שלום לכולם.
אני מארגן טיול ג׳יפים לירדן בסוכות 23-28 בספטמבר.
הרעיון הוא להתחיל בוואדי רם, משם לפטרה ולסיים בנחל זרד או נחל ארנון. את נחל זרד ( ואדי חסה ) עשיתי כבר בטיול רגלי אז אני מכיר את האיזור.
לגבי שאר במסלול, איו לי מושג מאיפה להתחיל ומלבד המידע שראיתי כאן בפורומים אני די אבוד אז אשמח אם אוכל לקבל תשובות לכמה שאלות שיש לי ובנוסף כל דבר אחר שאתם חושבים שיכול לעזור.
התכנון הוא לצאת 4 רכבים ולהיכנס דרך המעבר הדרומי. להצטייד באוכל בארץ או שאין סיכוי להעביר מזון ושימורים במעבר הגבול ? אם לא אז הבנתי שאפשר לעשות את כל הקניות בעקבה. מה עם בשר איכותי וסטייקים ??
לינה בשטח או אכסניות / מאהלים באדויים. אנחנו זורמים על הכל ואשמח לקבל המלצות למאהלים באדויים טובים וכן המיקום שלהם. יש מפות / נצ ל GPS ??
עיירות או כפרים שאפשר לעצור בהם להצטיידות ? ( מדובר על החלק הראשון של הטיול בין וואדי רם לפטרה ( ואדי מוסא ) שהבנתי הוא ברובו נסיעת חולות למרחקים ארוכים.
איך מזג האוויר בירדן בתקופה הזו של השנה ( סוף ספטמבר ) ? ברור לי שבאיזור הערבה די חם, אבל לגבי וואדי רם ואיזור ההרים אין לי מושג.
לגבי כל נושא ציוד החירום ומה להביא בכלל אני די סוגר על עצמי אחרי שעברתי על כל השרשורים אבל אם יש למישהו המלצות נוספות אשמח לקבל
מדריך ושוטר. צריך לתאם מהארץ או שסוגרים את זה בכניסה לירדן ? הבנתי ששוטר מצמידים למטיילים יישר במעבר הגבול לאחר הכניסה ?? מה לגבי המדריך ?
בנוסף הבנתי שבכניסה לשמורת וואדי רם צריך לקחת מדריך מהשמורה. זה בנוסף למדריך המקומי שצריך להתלוות אלינו לכל הטיול ?
אשמח לקבל המלצה לספר או שניים טובים שיכולים לעזור להכין את המסלול וכן המלצות לאטרקציות ומקומות שכדאי לכוון אליהם כשאני מכין אל המסלול.
כל עזרה בנושא מפות תתקבל בברכה.
לכל המשתתפים בביטול זאת תהיה הפעם הראשונה בירדן מלבדי שכמו שציינתי בהתחלה יש לי ניסיון רק עם טיול רגלי בנחלים אז כל האטרקציות של הג׳יפאים, גם הכי מוכרות באו בחשבון מבחינתנו.
תודה רבה לכל העוזרים.
רן