שוקל להדביק את גלפום של פלציב לצד הפנימי של הגג לטובת בידוד טרמי. אשמח לקבל חוות דעת מבעלי נסיון . תודה
Printable View
שוקל להדביק את גלפום של פלציב לצד הפנימי של הגג לטובת בידוד טרמי. אשמח לקבל חוות דעת מבעלי נסיון . תודה
מה זה גלפום?
פלציב, הספוג הוא פתרון קל זול פרקטי אך לא מאוד אפקטיבי.
לפלציב ישנם מספר חומרים ועל פי האתר שלהם ה"גלפום" הוא חומר לבידוד טרמי ואקוסטי לתעשיות הרכב. על פניו נשמע מתאים. בפועל לא בדיוק. מהסיבה הפשוטה: החומר המצוי בחנויות לצרכנים סופיים כגון יר-גום בת"א הוא חומר בעובי 5 מ"מ ולרוב רך מאוד ולא בדיוק עושה את העבודה. מאידך יש להם את הגלפום עם צד אחד דביק וצד שני עם חיפוי אלומניום לבידוד טרמי טוב יותר והוא כבר יותר נורמלי. כעקרון חברות אשר מזמינות גלילים שלמים ובכמויות יכולות להזמין את הגלפום במגוון עוביים ותכונות כגון: אנטי סטטי, מעכב בעירה וכד' אבל לבנות ולקבל חומר על פי מפרט מדויק לא זמין לצרכנים כמונו. אם אתה רוצה ממש להעמיק בנושא אז לפלציב ישנה חברת בת (לא זוכר את שמה) שמייצרת את כל בידודי החום והאקוסטיקה לפיאט ופולקסוואגן באופן בלעדי. תוכל לברר לגבי החומר שלהם ואם אתה ממש עשיר קח את החומר מספר אחת בעולם (בלי צחוק) "מטלוייד" שמייבאת TGM מפ"ת. זה החומר שמשתמשים בנאסא.
כמו שכתבו פלציב יש בספר עובאים, פלציב יותר טוב לבידוד אקוסטי מאשר בידוד טרמי.
תנסה לברר ביר גום לגבי פלציב בעובי 10 מ״מ.
לגבי המוצר עם שכבת הדבק ואלומניום-
רכשתי כזה ויישמתי אותו הדיפון הדלתות ובחלק האחורי בסמוראי שהיה לי.
מן הסתם הוא אפקטיבי יותר מספוג הפלציב הנפוץ.
אבל אני סקפטי לגבי האפקט הכללי.
בזמנו ניסיתי לקבל מידע מקצועי בנושא בידוד רעש וחום בדגש על רכב.
ירגום כמובן לא מבין בזה כלום.
גם האיש הטכני של פלציב אליו הגעתי דרך המפעל לא הפגין ידע כלשהו.
בסופו של דבר הגעתי למנהל הטכני בליוגב יבואני 3M- שם מצאתי מוצרים יותר מתאימים לשימוש הספציפי- וידע מקצועי בשפע.
רק מה- יקר...
תעשו חיפוש כאן באתר לגבי דיינמאט ותחליפים, היו כמה וכמה דיונים עם חלופות שונות זמינות בארץ.
פלציב דווקא אמור לבודד היטב מפני חום ופחות מפני רעש בגלל משקלו הנמוך שלא יכול לספוג א גלי הקול.
בגלל זה דיינמאט שוקל יחסית הרבה
תודה למשיבים. החומר של פלציב לא נראה לי כפתרון מתאים לבידוד הגג , אשמח לשמוע על רעיונות נוספים לבידוד הגג מחום.
גגון.. עושה פלאים בהגנה מקרינת השמש ומפחית חום
אני הדבקתי פלציב 20 מ"מ ברנגלר וזה עשה פלאות עם החום קור ורעש חיצוני
המהנדס של פלציב אכן המליץ על 20 מ"מ