שבירת גוז'ון והלך לו DRUM
בוקר טוב
לאחר טיולון קטן עם כמה חברים, הגענו לתחת דלק למלות אוויר, שוב פעם הגלגל הקדמי ימני נפלט מהג'אנט (הפעם זה קרה רק על הכביש, ובמהירות נמוכה, כמו כן, לחץ האוויר היה גבוה משאר שלושת הצמיגים (במקצת) וביחס לפעמים עברו (לקח)... זה לא עזר, שוב פעם הצמיג קפץ החוצה... לאחר "ניסיון" בזה החלטנו לפרק ולנסות לתקן על המקום... מה יש להפסיד. מקסימום נהנים קצת...
פירקנו הצלחנו להחזיר הצמיג לג'אנט ובדקנו שאין בריחה של אוויר... יופי, הצלחנו.. נכניס את הצמיג והג'אנט חזרה לרכב וניסע... אבל לא.... אחד הגוז'ונים שעל ה"נאבה?" השתחרר ונכנס פנימה... מצחיק... ניסינו להוציא אך ללא הצלחה... חושבים חושבים, ומחליטים לחבר את שאר ארבעת האומים ולנסוע כך עד לבית (משהו כמו 15 קילומטר) ומחר כבר נתקן.... נוסעים כמה מטרים, אני מוריד חבר שיסתכל על הגלגל שיושב טוב ונוסע טוב על מנת שלא יפתיע אותנו באמצע הדרך על הכביש המהיר... נוסעים משהו כמו 20 מטר, ואז לפתע רעש חריקת מתכת והגלגל הנ"ל נתקע! מיד עוזר לרכב להעצר ע"י לחיצת בלם... מסתכלים ולא רואים כלום בגלגל.. בטח הגוז'ון... נוסעים קצת רברס, והגלגל משתחרר. מנסים עוד פעם לאט קדימה ושוב פעם הגלגל נתקע.. אין עלי כלים אז אני מחליט להזמין גרר, חבל לנסות לנסוע כך הביתה ולהתקע עם גלגל נעול ב-80 קמ"ש על הכביש המהיר... (תודה על הביטוח גרירה, מאיר :) ).. מחכים "מקסימום שעתיים" לאחר שלוש שעות בא הגר.. מעלים את הסופה לאט לאט ובזהירות תוך כדי התקעויות חוזרות ונשנות של הגלגל, חזרה אחורה במעט וקדימה שוב פעם עוזרת איכשהו.. מגיעים למוסך , ומשאירים שם את הרכב ללילה... לילה טוב חבר... מגיע בבוקר, המוסכניק קפץ לרופא ואני ממהר לעבודה.. מחליט להשאיר שם את הרכב... המוסכניק מתקשר אלי לאחר מכן ואומר שפירק את הגלגל, את ה"נאבה" וגילה שהגוזו'ון השתחרר וכנראה במהלך ניסיונות הנסיעה שלנו (כולה פעמיים) הגוז'ון פגע בDRUM וצריך להחליף...
האם זה נשמע הגיוני למישהו?
למה הגוז'ון בכלל ניתק ממקומו? האם זה מה שגרם לגלגל להתקע (כנראה שכן, אבל בכל זאת שואלים)?
האם באמת צריך להחליף DRUM (זה בעצם הדיסק ברקס, לא?)
מה הנזק המשוער? כמה יעלה דיסק ברקס להערכתכם?
האם את הגוז'ון הזה צריך לחבר חזרה או שמא להחליף שם משהו?
ומה קורה כבר עם הג'אנט הזה? כבר כמה פעמים הצמיג שם מתנתק.. האם הבעיה בג'אנט? האם הבעיה בצמיג? איך אפשר לסדר את זה חוץ מלפרק, לנקות ולהחזיר שוב פעם? זה כבר לא עזר.... (צמיג 31X10.5X15 וג'אנט ברוחב 8)
תודה לכל העונים,
רמי
Re: שבירת גוז'ון והלך לו DRUM
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gmb
. המוסכניק מתקשר אלי לאחר מכן ואומר שפירק את הגלגל, את ה"נאבה" וגילה שהגוזו'ון השתחרר וכנראה במהלך ניסיונות הנסיעה שלנו (כולה פעמיים) הגוז'ון פגע בDRUM וצריך להחליף...
האם זה נשמע הגיוני למישהו?
למה הגוז'ון בכלל ניתק ממקומו? האם זה מה שגרם לגלגל להתקע (כנראה שכן, אבל בכל זאת שואלים)?
האם באמת צריך להחליף DRUM (זה בעצם הדיסק ברקס, לא?)
מה הנזק המשוער? כמה יעלה דיסק ברקס להערכתכם?
האם את הגוז'ון הזה צריך לחבר חזרה או שמא להחליף שם משהו?
רמי
רמי שלום,
ראשית,
סע לגפני (צמיגי החוף) שיבדוק לך את הצמיגים.
בקשר למוסכניק.....למעט השימוש במילה DRUM, אל תצלוב אותו.
קשה לי להאמין שגוזון שלם נפל פנימה אל הנבה עקב ארוכו. אבל יכול בהחלט להיות שנפל 1/2 גוזון.
מבלי לאות את הנזק, אני מעריך שהגוזון (או מחציתו) נפל אל החלל בין בית המיסבים (הנאבה), וחלקו הפנימי של דיסק הבלם. כאשר הגוזון נמצא בחלל זה, הכוח הצנטריפוגלי שולח אותו אל היקף הדיסק. היקפו של הדיסק חסום ע"י צלחת הבלם (כונס האויר העשוי פח) וה"נאקל". הפתח היחידי שיהיה לגוזון לצאת, הוא מחלקו האחורי של כונס האויר, הישר אל תוך הקליפר. מכאן ועד נעילה מכנית לא נשאר הרבה.
כמה נזק יש, אין לי מושג, אבל אם המוסכניק אמר לך בלמים, אז שיראה לך את הנזק שנגרם. המילה DRUM אינה במקומה, אבל יכול להיות שלא הבנת אותו.
בכל אופן מחירם של שני דיסקים חדשים הוא ממש נמוך, כך שזהו התיקון הזול ביותר שיהיה לך.
כלל ברזל, גרמת נזק בשוגג או בחוסר ידיעה, אתה צריך לשלם.
במיקרה זה יצאת בזול. נזק לבית המיסבים קשה לי להאמין שגרמת, היות שמעגל החלוקה של הברגים הוא גדול יותר מקוטר המיסב.
בברכה,
קיד.
חנן, אני אישית לא מאמין ל-99 אחוז מהמוסכים (למרות שהתפרנסי מזה בעצמי כמה שנים) אבל שאלות בקשר לאמינות המוסכים עלולות להסיט את הדיון.
שווה לפתוח שרשור מוסכים, היות שזה נושא חם וטעון שעולה כל פעם מחדש.
הגלגל חוזר על עצמו / או מה לעזאזל קורה כאן???
בערך שנה וחצי אחרי המקרה ההוא
נוסע לי בכביש לכיוון טיול...
באמצע הדרך מתחילים רעשים ותיקתוקים... פחד שזה מהנעילה או מהפינים שלה (סיפור קודם לפני חודשיים-שלוש) אני עוצר בצד הדרך ובודק את הרכב בעין.. לא רואה משהו מיוחד (מסתכל בעיקר על דריישאפטים/צלבים וסרן קדמי/אחורי. רואה שיש מעין מקום עצירה טוב בעוד 200-300 מטר, מניע את הרכב ונוסע לשם, כל הדרך יש רעשים ותקתוקים חזקים...
מגיע למקום, בודק ובודק, וכלום, מרים גלגלים קדמיים/אחוריים ובודק את הנעילות, הכל טוב... מוזר..
נכנס לרכב ואומר לחברים שיסתכלו כאשר אני נוסע אט אט לידם לראות מהיכן מקור הרעש.
פתאום החברה אומרת שחסר גוז'ון אחד בגלגל ובחור ליד חסר גם הגוז'ון וגם הבורג עצמו!!
לעזאזל, כמו בפעם הקודמת רק שהפעם זה הגלגל השני.
מפרק גלגל ומוריד ברקס ודיסק (הפעם אני כבר יודע לעשות את זה :) בעיקר בזכות חנן שעזר עם הנעילה לאחרונה) אין נזק לדיסק או לבית שלו, מזל... אבל מה שכן, בורג אחד שבוא ונמצא בתוך בית הדיסק, הוצאתי אותו, הג'וזון שלו חסר וגם עוד גוז'ון חסר.
4 הברגים שנשארו שם, רק אחד מחוזק היטב ושאר השלושה מסתובבים חופשי! זה לא היה בפעם האחרונה שהורדתי גלגל (בערך לפני חודש וחצי) ובדקתי חופשים בגוז'ונים לפני שבועיים.
זה נראה כאילו הברגים אמורים לצאת מהבית שלהם, ושם יש להם שיניים עליהם ועל ה"נאבה" (לא בטוח שזה השם שלה) עצמה.
מה קורה כאן לעזאזל? איך דבר כזה יכול לקרות ש-4 ברגים נשחקים ביחד ?!
לקנות ברגים כאלו חדשים גם לא יעזור הרבה, כי ב-2 חורים ב"נאבה" כבר אין שיניים ואין מה שיתפוס את הברגים עצמם מלהסתובב בתוך החור.
יש אפשרות או כדאי לרתך את הברגים למקומם או שלהחליף את הנאבה?
רמי
נ.ב
יש למישהו בורג כזה וגוז'ון מתאים? איפה לחפש חדשים כאלה?
חוזר: שבירת גוז'ון והלך לו DRUM
אתה בטוח שהסופה שלך לא ממוגנת? :sad:
חוזר: שבירת גוז'ון והלך לו DRUM
תחליף את כל הגוז'ונים. מישהו עשה בסופה שלך עבודת הידוק ברברית וחסרת אחריות על הברגים, ולכן הם חלשים ונגזרים. ראינו את זה כשניסית לפתוח ברגים כשבאת אליי. מה היה אורך הפרופיל שהשתמשנו בו כמאריך? 1.5 מטר?!