משחק ב"נדמה לי" - בית על גלגלים
לפני מספר חודשים שודרה כתבה באחד מערוצי הטלוויזיה על הבחור הזה
http://www.xnet.co.il/articles/0,145...100900,00.html
שירשור שהיה כאן אחרי השידור
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=75560
בתור גרוש ללא דירה ולנוכח מחירי הדיור המטורפים חשבתי לעצמי שזה יכול להיות פתרון מצויין ובמיוחד עם רותמים לו נגרר שעליו יועמס הג'ימני שלי ;)
אוטובוס ישן ונוסע נראה לי אז פתרון אידאלי והתוכניות התחילו לרוץ בראש.
אז כרגע זה נראה חלם רחוק אבל למה לא להתחיל להשתשע בו קצת כי לפעמים חלומות מתגשמים, אז ככה.
אין לי רשיון למשאית, בדקתי ומצאתי שיש שתי דרגות, עד 12 טון ומעל 12 טון כאשר הכי מעשי וקל מיבחינתי הוא להוציא רישיון 12 טון.
אוטובוס שוקל 18 טון ולכן גם אם הוא יעבור שינוי מבנה הוא לא רלוונטי מבחינתי.
לכן - אני משתעשע ברעיון של רכב עד 12 טון שבתוכו אפשר לבנות בית עם כל מה שצריך כולל שירותים, מקלחת ומטבח.
זה לא אמור להיות תלוי בתשתיות ולכן חייב לכלול מיכל מים וביוב ומערכת סולארית.
לגבי נגרר - אני מניח שג'ימני על ניגרר לא ישקול יותר מ 2 טון, רשיון C1 מכסה נגרר עד 3.5 טון מה שהופך גם את השעגעון הזה למעשי :cool:
אם אתם הייתם מקבלים אתגר כזה - איך הייתם מתחילים?
תגובה: משחק ב"נדמה לי" - בית על גלגלים
קודם כל - למצוא את הפלטפורמה הכי גדולה שנכנסת תחת ההגדרה של עד 12 טון. זה יכול להיות אחד מהואנים הגדולים או מיניבוס. זו יכולה בהחלט להיות משאית עם שני סרנים וארגז של 6 מטר אורך.
בסופו של יום תזכור שכל סנטימטר רבוע קובע.
מהנקודה הזו, בגדול, תתחיל בלהגדיר צרכים - מה אתה רוצה שיהיה לך?
אסף.
אני עבדתי על משאית 8 טון, של רנו, עם ארגז קרור שיכול בהחלט לסגור פינה של מיטה, שרותים, מקלחת , מטבחון ואפילו כורסא.
יש שיטה של דופן שיוצאת החוצה ובעצם מגדילה את החלל בזמן עמידה, מעולה לחללים כמו פינת ישיבה .http://www.hankstruckpictures.com/pi..._motorhome.jpg
הייתי מחפש משאית עם קבינה קטנה יחסית, ומתחיל לתכנן במודל מיקום של כל רכיב, ממשאבת מים, ועד ספה.
כמובן פולש למעל הקבינה, בין קורות השילדה וכו'.
אתה תצטרך לבחור מה בדיוק יש לך בבית, כל ספר הוא ויתור על מרחב מחיה.
קודם כל - לא הייתי מודע לסיפור הטאכומטר וקצין הבטיחות.
לגבי גודל, אוטובוס זה 12 מטר אורך על 2.5 רוחב וזה נראה לי די מינימום, אני לא רואה איך הכל נכנס בשישה מטר,
נראה לי שמיניבוס יהיה הכי יעיל כי החלק של הנהג יכול לשמש כמקום איחסון בזמן חניה ולא צריך לבזבז חלק מהחלל למדרגות כניסה - זה כבר קיים ליד מושב הנהג,
מה שכן, אי אפשר להוציא דופן החוצה כמו בדוגמא שאומי נתן.
אם אני לוקח משאית של עד 10 טון ורוצה לבנות לה ארגז - מה מגבלת הגודל של הארגז?
המגבלה היא על האורך הכולל (עד 12 מטר) ועל אורך השלוחה האחורית (עד 60% מבסיס הגלגלים). הרוחב המקסימלי המותר 2.55.
אסף.
"אני לא רואה איך הכל נכנס בשישה מטר" את המיטה תבנה בגובה ותעלה אליה עם סולם. חלק גדול מהקרוואנים הם 5 או 5 וחצי מטר כך ש 6 מטר זה בכלל לא קטן אם מתכננים נכון.
ניתן לרכוש בזול יחסית ( עד 20000) משאיות של עד 15 טון ישנות עם ארגז ניתן למצוא עד 7.2מ אורך ארגז.
רוחב עד 2.5, לא ראיתי רחבים יותר כשחיפשתי. הרעיון מדליק שיהיה בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
קודם כל - לא הייתי מודע לסיפור הטאכומטר וקצין הבטיחות.
לגבי גודל, אוטובוס זה 12 מטר אורך על 2.5 רוחב וזה נראה לי די מינימום, אני לא רואה איך הכל נכנס בשישה מטר,
נראה לי שמיניבוס יהיה הכי יעיל כי החלק של הנהג יכול לשמש כמקום איחסון בזמן חניה ולא צריך לבזבז חלק מהחלל למדרגות כניסה - זה כבר קיים ליד מושב הנהג,
מה שכן, אי אפשר להוציא דופן החוצה כמו בדוגמא שאומי נתן.
אם אני לוקח משאית של עד 10 טון ורוצה לבנות לה ארגז - מה מגבלת הגודל של הארגז?
אוטובוס זה מעולה.
היה לי אחד שעבר הסבה למשא מגורים ויצאתי אתו לאירופה.
חצי הרכב היה קראוון וחצי בית מלאכה לייצור פעמוני רוח.
בתמונה אני במעבר סושטן בשוויץ בגובהה 2000 מטר.
אך היו זמנים.http://www.jeepolog.com/forums/asset...4&d=1372530077
1 קבצים מצורפים
ארז,
לאחר שנה של נדודים באמריקה עם מוטרוהום בגודל 8*2.5 מטרים, אני יכול לומר לך ש-12 מטר זה הרבה מאוד.
ראה למטה תרשים של חלוקת הרצפה במוטורהום, ולינק לאתר החברה באמריקה:
http://www.cruiseamerica.com/rent/ou...andard_rv.aspx
טיילנו בכזה שני אנשים, שנה שלמה - לא היה חסר כלום, תאמין לי, השנה היפה בחיי. אינטואיטיבית הייתי נרתע מ'הרחבות' (Slides), יש כאן מכאניקה לא פשוטה - מנגנון הידראולי / חשמלי, מסילות עם האבק הישראלי, לא פשוט. מצד שני זה נותן לך רוחב סלון של 3.5 מטרים במקום 2.5, זה משמעותי מאוד.
הכלי, כמו שהיה שם, נתן לנו אוטונומיה של 2-3 ימים עם מקלחות, הרבה יותר בלי מקלחות, או עם חיבור מים. על הסיפון, 150 ליטר מים. מקלחת חמה, מטבח קומפלט, אחלה. הפלטפורמה שם הייתה טנדר פורד (כמו אלה שבארץ), עם מנוע בנזין דווקא. כל העייסק שקל 6 טון, ממש לא הרבה.
יש פה ים של שיקולים שאינם טכניים, אבל מבחינה טכנית אוטומוטיבית - זה ממש אפשרי. בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
"אני לא רואה איך הכל נכנס בשישה מטר" את המיטה תבנה בגובה ותעלה אליה עם סולם. חלק גדול מהקרוואנים הם 5 או 5 וחצי מטר כך ש 6 מטר זה בכלל לא קטן אם מתכננים נכון.
ראיתי לא מעט תוכניות של קרואנים קטנים, לא אהבתי את השירותים וגם לא את הטיפוס למיטה, אני מחפש משהו שהוא יותר דומה ליאכטה, סה"כ אני מתכוון לגור שם ולא רק לנפוש.
חשבתי לקנות משאית עם רמפה ולבנות ארגז שניפתח לרמפה, זה יוסיף 2 מטר וזה בדיוק מיטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפרים
שלום,
זכרתי שראיתי כאן פעם מישהו שכתב שהוא עשה את זה, נדמה לי שכתבת שזה היה עם לילנד ישן - אני צודק?
איך הסתדרת עם מים וביוב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
ראיתי ואהבתי - אני מבין ש 8 מטר כולל את החלק שמעל הגג?
הסתכלתי על תוכנית השירותים והמקלחת, איך מחממים את המים למקלחת?
השירותים הם כימיים או רגילים?
שמונה מטר אורך כולל את המיטה הכפולה שמעל לקבינה, אבל כל השאר - במפלס אחד (כלומר, נכנס באורך של כ-6 מטרים, אתה מדבר על כפול מזה!). המיטה הכפולה היא קינג-סייז, בגובה רגיל לגמרי נמהרצפה, עם שני חלונות גדולים. המקלחת בגודל וזרם טוב, מחממים מים עם מיחם גז. הגז מפעיל גם את המקרר, זה לא בהכרח הפתרון הטוב למכשיר שתבנה בארץ. אני משער שלחימום המים, 'אטמור' יהיה פתרון נאות.
הדילמה היא למצוא פשרה טובה בין מרחב פנים ( = אורך מירבי), לבין ניידות וקלילות נהיגה ( = לא ארוך מדי). זה מאוד תלול מה יהיה סגנון החיים שלך, כמה תירצה לנסוע, ולהיכן.
לדעתי. הכלי לדבר כזה הוא משאית. המשאית היא איסוזו סומו , שנותנת הכי הרבה גודל ארגז וכושר העמסה פר משקל עצמי וגודל עצמי. נמוכה יחסית. זריזה יחסית. אתה לא הולך לעבוד איתה, ולפי הקטע של הג'ימני כמעט לא תיסע איתה. ולכן לא מענין אותך שהיא ממש ממש לא נוחה לנהיגה. לגבי אמינות תשאל מישהו שגם שילם על התיקונים
ארגז - דוקא כן היתי הולך על ארגז שנפתח מאחור עם דלת הדראולית עם איזו דלת שנפתחת בלי קשר לדופן { נניח 3/4 1/4 לטובת הדופן } בנוסף לפתח שנפתח לתא הנהג { למרות שזה קצת טריקי באיסוזו אבל אפשרי } אם אתה מתכנן להסתובב איתה בשטח עירוני לא היתי בונה יותר מדי ארגזים מתחת לארגז - זה ממש מגביל את התנועה בסיבובים חדים ויש לדברים האלה נטיה להידפק מכל מני דברים. בין הקורות דוקא כן { לא יודע כמה מקום יש שם באיסוזו }.
אם אתה הולך לגור שם - אין מנוס מבנית ארגז עם הרחבות במצב עמידה . אולי אפילו לעשות הרחבה שבעצם מזיזה בשלמותן את שתי הדפנות.
דבר נוסף - לדעתי צריך לשמור על המשאית שתראה כמה שיותר כמו "סתם" משאית ולא תמשוך יותר מדי תשומת לב.
חייבים תומכים נורמאלים למשאית { מכאנים/הדראולים/פניאומטים }}, מאד מוזר בכתבה ב XNET שהכל טיפ טופ והוא עומד על בלוקים....
סולארי - נשמע נחמד מאד אבל מיקר את הפרויקט, נראה פגיע, מוסיף משקל. { ועוד על הגג } היתי חושב על פתרון אחר, שימוש במנוע, במצברים , בשבשבת......
אתה מדבר על הוספת נגרר לעסק הזה - אם זה באמת מה שתעשה - אז תעשה נגרר גדול יותר מהג'מיני שישמש גם בתור מחסן .
ואם אפשר שאלה קטנה - שאלת קיטבג אולי - מאיפה באמת מביאים מים לדבר הזה?
הבעיה היא פחות 'מאיפה מביאים מים', כי בכל מקום אפשר למצוא מישהו שיסכים לתת או למכור לך מים. אגב, אתה סוחב איתך צינור משלך, כך אתה בטוח שהוא לא מזוהם.
הבעיה היותר גדולה היא לאיפה אתה מרוקן את המים. בכל RV יש מיכל מים טריים (למים לפני שימוש), מיכל מים אפורים (מטבח, אמבטיה, כיור), ומיכל מים שחורים (בית שימוש). מנקזים את זה בעזרת צינור שרשורי בקוטר 2 אינץ' בערך, לתוך תחנת ריקון DUMP STATION אותה אפשר למצוא כמעט בכל קמפינג, ובתחנות דלק לא מעטות. אסור באיסור חמור לרוקן את זה שלא לתחנה מסודרת.
מה תעשה בארץ? צריך לחשוב. לרוקן סתם לתעלה זה די מגעיל ומבאס מבחינה אקולוגית, ואם אתה נשאר כמה ימים באותו מקום - בעיה אישית והיגיינית.
בתור אחד שמטייל עם קרוואן לפחות שבוע בשנה , ואפילו שבועיים יחד עם בני וזוג הוריי בני 80+ ( כן כן ארבע נפשות ) .
באפריל האחרון טיילתי ( פעם שמינית ) עם בניי באוסטריה , הפעם קיבלתי קרוואן חדש לגמרי אשר הייתרון שלו ( לדברי המשכיר ) הוא יותר ארוך ( 7.5 מ לעומת 6.9 מ ) ויןתר נמוך ( 300 מ לעומת 3.3 מ ) .
התוספת הקטנה הזאת לכאורה התגלתה כהרעה ניכרת !!! בכושר התמרון של הרכב - לתשומת ליבך .
כמו כן החיים בקרוואן מתנהלים גם מחוצה לו .
כמו שציינתי חיינו ארבעה מבוגרים במשך שבועיים במרחב הזה - זאת לא דירת ארבעה חדרים אך יש פה הכל לחיים נורמליים .
מכיוון שאני איש טכני ומכיר היטב את מבנה המערכות - אתה מוזמן להרים צלצול ולשמוע רעיונות .
אילן - 050-5249686
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
שלום,
זכרתי שראיתי כאן פעם מישהו שכתב שהוא עשה את זה, נדמה לי שכתבת שזה היה עם לילנד ישן - אני צודק? צודק .היו לי שניים אחד מודל 56 ואחד 73 רכב פצצה.
איך הסתדרת עם מים וביוב?
מים היה מיכל גדול.ביוב רוקנתי בחו"ל במקומות מיועדים לכך.
הליילנד 56 היה בעבר סדנא ניידת של אגד והיה וו גרירה אז הייתי האוטובוס היחידי שגרר אחריו עגלה ;)
בדיעבד אני חושב שסתם הגזמתי והרכב הזה היה מספק את צרכיי ;)http://www.youtube.com/embed/-V0WulksI0s
זה צולם עבורך הבוקר :
http://www.jeepolog.com/forums/attac...&thumb=1&stc=1
אני משער שזה חלק מ"נדמה לי" אבל לא התייחסת בכלל לתקציב.
עוד נקודה שלא התייחסת אליה, זה איפה חונים עם המשאית?
אז תרשה לי להמשיך עם הקו הנדמה לי.
הייתי שוקל לקנות אדמה חקלאית. כל הזמן יש פרסומות שלך "אדמה חקלאית בטאבו", בשביל תקווה מעורפלת שיום אחד יפשירו שם את הקרקעות ואנשים יהיו מליונרים.
אבל עד אז, אתה יכול שיהיה לך ממש שטח משלך, בזול יחסית לדירה, רשום בטאבו, ולהחנות עליו כל מה שתרצה. ואם זה כבר חקלאי, אז תוכל לגדל שם איזה גן ירק.
שירותים - שווה לבדוק סוג של שירותים אקולוגים, לא כימיים, אבל גם לא צורכים מים. אם יש לך את השטח הקבוע משלך אז תוכל לבנות משהו קטן מחוץ למשאית, עם אופצית גיבוי כלשהי בפנים.
לגבי הגדלת השטח - מכיוון שאתה גם ככה הולך להרגיש מאוד את ה"בחוץ", זה לא שונה מלגור ביחידת דיור בחצר משק. אז הייתי אומר ללכת על פלטות הרמה של משאיות שמורכבת מאחור בכל מקרה, מעבר שתעזור לך באמת להעלות ציוד אם צריך, היא יכולה לשמש בתור מרפסת נפתחת. אתה פותח אותה, מוציא כיסא מתקפל וזהו. מארגן קצת צל לקיץ ויש לך שלושה כיווני אוויר.
8 קבצים מצורפים