמצעות השריה בחומץ וסקוטשברייט.
מה כדאי לעשות איתם הלאה מבחינת צבע? הבנתי שציפוי כרום בארץ אי אפשר לעשות בעלות כדאית או באיכות ראויה - תקנו אותי אם אני טועה..אולי רק פוליש?
האם אפשר לעשות להם ניקוי חול וצבע בתנור או שאסור בגלל השמן שיושב בתוך הבוכנות?
אודה לעזרה.. כמו כן - איך אני מפרק את הכיסוי באחד הבולמים בלי להרוס אותו, בבולם השני הוא יצא בלי בעיה (מדובר על החלק הכסוף בבולם הימני בתמונה הימנית)
קובץ מצורף 77178קובץ מצורף 77179
תודה לעוזרים,
אסף
טנק דלק אחרי ניקוי פנימי בחומצה, איטום עם Kreem, פחחות וצבע שחור מט.
ברז דלק ומכסה לטנק נרכשו באיביי (מקוריים של הונדה)
http://img.tapatalk.com/d/14/05/09/vemequsu.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/05/09/4ymydaja.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
יפה מאוד :) מאוד
H
בסופ״ש התחלתי לפרק את הקרבורטורים, אלוהים ישמור כמה ג׳יפה הצטברה עליהם ובתוכם. הזמנתי שני קיטים של שיפוץ (מחטים ואטמים)
אחת הדיאפרגמות הייתה מעט קרועה והודבקה עם ״גורילה גלו״ (דבק עמיד בחום ודלק)http://img.tapatalk.com/d/14/05/11/3ube9yge.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/05/11/y4eqege6.jpg
אחד הדברים הכייפים זה הפירוק והקריאה מה עושה כל דבר..
מצבו של הקרבורטור השני מעט פחות מעודד..http://img.tapatalk.com/d/14/05/11/y5amedud.jpg
אחרי ניקוי בחומצה ומלחמה עם ברגים בני 40 מתגלית הזוועה האמיתית..http://img.tapatalk.com/d/14/05/11/u3u2e4yp.jpg
העסק אכול לגמרי בתא התחתון והסליידר של הדיאגפרמה תקוע לגמרי.
גם הדלת בפתח האויר נשברה..
http://img.tapatalk.com/d/14/05/11/ehuryvyt.jpg
קרבורטור משומש באיביי זה 50 דולר בערך לפני משלוח. אני אומר ננסה לתקן עם מלחם ונעשה שכבה של קרים על הכל. עם קצת מזל עוד אצליח.. תמונות בהמשך.