התייעצות / דיון כלכלי רציונל מול אמוליונל- אמיתי
הי,
בקרוב אמורה להשתחרר קרן השתלמות והשאלה מה עושים עם הכסף (לא, כנראה שאף אחד מכם לא יקבל אותו!!!)
יש כל מיני אפשרויות שעלו אבל נתחיל בפרטים כלליים.
זוג נשוי בני 38 +3 ילדים (7ו-5),
מעמד ביניים- מרוויחים יפה ולא סוגרים את החודש...
גרים בבית של בנק X ומשלמים משכנתא כ-4,000 ש"ח בחודש למשך עוד הרבה שנים.
נכון להרגע אין חסכונות מרשימים, לא להורים ולא לילדים.
ג'יפלסים
מעולם לא יצאו לחופשה משפחתית במלון, בארץ או בחו"ל,
כזוג, לא יצאו את הארץ כ-10 שנים.
הדילמה/האפשרויות שעלו:
יש מחשבה לרכוש רכב שטח משומש בתקציב של 60/70K וחופשה משפחתית בתקציב של כ-12K בחו"ל או בתקציב של 10K בארץ-
זה הגיוני להוציא סכום המקביל, כמעט, לשכר חודשי על חופשה?
זה חוסר אחריות או שגם להם מגיע להנות?
אולי לקחת את כל הסכום ולזרוק אותו לתוך המשכנתא?
מה עם לשים בצד משהו ליום שחור? לסגור את המינוס? (הרי חודש אחרי הוא שוב יווצר :mad:)
יש עוד אינספור מחשבות אבל אלו העיקריות שדוברו.
מה הייתם עושים?
מה נכון לעשות?
מה ראוי לעשות?
רציונל- משכנתא/מינוס/חסכון
אמוציונל - רכב שטח וחופשה משפחתית
כנראה שאפשר ללכת גם על האמצע אבל אז זה מרגיש פרווה, לא בשר ולא חלב (שיחנקו הטבעונים)
תענו מהר כי אם חנן ימצא שהאשכול הזה לא מתאים לפה הוא ימחק אותו.
(כן, גם לי חנן מוחק)
תגובה: התייעצות / דיון כלכלי רציונל מול אמוליונל- אמיתי
קשה קשה..
אני אומר חסכון קטן + חופשה.
נימוקים:
משכנתא: נשמע נכון אבל בפועל זה לא יעזור לך יותר מדי בתזרים. ההשפעה תהיה זניחה וסביר שהחיסכון שיושג יילך לגידול זוחל בצריכה = לא עשית הרבה. האפקט בקושי יורגש
מינוס: להוויי ידוע שככל שתסגור אותו בעזרת גורם חיצוני-חד פעמי (ולא דרך שינוי מבני בסל ההוצאות), הוא ישגשג ויפרוץ שוב במהרה = שוב לא השגת הרבה לט"א. הפרון הטוב והישן: שב על התחת וצמצם הוצ' והגדל הכנ' במקביל (בקיצור ההיפך ממה שעשתה הממשלה בשנים האחרונות)
רכב שטח: ממממ... פה זה קצת יותר קשה. לזרוק סכום כזה לפי הפרופיל הכלכלי שהיטבת לתאר, נו זה לא פשוט. כי סביר להניח שהרכב הנ"ל רק יגדיל את הוצאותיך השוטפות באופן בלתי רצוי>> הגדלת המינוס >> מכירת הרכב בהפסד וכו וכו. אם אין מקור חיצוני חדש (הכנסה גבוהה יותר או צמצום הוצאות מובנה) שיתמוך בהחזקת רכב שטח משומש צמא לדלק ולשיפורים/תיקונים = עדיף כרגע לוותר עליו (בסייג אחד - אם מדובר בהגשמת חלום אמיתי- אני בעד חלומות/הגשמתם!)
טיול לחו"ל: ככל הנראה מדובר בסכום מעט יותר גדול ממה שציינת אבל לדעתי שווה גם שווה. אם לא יצאתם תקופה כל כך ארוכה מארצנו הקטנטונת כנראה שהערך המוסף מלנשום אוויר אירופה(או אחר) ולחזור עמוסים לעייפה בחוויות ייתן את האימפקט הגדול ביותר לדעתי. סוג של פרוייקט משפחתי שאם נערכים אליו נכון, יכול לתת בוסט רציני לכולם וחוויות לשנים רבות. ואבא שלי תמיד אמר לי - זמן שחולף לא חוזר..
שאר הכסף הייתי דוחף לפיקדון/חסכון קצר טווח ואז בודק: אם התנאים הכלכליים מאפשרים - קונה בהמשך רכב שטח. אם חלילה יש הרעה מסוימת - יש לך כסף זמין שיעזור בכל מצב שתזדקק.
אבשלום
אה - ואמא שלי הייתה אומרת שתשים הכל במשכנתא.
השאלה היא מה הביטחון התעסוקתי שלך (עובד מדינה או משהוא אם קביעות או מחפש עבודה פעם ב3-4 שנים) אם אין ביטחון לצאת לחופש (צריך גם לחיות) ושאר הכסף להשאיר בחיסכון אם יש ביטחון אז מה שבא לך
לבזבז (צריכה טהורה) לא השקעה כלשהיא (משכנתא רכב וכו)
ושים את הסוגיה מאחוריך
ככל שתלמד לבזבז ללא רגשות אשם ככה לכסף שלך יהיה משמעות אמיתית.
ככה גם באופן טבעי תפנה מקום לכסף חדש
שטרות באופן טבעי אוהבים שנוגעים בהם הרבה ידיים שונות ליחידת זמן (זה הכיף שלהם)
שטרות לא אוהבים בעלים שמחביאים אותם בחושך, ומשתדלים לא לחזור אליהם שוב.
ראשית סגור את המינוס-כסף באשראי עולה הרבה כסף
את הנותר?תשמור מכל משמר
כעיקרון
כשרוצים דוחים
כאשר צריכים -שוקלים
כסף לא נולד מעשן האגזוז של הג'יפים
באופן אישי,
הייתי סוגר המינוס,
מתכנן טיול רציני לחו"ל - לא לוותר על זה, מבחינת ה"שווי" של הכסף - זה ייתן את התמורה הכי גדולה שיש -
כסף שמוציאים על חוויה כזו בחו"ל זה כסף שיש לו אימפקט לנצח.
ואת מה שנשאר הייתי שם בצד לימים גשומים :)
מצטרף לרוב כאן :
תכנן בקפידה טיול משפחתי גדול לחו"ל . את השאר , השקע בחוכמה. ג'יפים.....? זה למאיון העליון היום .....- אם לא תהיה לך בעיה לקנות , אז לתחזק אותו זה בלתי אפשרי היום.
שמור על הכסף מכל משמר. אך יחד עם זאת , נהל תקציב משפחתי מסודר ומאורגן (הישראלי הממוצע לא יודע לעשות את זה...- אני יכול לתת שיעור בזה למי שרוצה.) ובמידה ויש מרווח לסטיות....- אולי אפשר לשקול עוד פינוק נחמד לכל המשפחה.
אפשר היה לעשות פה יופי של מחקר אקדמי לפי פילוח התשובות שאתה מקבל.
אני חושב שאתה יודע מה אתה רוצה לעשות ורק מחפש עוד חיזוקים בנושא.
אני חושב שזה גם המקום היחיד שיגידו לך ללכת נגד מה שהפורום הזה מיועד לו - כלומר לא לקנות ג'יפ.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה! ואל תשכח לצלם הרבה תמונות מהטיול באירופה ;) (אני הייתי הולך דווקא על ספארי אפריקה או מזרח רחוק ששם יש הרבה יותר תמורה פר שקל, הבעיה היא שקשה לחזור אח"כ לשגרה, אויויוי)
טיול עם המשפחה לחו"ל זה לא בזבוז ולא אמוציונאל - זה רציונאלי לגמרי משום שזו חוויה (הכרחית) לכל החיים, לכולם!
את המינוס כדאי לסגור - אבל, וזה אבל גדול, אתה יודע היטב שאחרי שתסגור..מספר חודשים, אולי שנה, ותהיו בדיוק באותו מינוס..כמו כולנו. זה לא בזבוז? הרי זה לא באמת ישנה לך את החיים. אני אישית הייתי קונה רכב ומסתבך, אבל כעצה "רציונאלית": טיול גדול ומשמעותי לחו"ל, והשאר למשכנתה.
חן
סגירת משכנתא ואו מינוס + טיול בארץ - זה מה שאני הייתי עושה.
הבהרה:
טיול משפחתי לחו"ל הכוונה היא בית מלון, בשאיפה בטן גב, מנוחה.
חלק מהילדים נמצאים בדיוק בגיל "המעצבן" של טיול נופים / אתגרים / אטרקציות קלאסי (גיל 5).
כל ההתיעצות הזאת לא שווה שקל 1 !!!!
(:
מי אתה שתקבע????
שאשתך תעלה את השאלה,,,,,נענה ברצינות.
עזוב את הכסף בדיוק איפה שהוא נמצא ותמשיך להפקיד אליו את המקסימום שאתה יכול.
לא כתבת מה הסכומים עליהם מדובר, אבל ברור שזו לא החלטה רציונלית אלא שיקול רגשי בלבד. מה גובה המשכנתא? מה היקף קרן ההשתלמות? ועוד פרמטרים שונים.
רוצה לשבת יותר מסודר - אתה מוזמן, קפה עלי.
מה שיחיעם כתב, עם כל ההומור, נכון מאוד. ואם תרצה להיפגש אני ממליץ שתביא את בעלת הבית.
יחיעם הנכבד, אל תכעס עליו.
אני בטוח שהוא קיבל אישור מהאישה לשאול את השאלה...
סביון, אני לא רציונאל בכלל, אבל אני משתדל ללכת עם הלב.
זה לא תמיד נכון, אבל אם ג'יפ מדגדג לך בין האצבעות, הייתי מחפש משהו בתקציב שישאר לי מספיק גם לטיפולים ושיפורים לפחות לשנה הראשונה,
כמובן שמנסה תוך כדי לסגור את המינוס ולהרויח גם איזו חווית חו"ל (כן, אפילו קטנה) עם האשה והילדים.
וחוץ מכל אלה, בודק אם יש משהו שהאישה הייתה רוצה... (אתה יודע, זה נקרא שלום בית או משהו בסגנון :) )
לפי מה שאתה מתאר, לא רכב (יש לך את המוסו, לא?)
חופשה משפחתית בארץ (חבל על הכסף לחו"ל עם ילדים בגילאים האלו - זה מה שאנחנו עושים) - לחליפין, במידת האפשר, חופשה זוגית קצרה בחו"ל ומשפחתית זולה יותר בארץ - זה עדיין זול יותר מחופשה משפחתית בחו"ל.
תבדוק עם הבנק בכמה מצטמצמת לך המשכנתא אם אתה מפקיד X כסף שם. 4000 שח זה לא מעט כסף כל חודש (מתישהו הריבית תעלה ואז זה יהיה הרבה יותר...)
זה מה שאני עשיתי.
סער
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
כל ההתיעצות הזאת לא שווה שקל 1 !!!!
(:
מי אתה שתקבע????
שאשתך תעלה את השאלה,,,,,נענה ברצינות.
בדיוק :-)
אני אומר, טיול נחמד לחו"ל ואת השאר לשמור. לדעתי העדפה היא לשמור את כולו אבל אם זה טיול ראשון אז כדאי. אל תשכח שעוד כמה שנים יהיו לך הוצאות של בר/בת מצווה, טיול בר/בת מצווה וכל זה.
תגידו,
אתם באמת חושבים שאני מטומטם? (במיוחד אתה מר. שמשוני?!!!)
נראה לכם שיש לי אומץ להעלות פה שאלה בלי אישורה של זו שמחליטה?
הרי זו הסיבה החד משמעית שבגינה התחתנתי, שיהיה מי שיגיד לי מה לעשות ומתי לעשות...
כל האפשרויות שכתבתי אלו אפשרויות שעלו בינינו, יחד.
רכישת רכב שטח זה משהו שהיא העלתה, האפשרות לצאת לכמה טיולים (בודדים) בשטח בשנה עם כל המשפחה, זה חופש מבחינתנו.
(המוסו החזיר את נשמתו מזמן)
טיול זוגי לחו"ל או בארץ, כנראה יקרה כשהילדים יגיעו לגיל שהם יכולים להשאר לבד בבית..
יתרה לסילוק 700, קרן + קשקושים מסביב 100
אם סכום פדיון הקרן מספיק בכדי לסלק את המשכנתא- הייתי מעיף אותה קיבינימאט או לפחות מצמצם אותה. "בקרוב אמורה להשתחרר קרן השתלמות". עם כל הדיבורים היפים על אי מיסוי קרנות ההשתלמות-לך תדע איך זה ייגמר.
הייתי הולך על כמה ימים של צימרים בגליל העליון- בחצי [פלוס מינוס]מהסכום שנקבת לחופשה בארץ.
עריכה-כתבנו באותו הזמן,רק עכשיו אני רואה את הסכום,[את הברוך]:)