מישהו יכול לספר לי משהו על האורח הלא קרוא שבא לביקור אצלי בבית היום ?
Printable View
מישהו יכול לספר לי משהו על האורח הלא קרוא שבא לביקור אצלי בבית היום ?
נחש מת ...
אולי " עין חתול אדמדם "
תנסה כאן : מגדיר נחשים
לא ממש דומה לעין חתול אדמדם, מעבר לזה אילת זה לא איזור התפוצה שלו.
זעמן דק דרומי - Platyceps saharicus.
לא ארסי יחסית נפוץ בהר הנגב הערבה והרי אילת.
ניזון מיונקים קטנים, לטאות וחרקים.
מגיע עד 140ס"מ.
יהי זיכרו ברוך (:
חבל שמת.
זעמן כזה אצלך בחצר זה טוב נגד עכברים... חפש את החברים שלו.
אסף.
אצלנו יש בן-דוד שלו, זעמן המטבעות.
אומרים שהימצאותו היא סימן להעדר צפעים בסביבה...
מהתמונות לא נראה ארסי...חבל שמת.
לא כל נחש צריך להרוג.
ראש חץ ועיניים מלוכסנות = נחש ארסי.
ראש בעל מבנה עגול ועיניים עגולות ניתן לשחרר חזרה לטבע.
יקיריי, תודה על התגובות. מצטער אבל אני "ילד" עירוני וכמו אומרים אצ'לנו ...אף אחד לא יעשה צ'ה צ'ה אצלי בבית. דרך אגב , כנראה שזה באמת זעמן דק דרומי ובאחד המגדירים כתוב שהתגובה של אדם להכשה של אחד כזה עלולה להיות קשה, כשיש ילדים בבית אני לא משחרר לא לוכד ולא משחק...
הוא היה בתוך הבית?
קובץ מצורף 78037קובץ מצורף 78037
זה ארסי? עיניים עגולות ,ראש עגול... זה פתן שחור=ארסי, וזה עוד לפני שהזכרנו את שרף עין גדי.
עצות מהסוג הזה עלולות להיות בעייתיות (בלי להעליב) ולכן העצה הכי טובה להתייחס לכולם באותו אופן ,לא לנסות לתפוס ביד .
ובטח שאין צורך להרוג ,גם לא את הארסיים (מעבר לזה שזה לא חוקי).
עכשיו ברצינות..
מי שרואה נחש בבית, שלא ינסה לזהות אותו לדבר איתו או לברר מה שלומו. אלא אם כן, כמובן, הוא יודע לזהות באופן מהיר איזה נחש זה.
להרוג נחש זה פוקס. מי שיצליח - יצליח. אני לא יכול להאשים מי שהתגובה האינסטינקטיבית שלו לנחש בבית היא להרוג. אבל תרשו לי עצה.
אל תנסו.
רוב ההכשות הן של מי שניסה לתפוס נחש או להרוג אותו. תעזבו אותו בשקט והוא ילך לאט או יישאר לנוח. תקראו ללוכד נחשים. תדחקו נחש לפינה והוא יכיש. תלחיצו אותו והוא יכיש. שפחידו אותו והוא יתחבא ויצא דווקא כשלא תצפו לזה. הכי טוב זה לעזוב אותו בשקט שלא יברח ויתחבא, ואז לוכד הנחשים יוכל ללכוד אותו.
אסף.
מחזק את דברי אסף.
לפני שבוע, 22:30 ערב, צמוד לחצר הבית בערוגות של המדרכה, משהו שמזכיר צב...
מבט מקרוב.
צפע!
שני צעדים אחורה, פנס, וטלפון ללוכד נחשים.
לקח לו 40 דקות להגיע, בזמן הזה פשוט עמדתי לא רחוק ממנו, ונתתי לו לנוח, תוך שאני עוקב אחר התנועה שלו.
ללוכד לקח בדיוק 30 שניות כדי שנוכל לצלם את התמונות האלו:
רק לחדד את מה שאסף כתב:
לא להציק לנחש, אבל גם לא לאבד קשר עין איתו.
שמישהו ישאר בתצפית רציפה על הנחש, ולא להסיר מבט אפילו לשנייה.
נחשים זזים בזריזות מפתיעה, ומספיק כמה שניות כדי שהוא יעלם לכם למקום אחר בבית, ואם יש משהו יותר מתסכל מלשלם ללוכד רק על ביקור ללא לכידה, זה הידיעה שהנחש נשאר בבית איפושהו..
מעלה את הנושא מהאוב.
אתמול בערב. בית פרטי עם חצר, קו ראשון ליער (קיצוני ביישוב), ועם לא מעט מקומות להתחבא.
התחיל מצעקהשל האשה שמהטון אתה מבין שהיא מנסה להיראות רגועה כדי לא להלחיץ ילד בן רבע לשלוש ועוד אחד בן חצי שנה שרק התחיל להינות מהיתרונות של חצר, שהיו איתה.
מבט של חצי שניה על הגוף העבה לא הותיר ספק.
אמנם כבר היה כמעט חושך, אבל עם צפעים יש לי נסיון כבר מעל שלושים שנה. היו תקופות בהן זה היה תחביב שלי.
אז אני מצטער בפני כל חובבי הטבע והחיות המוגנות. אני אוהב להגדיר את עצמי כאחד. אבל הילדים שלי יותר מוגנים בעיני. לוכד נחשים, אם היה מגיע מתישהו היה מוצא בובקעס במקרה הטוב.
לגבי ההערה של הכשות של מי שמנסה ללכוד- יש לי מספיק נסיון (בעיני), ולא הייתי ממליץ לאחרים לעשות שטויות, אבל רוב ההכשות נובעות דווקא מזה שהמוכש לא ראה את הנחש ודרך, נשען, דחק אותו לפינה בלי לדעת.
מצטער על התמונות הקשות אבל אומרים ששרשור לא שווה כלום בלי... (בשביל הפרופורציה, הפרט שבתמונה הוא בעובי של בין צול וחצי לשני צול - חתיכת מפלצת).
קובץ מצורף 119293
איפה התמונה?
'צטערת.
הוסף בעריכה.
אגב, לא בוודאות, אבל מבחינה של הגחון התרשמתי שזאת היתה נקבה.
אני ממש מקווה שזה לא אומר שיש לי איפה שהוא בחצר קן.
צפע ארץ ישראלי.
כדאי לך לבקש למחוק את הפוסט כי נחשים הם חיה מוגנת עם כל הצער. הוא כנראה גם לא היחיד שמסתובב לך שם.
תכניס קצת קיפודים לחצר
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
במוזיאון הטרקטור לא חסר נחשים
הנה אחד שנתפס
https://www.youtube.com/watch?v=q29DcPHTiHk
איציק