http://www.themarker.com/dynamo/1.2062707
Printable View
למה צרה ? הגברת האכיפה רק תועיל עם נהגים והולכי רגל שומרי חוק.
אה
. נכון...
לא הייתי צריכה לתת לך דוח...
אבל תשלח פקס תבקש שיבטלו אני לא יטולה לבטל...
)משפט אופייני לפקח חניה)
אבל כן. אני בעד. עברות תנועה בעיר הן מכה.
אסף.
אסף קלע לכוונה שלי. פקחים הם לא שוטרים אלא גובים.
עוד יהיו לנו שריפים במדינה הזו...
פקח (ויסלחו לי על ההכללה) הוא עוד יותר שופוני משוטר. אומרים על שוטרים שאם
הם לא היו שוטרים הם היו עבריינים, אז פקחים זה מישהו שלא התקבל להיות שוטר
והוא כבר חצי עבריין. שוטרים עוד עוברים איזה קורס מצ'וקמק, מה יעשו עם הפקחים?
יעשו להם קורס של יומיים וחצי?
המקרים שיש לנו עם שוטרים וכח הגברא הם כעין וכאפס לעומת מה שיהיה אחרי שיתנו
לפקחי עיריה כח.
כל העניין זה קונספירציה.
מי שעומד מאחורי הסיפור זה היבואן של מצלמות לרכבים ...
ועכשו בנימה רצינית, ומי שעיניו בראשו, ושכל בקודקודו ראוי שיתקין אחת כזו. פוטר ופותר בעיות עוד הרבה לפני הווצרותן.
הרעיון, כשלעצמו , מבורך.
הפרטה מאוד מסוכנת של מערכת השיטור ובנוסף לבעיות שההפרטה יצרו, יש גם בעיה שפתאום מאוד משתלם לרשום דו"ח כי בניגוד למשטרה ששם כספי הדוחות עוברים למשרד המשפטים, פה הכספים יועברו לעירייה כך שיש עודף מוטיבציה מסוכן.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
הבעיה עם פקחים כפולה.
הראשונה היא שהם עובדים על מכסות ונותנים דוחות שהם יודעים שיבוטלו.. הריצות והטרטורים זה על חשבוננו.
השניה היא הכשרה. הם לא שוטרים והבקיאות שלהם בחוקי התנועה מוטלת בספק.
כן. צריך לאכוף ביתר שאת בעיר. נהג אןטובוס שמסמס בנהיגה הוא סכנה והמשטרה מתקשה להתמודד.
זו רק דוגמה.
אבל האם הפיקוח העירוני הוא התשובה?
)והאמור מתייחס רק לפקחים של עיריית תל אביב. לא לערים אחרות ובטח לא הרצליה)
)סמיילי עם קריצה ? )
אסף.
"צריך לאכוף ביתר שאת".
אבל על מי?
שימו לב מה מטריד את המדינה - "שיעור ההרוגים מקרב הולכי הרגל בישראל הוא כפול משאר מדינות העולם המערבי ועומד על 32%."
וזו באמת בעיה קשה.
רק ששוכחים שהתנהגות הולכי הרגל עצמם מהווה גורם תורם לתאונות לא פחות מאשר עבירות תנועה של נהגים.
אלא שהאכיפה על הולכי רגל שהולכים בכביש ולא על מדרכה, חוצים באדום, חוצים שלא במעבר חציה וכו', היא מגוחכת עד אפסית.
"אם הפיילוט יצליח" - אני מת על הניסוח הזה. במה תימדד הצלחת הפיילוט? בהפחתת מספר ההרוגים או בניפוח הקופה?
וכל זה בתקופה בה קופת המדינה וקופות הרשויות המקומיות נמצאות בגירעון עצום ובמשרדי הממשלה מחפשים עם מיקרוסקופ איזה מיסים חדשים והזויים להמציא כדי למלא אותן.... אז תנחשו לבד...
בשורה התחתונה, לשלטונות האכיפה התווספו עוד כמה "אוכפים" ללא שום הכשרה ועם המון מוטיבציה ולכן מספר דוחות הסרק יעלה פלאים.
הפתרון - מצלמה על חלון הרכב ומכשיר הקלטה בהיכון כדי להקליט את השיחה עם הפקח.
משיחה עם מישהו שעוסק בנושא הזה, העיריות, מתברר, מודעות לבעייתיות (בחלקן לפחות) ומתכננות בעיקר אכיפה אוטומטית כולל מערכת שתפקח על איכות הדו"חות הלא אוטומטיים ותפסול אותם.
מעניין.
אסף.
אסף שלום,
אני חבר באתר ג'יפולוג מספר שנים (לדעתי משנת 2006), אני חייב לציין שאני עוקב ונהנה מכלל הפורומים, והפעמים שבהם בחרתי להגיב בפורום זה או אחר היו מעטות בלבד ומעולם לא כתבתי מילה רעה על איש.
אני חייב להודות כי המשפט שכתבת, "שהם עובדים על מכסות ונותנים דוחות שהם יודעים שיבוטלו.. הריצות והטרטורים זה על חשבוננו", צורם לי, אתה מעלה טענה שפוגעת באוכלוסייה עובדת ולא רק פוגעת אלא גם עוזרת בהבניית סטיגמות לאותה אוכלוסייה.
לא פעם נהניתי לקרוא תגובה שלך בפורום זה או אחר, תמיד הייתה לי התחושה כי מה שאתה כותב נבדק ליסודו ולא נכתב כהשערה שלך. (אלא אם אני טועה ואתה מחזיק בידך הוכחות לכך שכך פועלת אותה עירייה).
לאחר קריאת תגובות הכלל בפורום זה אני עוצר ושואל את עצמי, איך כל עיר הייתה נראית אם לא היה פיקוח, מה היו מספרי הסטטיסטיקות של תאונות הדרכים ו/או נפגעי הולכי הרגל.
כמוכם, אני איני יודע עם פיקוח עירוני הוא הפתרון לנושא המדובר, אך דבר אחד בטוח למשטרה אין די כוח אדם כדי לטפל בבעיות מהסוג המתואר לעיל. לא יודע מה אתכם אבל כאשר אני נוסע בכביש ורואה כמעט בכל רכב שני אדם נוהג ומבטו מושפל מטה בגלל כתיבת או קריאת הודעה במכשיר הנייד שלו אני מבין מדוע יש כל כך הרבה תאונות דרכים במדינתנו (יש לזכור כי ביום יום אנו שומעים רק על תאונות קשות עם נפגעים ולא על כלל תאונות הדרכים).
מירון,
אני חושב שעד כה כל מי שהגיב בשרשור הזה מסכים שיש לאכוף אץ החוק, ושלמשטרה אין די משאבים לכך.
אני מאוד מוטרד מזה שהנהגים בעיר מסמסים, כולל רוכבי קטנועים שמסמסים תוך כדי נהיגה מסוכנת (להם) ונהגי אוטובוסים של דן.
אני מאוד מוטרד מזה שנהגים רבים מדי לא מכבדים את הנתיבים המסומנים ולא מכבדים נהגים אחרים כאשר הם נדחפים למסלול לא להם.
אבל כולם באותה נשימה לא בטוחים שכוח הפיקוח העירוני הוא המענה.
וכן, פקחי החניה בתל אביב עובדים עם מכסות. הידיעה שלי היא מתוך שיחה עם פקח, אין לי הוכחות מוצקות יותר מזה... ושיהיה ברור - אני בעד פיקוח. גם על חניה, אחרת לא היה לתושבים היכן לחנות. אבל השיטה של קודם דוח ואחר כך שואלים שאלות עולה לי הרבה מאוד כסף כל שנה על חניות שלא היה צריך לקבל עליהן דוח ואחר כך לך תוכיח...
לכן אני חושש שהחשש של כל המשתתפים בדיון הזה הוא לא מאכיפה, אלא ממתן כוח בידיהם של מי שאינם מיומנים דיים כדי להשתמש בו בצורה נכונה.
אז לא, אין לי כוונה לפגוע בציבור שעובד קשה, אבל באמת... קשה לי איתם. הם עושים לי רע.
אסף.
שוטרים רגילים הם זהב טהור משובץ ביהלומים לעומת פקחי העיריות.
לא פעם ולא פעמיים חטפנו דו"חות בכחול לבן עם כרטיס חנייה שהיה עדיין בתוקף - פעם אחת בבת-ים גם "תפסתי על חם" את הפקח בזמן כתיבת הדו"ח.
התירוץ שלו - "אתה צודק, לא ראיתי את הכרטיס". אז מה עושים עכשיו? "תפנה למחלקת החנייה ויבטלו לך את הדו"ח". ומכיוון שהייתי ממש עצבני ולא נחמד ועל סף ביצוע עבירת "תקיפת עובד ציבור" הוא גם הוסיף בכתב ידו על הדו"ח שהוא טעה "בתום לב" והוסיף את חתימתו.
עכשיו מתחיל הטרטור.
1. מכתב מנומס ככל האפשר למחלקת החנייה של עיריית בת ים עם בקשה לביטול הדו"ח.
2. קיבלתי בדואר תשובה - לא דחו את בקשתי, שזה כבר הישג! אבל זימנו אותי למחלקת החניה של בת ים ל"בירור". נסעתי לבת ים. במשך דקות ארוכות חיפשתי חנייה (!!!) באיזור שבו ממוקמת מחלקת החנייה (בלב שכונת מגורים צפופה) אחר כך המתנתי קצת במסדרון, כי פקידי ציבור אף פעם לא פנויים ברגע שצריך אותם (למרות שקבעו איתי בשעה ספציפית ובאתי בזמן) - הם תמיד "עסוקים" (אותו מנהל ישב לבד במשרדו ועסק בעבודתו. נניח שאולי באמת היה עסוק) רק דבר אחד אני לא מבין - זה משפט? זה בירור? זה תחקיר אירוע? למה אני זה שצריך "להיחקר"? הפקח טעה, בזדון או בתום לב, לך תדע, אבל הוא אפילו מודה שטעה. אז שיחקרו אותו, לא אותי. מה אתם רוצים ממני?
3. אחרי התחקיר/שיחה הקצרה - "תקבל תשובה בשבועיים הקרובים". יענו זה עדיין צריך לעלות לדיון ולהיות נתון לשרירות לבו של מישהו!!!???... כלומר למרות שחניתי במקום מותר עם כרטיס חנייה כדת וכדין ובעצם אני חף מפשע עוד עלולים לדחות את בקשתי.
4. חודש אחר כך קיבלתי הודעה שהדו"ח בוטל. באמת תודה רבה. כמה טוב שיש בירוקרטיה.
עכשיו הולכים לתת לנבלות האלה סמכות לרשום דו"חות תנועה? תחשבו כמה דו"חות ירשמו האנשים הקטנים והרעים האלה, שאין להם נתונים להתקבל לשום עבודה נורמלית אחרת ושעובדים על מכסות ועל סעיף מצליח ושלקראת סוף המשמרת חסרים להם כמה דו"חות כדי למלא את היומית.
כבר כתבתי לכם לא פעם שהמדינה הזו הולכת לכיוון טוטליטרי, נכון? אז בבקשה.
אני רק מזכיר לך שאחד מיקירי המערכת הוא פקח בדימוס...
לא יפה ככה
יש כל מיני סוגי פקחים.
אנחנו מדברים על פקחי העיריות, לא על פקחי תנועה של מע"צ ולא על פקחי רשט"ג וכו'.
גם אני מדבר על פקח עיריות, כזה של דוחות חניה...
תבדוק :-)
משיחה עם פקח במועצה מקומית אזור לא רק שהם עובדים על מכסות
הם מקבלים אחוזים!
שהיינו צריכים אותם בשביל אכיפה על עישון בתוך בניין משרדים רדפנו
אחריהם במשך חודשים.
אבל לבוא לאותו מגרש חניה (מגרש עפר מחורבן ובוצי בחורף) הם מגיעים
3-4 פעמים ביום.
אני חטפתי דו"ח למרות שהופעלה חניה, השותפים שלי למשרד גם כן.
שחצי מגרש חניה אחר היה מוצף במים הם אכפו חניה שלא על הסימון
למרות שלא ראו אותו. כל הדו"חות בוטלו אבל נדרשו טלפונים ומכתבים
וגם קצת איומים. אז כן, לתת לחבורה הזו לתת דו"חות תנועה זה פשע
יותר גדול כלפי האזרח. אבל מה, זה יכניס כסף לקופת העיריה והמדינה
אז למה לא?
מקבלים אחוזים?
ואני חשבתי לתומי שמתן אחוזים לשוטרים ופקחים זה לא מוסרי.