-
בעיות עם נעילת arb ,כל עוד זה היה '' רק בריחות אוויר'' לא בעיה.....
כל עוד זה היה ''רק בריחות אוויר'' שהצריכו פירוק הנעילה והחלפת הגומיות פעמיים בשנה, בעלות של 1100 ש''ח כל פעם.2200 ש''ח למי שלא רואה חשבון,אז בסדר ''קורה'' אבל כשקורה מה שקרה בנעילה שמשמשת קידמית בלבד ובקושי עובדת אז יוסטון יש לנו בעיה.
בקרוב אעלה תמונות ותגובות כולל בדיקת מעבדה,בינתיים כשאתם הולכים לבחור ולקנות נעילה אל תרוצו לכיוון הנעילה היקרה.היא כנאה לא הטובה ביותר,תופתעו גם מהתשובות שקיבלתי ,( מסתבר שיש תאריך תפוגה והוא לא ארוך כפי שבטח רובכם חושבים)
גילוי נאות הנעילה, לא נקנתה אצל הנפלד ולכן אין תלונות לגבי הסוכן בארץ
-
תגובה: בעיות עם נעילת arb ,כל עוד זה היה '' רק בריחות אוויר'' לא בעיה.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכאל חן
כל עוד זה היה ''רק בריחות אוויר'' שהצריכו פירוק הנעילה והחלפת הגומיות פעמיים בשנה, בעלות של 1100 ש''ח כל פעם.2200 ש''ח למי שלא רואה חשבון,אז בסדר ''קורה'' אבל כשקורה מה שקרה בנעילה שמשמשת קידמית בלבד ובקושי עובדת אז יוסטון יש לנו בעיה.
בקרוב אעלה תמונות ותגובות כולל בדיקת מעבדה,בינתיים כשאתם הולכים לבחור ולקנות נעילה אל תרוצו לכיוון הנעילה היקרה.היא כנאה לא הטובה ביותר,תופתעו גם מהתשובות שקיבלתי ,( מסתבר שיש תאריך תפוגה והוא לא ארוך כפי שבטח רובכם חושבים)
גילוי נאות הנעילה, לא נקנתה אצל הנפלד ולכן אין תלונות לגבי הסוכן בארץ
הלו יוסטון יש לך בעיה למען האמת 2 בעיות האחת שאתה נוסע אחרי טוטויה והשניה שאתה עושה זאת או מנסה לעשות זאת עם arb ,הנעליה הזו במקרה הטוב תתקלקל רק 5 פעמים בשנה וכל פעם מסיבה אחרת .......
-
מיכאל
פראיירים לא מתים רק... קונים ARB
-
מנסיון רב עם ARB... על כלי רכב שונים - ואף אחד מהם לא שלי כך שאין כאן דיסוננס קוגניטיבי - הנעילה מצויינת ומתפקדת היטב, ללא תקלות בתנאי שהותקנה נכון.
למרבה הצער, היא רגישה מדי לטעויות קטנטנות בהתקנה. שום מוצר לא מושלם, אבל ARB הוא מותג רציני מאוד שלומד ומשפר, ומוציא לשוק מוצרים טובים.
וכן, הסדרות הישנות (עם טבעת הידוק מהסוג הישן) סבלו מתקלות רבות מדי. מי שמקבל נעילה עם נעילה של טבעת האוויר מהסוג הישן - שיידע שזו נעילה ישנה, והיא פחות אמינה.
אין לי מניות לא בהנפלד ולא ב ARB, אבל שתי התגובות האחרונות, לדעתי, עושות עוול למוצר מצויין. וגם לדעתי יש נעילות אחרות טובות, אפילו טובות מ ARB. אבל לומר את מה שנאמר בשתי התגובות האלו זה פשוט חוסר הגינות.
אסף.
-
מוצר מצויין או לא מוצר מצויין, לרכבים כמו שלנו ש: 1. עובדים קשה בשטח ולא בכביש 2. כתוצאה מכך מזמינים לנו מידי פעם כל מיני תקלות שונות, בין אם מכניות ובין אם חשמליות 3. אנו מעמיסים עליהם תוספות מיני תוספות, שיפורים וצרכנים שונים, יש מקום לפשט כל דבר שאפשר על מנת למנוע בעיות ! נעילת ARB היא בפירוש מערכת "קצת" מסורבלת ובעלת פוטנציאל רב לתקלות. מי שרוצה נעילה נשלטת ואמינה שיקח OX . צר לי אך אין לה תחליף כיום. אגב, גם לי אין מניות אצל שום יבואן. וכמו שמישהו אחר רשם כאן, פריירים לא מתים הם רוכשים ARB .
-
ARB התחילו מנעילות לטרקטורים וציוד חקלאי, כך שלהגיד שהן לא מתאימות לעבודה קשה זה קצת יומרני, בטח עם יצרן כ"כ מבוסס בתחום.
גם הניסיון שלי עם ARB כולל כמה חוויות לא מוצלחות אבל הן היו בעיקר ברכבים שהרכב עמד זמן רכב מאד בין הפעלות, והסברה היא שזה שילוב של התקנה לא הכי מוקפדת עם זה שהנעילה, כמו הרבה מאד ציוד מכני, צריכה הפעלה תקופתית, גם אם כתפעול שוטף, ולא רק בטיולים.
-
סליחה אבל מתלבש על השרשור,
מיהו המקצוען לטיפול במערכת הזאת ?
-
יש בישראל כמה סדנאות שיפורים/מוסכים בעלי נסיון רב מאוד בהתקנת נעילות מפוקדות לחץ-אוויר והם עושים את זה טוב מאוד.
הבעיה כפי שאני רואה אותה, כמשתמש בנעילה מפוקדת לחץ אוויר (שעד היום, למעט כמה דליפות קלות, היא בסדר גמור בד"כ) - היא בקונספט.
כל הקונספט של נעילה נשלטת הוא בעייתי בלשון המעטה, ובמיוחד נעילה מפוקדת לחץ אוויר. יש יותר מדי מכלולים וחלקים בדרך שעלולים/מעוניינים להתקלקל/לפשל: מדחס, צנרת אוויר, חיווט חשמלי, מתגים (שניים), מכלול הנעילה, טבעות אטימה...
חוק מרפי קובע שאחד מהם תמיד יתקלקל/יפשל/ישרף/יקצר/ידלוף ברגע האמת. כשנזדקק להם.
וחוק מרפי נכון ואמיתי יותר מכל הנוסחאות של המהנדסים.
כל גדולתן של ARB ודומותיה היא בזמן שלא מפעילים אותן. להיות עם ולנסוע בלי.
אבל אם לא הפעלת אותה חצי שנה נניח, הסיכוי שהיא תפעל כהלכה כאשר כן תצטרך - אהההה... פיפטי-פיפטי שכזה.
אף אחד גם לא מבטיח לך, גם אחרי החלפת טבעת אטימה שנעשתה כראוי ע"י מתקין מורשה ומנוסה, שאחרי כמה חודשים היא לא תדלוף שוב ותדרוש מהקומפרסור לפעול שוב ושוב תוך כדי טיפוס מעלה ארוך למשל, ולהגיע שוב למתקין מוסמך, ושוב לפתוח דיפרנציאל, ושוב להחליף טבעת גומי מסריחה.
פעם בשבוע אני מפעיל כדי לוודא שכל העסק עובד. טפו טפו בינתיים הכל בסדר, נכון לרגע זה. מה יהיה עוד שבוע? השד יודע. ואת זה בדיוק אני כל כך שונא. כי עם נעילה אוטומטית טובה אתה יודע שהיא שם ושהיא תמיד תפעל ושאתה נעול וזהו זה. בלי משחקים, בלי חיווטים שהשתגעו, בלי טבעות גומי קרועות, בלי נשיפות אויר.
וכאן תבוא ההטפה הידועה בנימה הפולנית - אני אומר לכם את זה על נעילות נשלטות כבר שנים על שנים ואתם לא מקשיבים. אגב, גם על OX אני כבר שומע כמה סיפורי זוועות....
דטרויט לוקר חברים. זו ה-נעילה. תמיד היתה, תמיד תהיה. הטובה מכולן. אין נעילה שתשווה לה. וגם לוקרייט עושה עבודה מצויינת אם אתם רוצים לחסוך כמה דולרים.
-
ראיתי השבוע שיש רכבים צבאיים עם נעילת ARB
האם זה לא מצביע על אמינותה ?
או שהם פשוט מרשים לעצמם (מבחינה כלכלית) לתקן/להחליף כשלא עובדת ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
יש בישראל כ
דטרויט לוקר חברים. זו ה-נעילה. תמיד היתה, תמיד תהיה. הטובה מכולן. אין נעילה שתשווה לה. וגם לוקרייט עושה עבודה מצויינת אם אתם רוצים לחסוך כמה דולרים.
מסכים לאחורית,
בדיפנדרים, כידוע, יש בעיה ״קטנה״ עם נעילה אוטומטית קידמית ולשים אחורית אוטומטית וקידמית נשלטת לא משתלם...
-
העובדות מוכיחות כי נעילה נשלטת יכולה להיות אמינה ועמידה לאורך השנים.
10.5 שנים עם נעילות נשלטות מבוססות ואקום, זחילת סלעים על בסיס קבוע.
הבעיה היחידה שלי הייתה סביב המתג שמפעיל את הנעילה. הוחלף לחדש ונפתרה הבעיה. לעולם לא היו דליפות אוויר. המנגנון שמפעיל את הנעילה מאוד פשוט עד כדי גאוני.
הבעיה העיקרית בנעילות ARB היא לא הנעילה, אלא המערכת סביבה. כל רעיון האוויר, O-RING מתבלה, טבעת צינורית דולפת לא רק פגעה במוניטין של היצרן אלא יצרה תדמית כוללת שנעילות נשלטות לא אמינות. הרי היצרן מצהיר מראש שהמערכת לא אטומה ושהקומפרסור ממשיך לנפח כל מספר דקות.
הנעילות הנשלטות המגיעות ברוביקון, הן אוויר והן חשמל, נחשבות לאמינות מאוד. זה ש ARB היו חלוצים בתחום לא אומר שתכננו פתרון נכון ואמין.
אני לא מכיר אחד אבל אחד שיש לו ARB ולא סובל מבעיות אמינות בעיקר סביב דליפות אוויר ושחיקת המערכת התומכת. זה מזכיר לי קצת את ימי האלפה שבעיות האמינות תמיד תורצו בכל שלא יודעים לטפל ברכב.
לעומת זאת, אני מכיר לא מעט משתמשים שמאוד מרוצים מהפשטות של OX, החוזק והאמינות. גם החשמליות די אמינות אבל רגישות לנסיעה במים.
הבעיה הנפוצה ב OX היא כוון הכבל כדי להגיע ל 100% נעילה אבל once הכבל מכוון, הנעילה הזאת מאוד מאוד אמינה.
בקיצור התרחקו מ ARB כולל הדגמים האחרונים שלהם. התכנון שם לקוי מהבסיס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
ראיתי השבוע שיש רכבים צבאיים עם נעילת ARB
האם זה לא מצביע על אמינותה ?
או שהם פשוט מרשים לעצמם (מבחינה כלכלית) לתקן/להחליף כשלא עובדת ?
ביחד איתך ראיתי השבוע עשרות רבות של דיפנדרים והאמרים צבאיים....
האם זה מצביע על אמינותם?....
אני סבור שהשיקולים בצבא שונים משלנו. אם הכלי/מוצר מתאים לדרישות מוגדרות (שהן שונות בתכלית מאלה של רכב אזרחי) - הצבא יצטייד בו ולא ניכנס כרגע לתהליכי קבלת החלטות ובחירה דווקא בכלים מסויימים - תהליכים שלעולם יהיו חשודים בשחיתויות, קומיסיונים, קשרים, פוליטיקות קטנוניות וכו', פשוט כי כשמדובר בחוזי הצטיידות עצומים במיליונים רבים מאד של דולרים, תמיד יהיה מי שילטשו עיניים לגרוף פירורי אחוזים מזה על תיווך וכו'...
תחזוקה? אמינות? הדיפנדר שלך נכנס לטיפול שבועי? בטוח שלא. גם לא הסופה שלי. אבל בצבא הכלים המבצעיים שראינו נכנסים לטיפול שבועי כמו שעון. על איכו תהטיפול הזה אפשר אולי להתווכח, אבל בוא ונסכים שכעיקרון, כל מה שבלוי/לקוי, מוחלף מיד בחדש/משופץ ישר מהמדף ולא עושים חשבון לעלויות. צבא זה גוף שאוכל כסף כל הזמן, הוא לא אמור להיות כלכלי והוא לא אמור לייצר רווחים, רק הפסדים.
גם התחביב שלנו רחוק מלהיות כלכלי אבל אנחנו, רובנו לפחות, גם היותר אמידים שבינינו, לא ממהרים לפוצץ אלפים בלי חשבון וכן מחשבים כל שקל.
ולכן לא כל מה שמתאים לדרישה מסויימת בצבא, מתאים גם לך כג'יפאי פרטי שמתנהל על תקציב מוגדר (וזעום). מצד שני, דברים שאתה כג'יפאי פרטי יכול להתרגל אליהם ולחיות איתם, למשל השפעות מסויימות של נעילה אוטומטית על התנהגות הרכב, בצבא לא מוכנים לקחת את הסיכונים האלה. בעיקר משיקולי בטיחות/מיומנות של החיילים שרובם צעירים מאד ובכל מה שקשור לנהיגה, בעיקר ביחידות שלא נחשבות ל"מובחרות" - ההדרכה וההכשרה שהם מקבלים לא תמיד מספיקות (בלשון המעטה ואני מאוד עדין בהגדרות) הם חסרי מיומנות וחסרי נסיון, והם עלולים להיות מעורבים בתאונות או סתם לגרום נזק לכלי.
לכן הצבא כבר יסתדר בלי נעילות בכלל או שיעדיף נעילה נשלטת (ובטח יאסור על השימוש בה ללא אישור מיוחד... כמו שימוש במודולציה בהאמרים שבהרבה יחידות פשוט אסור בגלל האפשרות לנזקים. כששמעתי את זה קיבלתי חום).
מנסיוני נעילה אוטומטית היא מוצר אמין לחלוטין עם אפס תחזוקה ואפס עלויות שוטפות מהרגע שהותקנה. ולעומתה נעילה נשלטת היא מוצר שאמינותו לעולם תהיה שנויה במחלוקת וזה במקרה הטוב. לא, ממש לא מתאים לי לשלם אלפיה על פתיחת וסגירת סרן בכל פעם שטבעת אטימה נשחקת, ממש כמו שזה יבאס לי את התחת לנסוע לטיול בדרום, לפוצץ מאות שקלים על דלק ולהגיע לאיזה מעלה שכבר מזמן חיכיתי להתעמת איתו, ולגלות שנעילה נשלטת לא פועלת - ולא משנה למה. בין אם דליפת אוויר, בין אם דליפת ואקום, בין אם מתג שכשל או חיווט שקיצר. מה אכפת לי למה? אם זה לא עבד, זה גרם לי במקרה הטוב לפתוח מכסה מנוע ולהוציא כלי עבודה ולעכב את כל החברים שלי, או שבמקרה הרע גרם לי להיכשל במעבר מכשול ואולי אפילו להיכנס לסיטואציה מסוכנת ולקלקל לי את כל הטיול). בקיצור, כל עוד זה פועל - זה נפלא. אבל אם זה לא פועל - באסה גדולה. ואני שונא להתבאס.
ככל שזה תלוי בי, את הכסף שלי אני הייתי שם אך ורק בנעילות אוטומטיות (דטרויט, לוקרייט, ספרטן וכו') שהוכיחו את אמינותן מעבר לכל ספק. התקנה נכונה פעם אחת וזהו. שגר ושכח. זה תמיד עובד, תמיד צפוי. אין הפתעות ואין אכזבות. כן, יש גם חסרונות מעטים, אבל הם ידועים ולא מפתיעים ולכן גם אין בעיה להתרגל ולחיות איתם. אני קורא לזה שקט נפשי.
כל זה כמובן נכון לכלי רכב בקונפיגורציה ובתנאים שאני חי איתם ביומיום, כלומר הנעה אחורית בכביש, 4X4 רק בשטח.
לכלים עם 4X4 קבוע כמו לנדרוברים וכו' יש את המגבלות הטכניות שלהם שמחייבות נעילה נשלטת מלפנים.
-
איך בסופו שלדבר, בכל נושא שמעורב בו 4X4, מגיעים לכפתורים וחשמל ואויר וכל מה שמציין "קידמה".
כבר היו המון ויכוחים/דיונים על היתרונות והחסרונות של נעילה נשלטת/אוטומטית.
נכון שכל רכיב שנוסף (לכל דבר) יוצר נקודת כשל פוטנציאלית נוספת - מכניקה פשוטה, ללא כל קשר למרפי, שכבודו במקומו מונח. כך אפשר להגיד על מזגן, גיר אוטומטי, מתג אורות , צופר, 3-4-5-6-7-8 הילוכים בגיר אוטומאטי ועוד ועוד ועוד - אם אלה לא היו, כנראה (ברמת סבירות גבוהה +) שלא היו מתקלקלים - אז מה, שנוותר עליהם?
מתקדמים, זה הכיוון ואחרי שמתרגלים, גם אי אפשר ולא רוצים לחזור לאחור.
בקשר לנעילה אוטומטית, וצורת ההפעלה/עבודה שלה, נראה לי שהיום, עם מערכות בקרת המשיכה, יש בעיה להתקין ובסופו של דבר, יהיו מקרים שהרכב "יעצור" דווקא את הגלגל המניע... אופס. סיפקתי עוד תחמושת לדינוזאורים מתנגדי הקידמה..
אני מעדיף שליטה, גם ליומיום וגם לשטח.
בסרן האחורי של הריינג' שלי יש (וגם בקודם היה) נעילה של מקנמרה. נדמה לי ש-TJM קנו אותו, או משהו כזה.
במקום כל הסיבוך של ARB, עם טבעות האטימה , יש בנעילה של מקנמרה/TJM בוכנה פניאומטית קטנה ואטומה לגמרי, שהיא זו שמזיזה "מזלג", שנועל את גלגלי השיניים.
נכון, יש שימוש בלחץ אויר להפעלה (יש/היתה גם גירסת ואקום, ולא נראה לי שזותהיה בעיה לעשות חשמלית..) אבל אין שום טבעות אטימה שסובבות כל הזמן ונשחקות או מנגנון מסובך אחר. אצלי עבדה שנים ללא אף תקלה (נשברה ציריה אחת, מיד לאחר ההתקנה אבל זו לא היתה בעייה של הנעילה אלא של הציריה ו..הנהג) ולא שמעתי מאף אחד אחר שהותקנה אצלו, שהיתה לו בעייה...
-
זה רק אתה שמקשר את הסיבוכים ל"קידמה".
למרות שהקידמה הטכנולוגית הזו במכוניות של השנים האחרונות עושה לנו המון צרות, כי כבר קשה עד בלתי אפשרי, לתחזק לבד מכונית מודרנית. לא לחינם המציאו כאן את המושג "מפלצת מוצצת".
אנחנו, בג'יפים הדי פרימיטיביים שלנו, מה אכפת לנו קידמה או לא? נעילה זה רק גוש ברזל ויש לו תפקיד מוגדר לעשות. אני דורש ממנו לעבוד תמיד כשאני צריך, להיות אמין ולא לעלות תועפות בתחזוקה שוטפת (למעשה - אני מצפה ממנו לא לעלות שקל בודד בתחזוקה שוטפת, פשוט כי ככה התרגלתי עם נעילה אוטומטית... אולי אני טועה?...) . מכיוון שיש כל מיני נעילות, שבסופו של דבר כולן מיועדות לבצע את אותו תפקיד, אני ואתה יכולים להשוות ולהחליט מה אנחנו מעדיפים - אמינות או נוחות. ברכב שטח ייעודי, ספרטני, שכל נושא הנוחות די משני בו ושכבר נוסע די מעט אבל בכל טיול שהוא כבר עושה תמיד יש קטע אחד או שניים שכן דורשים מהנעילות לעבוד, הבחירה שלי מאוד ברורה.
גילוי נאות: 11 שנים נסעתי על נעילות אוטומטיות בלבד, מאחור ומלפנים, והייתי מאושר.
כבר 3 שנים בדיפ' הקדמי שלי יש נעילה נשלטת מפוקדת אוויר. עד היום האמינות שלה היתה בסדר גמור בסה"כ - היו תקלות בודדות, בעיקר בהתחלה. הקומפרסור היה נכנס לעבודה פעם ופעמיים כאשר הנעילה מופעלת במשך כמה דקות רצופות תחת עומס (נגיד טיפוס מעלה ארוך כמו זיק או העליהי לסרטבה).
בפעם הקודמת שזה קרה פתחנו את הסרן וטבעת האטימה נמצאה פגומה/בלויה/השד יודע מה (וזאת אחרי תקופה מאד קצרה של שימוש). פתיחת הסרן, האיבחון והתיקון התבצעו אצל אחד מבעלי המקצוע המעולים בענף (אסף הלוי) שעל מקצועיותו בהתקנת נעילות כאלה אין עוררין.
אחר כך היה שקט לתקופה ארוכה. מצד שנ יהנעילה לא נדרשה לעבוד הרבה כך שקשה לשפוט.
בטיול האחרון לציר הנפט טיפסנו את זיק. נעלתי קדמי לפני תחילת הטיפוס והקומפרסור נכנס לעבודה פעמיים תוך כדי הטיפוס (שעבר בלי קושי, חלק כמו חמאה, זאת אומרת שהנעילה פעלה היטב ונשארה נעולה כל זמן הטיפוס). חברים עם נסיון בנעילות כאלה אומרים לי להירגע כי ככה זה צריך להיות - שזה בסדר שהקומפרסור נכנס לעבודה בסיטואציה כזו. נשמע לי מוזר, אבל נו שוין. כל עוד הנעילה עובדת אין לי טענות.
בטיפוס המדרגה הקטנה בטיול הלילה האחרון הנעילה עבדה יופי והקומפרסור שתק כל הדרך למעלה, אבל זו היתה מדרגה אחת - אמנם עבה אבל קצרה - וקשה היה לקרוא לטיפוס של כמה שניות בשם "עומס".
אני עדיין מפעיל פעם בשבוע כדי לוודא שזה עובד ושוב אני מזכיר - כל עוד זה עובד - זה נפלא. אבל אחרי שלשו שנים אני עדיין לא מרגיש שום בטחון בקונספט המורכב הזה.
-
ממש לא.
אתה הוא זה שמטיף נגד כל דבר שיש לו "כפתור" להפעלה ניתוק, שלא לדבר על איזה מחשב שמחליט "במקומך" - ברזל "טיפש", שיחליט במקומך, זה בסדר אבל משהו חכם... לא, לא ולא!!! :rolleyes:.
נכון, יש מעט מאוד דברים שמתקלקלים בדבר שאין בו חלקים אבל זה כבר לא עובד ככה, כמו שאתה בעצמך אומר - ועדיין בוחר בסופה ולא, נאמר, באיזה CJ עם קרבורטור וידית של הילוכי אופניים, שמחוברת למצערת - התרגלת לחיים הנוחים...
בסופה שלי הותקנה מאחור נעילה אוטומטית והיית מאוד מאוד מבסוט ממנה והתעלמתי לגמרי מכל מיני משיכות וציוצים קטנים, בסיבובים בכביש רטוב.
בריינג' האופציה הזו קצת פחות רלוונטית אבל זה מה שמשלמים על נוחות ושקט ופחות אבק בגרון.
אני לגמרי מסכים איתך, בכל הנוגע לפחד "האם יעבוד או לא", של הנעילה הנשלטת (אויר, חשמל, כבל - לא ממש משנה) אבל זה המחיר של דפרנציאל "רגל" לנסיעה "רגילה" וחיבור-ניתוק-חיבור מלפנים, בשעת הצורך במעברים בעייתיים ואו שיפועי צד ואני, כמוך, מאוד נגד המחיר שעולות כל הנשלטות האלה אבל צריך לקחת בחשבון, שלרוב כלי הרכב היום (כמו שאמרתי, אלה עם מערכות הבקרה מבוססות מהירות גלגל שונה) הנעילה האוטומטית פחות רלוונטית.
צריך למצוא את הנשלטת האמינה ביותר ואני חושב, שמבין הזולות יותר, זו בתצורת מקנמרה היא האמינה יותר - קראתי גם שהיא "נמצאת בשטח" הרבה לפני ה-ARB.
-
דרור,
נקודתית, במקרה ש״ח בעיה ב-ARB אתה לא יכול לתפעל אותה ידנית עם יש בעיה,
יש נשלטות שגם במקרה של ״אבדן שליטה״ בפיקוד, אתה יכול לנתק/לחבר ידנית.
אולי מסורבל, ואולי לא אוטומטי כמו נעילה אוטומטית, אבל מנגנון פשוט יותר מנעילות מפקודות אויר.
וכל זה עם היתרון של נסיעה פתוחה כשלא צריך סרן נעול.
-
דרור, כל מה שאמרת על נעילות נשלטות מאפיין ARB .
אם הייתי מבטיח לך נעילה נשלטת שתחזיק לך כמעט 11 שנה עם כשל אחד שנקרא מפסק הפעלה , לא היית לוקח ?
ואת הכשל הזה אפשר למנוע על ידי התקנת OX :-)
בקיצור תתקדם קצת. אל תישאר לנו פרימיטיבי לנצח. לדעתי אפילו נעילה אוטומטית דורשת תחזוקה מסויימת לאחר 11 שנות שימוש בתנאים לא קלים כלל.
-
אני חושב שצריך לעשות קצת הפרדה בנושא הקידמה במכוניות....
בפרייבטים - הקידמה היא מבורכת, הרכבים יותר בטיחותיים, יותר חסכוניים,יותר נעימים, מהירים וכו' וכו'.
נכון - זה עולה לנו במחירי הטיפולים והחלקים...אבל מצד שני, גם ככה 90% מהאנשים לא יודעים לעשות יותר מלהחליף גלגל ככה שזה לא באמת משנה.
בשטח - הסיפור כבר שונה, משום ששם אתה לא יכול פשוט לחכות בצד הכביש ולהזמין גרר, ואיזה חבר יכול פשוט לבוא לאסוף אותך.
הדבר האחרון שאתה רוצה שיקרה בשטח - הוא שתתקע.
אז עכשיו אנחנו מדברים על נעילות שלא עובדות, אז זה לא בהכרח גורם לתקיעה(אלא אם היא ננעלת קבוע ולא ניתן לשחרר ואז אי אפשר לסוע ככה בכביש)
אבל בכל מה שנוגע למערכות המנוע והגיר - לא הייתי רוצה שאיזה חיישן פתאום בגלל אבק יקרא נתונים לא נכונים וינעל את הרכב במצב חירום שאי אפשר לסוע בו או משהו דומה.
לדעתי בשטח - הכי פשוט שאפשר.
זה למה אגב, אני לרוב ממליץ למי שיכול שיחזיק שני רכבים - אחד פשוט כמה שיותר שמיועד לשטח בלבד, והשני פרייבט מפנק ליום יום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כבר 3 שנים בדיפ' הקדמי שלי יש נעילה נשלטת מפוקדת אוויר. עד היום האמינות שלה היתה בסדר גמור בסה"כ - היו תקלות בודדות, בעיקר בהתחלה. הקומפרסור היה נכנס לעבודה פעם ופעמיים כאשר הנעילה מופעלת במשך כמה דקות רצופות תחת עומס (נגיד טיפוס מעלה ארוך כמו זיק או העליהי לסרטבה).
בפעם הקודמת שזה קרה פתחנו את הסרן וטבעת האטימה נמצאה פגומה/בלויה/השד יודע מה (וזאת אחרי תקופה מאד קצרה של שימוש). פתיחת הסרן, האיבחון והתיקון התבצעו אצל אחד מבעלי המקצוע המעולים בענף (אסף הלוי) שעל מקצועיותו בהתקנת נעילות כאלה אין עוררין.
אחר כך היה שקט לתקופה ארוכה. מצד שנ יהנעילה לא נדרשה לעבוד הרבה כך שקשה לשפוט.
בטיול האחרון לציר הנפט טיפסנו את זיק. נעלתי קדמי לפני תחילת הטיפוס והקומפרסור נכנס לעבודה פעמיים תוך כדי הטיפוס (שעבר בלי קושי, חלק כמו חמאה, זאת אומרת שהנעילה פעלה היטב ונשארה נעולה כל זמן הטיפוס). חברים עם נסיון בנעילות כאלה אומרים לי להירגע כי ככה זה צריך להיות - שזה בסדר שהקומפרסור נכנס לעבודה בסיטואציה כזו. נשמע לי מוזר, אבל נו שוין. כל עוד הנעילה עובדת אין לי טענות.
בטיפוס המדרגה הקטנה בטיול הלילה האחרון הנעילה עבדה יופי והקומפרסור שתק כל הדרך למעלה, אבל זו היתה מדרגה אחת - אמנם עבה אבל קצרה - וקשה היה לקרוא לטיפוס של כמה שניות בשם "עומס".
אני עדיין מפעיל פעם בשבוע כדי לוודא שזה עובד ושוב אני מזכיר - כל עוד זה עובד - זה נפלא. אבל אחרי שלשו שנים אני עדיין לא מרגיש שום בטחון בקונספט המורכב הזה.
דרור,
האם יש לך ARB (מה שנקרא תוצרת אוסטרליה אורגינל) או משהו שנראה דומה ומיוצר (ככול הנראה) בסין ?
תודה
רענן
-
יש אצלי בולסטר, והנסיון - לא רק שלי - מלמד שהיא לא טובה/גרועה מ-ARB.
למה אתה משוכנע ש-ARB האוסטרלי המקורי טוב יותר מבולסטר שמיוצר בסין או כל נעילה אחרת באותו קונספט?
מהמידע שיש לי עד היום תקלות במוצר האוסטרלי המקורי בכלל לא נדירות ואין שום סיבה הגיונית להעדיף אותו על פני ה"חיקוי" שאיכותי לא פחות ממנו אבל עולה הרבה הרבה פחות. לאיכות ההתקנה יש משקל מאוד גדול וחלק ניכר מהאבזרים ההיקפיים הם למעשה זהים (למה למעשה? הם זהים) - מתגים, חיווטים, צנרת, הכל אותו דבר. הקומפרסור המקורי של ARB תמיד היה יקר מדי ואף פעם לא היה שוס גדול, אין שום סיבה הגיונית בעולם להעדיף אותו על הקומפרסור של בולסטר, ונעזוב לרגע שרבים מנסים לחסוך ומקמבנים קומפרסור של ל.כ. או דומה שעולים הרבה פחות מהקומפרסור הממותג ועדיין עושים עבודה טובה + יכולת ניפוח גלגלים הרבה יותר טובה.
הסתכלת פעם על מכלול הנעילה עצמו? לפחות בדנה 30 של סופה, אני הסתכלתי. כולל לתוך נעילה מפורקת. המוצר של בולסטר נראה ומרגיש יותר מסיבי. הבעיה הגדולה היחידה של ה"חיקוי" היא פסיכולוגית (ואני לא מזלזל בזה) - כי הוא מיוצר בסין. אבל אחרי שתבדוק ותגלה כמה מותגים בעלי שם העבירו את הייצור שלהם לסין, אולי זה ירגיע אותך. ואולי לא.
הבעיה שלי היא לא עם מותג כזה או אחר ואפילו לא עם ארץ הייצור אלא עם העיקרון - כל הקונספט של נעילה מופעלת אוויר. יותר מדי מכלולים = נקודות כשל אפשריות רבות מדי לאורך המערכת.
ושוב - כל הזמן שזה פועל, זה נפלא. אבל אני לעולם לא אהיה בטוח במאה האחוזים שזה יפעל בדיוק כשאצטרך את זה. בכל פעם שאני לוחץ על הכפתורים, הקומפרסור עובד ואני מרגיש שההגה התקשח, יורדת לי אבן קטנה של דאגה מהלב.
זה היתרון של נעילה אוטומטית וגם של נעילה נשלטת מכאנית כמו OX, שפשוט אין דאגות.
למרות שגונבו לאזניי שמועות עקשניות (שדי הפתיעו אותי) שגם OX לא נקייה מבעיות.