ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...97%D7%95%D7%A3
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...97%D7%95%D7%A3
כתבה רהוטה ומועילה מאין כמוה - תודה!
כתבה יפה והחוק התכוון לחופים מוסדרים לדעתי ויצא בסוף כחוק גורף.
שבסופו של דבר מוביל לקופה טובה למדינה על חשבון האזרח .
צריך וחובה לנסות לפעול שהחוק לא יתפוס בחוף לא מוכרז
החוק התכוון מלכתחילה לכל רצועות החוף באופן גורף. לקח כמה שנים טובות עד שהתחילו לאכוף אותו.
אף בר דעת לא באמת חשב אי פעם לרדת עם הג'יפ לחוף מוכרז מלא מתרחצים, לא ככה?
כלומר היו כאלה שעשו את זה, והתוצאות ידועות.
יריב,
יש לך אפשרות כיום להציל אותנו מהחוק הבא שיחוקקו אולי בגלל ארועים כמו מלך הסלעים וכו'.
ללמוד מנסיון זה עדיף בד"כ.
אני רוצה להאמין שהחוק לא התכוון למשפחה האומללה שהבילוי שלהם בחוף נהרס או לחיילים שממש ברור גם לפקח שהתנהגו בצורה אחראית. חבל שלא מופעל יותר שיקול דעת על ידי הפקחים.
הוצאת לי את המילים...
כדי לסגור את החופים מצאו סיבות כמו הטלות של צבים וכו', כשבתכל'ס, זה התחיל מנסיון לשים סוף להשתוללות פרועה של ג'יפאים.
מי שזוכר את רצועת החוף בין בת-ים לראשל"צ לפני 20 שנה יודע על מה אני מדבר. התפרעות כמעט יומיומית של ג'יפים וטרקטורונים, השחתה לשמה של המצוק, שמה שקרה עד היום בבור זה משחק ילדים לעומתה.
הרשויות יכולות למצוא אלף ואחת סיבות דומות עד זהות כדי לסגור לתנועת כלי רכב כל שביל וכל שמורה וכל שטח אחר. כל מה שצריך זה רק להדליק אותן עם כל מיני אירועים כאלה, שמושכים הרבה עיניים רעות.
איזה גרועים שניכם
זה שיר של מוניקה סקס על מקרה אונס שאם אני זוכר נכון היה בקיבוץ שמרת שכמה חברה אנסו בחורה ויצאו עם עונש מגוכך
ואני חשבתי שמוניקה סקס... הגבנו ביחדי
המון תודה על הטיפים בועז!
ראשית יישר כוח על היוזמה המשותפת, של הסייר ושלך בועז שהקדשת זמן לסייר ולראות את הדברים מהקבינה של הסייר אך בעיניים של ג'יפאי.
לי אישית מאוד מאוד צרם ההגיון היבש, אודות המשפחה והחיילים. אני משוכנע שאם היו מסבירים להם את העניין הם היו מבינים מקבלים ומכבדים את החוק וזה שהסייר "יצא איתם גבר" ולא היו חוזרים על זה שוב. אני חושב שאם הסייר היה פועל בהגיון גם אני הייתי מקבל את פועלו בהבנה ולא ב"כיפוף" החוק.
חוצמזה מלאכתם ברוכה.
אכן יש לנו ארץ נהדרת!
אני כבר זקן, הזיכרון לא משהו. אבל השורה - שורת מחץ.
ככה זה במדינת הכל שפיט והחוק היבש מעל לכל, כולל צדק פשוט, כולל שיקול דעת.
יש שלט, אין שלט, 100 מטרים או רק 97, כן ידעת את החוק או לא ידעת - הקופה צריכה להמשיך לצלצל.
מצד שני, אם פקחי רשט"ג זקוקים היום לליווי של מג"ב כדי לעשות את עבודתם, (כי בלי הגיבוי המשטרתי החמוש הם עלולים לחטוף משהו בראש, קסדה או קרש) זה אומר דרשני. זו המדינה שלנו, ככה היא נראית - אין לנו למי לבוא בטענות אלא לעצמנו ולהפנים שבסוף כולנו לומדים רק דרך הכיס.
העלת את נושא ההתנדבות שניסו ליזום מולם פה באתר?
העלתי את נושא ההתנדבות והעברתי בפרטי לרון נחמן את פרטי הקשר
לדעתי הכל מתחיל ונגמר בחקיקה ובחוסר ההשקעה בתרבות המוטורית על כל גווניה.
ג'יפאים שיורדים לחוף (לא על קו המים!) = בירוקרטיות מטופשות שהיו נפתרות עם השקעה מינימלית של משאבים שנזכרו בכתבה (סימונים והכרזה על רצועות ייעודיות לרכבי 4X4).
השתוללות של רכבים פרטיים על כבישי ארצנו = חוסר בתרבות מוטורית ומסלולים ייעודים (אומנם מתחיל לתפוס תאוצה אבל עוד רחוק מאוד מיישום אמיתי בשטח).
בקיצור, אנשים ימשיכו להתלונן ולהצביע על הישראלי המכוער חסר התרבות ותאכלס, איך רוצים שנהיה מתורבתים אם לא נותנים לנו את האופציה?
כתיבה מסוגננת היטב.
חבל רק שהרט"ג הכניסו "גול עצמי" וחשפו את מה שכולנו ידענו מלכתחילה. שאולי כוונתם חיובית, טובה, חשובה. אבל ניצול חוסר ידע של הציבור התמים, או אכיפת החוק על מי שכל חטאו הוא להמנע מלסחוב ציוד כבד, כשיש את האפשרות האחרת ... לזה בוודאות לא התכוון המחוקק. וחבל.
כמי שנהנה לחפש [ ולמצוא ] פינות חמד מרוחקות מעין הציבור [ והפקחים ] אני יכול להעיד שבמקומות שבהם משתוללים כלי רכב, מסוגים שונים, שם - לא תמצאו פקחים. ושאלה חשובה עולה תמיד - מה קדם למה ? הביצה או הצבה ? האם אותם משתוללים עושים זאת מכיוון שאין פקחים ? או שמא הפקחים מתעלמים במכוון, ולא נכנסים לעימות עם אותם חוליגנים פראיים ? האם ידו הקשה של החוק [ בדמות פקחי הרשות ] מטפלת בכובד משקלה באותו חלק שומר חוק, "לפלף" אם תרצו ? ומתעלמת במכוון מאותם פורעים שמימלא עושים מה שהם רוצים ?
אני בטוח שכל מי שקורא, ומגיב פה יסכים איתי כי אין ויכוח על כך שיש למנוע השתוללות של רכבים מכל סוג על החופים ובמיוחד כזו שמסכנת רוחצים. מכאן ועד יישום החוק הדרקוני הזה כפי שהם מבצעים - המרחק רב מאד. וחבל.
כמו שכתבתי, לא יודע מה הייתה המטרה בלשתף את בועז בסיור שכזה, אבל אין ספק שיש פה גול עצמי. וחבל.
מעבר לכל מה שנאמר, ובלי לפגוע בטון האחראי והבוגר,
אני רק מחדד מדבריו של יוסי -
כדי לתת קנס לאותה משפחה ולחיילים לא צריך מג״ב וכדי להילחם באמת במתפרעים (ושימו לב כמה זה דומה לבדואים בדרום או לציידים בצפון) צריך הרבה יותר מרט״ג.
האמת העצובה היא שאיפה שבאמת מפחיד אינ משילות, ושם לא עוזר מד טווח לייזר. אפילו לא רולטקה.
אני חושב שבסופו של יום זה תלוי בפקח... גם אני התלוותי לפקח בצפון לפני כשבועיים-שלושה. הוא לא חיפש את המטייל הנורמטיבי. הוא צד את הצייד הלא חוקי. נכון, צריך ביצים של קרנף בשביל זה ולא לכל אחד יש אבל בחיי שאני מסיר אל הכובע בפניו מצד אחד ומצד שני לא אתחלף איתו בתפקיד בעד שום הון שבעולם.