מחפש פרונטאי שיודע מה זה סופה.
לפני מספר חודשים קנתה ידידה שלי סופה מוגבהת לפחות 10 ס"מ שנת 1993 מקוצרת, בלי בדיקה של מעבר ממכון שכמובן אין לו מושג בנושא הנ"ל.
הרכב נסע יפה מכל הבחינות אין תלונות, עד שלפני כמעט חודש ברגע שמסובבים את ההגה לקצה מסויים (סוף הסיבוב של גלגל ההגה) הרכב לא לסוגל להתקדם ואפילו נכבה. הניחוש הראשון היה הפרונט.
הלכנו לפרונטאי שם ראו תפוח דפוק (התפוח שמאל, הגדול) שלחו אותנו להחליף, החלפנו. לאחר מכן עשינו כיוון פרונט הבעייה נותרה במקומה.
בזמן כיוון הפרונט הפרונטאי שם בתוכנה משהו שלא היה נראה לי הגיוני וכמו ניחוש קל של איזה זוויות התוכנה צריכה לתת לכל רכב שעולה עלייה, במקרה שלנו זה היה בקטגורייה של jeep כמובן ושם cj-משהו ושם דגם של 1983. הזוי משהו.
משם התקדמנו לבירור אצל מוסך שאמר לחברתי שזה קשור לצלבים שזו עבודה של כמה ימים טובים וזה יעלה לה כמה אלפים טובים גם כן. ברחה משם כל עוד נפשה בה.
הלכנו למוסך אחר שבדך מה לא בסדר ואיפה יש חופשים, עכשיו החלפנו את התפוח השמאלי הקטן ובנוסף בולם הגה היה מפוצץ (תודה לינוביץ על שהם קיימים :-). ורצנו לכיוון פרונט נוסף.
ההיגוי השתפר פלאים אך עדיין יש קשיים קלים בסיבובים איטיים כשגלגל ההגה מכוון לקצה שלו.
לסיום אני די בטוח ששני הפרונטאים שהיינו אצלהם לא יודעים איך לכוון סופה ואיזה זוויות היא צריכה. יותר מאשמח אם תפנו אותי לפרונטאי ממולץ בירושלים.
בתודה ושבת מלאה שבילים וטיולים, ארז.
תגובה: מחפש פרונטאי שיודע מה זה סופה.
בוקר טוב.
אם לא רחוק לך, בצומת כנות " פרונט אלשייך", מקצועי ומבין עניין. (בעל סופה לשעבר).
עמית.
ככה זה במוסכים.
רואים ג'יפ + בחורה, מיד נדלקות להם הנורות הקטנות של ה-$ בעיניים.
לצלבי ציריות קדמיות בסופה יש קשר הדוק לאיכות ההיגוי. צלבים גמורים יכולים גם לגרום ל"היתפסות" קטלנית של ההגה בזמן נסיעה!!! ראו הוזהרתם!.
החלפת שני צלבי ציריות לא צריכה לקחת ימים ואלפי שקלים אלא שעה-שעתיים וכמה מאות שקלים לכל היותר, כולל עבודה.
אני כנראה אלך לצומת כנות אלא אם כן למישהו אחר יש פרונטאי ממולץ באיזור ירושלים.
דרור לתשובתך, כן זה גורם לחלחלה המוסכים ובעלי המקצוע שמתנהגים ככה, למזלי הייתי מכונאי כמה חודשים בצה"ל וידעתי שפירוק הצלבים ובכלל הסופה כולה לא אמור להערך יותר מיום עבודה אך למרות זאת התייעצתי עם כמה אנשי קבע שחתמו לי את התשובה. אך הבעייה היא לא בציריות וזה בטוח.
הבעייה פה היא בפרונט הנסיעה היא נסיעה טובה וחלקה רק כשמגיעים לקצה הזווית של ההיגוי מתקבל הקושי של הגלגלים לנוע יחד.
תודה לכל המגיבים.
לגבי הבעיה , אני חושב כמו דרור - בעיית צלבים בציריות , יכול להיות שאין חופש אך הצלבים תפוסים ( כן כן הכוסיות נתפסו עקב חוסר גירוז .
לגבי מוסכים -היום בני חזר לטסט לאחר שהייתה בעיה בבלמים אחוריים , במהלך השבוע הוחלפו הסנדלים במוסך מורשה ומומלץ בפ"ת 0 עדיין לא אפרסם את שמו ) ,בבדיקת הרישוי גלגל אחד הראה 22 יחידות ואילו השני 70 .
הלכתי למוסך בטירה שאמין עליי - פירק תופים , ומה רואים - הסנדלים נושקים לתוף אולי ב:20% משטחם ולאחר מכן לאחר ששלחתי את הברקסים שנית להדבקה התברר שגם התופים לא היו חרוטים ישר - החלפנו בלמים ומשם ישר למכון ( הבלמים עדיין לא התאימו את עצמם כראוי ) .
בבדיקה חוזרת על אותו מכשיר באותו מכון - צד אחד הראה 112 י"ח ואילו השני 108 , ובא לציון גואל .
ברור שאלך למוסך הרשלן אולם מה זה יעזור , הוא ימשיך בשלו .
מכיוון שאינני סומך על מוסכים אני משתדל לעשות הכל בעצמי : חשמל , מיזוג אויר , מכונאות וגם כיוון פרונט ממוחשב ( חוט בנאים ומטר ) .
אילן
לא ניראה לי שיש לך בעיה בשום פרונט!?
אולי יש חופשים מינורים וסטאנדרטים,
אתה אומר שהרכב לא גומר את סיבוב הרדיוס ונכבה?
אולי תתחיל לבדוק את משאבת ההגה,ולא להחליף מיני מוסכי פרונטים שלא יכולים לעזור לך ,
וכפי הניראה עושים הכל טוב ,אך הם מכוונים את ההגה ,כי אתה אומר להם (בעצם היותך ניגש אליהם)לבדיקה!,
כל מה שרשמתי זה לא מקצועי אלא מקריאת כל מה שרשמת
גל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj 64
לא ניראה לי שיש לך בעיה בשום פרונט!?
אולי יש חופשים מינורים וסטאנדרטים,
אתה אומר שהרכב לא גומר את סיבוב הרדיוס ונכבה?
אולי תתחיל לבדוק את משאבת ההגה,ולא להחליף מיני מוסכי פרונטים שלא יכולים לעזור לך ,
וכפי הניראה עושים הכל טוב ,אך הם מכוונים את ההגה ,כי אתה אומר להם (בעצם היותך ניגש אליהם)לבדיקה!,
כל מה שרשמתי זה לא מקצועי אלא מקריאת כל מה שרשמת
גל
גל שלום, כל מה שרשמתי לא מקצועי, נכון, אני לא בעל מקצוע.
אבל מעבר לכך כל מה שרשמתי נכון.
החלפת רכיב במערכת ההיגוי (בעיקר תפוח וכדומה) מצריך כיוון פרונט.
אני לא פונה למכוני פרונט כי בא לי אלא כי מוסכניק טיפל ברכב בדק ומצא תקלות, החליף תפוחים ובולם הגה ואמר לי לעשות פרונט לאחר מכן בגדר חובה!
תקרא שוב מה כתבתי ואיפה הבעייה ואל תתקוף זה לא המקום, אפילו אם איזה בור רשם וכתב שהגלגל האחורה לא מסתובב שמאלה שההגה מסובב שמאלה, פה לומדים ומלמדים לא באים ונובחים.
בכל מקרה המצאת משאבת ההגה שלך לא נכונה כי אם תקרא שוב מה שכתבתי הוא שכשההגה בסוף הרדיוס שלו הגלגלים לא מתואמים וגורמים לקושי בנסיעה.
כאשר עשינו את הפרונט האחרון הדבר השתפר ב-80% אך לא לחלוטין, לפני הפרונט לא היה אפשרי בכלל לקחת סיבוב במקום ועכשיו אפשרי אך עם קושי מסויים.
אני אבדוק לגבי המשולשים ואפילו אפרק לבד אך אני לא חושב שזו הבעייה כאן, לפי מה שאמרו לי לגבי בדיקת צלב זה לנסוע במישור לקחת הגה לצד ימין ולראות אם הוא חוזר וכך ההפך וההגה תמיד חוזר למרכז אז זה מראה על צלבים תקינים. תקנו אותי אם אני טועה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Erez cohen
גל שלום, כל מה שרשמתי לא מקצועי, נכון, אני לא בעל מקצוע.
אבל מעבר לכך כל מה שרשמתי נכון.
החלפת רכיב במערכת ההיגוי (בעיקר תפוח וכדומה) מצריך כיוון פרונט.
אני לא פונה למכוני פרונט כי בא לי אלא כי מוסכניק טיפל ברכב בדק ומצא תקלות, החליף תפוחים ובולם הגה ואמר לי לעשות פרונט לאחר מכן בגדר חובה!
תקרא שוב מה כתבתי ואיפה הבעייה ואל תתקוף זה לא המקום, אפילו אם איזה בור רשם וכתב שהגלגל האחורה לא מסתובב שמאלה שההגה מסובב שמאלה, פה לומדים ומלמדים לא באים ונובחים.
בכל מקרה המצאת משאבת ההגה שלך לא נכונה כי אם תקרא שוב מה שכתבתי הוא שכשההגה בסוף הרדיוס שלו הגלגלים לא מתואמים וגורמים לקושי בנסיעה.
כאשר עשינו את הפרונט האחרון הדבר השתפר ב-80% אך לא לחלוטין, לפני הפרונט לא היה אפשרי בכלל לקחת סיבוב במקום ועכשיו אפשרי אך עם קושי מסויים.
אני אבדוק לגבי המשולשים ואפילו אפרק לבד אך אני לא חושב שזו הבעייה כאן, לפי מה שאמרו לי לגבי בדיקת צלב זה לנסוע במישור לקחת הגה לצד ימין ולראות אם הוא חוזר וכך ההפך וההגה תמיד חוזר למרכז אז זה מראה על צלבים תקינים. תקנו אותי אם אני טועה.
לא רשמתי שאתה מקצועי או לא,רשמתי שהתשובה שלי לא מקצועית,לאור מה שקראתי,על שהרכב נכבה בסוף הסיבוב
וואי וואי וואי נראה לי שנהיה פה סלט אחד גדול
אתה רוצה להגיד לי שאחרי החלפת כל תפוח או ליטוף של המוט הגה הלכת לעשות כיוון פרונט?
לא חבל על הכסף?
אם ה''מכונאי'' שהחליף לך תפוח קצת יותר מקצועי ממה שזה נשמע הוא היה אמור להחזיר אותך כמעט לאותו מצב של פרונט לאחר החלפת תפוח
ורק אחרי שהבעיה הסתדרה נכנסים לעשות כיוון פרונט אחרי כל התפוחים למיניהם
נגיד החלפתם תפוחים.. עשיתם כיוון פרונט
ועדיין יש בעיה..
עכשיו...
הגיפ כמעט נכבה\ נכבה כשמסובבים את ההגה ומנסים לסוע או כמעט נכבה אפילו במקום בעמידה?
תרים גלגל אחד קידמי על ג'ק (בנקודה שמתחת לקפיץ) תסובב את ההגה עד סוף מהלך לא משנה לאיזה כיוון
ותנסה לסובב את הגלגל ביד... מסתובב? יופי תעבור לגלגל השני אותה בדיקה תראה מה קורה..
אם הכל מסתובב חלק הבעיה שלך לא בצלבים
תפוח תפוס יכול להקשות על המשאבת הגה לסובב את הגלגלים אבל הוא צריך להיות תפוס כלכך חזק
שזה לא נשמע כלכך הגיוני
בקיצור תעשה את הבדיקות האלה תענה על שאלות ונמשיך.
לדעתי הבעיה שלך בכלל לא קשורה לכיוון פרונט
זה קורה רק בשילוב הנעה קדמית? אם זה גם במצב הנעה אחורית, אתה בטוח שההנעה הקדמית לא משולבת בכל זאת? בכביש? בשטח?
אני נזכר עכשיו בשרשור שהיה כאן פעם על מישהו שקנה רכב עם יחסי העברה שונים בשני הסרנים.
הבעיה מתחילה מזה שמטפלים ברכב במוסך כללי, לפרייבטים וכו'. המוסך לא מכיר את הרכב, עושה בערך מה שנראה לו, ושולח לכיוון פרונט, כי זה מה שהוא רגיל. אצלנו בג'יפולוג דוגלים בעבודה עצמית, אבל זה גם לגיטימי שיש מי שלא יכול, מסיבותיו הוא, לטפל בג'יפ לבד (למרות שזה באמת לא כזה מסובך...). אם כך, הדבר הנכון הוא לגשת למוסך ג'יפים, כזה שמכיר ג'יפים, שעובד על ג'יפים, ומכיר את כל השטיקים, התקלות והפתרונות שלהם, שהם בסה"כ רכבים קצת לא סטנדרטיים, קצת מורכבים יותר, וקצת אחרים...
אני משוכנע שבעל מקצוע ראוי היה פותר לך את הבעיה המדוברת באותו היום, בעניין של כמה שעות, והיה חוסך לך גם לא מעט כסף, וגם את הטרטורים ומפח הנפש, והנסיעות המיותרות למכוני פרונטים שבכלל לא היית צריך מלכתחילה, האבחנות השגויות שגרמו לך להחליף חלקים מבלי לדעת אם הם באמת פגומים וכו'.
אפשר לזרוק פה כל מיני הערכות לאבחנה לגבי התקלה אצלכם בסופה, אבל בלי שנראה בעיניים מה קורה שם, לא באמת נוכל לעזור לך, בטח כשאתה לא מכיר מספיק את הרכב כדי לתת פירוט מלא של הסימפטומים, אז תעשה לעצמך טובה, ופשוט תכניס את הרכב למישהו שיודע לעבוד על סופות, במידה ותצטרך אני בטוח שתוכל לקבל פה המלצות לגבי בעל מקצוע בסביבת מגוריך
בהצלחה-קובי
שאלת הדיוט. בסופה אל אמור להיות כיוון זווית אחת בלבד??
יש שתי כיוונים
לא מכיר את המונחים המקצועיים
אבל כיוון אחד זה כיוון של הגלגלים ששתיהם ינסעו ישר ולא אחד ימינה ואחד שמאלה
ואחד זה הכיוון של ציר ההיגוי הוא צריך לשכב טיפה אחורה על מנת שהגלגלים ישאפו להיתיישר מזמן נסיעה
לגבי פותח השרשור אם אתה כבר מוכן להגיע עד לצומת כנות בשביל כיוון פרונט
אז לפני זה לדעתי תגיע לאחד מהמוסכי גיפים
יש לך את אודי מזרחי בצומת בילו
ויש את רועי וגיא ביהוד
(אני מטפל בגיפ לבד אבל שומע עליהם רק דברים טובים)
אני עדיין טוען שיש כיוון אחד לפרונט
אתה מדבר על קלינים בין הקפיץ לסרן שאת זה מתקינים כאשר מגביהים את הרכב משמעותית כדי לתקן זוויות בעיקר בגלל הדרייבשאפט / צלבים
בועז
בסופה יש 2 מימדי כיוון בפרונט. את הקסטר מכוונים, כמו שכבר נאמר, רק במצב שמבצעים שינויים במתלה, הגבהה משמעותית לצורך העניין, ע"י הוספת קלינים בין העלים לבין הסרן. כיוון זה לא משתנה בזמן החלפת חלקי היגוי, וממילא הוא לא מצריך מכון פרונטים או ציוד משוכלל מכל סוג שהוא. מימד שני הוא כיוון השפור (התבדרות), בו עסקינן, שאותו מכוונים על הריצפה או על ליפט "מספריים", עם מטר או מוט מדידה פשוט ביותר. לא מכון, לא לייזרים ולא (למרות שלא אסור...) משטחי מדידה צפים. את שני אלה עושה כל מכונאי בינוני בקלות, כל עוד הוא מכיר את התהליך, ויודע מה זה רכב עם סרן קדמי חי.
לדעתי סביר להניח שהבעיות שלך לא קשורות לכיוון פרונט כלל, לא לתפוחים פגומים ולא לזוויות היגוי, אולי ובהסתייגות רבה יכול להיות בגלל ברגים גובלי היגוי שבורים או חסרים, שמביאים את ההיגוי לזוויות כ"כ קיצוניות שהצלבים נכלבים ולכן מתנגדים לנסיעה.
אי אפשר ללמד שחיה בהתכתבות, ולא לאבחן תקלות בניחושים מבלי לראות את הרכב, לכן אמרנו ואמרנו שוב, סע למוסך שמכיר סופות, ולא חסרים מומלצים פה בפורום, ותמצא מזור לכאבייך....
בהצלחה-קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
קובי, כיוון שפתחת את הנושא..
יש בסרן סופה גם אפשרות לשינוי קמבר. זה קורה כתוצאה מהתקנת בולגוינטים לא נכונים.
אי שם בראשית ימי הפורום העליתי תמונות של שלןשה בולגוינטים שונים שנמכרו תחת אותו מקט בבית מסחר ידוע ומוכר לחלפי ג'יפים.
כל אחד מהם נתן זוית קמבר אחרת...
אסף.
מעניין איזה בית מסחר?
זה חידה לכשלעצמה,
צודק, לא רציתי להיכנס לזה כי מבחינתנו זויות הקמבר קבועות מראש ומוגדרות ע"י היצרן, למרות שטעות בבחירת הבולג'ויינטים יכולה להביא לשינוי לא רצוי בכיוון הקמבר
קובי