דיון טכני תאורטי - סרני היילקס VS סמוראי
נכון שיש כבר אשכול בנושא...אבל הוא מלפני כמה שנים ומאז התחום התפתח ;)
הייתי מעוניין לפתח דיון..על עניין הסבת הסרנים של סמוראי להיילקס.
דברים שאני יכול לחשוב עליהם:
1. חוזק וחוסן - אני אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי, האם לא עדיף לשים ציריות כרומולי מחוזקות לסרני סמוראי?
2. יחסי העברה - ניתן לתיקון גם בסמוראי, יש 3.7,3.9 ויש 4.1 של ג'ימני, ואפשר גם להביא מחול 4.56 כמו בהיילקס
3. נעילות נשלטות - אכן יתרון.
4. יכולת לשים צמיג גדול - זה אפשר גם בסרן מחוזק
לעומת זאת מהם החסרונות?
1. מחיר?
2. שינוי תושבות קפיצים בשלדה ובסרן?
3. איך משפיע המשקל על הרכב?
4. שינויים נוספים - דריישאפטים, היגוי וכו'...
בבקשה אל תפנו רק לדיונים מחו"ל. קראתי מלא.
צריך פוסט אחד בעברית שיסכם את כל המידע...
נ.ב
אני לא מתכנן את השינוי הנ"ל - דעתי היא שעדיף סרן מחוזק..ככה הגעתי לויכוח עם חבר שבעקבותיו פתחתי את השרשור...
תגובה: דיון טכני תאורטי - סרני היילקס VS סמוראי
העומס והבלאי הוא לא רק על ציריות אלא גם על מייסבים והקורונה פיניון. סרן של טיוטה תוכנן מראש לסחוב צמיג גדול יותר, המייסבים, הקורונה פיניון, הכל הרבה יותר מסיבי ובנוי הרבה יותר חזק ותוכנן לעמוד באותו יחס העברה נמוך. נעילות נשלטות אפשר לשים גם בסרני סמוראי.
החיסרון הוא שההסבה הזו יחסית מורכבת ומצריכה לא מעט חלקים ושינויים בתושבות ובחלקי היגוי ובלמים, חלקים שמוגדרים בטיחותיים ובמקרה תאונה אני משער שאתה עומד מול עברה פלילית וחוץ מזה שסרני טויטה עולים פה יקר!!!
לדעתי זה לא מצדיק, אם הגעת למצב של מעבר לסרני טויוטה אז הגיע הזמן כנראה להחליף רכב ולגדול. כל זה נאמר ברמת ההיגיון כי תכלס אני חולה על סמוראים ואם מחר ההיא מהפיס מתקשרת אני קונה אחד ארך שוב.
המיסבים זה לא שיקול לדעתי.
הקורונה פיניון - זה כבר שיקול, אבל לא נראה לי שבגלל צמיגי 31 זה מה שישבור אותם.
מה לגבי הגודל והמשקל שלהם? גם הם בעלי השפעה על הנסיעה
עד 31' הסרנים המקוריים בסדר,במיוחד עם ציריות מחוזקות. אבל כל זה בתנאי שהמנוע נשאר מקורי.
גם המנוע צריך להיות שיקול בסיפור הזה..כי עם מנוע יותר חזק גם קורונה פיניון נטחנים,וזה לצערי מניסיון..
אבל אני מסכים עם צחי לחלוטין. עם כל האהבה שלי לסמוראי, מה כ"כ מיוחד בשלדה ובודי של סמוראי שהם נשארים וכל מה שמסביבם מוחלף?
לדעתי מי שחושב על סרנים של טויוטה, שיחשוב ברצינות לעבור לרכב יותר גדול...גם העלות של הסרנים היא שיקול מרכזי פה...
נראה לי תצתרך לחזק / להחליף גם את הדרייבשאפט אם אתה עובר להיילקס ועולה בצמיגים..
ובסוף את התושבות של הטרנספר לבודי - היה פה מישהו פעם בשם קובי "קומבינה" שהוא בנה סמו מפלצתי ועשיתי אצלו חיזוק לטרנספר... הוא יכול לתת לך את כל הנקודות כשל ממה שאני זוכר מהסיפורים שלו בזמן שהוא התקין לי את החיזוק, הוא שבר כבר כמעט כל דבר אפשרי כתוצאה מעליה בצמיגים והחלפת סרנים.
לדעתי הוא כבר לא גולש פה אבל יש לי עדיין תמספר אם אתה רוצה
הסרנים כבדים יותר ולכן מנמיכים את מרכז הכובד בנוסף לרוחב שאתה מרוויח (אגב, הסרנים של הג'ימני יותר רחבים!! אבל שוקלים פחות)
מצד שני אתה מאבד קצת מרווח גחון בגלל קורונה גדולה יותר וזה לא מרווח שאפשר "לתקן" עם SPOA או כל דבר אחר...מלבד שוב העלאת מידת צמיגים
עם ההפחתות של 12% בHIGH ועוד 20% בערך קבוע בסרן ועם מנוע קטנצ'יק הרכב פשוט ייסע כמו שופל...אולי יהיה כדאי ללכת בסגנון הרמוראי עם יותר אפשרויות ליחסי העברה עד שמגיעים ליחס העברה שבאמת נוח לסמוראי.
משום מה בחו"ל ממליצים להישאר עם הסרנים המקוריים עד למידה של 33",בארץ כל מידה מעל 235 מרתיעה אנשים. "כי בחו"ל הציריות יותר זולות" נשמע לי כמו תירוץ גרוע כי לא כולם בחו"ל הופכים את הרכב למכונת מלחמה ומחזיקים ציריות וסרנים ספייר בבגאז'
התאמה של סרן היילקס לסמוראי מתחת ל88.5 זה עוד יתרון: התושבות קפיצים אצלנו נמצאות מתחת לקורות השלדה. ברגע שאנחנו שמים סרן רחב יותר יש לנו יותר מרווח להגדיל צמיגים ללא החשש של צמיג שיגע בשלדה\קפיצים בסיבוב מלא של ההגה מאשר בסמוראים שבאו עם תושבות מחוץ לשלדה (אני מניח שזה גם משנה את המומנט שהסרן מקבל בסגירת מהלך ותורם למהלך מתלה על חשבון נדנוד מוגבר בכביש?)
אם כבר דיון על סרנים: הסרן הרחב אמור לספוג יותר מומנט בכל תנועה של המתלה (נסיעה על באמפר לצורך העניין או במקרה הקיצוני נחיתה מקפיצה), האם זה אומר שיהיה לו יותר "רצון לחייך"?
השאלה החשובה כאן היא "האם אתה רוצה את הסמוראי בתור מכונית או בתור מכונה?"
מתעלק על השרשור ושואל , האם סרנים של סיקס יכולים להתאים
תודה
אפשרי, האידאל זה למצוא סרנים צרים של סיקס, דנה 30 קדימה ו-AMC או דנה 44 צר אחורה.
החיסרונות רבים, אין קיטים יעודיים לביצוע ההסבה בייחוד לגבי מערכת ההיגוי ותצטרך לשנות יחסי העברה בסרנים
הסיבה העיקרית שבארה"ב מעדיפים סרני טויוטה על סרני DANA - המשקל של הטויוטה נמוך יותר
הסרני טויוטה חזקים (מקבילים לDANA 44)
יחסי העברה נמוכים יותר
מגיע עם נעילה לרוב
הטויוטה גם רחבים יותר, ואם הם מותקנים נכון (בניית תושבות חדשות ורחבות יותר לקפיצים) הם הרבה פחות מועדים "לחייך".
זאת, מבלי להתייחס לעובדה שהם חסונים יותר.
לדעתי בתכל'ס פרויקט סרני טויוטה, חוץ מהכיף שבפרויקט עצמו, נותן לך רכב יציב יותר וחסון יותר, עם ג'אנטים במעגל חלוקה אחר (6 ברגים), שבעצמם נותנים חסינות עדיפה (ו16").
ההוצאות על סרני טויוטה, DONE RIGHT:
2 סרנים
2 ביצים עם נעילות נשלטות (לעתים מגיע עם הסרנים)
סט קפיצים + בולמים
קיט היי סטיר לטויוטה
בניית תושבות קפיצים
אם לוקח בחשבון את רשימת העלויות של סרני סמוראי מחוזקים, יש לך:
ציריות כרומולי
ריתוך חיזוקים
קיט SPOA
סט קפיצים + בולמי
2 נעילות נשלטות ARB
קיט יחסי העברה בסרנים
אחרי כל זה, אתה מקבל רכב עם קורונה פיניון שבריריים גם ביחס למקוריים (יחסי העברה קצרי יותר = שיניים קטנות יותר בקורונה ובפיניון), ואם בשביל הרוחב אתה שם גם ג'אנטים אופסט וספייסרים (עוד $), אז אתה מקבל מומנטים אדירים על הסרן בנקודות העיגון ועל המיסבים.
האם זה משמעותי?
האם יש בכלל הפרש כספי?
הפן הכספי הוא מדיד. התנהגות הכבישביל תהיה עדיפה בסרנים המקוריים (פחות משקל בלתי מקופץ). התנהגות בסלעים עדיפה בטויוטה (עוד קצת משקל להוריד את הגלגלים ולפתוח מהלך).
בשורה התחתונה, כרגיל, השאלה היא מה עושים עם האוטו...
לרון...
א. בסרני סמוראי - יחסי העברה בסרנים לא חובה - אפשר להנמיך דרך הטרנספר עד לצמיג 31-32, ובכל זאת - יחסי העברה 4.56 לסמוראי זה מכרומולי אם אני לא טועה..אמור להיות חזק מספיק
נעילות ARB - אפשר לוקרייט...בסרני היילקס גם הלוקרייט עולה פי 2 משל סוזוקי.
קיט SPOA - למי שקמצן לא חייב - אפשר פשוט להפוך את התושבות הקיימות, למרות שזה כסף קטן בסופו של דבר.
ציריות מחוזקות - 200$ לאחת זה 4000 שקל נגיד בשביל שיהיו לך 4 בארץ...זה מחיר בערך של סרן יחיד בהיילקס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
לרון...
א. בסרני סמוראי - יחסי העברה בסרנים לא חובה - אפשר להנמיך דרך הטרנספר עד לצמיג 31-32, ובכל זאת - יחסי העברה 4.56 לסמוראי זה מכרומולי אם אני לא טועה..אמור להיות חזק מספיק
נעילות ARB - אפשר לוקרייט...בסרני היילקס גם הלוקרייט עולה פי 2 משל סוזוקי.
קיט SPOA - למי שקמצן לא חייב - אפשר פשוט להפוך את התושבות הקיימות, למרות שזה כסף קטן בסופו של דבר.
ציריות מחוזקות - 200$ לאחת זה 4000 שקל נגיד בשביל שיהיו לך 4 בארץ...זה מחיר בערך של סרן יחיד בהיילקס.
אין ספק שאתה לא מסתיר את עמדתך בנושא... למה לא קראת לשרשור: "דיון טכני שמסקנתו היא הדעה שלי" וזהו?
אני דווקא פחות נחרץ (למקרה ששכחת, אני לא נוסע על סרני היילקס, לא מתכנן לעשות כן והמלצתי לך לא להתקין).
אני פשוט אומר: תשווה את אותם תנאים.
לגבי החומר של היחסים, ההימור שלי הוא שזה אותו חומר כמו הסטנדטי (ייתכן שזו אכן סגסוגת כרומולי כלשהי. כרומולי זה לא חומר, זו משפחה, עם מגוון תכונות שהמשותף לה הוא סגסוג של כרום ומוליבדנום).
אם אתה מתעקש, אחרי המבחנים אני אעשה מחקר קצת יותר מעמיק.
למרות ששנינו יודעים שלא היינו נכנסים לדיון שללא ספק אין בו הכרעה אלמלא תקופת המבחנים...
הכי טוב זה HOA
Hilux over axle :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
אין ספק שאתה לא מסתיר את עמדתך בנושא... למה לא קראת לשרשור: "דיון טכני שמסקנתו היא הדעה שלי" וזהו?
אני דווקא פחות נחרץ (למקרה ששכחת, אני לא נוסע על סרני היילקס, לא מתכנן לעשות כן והמלצתי לך לא להתקין).
אני פשוט אומר: תשווה את אותם תנאים.
לגבי החומר של היחסים, ההימור שלי הוא שזה אותו חומר כמו הסטנדטי (ייתכן שזו אכן סגסוגת כרומולי כלשהי.
כרומולי זה לא חומר, זו משפחה, עם מגוון תכונות שהמשותף לה הוא סגסוג של כרום ומוליבדנום).
אם אתה מתעקש, אחרי המבחנים אני אעשה מחקר קצת יותר מעמיק.
למרות ששנינו יודעים שלא היינו נכנסים לדיון שללא ספק אין בו הכרעה אלמלא תקופת המבחנים...
אמרתי מראש שזו הדעה שלי....אבל אני לא בטוח שאני צודק אני פשוט מספר על עלויות:
ובקשר ליחסי העברה בסרנים:
http://www.lowrangeoffroad.com/index...ion-gears.html
400 דולר לשני הסרנים, ומיוצר מ :
"These are made from heat treated 8620 Alloy on USA Gleason Machines. Gleason is the widest known hypoid gear cutting machines on the planet"
לגבי שאר הטיעונים - אתה צודק...במיוחד לגבי המבחנים.
ולמוטוריקה - תשאיר בבקשה היגיון מחוץ לדיון.
השאלה היא באמת אם סרן סמוראי עם ציריות מחוזקות חזק כמו סרן של היילקס במידת צמיג של 31-32 נגיד, גם אם לוקחים בחשבון עוד ספייסר של אינץ' כדי להוסיף
לרוחב שיהיה שקול לרוחב של סרן היילקס.
בקשר לצמיגים - גם על סרן סמוראי אפשרי לשים ג'אנט 16.
סרן של ג'ימני יותר רחב משל סמוראי, רק שצריך למצוא להם ציריות מחוזקות. אם פתרת את זה, אז אתה יכול לשדרג לשם ושלום על ישראל.
גם לסרנים של דיפנדר 90 יש אפשרות להכנס שם, לא ?
אגב, אני עדיין לא מצאתי מניעה מלשדרג לDANA 44 בשני הכיוונים (לסרן של AMC יש ביצה גדולה מידי), גם ככה מגלחים את הסרנים כדי להכין אותם לסמוראי אז מה זה משנה אם זה טויוטה או DANA ? אין מה לדבר פה על משקל, זה בכל מקרה פי כמה ממה שיש היום על הסמוראי וממה שהשלדה בנויה לו ולכן רצוי ומומלץ לחזק את השלדה. ומבחינת שוק שיפורים בארץ ובעולם יש בשפע וכך גם חלפים מפה ועד הודעה חדשה. סרן של היילקס מבוקש מאד ולא בצדק למקרה דנן.
שווה להחליף מילה עם כפיר, אם תצליח לתפוס אותו.
אגב, אם כבר משדרגים ויוצאים מגבולות החוק באופן מובהק אז למה לא לשדרג לקיט סלילים ??? ;)
היגיון מזמן לא נכנס פה למשוואה כי כל השדרוגים והעלויות האלה יכולות בכיף לקנות סיקסופה שיעשו הרבה יותר ובהרבה פחות מאמץ.
מצאתי ציריות מחוזקות לג'ימני באירופה:
http://www.trialjimny.com/axle.html
http://www.trialjimny.com/jimny_racing_rearaxle.html
בקשר למה שכתבת אמיר - מדוע דרושים חיזוקי שלדה? בגלל הוספת המשקל של הסרנים?
כפיר = עם הסמוראי הירוק הזוהר? שנמצא באוסטרליה/ארה"ב?
לסמוראי ארוך כנראה שיהיה אפשר להתקין את כל ה"מתחת לשלדה" של הדיפנדר 90 כי הם בסה"כ עם אותו מרווח סרנים וככה להרוויח גם סרנים שנולדו עם צמיגי 32" וגם אחלה של מערכת מתלים שגם אותה אפשר לשדרג בלי סוף
ואם כבר לבנות "מכונת מלחמה",מה הקשר לוקרייט ומה הקשר ARB? אם זה לא נוסע בכביש,המחיר של נעילה הוא מחיר של אלקטרודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Scrusher
המחיר של נעילה הוא מחיר של אלקטרודה
משפט יפה. במקרה הנוכחי, הרכב אמור לנסוע בכביש. אגב, אפשר גם לקנות SPOOL לאחורי במקום לרתך ואז אין בעיה לחזור אחורה במידה וצריך. ובכל מקרה נעילה נשלטת היא לא הנושא פה, זה יתרון שיש בהיילקסים, זה יתרון שאפשר להוסיף (בלא מעט כסף אמנם) בDANA וזה חסרון שאפשר להוסיף בסרנים של סמוראי/ג'ימני בגלל שהאופציה היחידה כרגע בשוק היא מבוססת אויר.
לגבי החיזוקים - כן, הרכב גם ככה זקן ואתה עוד מוסיף לו משקלים ומומנטים פי כמה ממה שעוד ב87 תכננו עבורו. חיזוקים ראויים.
כפיר - אכן זה הכפיר המדובר :) אני מניח שראית את הירוק שלו מקרוב. אפשר לאכול מהמכלולים מרוב שהוא נקי ושמור.
אגב, אם כבר משהו קיצוני אבל בלי להחליף סרן - הסבה לFULL FLOAT לאחורי. דורש לא מעט עבודה אבל פחות בולט בעין בהשוואה להחלפת סרנים.