נכתב במקור על ידי asafk
ואני חושב שאתה טועה בגישה. באופן כללי, ובפרט בטויוטה... ואני אסביר:
נעילה קדמית אוטומטית, אחורית נשלטת- אתה רוב הזמן נוסע ב2X4. למעשה, אתה סוגר לוקרים ומשלב רק בקטעי עבירות "ממש"- כאלה שנדרשת בהם נעילה קדמית. כלומר- ויתרת על האופציה לנסוע ב4X4 לא נעול, או נעול רק אחורה. או, אם לסכם את הבחירה שלך- יש לך את מצבי ההנעה הבאים: 2X4 פתוח, 2X4 נעול אחורה, ו4X4 נעול קדימה + אחורה.
נעילה קדמית נשלטת, אחורית אוטומטית- אתה נוסע ב2X4 או 4X4, איך שבא לך. יש לך בחירה. ב4X4, הלוקרייט לא באמת מפריע או מורגש- היתה לך נעילה אוטומטית אחורית בסופה, אתה יודע שזה לא מורגש. בשטח כשאתה רוצה, אתה משלב 4X4. כשאתה בכביש, אתה נוסע 2X4. הנעילה האחורית כל הזמן שם, עוזרת לך כשצריך, גם אם אתה לא יודע את זה, בלי לחשוב מתי לשלב ומתי לא, גם ב2X4 וגם ב4X4. כשהגעת לבעיה אמיתית, אתה מפעיל את הנעילה הקדמית, עובר את המכשול, פותח אותה, וממשיך ב4X4. יש לבחירתך יותר מצבי הנעה- 2X4, 4X4, פתוח או נעול אחורה (גם אם זה אוטומטי ולא אתה בוחר- שני המצבים קיימים), פתוח או נעול קדימה.
מה שאני לא מבין- יש לך את שתי הנעילות. למה אתה בוחר להגביל את עצמך? בגלל חוסר הנוחות הבלתי מורגשת בעליל בנסיעת כביש? אני בטוח שתצליח להתאפק מלנסוע בפניות הדוקות עם קלאצ' לחוץ, וחוץ מזה, זה הרי לא מורגש.
אסף.