ריתוך פלאח של המוט פאנאהרד תיקון מגעי מצבר ותיקוני תקרים
שלום רב!
להזכירכם, ברכב מותקן סט הגבהה של רוביקון אקספרס 4.5". הפלאח של המוט פאנאהרד שנועד להציב את המוט מעל המוט בשביל לתקן את הזוויות שנוצרה שם מחובר עם בורג בודד לסרן, מרביתכם דגל בלתקן את העוולה הזאת ולרץך אחת ולתמיד את הפלאח בצורה קבועה לסרן, זה נעשה, רותך הפלאח לסרן, הבעיה היא השפלאח הזה מחזיק את עצמו מרותך לסרן בדיוק עם להגעה לשטח שם יחד עם הקפיצות והטלטלות הריתוך נסדק ושוב פעם יש חופש בהיגוי... זה מעצבן ויכול להיות שגם לא בטיחותי, יש דרך אחרת לבהטיח שהפלאח הזה ישאר מחובר היטב ולתמיד לסרן?
בעקבות עזרה לחבר שניסה להתניע את רכבו עם כבלים מהרכב שלי, הוא בטעות קיצר את המגעים שעל המצבר שלי... היה רעש, עשן, ועפו הפקקים, החזרנו הכל, ומרבית הרכב עובד כמו שצריך. מרבית הרכב, לא הכל, הרדיו והקשר מחוברים בנפרד משאר מערכות הרכב ומאז הם פועלים/לא פועלים לפי רצונם... ניקיתי קורוזיה מעל המגעים שעל המצבר, לא עזר, חיממתי מים ושפחתי מעל המגעים, ברגע ששפכתי על הקוטב פלוס ש המצבר, הכל עבד מצוין (משום מה גם המד דלק התחיל לעבוד שוב פעם :) ) זה עבד בערך שעתיים ואז שוב פעם התחיל לעשות בעיות, האם כדאי לפרק את המגעים ולנקות אותם לגמרי, איך צריך לבצע בעתם את פעולת הניקוי כמו שצריך? לשפשף עם חומר מסוים? איך מעיפים גם קורוזיה? יכול להיות שבעיות החשמל האלה קשורות לקיצור המצבר או שאין קצר למה שהיה?
עוד בעיה קטנה,
בכל פעם כמעט שאניי נוסע לבור אני חוזר עם צמיג שברח מהג'אנט. יש איזהשהו תיקון שאני יכול לעשות על מנת למנוע מדברים אלו לקרות? יש אפשרות לתקן את זה על המקום בשטח (יש למישהו איזהשהו פטנט או דרך כלשהי?) או שצריך לקפוץ על פעם לפאנצ'ר מאכער (מה שמעכב כל טיול אחר לסופ"ש כיוון שהפאנצרמאכער נפתח רק ביום ראשון בבוקר).
האם אני מוריד יותר מדי אוויר? כולם שם תמיד אומרים תוריד ל-8-10 PSI, כבר ב-10 PSI מתחילים ה"ניתוקים" בין הג'אנט לצמיג.
קיבלתי גם הצעה של לשים פנימית בתוך הצמיגים, גם בכדי לעזור נגד תקרים שקורים לצמיגים, שמשום מה גם כן קורים הרבה. האם יש לזה אי אילו השלכות? מהם הטיעונים נגד ובעד הפנימיות האלה? מישהו ממליץ או דוחה אותן על הסף?
בתודה מראש
רמי