לידיעתכם וזהירותכם..
11.07.13
17:40
Printable View
לידיעתכם וזהירותכם..
11.07.13
17:40
כדאי לפרסם בשרשור הקיים שמיועד לזה. הרבה אנשים, כולל אותי, רשומים בו לעדכונים ומקבלים התראה מיידית לסמארטפון כשמשהו מתעדכן שם. בפתיחת שרשור חדש אתה מפספס את זה ורק מי שגולש כאן ובמקרה מבחין בזה יראה את השרשור שלך. אני רוצה להאמין שרוב החברים כאן לא גולשים בסמארטפון בזמן נהיגה אז שרשור כזה פשוט לא עוזר.
ניידת משרד התחבורה נועדה למצוא רכבים שעברו "טסט" בקומבינה
ולמעשה לא קשירים לנוע על הכביש ומסכנים אחרים.
כל התראה על מיקום של ניידות כאלה שמפורסמת ברבים
מרוקנת למעשה מתוכן את היעילות של הניידת.
מושיק הרגע נפל לי האסימון. אני יודע באיזה סרט אתה חי.
http://www.youtube.com/watch?v=xpxd3pZAVHI
במיוחד דקה 4:00
אין ספק שהמערכת חינכה אותה מצויין לצרכים שלה. היא באמת
הצליחה איתך.
זה בסדר
הבנתי כבר מזמן שחוקים הם נכונים רק כשהם מתאימים לאורך החיים שלך
וחוקים שלא מתאימים הם שטויות.
מי שחי בסרט זה אתה
אנחנו לא אמריקה פה אי אפשר לבצע שינויים ברכבים ללא אישור
נראה מטומטם , אבל זה החוק.
ניידת של משרד התחבורה באה להגן עליך מפני פורעי חוק
על הדרך היא גם אוכפת חוקים שנראים לך מטומטמים אבל עדיין זה חוקים שהיא צריכה לאכוף
כשאני רואה ניידת של משרד התחבורה זה כמו שאני רואה ניידת של משטרה
מישהו עושה עבודה על מנת להגן עלי כך שהחיים שלי יהיו יותר נסבלים.
המערכת שהצליחה לחנך אותך היא המערכת שאמרה לך שיש מורמים מעם
מיוחדים שקטים וצנועים שיודעים בדיוק איזה חוקים הם מוצדקים ואיזה לא
וכל מי שיפריע להם נחשד ברוע ושחיתות.
אני חושב שחלקכם לא הבין, שהצבעה על מיקום הניידות מהווה למעשה המלצה לבקר אצלם ולבצע בדיקת תקינות יזומה לפני שמשהו רע יקרה .
זה לא מספיק לבצע טסט פעם בשנה ואם משרד התחבורה מציע לבצע בדיקות חינם גם במשך השנה -זה מבורך . הרי מי מאתנו רוצה "לנסוע בלי בלמים בקסטל" ?
בחיי !
ד.א.
אני הגעתי אתמול לצומת בית עובד בעקבות ההמלצה והם היו בהפסקה . משום מה תמיד כשאני מגיע הם בהפסקה .... הסתדרות ....חוצפה !
חזק ניר!
בתאריך ה 15 ליולי
יוצב מארב משטרתי בכניסה לתל שבע
ע"מ לבצע מחסום לילי לאיתור גנבי רכב
לידיעתכם וזהירותכם.
נכון מאוד,כל גנב שירצה להתוודות על מעשיו יוכל לזהות את המארב לפי הצ'קלקות למרחוק ושילטי האזהרה המוארים (זהירות מחסום) כ 400 מטר לפני זירת ההיתוודאות.
במקום יוצב פרגוד שחור כתא היתוודאות ,מעבר לפרגוד יישב פקח חנייה בדרגת קצין.
כמו כן ,על פי חוק,ימוקמו שרותים כימיים לרווחת ציבור המתוודאים ולכל מי שחפץ להקיא את נשמתו.
מושיק, מי שלא מבין זה אתה. אני לא נגד החוק. אני משתדל לכבד אותו.
אבל שאוכפי החוק מחפשים אותך כאילו פשעת סתם, פה הבעיה וזה מה
שאתה לא מבין.
השבוע החליטו להעביר חוק חדש, בעבירות רעש שוטר יוכל להכנס הביתה
בלי צו. אתה יודע מה זה אומר?
"אחי, אני שומע רעש" תוק תוק תוק, "מי שם?", "תפתח משטרה".
יש לך מאגר ביומטרי חדש, למי יש כניסה אליו בלי מגבלות? למשטרה!
הסיבה, לפתור פשעים, תגובתי: "פחחחחחחחחחח"
במשך חודשים רבים, פעמיים/שלוש בשבוע, אותו רחוב, אותה שעה,
מחסום, הרכב לפני והרכב אחריי עוברים ואני עוצר לבדיקת רשיונות.
הרכב שלי נקי, מטופל בקנאות ונוהג בו אשכנזי נחמד בן מעמד הביניים.
בכל מחסום שעברתי הרכבים לפני ואחריי עברו ואני עצרתי וזה לא ממש
עניין אותם אם יש שני ילדים ברכב או לא.
הייתי עד לערימה של מקרים כולל בוחן רכב שנכנס מתחת לטנדר 4X4
(של הנגר שלי) שלא נסע אפילו (יצא להביא כלים) ובמשך 40 דקות חפר
וחפר ובסוף נתן לו קנס על מטף. אז נכון, הקנס חוקי, אבל זה מסריח.
אני יכול להמשיך, אבל אתה לא קולט. המשטרה במדינת ישראל לא נועדה
לשרת את האזרחים. כי את העבודה שלה היא לא עושה.
ראה ערך המקרה אונס בקרית גת מהשבוע שלקח להם 25 דקות להגיע
והמוקדנים שאלו שאלות מטומטמות.
מכוני רישוי? עוד בדיחה, במשך 15 שנה העברתי רכבים בדיקה באותו מכון,
עד שלא נכנסתי עם רכב שטח בפעם הראשונה לא ידעתי שיש להם ליפט
בתוך הבור. אתה יודע מתי הרכב שלי עבר טסט הכי בזול? שבאתי בכוונה
עם מנורות שרופות מאחור. תמיד היתה איזו שטות. ושוב, הרכב מטופל
בקנאות ולפני הטסט עובר במוסך ליישור קו. זה עדיין לא חוסך את הפסילה.
מושיק..
אתה בסדר.
אבל תקרא את דוח rand שפורסם השבוע ותגלה שחוץ ממך, רוב האזרחים במדינה לא סומכים על המשטרה.
כשהמון נהגים מתקינים מצלמות ברכב וזה לא לתיעוד תאונות אלא למניעת דוחות שווא, זה אומר דרשני.
אסף.
איתי, התגובה שלך נמחקה בטעות. סליחה.
איתי כתב על גרמניה ששם מורידים מהכביש בגלל ספוילר על מכסה תא המטען.
ההבדל "הקטן" הוא שבגרמניה, עם כל ההקפדה המטורפת, דווקא מותר לשפר מכוניות. ללא הכר אפילו.
זה מסודר, מעוגן בחוק ובתקנים מחייבים.
כדי לעשות סדר בענף הם אפילו שיפרו עד העצם מכונית פורשה 911, צבעו אותה בצבעי המשטרה ופצחו בקמפיין גדול שבא ללמד את חובבי הטיונינג איך לעשות את זה נכון, בטיחותי וחוקי.
לפני כשנתיים היה לנו ביקור בגרמניה אצל יצרן שיפורים שכזה (BRABUS). זו לא "סדנת שיפורים" כמו שאנחנו מכירים מישראל, עם ליפט אחד, רתכת ומכונת כיפוץ צינורות שיושבת באיזה כוך באיזור תעשיה מטונף, אלא פשוט אימפריה. מפעל עצום עם מחלקות פיתוח שמצויידות במיטב מכשור ההייטק המטורף מהמילה האחרונה, מעבדות, מסלולי ניסויים, נהגי ניסוי וכו' והם לא היחידים.
בגרמניה, לשיפורים כמו לכל חלק רגיל - אפילו ספוילר פלסטיק פשוט על מכסה הבגאז' - שמתקינים ברכב, צריך להיות תו תקן (TUV) שזה משהו שדומה/מקביל למכון התקנים אצלנו, "רק" הרבה יותר קפדני ומקצועי בלשון המעטה. שם אתה לא מתקין ברכב שלך אפילו בורג שאין לו TUV. אם אין TUV - קורה מה שאיתי תיאר.
ישראל אימצה את התקינה האירופית בכל מה שקשור לרכב. לכאורה המצב היה צריך להיות טוב יותר - מה שאסור שם יהיה אסור גם כאן, אבל מה שמותר שם שיהיה מותר גם פה - אבל בישראל כמו ישראל, לוקחים מהתקינה האירופית רק את המקלות. לא את הגזרים.
ומה שמשרד התחבורע עושה כאן עם הניידות שלו, הוא במקרה הטוב התעללות חסרת תוחלת וחסרת תועלת באזרחים, סתם כי אפשר.
רכבים מורדים מהכביש בגלל שטויות. אם אחרי טסט מקיף שנערך לאוטו לצד הדרך הם לא מוצאים כלום אבל בסוף נותנים הורדה מהכביש בגלל סדק של ס"מ וחצי בפנס (מקרה אמיתי), זו לא שמירה על שלום הציבור אלא התעללות נטו. רק כי הם יכולים וכי יש להם הוראה מפורשת לעשות את זה כי הם נמדדים לפי מספר המכוניות שהורידו מהכביש, וכי המטרה האמיתית היא למלא את הקופה (הורדה מהכביש מלווה בקנס של 1,000 שקלים). פשוט אין הסבר אחר.
וזה נולד מושיק, מתוך מציאות שבה עם כל רכב "חריג" שאינו משפחתומטית רגילה, כמעט אי אפשר לעבור מבחן רישוי שנתי בדרך הישר לפי הספר. בגלל שהבוחנים במכוני הרישוי מושחתים עד העצם, ואין מצב שג'יפ או מכונית ספורט יעברו טסט בלי מאכער או לפחות מוסכניק שמקושר במכון, ושתמורת אי אילו שקלים זוכה לקבל במכון התייחסות קצת יותר עניינית ובדיקת מערכות בטיחותיות ללא היטפלות לשטויות.
מקובל כאן אפילו אצלנו לקבל "בהבנה" התקרצצויות כמו החלפת פסים זוהרים ולוחיות רישוי מדי שנה למרות שמצבם מצוין. כן, זה "רק" 20 שקל למדבקות, ו"רק" 100 שקל ללוחיות, ו"רק" 32 שקל לזה ו-19 לההוא - וזה עצם העניין מושיק. ככה זה מתחיל. תעשיית הכסף בחסות החוק.
אז פלא שיש כלי רכב שבעליהם מאסו בטירטורים בטסטים ונעזרים במאכערים? כאשר מידת הצמיג ברשיון חשובה לבוחן יותר ממצבו הפיזי של אותו צמיג (צמיג יבש וכמעט קרח בפרייבט שעובר טסט כבר שנה שניה ברציפות). כאשר קרע קטן בריפוד זו עילה להכשלה, כאשר "פתוח" או"סגור" ברשיון הרכב של כלי רכב שבמקור הגג שלו ניתן להסרה הוא עילה להורדה מהכביש וכו' וכו'? אתה יכול לתת לי הסבר משכנע למה סופה שבמקור הגיעה עם ברזנט וברשיון שלה כתוב "פתוח", הופכת ל"מסוכנת" כשמרכיבים לה גג פיבר ולא משנים את ההגדרה ברשיון? אז מה הפלא שיש כלי רכב שבתכל'ס לא נכנסים לטסט כבר שנים, ואז יש צורך בפיקוח נוסף על מצבם?
אם הבדיקה במכוני הרישוי תהיה עניינית ולא מונעת מצד אחד מהוראות משרד התחבורע להקשות את החיים על בעלי מכוניות ישנות/חריגות/ג'יפים, ומצד שני על ידי תאוות בצע ללא גבול של הבוחנים, מכוניות יעברו את הטסט בדרך הישר ולא יהיה צורך בניידות הללו. אבל מה יותר טוב מאשר להפוך את כולנו לעבריינים ואז להקים ארמדה של ניידות בדיקה ולפתוח מאות תקנים לג'ובים של בוחנים? הכל בשם הרצון למלא את הקופה.
אז כן, מה שהם עושים זה חוקי. אבל מה זה מסריח. רקוב. מצחין.
אז לשתף מידע על מיקומם של השודדים הללו ולהציל ולו ג'יפאי אחד מהציפורניים המטונפות שלהם - גם כן חוקי, אבל להבדיל - לא רק לא מסריח אלא גם האם-אמא של המוסרי.
אני עדיין מאמין שהכוונות הם טובות
ואין פה עניין לשדוד את כספכם או להציק סתם ככה
או שיש להם מכסות של הורדה מהכביש
אתם נתקלים בהם כי זה לפעמים גם מפגש של תרבויות וציפיות.
כשאתם דוחקים את משרתי ועובדי הציבור לשוליים ומשמיצים אותם בגסות וללא אבחנה (ציפורניים מטונפות)
אל תתפלאו שלפעמים הם מחזירים לכם כי הם יכולים.
יכול להיות שאני חי בעולם אחר אבל בכל המפגשים שלי עם שוטרים ועובדי ציבור כלשהם
זכיתי ליחס הוגן .
לא שפטתי אותם אם הם פעלו נגדי כי עברתי על החוק.
מושיק בתפקיד קטליזטור בפורום. קצת פלפל לתבשיל, קצת דלק למדורה.
משה היקר,
יש לי רשיון נהיגה 20 שנה ללא עבירה וללא דו״ח משטרה. ובטח שאין לי מפגשים עימם מחוץ לכביש.
אני עדיין מתכווץ כשאני רואה ניידת.
הרכב שלי מטופל ומתוחזק פיקס, לא תמצא בעיונת קטנטונת. אני עדיין לא עובר טסט בלי מאכער.
אי אפשר להתעלם מתוצאות סקר RAND שהזכיר אסף.
לרוב הציבור אין תחושה בטוחה כשהוא רואה שוטר, וזה בלשון המעטה.
גוף ציבורי מרכזי וחשוב כמו משטרת ישראל לא יכול להרשות לעצמו להתעלם מהנתונים הללו.
ואתה, למרות עמדותיך הברורות, לא יכול להתווכח עם תחושות הבטן ופרפורי הלב של רוב עמך ישראל.
אני מאמין שבעולם תקשורתי
לחוויות האישיות אין כמעט השפעה על הדעה האישית
ודעה אישית בעיקר לגבי המשטרה נשענת דווקא על חשיפה לארועים שמוצגים
בתקשורת ועוברים פילטר מסויים מאד.
בעולם שלי ובחוויות שלי אני נותן ציון מאד גבוה למשטרה
שכל אחד יעשה את החשבון אך ורק עפ"י החוויות שלו ולא על פי מה שמספרים לו שקרה פה ושם.
לא לחינם מישהו נתן פה את הדוגמא של האונס בקרית גת.
המשטרה לא יוצאת טוב מהסיפור הזה ולא משנה בכלל מה האמת.
אני כל הזמן מנסה להבין למה רק אני מרגיש בטוח וברור לי שמאות שוטרים
עושים עבודה רצינית יום ולילה ע"מ שאני אוכל להרגיש ככה.
לתקשורת באופן טבעי יש רצון לעצב את תפישת המציאות של התושבים
ולהציג בפניהם מצב תמידי של כשלון וחרדה מהעתיד.
אני לשמחתי כבר לא קונה את זה.
במקרה היום בבוקר ישבנו וקראנו עיתון (לצערי "הארץ")
ושאלתי את זאת שמתעקשת להגיד שהיא אשתי איך זה יכול להיות
שאנחנו חיים טוב צוחקים אוכלים טוב עובדים מטיילים נהנים ובאופן כמעט אבסולוטי החיים
מזמנים לנו רק חוויות חיוביות, וכל הכתבות בעיתון ללא יוצא מן הכלל נוגעות בסיפורים שליליים ומאיימים?
מושיק, התגובה האחרונה שלך מחזקת את הקודמת - ואתה באמת בעצמך מודה - אתה חי בעולם משלך.
טוב לך, בטוח לך ואתה מרגיש מעולה - אני מפרגן לך ומודה שאני גם קצת מקנא בך.
אל תפסול תחושות וחוויות ודעות של אחרים שכולן מבוססות על עובדות שקרו להם - כמו שאתה בעצמך כתבת: "שכל אחד יעשה את החשבון אך ורק עפ"י החוויות שלו ולא על פי מה שמספרים לו שקרה פה ושם."
מספרים לך על החוויה הנוראה והיקרה להחריד של לנסות להיכנס עם רכב שטח תקין לטסט או של המפגשים עם ניידות הבטיחות של משרד התחבורע כי אלה דברים שאנחנו חווים מדי יום ביומו ואתה לא מבין מה אנשים רוצים - כי רק בעולם שלך המצב הכלכלי תמיד מצוין, והמשטרה באמת משרתת את האזרח, ואפשר להשאיר את הדלת פתוחה כי אין פריצות, ולא גונבים מכוניות, וניידות הבדיקה של משרד התחבורה משרתות את הציבור.
ובמציאות שלנו הכל הפוך, ועל בשרנו למדנו שהרשויות מחפשות אותנו יומם ולילה כדי למצוץ מאיתנו כספים ולמרר את חיינו. ואז אם יש סקר שקובע שהרוב המוחלט של הציבור לא סומך על המשטרה למשל או חושב שכל הפוליטיקאים מושחתים למשל, או שהרוב המוחלט כאן חושש ממפגש עם בוחני משרד התחבורה מסיבה מאד טובה - וזה לא כי המכוניות שלנו לא בטוחות או לא תקינות אלא כי אותם בוחנים מחפשים סיבות מהישבן כדי להוריד אותן מהכביש ויהי מה - אז אתה פוסל את זה כי "התקשורת מנסה לצייר מציאות מזויפת" וכולם שיכורים חוץ ממך?.... לא נשמע לך קצת מוזר?
בתוך עמי אני חי
אני עם רכב שטח קרוב ל20 שנה רצוף בנוסף לשתי מכוניות פרטיות
מעולם לא נתקלתי ביחס מזלזל או רצון סתם לסדר אותי במכוני הרישוי
בכל פעם שהיו להם הערות לתיקון ההערות היו רציניות.
אני מניח שעיקר הבעיה נובעת ברכבים שיש סיכוי סביר שנעשו בהם שיפורים או שינויים
שלא עברו אישור/רישוי מתאים ולכן הפחד ממכוני הרישוי ומניידות הבדיקה.
אני מסכים שהמגבלות בארץ על שינויים כאלה ואחרים הם מגבלות דרקוניות שלא מתיישבות
עם ההגיון וחופש הבחירה.
אני מבין שבעלי גיפים רוצים להמנע ממגע עם נציגי החוק והרשויות שמה הם יגלו כל מיני שנויים לא חוקיים.
צריך לשים את הדברים על השולחן ולא להפנות את האצבע כלפי הבוחנים תפנה את הזעם כלפי המחוקקים
או תפנה לגמד עם הג'ל בפייסבוק אולי ממנו תבוא הישועה.
ועזוב את הבוחנים במנוחה, אלה אנשים נורמטיבים שמבצעים את תפקידם ולא מגיע להם הגידופים והנאצות
שהם חוטפים ממך ומאחרים.
ואם אנחנו דנים בתוצאות של סקרים
לא התעצלתי חיפשתי מצאתי והבאתי את תגובתך בעבר לסקרים טובים שהיו על המשטרה:
ל זה כמובן רק סקר, כן? סקרים לעתים רחוקים מהמציאות כמו יום ולילה. תוצאות סקרים לעתים קרובות גם מוזמנות מראש. אתה בטח זוכר את הסקרים שנתנו לשמעון פרס 67% מול ביבי ב-96?... טוב שהיו כאלה שהאמינו לזה, אחרת העבודה בעיתון היתה נורא משעממת. מה יש להוסיף? אשרי המאמינים. עד היום קשה לי לשכוח את הפרצופים שלהם, של כל העורכים השמאלנים בדסק החדשות, אחרי שהתקבלו תוצאות המדגם... אבל הסקר קבע! משהו כאן לא בסדר!
אז בסקר הרוב אמר. האם המשמעות היא שכל מי שחושב אחרת טועה?...