רעיון פשוט איך לא לשכוח תינוק ברכב
רעיון שראיתי מזמן בנוגע למניעת השארת ילדים ברכב.
הכינו צמיד רחב וצבעוני ליד וסגול נוהל פשוט בעת קשירת הילד לערסל:
ענדו את הצמיד על היד כשאתם מכניסים את התינוק לרכב ומסירים כאשר אתם מוציאים את הילד.
כאשר הרצועה ברכב אז שתהיה צמודה לאבזם.
פחות טוב אולי מאלקטרוני אבל הרבה יותר קל ליישם החל מהיום.
תגובה: רעיון פשוט איך לא לשכוח תינוק ברכב
יש לי גם רעיון מעולה, שאנשים יוציאו את הראש מהת#ת ויתמקדו בזה שיש להם ילדים! איך לעזאזל אפשר לשכוח שילד, הילד שלך, נמצא באוטו? כשאני נוהג עם הילדה שלי באוטו, בטח כשאני לבד עם הילדה באוטו, זה הדבר היחיד שאני חושב עליו, שיש לי ילדה באוטו! אני באמת לא מצליח להבין את זה, ובטח שלא את הצידוקים בעניין, ואת זה שכולם ממהרים להציע פתרונות טכנולוגיים, והנה כבר יש מי שמציע חקיקה שתחייב אנשים להתקים את האמצעים הנ"ל כדי להסיע ילדים ברכב, וכל זה כדי להחליף את החובה הבסיסית שלנו כהורים, לזכור שיש לנו ילדים, ויש לנו אחריות עליהם!
דא"ג, אני לא חושב שזה מה שימנע את המקרה הבא, אבל אני בהחלט חושב שצריך להעמיד לדין ולהעניש הורים שגרמו ברשלנותם החמורה למות ילדיהם, בין אם במקרים של שיכחה ברכב ובין אם במקרים אחרים, דומים ושונים, ואין כל צידוק לטעמי לטיעון שההורה סבל מספיק בכך שאיבד ילד והוא יישא בעונש הזה לעד, כי את הסבל הזה הוא הביא על עצמו במו ידיו.
מצטער על הטון הצעקני אבל הנושא פשוט מרתיח אותי...
קובי
אפשרות נוספת היא TO FUCKING LOOK WHEN YOU CLOSE THE CAR!!!!
1 קבצים מצורפים
נראה לי סיכוי הרבה יותר גדול לשכוח לשים את הצמיד מאשר לשכוח את הילד באוטו.
בכל מקרה אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה קורה.
בארה"ב מעמידים לדין אנשים ששוכחים ילדים באוטו.קובץ מצורף 77008
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מישהו באמת חושב שעונש יגרום למישהו לא לשכוח את ילדו שלו ברכב?
בחיאאת, מה זה השטויות האלו?
זה יכול כנראה לקרות גם להורים הטובים ביותר ובאמצעים פשוטים יחסית אפשר לשים תזכורת.
כמה פשוט להכניס לנוהל קשירת הילד באוטו
בועז,
אני בעד לקשור לו את החוט לז*ן. שיכאב למי שיוצא בלי הילד פעם אחת, והוא לא ישכח יותר.
באופן אישי אני חושב שכל התזכורות זה חארטא.
מי ששוכח את הילד ישכח לשים תזכורת
מי ששוכח את הילד ישכח לקבוע תזכורת בטלפון.
מי ששוכח את הילד ישכח לקשור את החוט שיזכיר לו.
צריך פשוט לזכור שיש לך אחריות על ילד. זה הכל. כמה זה כבר מסובך?
ממליץ לקרוא ולהחרד מהתיאורים הזוועתיים של YNET שגורמים להקיא. וזה בדיוק מה שצריך. לגרום לאנשים להבין שילד קטן, אחרי 10-15 דק ברכב חם בקיץ מאבד את ההכרה. זמן קצר אחרי כן הוא מתחיל להתבשל. והנזק בלתי הפיך.
רק כך , ע"י מסע תקשורת מחריד, אנשים יבינו מה הם עושים לילדים שלהם כשהם משאירים אותם סגורים באוטו.
זה ממש לבשל ילד על אש קטנה!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה יכול כנראה לקרות גם להורים הטובים ביותר
בועז, על זה , אל תחזור שוב.
הם לא הורים "טובים ביותר" אם היה להם משהו חשוב יותר מהילד שיושב בכסא האחורי. ועם כל המקרים שכבר קרו, אגב מעל 200 כאלה בשנים האחרונות, [ לא כולם הסתיימו במוות למזלנו, אבל זה רק מזל ] זה גם לא משהו שקורה פעם ראשונה , ומפתיע את ההורה. [ הגבר, אגב חשוף הרבה יותר לבעיה ]
ומה שאתה אומר , מנציח מעשה שלא ייעשה. לשכוח ילד חי באוטו.
אז תעשו טובה, תקשור לכם מה שאתם רוצים, תזכורת בטלפון, תשימו את הנעל ליד הילד, את הטלפון את הארנק, רק אל תשאירו אותם לבד .
בועז, תבורך.
ומי שחושב שלו זה לא יקרה - שימשיך לחשוב. וגם שיתפלל.....
כמה דברים:
לגבי פתרונות low-tech, הכי טוב שמצאתי זה לשים את התיק ליד הילד.
לגבי פתרונות הי-טק, מצאתי 2:
1) היקר: מערכת kidetect (כ 800 ש"ח) http://www.youtube.com/watch?v=8ggfOA27vrM
2) הזול: רצועה נגד שיכחה (כ 30 ש"ח) החיסרון זה שעדיין צריך לזכור לעשות משהו...
http://www.amazon.com/Safety-Wristba...i+lost+protect
אין ספק שזה מזעזע אותנו עד עמקי נשמתנו
אין ספק שכל ההורים האלה אוהבים את ילדיהם לא פחות מאף אחד מאיתנו
אין ספק שזה לא נתפס במוחנו כשאנחנו יושבים בחדר הממוזג מול המחשב
אבל וזה אבל גדול , לא הייתי שופט בחיים אף הורה כזה , וחס ושלום שאף אחד מאיתנו לא יצטרך לעמוד במבחן המחורבן הזה .
ואותו אבא שזה קרה לו , אין לי דבר אחר לעשות , חוץ מלחבק אותו חזק ולבכות איתו את מר גורלו , ולבקש ממנו שלא יהרוג את עצמו , כי יש לו עוד ילדים שזקוקים לו .
איך יראו לילותיו ואיך יראו ימיו ???????????????????????????????????????? ?? איך ?????????
אולי לשים את הכיסא של הילד ליד הנהג?
אין הצדקה לשכוח ילד ברכב. קשה לסלוח על כזה דבר, אבל אני גם לא מקנא בהם.
אבל תגידו לי, לא קרה לכם שנסעתם בכביש בצורה אינסטינקטיבית למקום הלא נכון
כי בהרגל שלכם אתם נוסעים משם למקום ספציפי 90% מהזמן?
אין לכם הרגלים קבועים בבוקר?
רוב המקרים האלה בסופו של דבר הם מקרים של סטייה מהשגרה. אבא שלקח את
התינוקת לגן בנוסף לשני הגדולים, דבר שהוא בד"כ לא עושה. התינוקת נרדמה 20
שניות אחרי שנכנסה לאוטו הוא מוריד את הגדולים וממשיך אינסטינקטיבית לעבודה.
שמעתי על מקרים של הורים נורמטיביים לחלוטין, משכילים, אוהבים ומשקיענים פתאום
באמצע הדרך נזכרו שיש להם תינוק מאחורה. זה לא עושה אותם הורים פחות טובים,
אוהבים ומשקיענים. אצלהם זה 5 ס"מ שהם עולם ומלואו!
עד כמה שזה לא מתקבל, ולא נתפס לרובנו, ועד כמה שאני לעולם לא אבין איך אפשר, עובדתית זה קורה!
אז כן, אני תומך בכל הדרכים המחייבות ,חוקית, להצטייד באמצעים טכנולוגיים כאלו ואחרים ושאולי יצליחו למזער את התופעה ההזויה-טרגית הזו.
לגבי ענישה, כסדיסט לא קטן, אני לא מצליח לחשוב על עונש חמור יותר, כואב יותר ומרתיע יותר מהעונש שכבר קיבלו.
טל.
כשאני צריך לשים לעצמי תזכורות בנסיעה אני כותב על השמשה הקדמית עם טוש מחיק (לא תו"כ נהיגה).
אם מישהו ממש חושש שישכח את הילד באוטו, שירשום על השמשה בגדול- תינוק....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מי שחושב שזה לא יכול לקרות לו נמצא כנראה בסיכון הגבוה ביותר שזה יקרה לו.
בכלל, עודף בטחון/ בטחון מופרז הוא אחד מאבות הסכנה.
זכרו שההפתעות תמיד מגיעות מהמקום הכי לא צפוי!
+1
זאת בדיוק הבעיה , אלו גם בדיוק האנשים שגורמים לתאונות דרכים ״ לי זה לא יכול לקרות ״ הוא האוייב המר ביותר .
(זה הולך להיות דיון אבוד....)
אסף, גם אני בדעה שלך ונוהג כך אבל לדעתי יש מגבלת חוק עד מתי אפשר לשים את הילד מקדימה. מעבר לזה שממה שיודע לי, הסל-קל (שהוא לא באמת קל) פחות בטיחותי מכסא בטיחות. הכל בגדר שמועות אבל יש בהן שכל.
ועם כל זאת - אני לא מוצא שום הצדקה לשכוח ילד באוטו. וכן, אני לא מקנא בכל ההורים שסובלים סבל שאי אפשר לתאר בכלל וזה גם עונשם שילך איתם עם יומם האחרון.
רוצים מנגנון "אי שיכחה" ?
1. תתחברו לילד שלכם! זה יעזור לו בחיים ויחסוך כמה שעות פסיכולוג כשיגדל וגם לשמור עליו בחיים כדי שיגיע לפסיכולוג אם יצטרך בכל זאת.
2. שבן/בת הזוג יתקשרו אליכם בטווח השעה שבה הייתם אמורים לשים את הילד בגן/מעון/קניון/השד יודע איפה - זה גם ירתום את בן/בת הזוג למהלך וגם יחזק את הקשר. (כמובן שיבואו אלה ויגידו "אבל לא הזכרת לי" והופס הלכה ההאשמה, אבל נקווה שלא נצטרך להגיע לשם)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
+1
זאת בדיוק הבעיה , אלו גם בדיוק האנשים שגורמים לתאונות דרכים ״ לי זה לא יכול לקרות ״ הוא האוייב המר ביותר .
+2
זה קרה לי - המשכתי לכיוון העבודה אחריי שהורדתי את שני הגדולים, ואז הקטנה התחילה לשיר מאחור, בסך הכול הספקתי ליסוע 200מ לכיוון הלא נכון, אבל זה קרה. באותו רגע הבנתי כמה מסוכן הדבר.
אני אישית לא צריך להשקיע בפיתרונות, כי אני משאיר את הרכב פתוח, בחניון תת קרקעי, שמור וקריר. אבל צריך פיתרון לבעייה. לדעתי צריך לחייב כל כיסא תינוק במנגנון הגנה כל שהוא.
רבין