תגובה: טורבו לסוזוקי ויטרה?
תתחיל בראש מנוע של סוויפט GTI עם קאמשאפט כפול
פעם היה לזוקי פרו קיט כזה. לפי מה שאני יודע היחיד שעשה פרוייקט כזה היה ארז סנטו מטופ גיר ושווה לנסות לדלות ממנו מידע. עוד בן אדם שאולי יוכל לעזור לך הוא סלמן מטירה (0546958040).
פרוייקט מעניין, אם תוציא אותו לפועל יהיה מעניין לקרוא עליו.
פרויקט כזה שנעשה כמו שצריך יעלה יותר מעלות קניית הרכב + כל מה שהשקעת בו עד היום.
אם אתה מבין את זה ואת המשמעויות הנלוות לכך צריכת דלק, חוקיות, בלאי של מכלולים (שכח מגיר אוט') לך על זה.
גם לי עברה המחשבה בראש ולא פעם אחת, עד היום אני בהתלבטות לגבי הפרוייקט הנ"ל, קיימים קיטים מוכנים למנוע הזה בחו"ל בעלות של כ1000$ , אם כמובן יש לך מי שיכניס לך את זה במכס ;)
דיוויד, מה ההשפעה של קיט כזה על הגיר האוטומטי ?
אין חיה כזאת קיט ב 1,000$. מי שמוכר כזה הוא רמאי והקונה אדיוט.
טורבו לבד לאפליקציה כזאת עולה 1000$.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
דיוויד, מה ההשפעה של קיט כזה על הגיר האוטומטי ?
הגיר לא ישרוד. ריאלי לייצר בגדישה לא גבוה נתון מומנט של 25 קגמ וזה ישחוט את הגיר.
פעם שקלתי ברצינות הסבה כזאת (לאחר שירדתי מנושא הסבה למנוע 2.0 שבגראנד ),
העלתי בצהוב תמונות של שבירת שיניים בקורונה האחורית מפרוייקט בחו"ל.
מעבר לפגיעה באמינות המנוע, נדרש לתגבר את מע' הבלימה (צלחות וקליפרים גדולים יותר).
רצוי גם להנמיך הרכב ולהקשיח המרסנים. הפוך ממה שאנחנו רוצים מרכב שטח.
השורה הסופית, לאחר שקלול עלויות, הגעתי למסקנה שזול (משמעותית) ופשוט יותר להחליף לג'יפ עם מנוע בריא יותר.
התכנון היה פאג'רו Q בנזין קצר 98-2000 , בפועל טרופר בנזין ארוך 2003 .
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
אין חיה כזאת קיט ב 1,000$. מי שמוכר כזה הוא רמאי והקונה אדיוט.
טורבו לבד לאפליקציה כזאת עולה 1000$.
מצטער, אבל אתה טועה.
קיטים מחו"ל לא עולים הרבה כסף כמו שבארץ. זה לא טורבו של גארט ושות' , אני בא מעולם הרכב הלא סטנדרטי נקרא לזה, וההפרשי מחירים בין הארץ לחו"ל פשוט בגדר הזויים.
כמובן צריך לקחת דבר כזה בחשבון שההתקנה לא תעלה כ"כ בזול, ועם ידע נכון גם אפשר לבד, אבל ממש לא מומלץ, יש כיונוני הצתה לעשות שאם אתה לא פחות ממומחה לא מומלץ לך לעשות !
במנועים כאלה גם טורבו קטן כדוגמאת רנו קליאו החדשה 0.9 טורבו , זה אפשרי. הבעיה היא ברכבים שלא בנויים לכך מלכתחילה זה לדעת איך להשתמש בהם, חימום, קירור, ושינוי סגנון נהיגה. ובמיוחד לדעת שבאיזור ה2500 - 3000 סל"ד תהיה מדרגת כוח משמעותית (ככל שהטורבו גדול יותר כך הזמינות שלו גם קטנה יותר אבל מתפרצת הרבה יותר).
בסה"כ זה פרוייקט מאוד מעניין. שאם תראו גם ביו טיוב יש לא מעט סרטונים של ויטרות טורבו, וזה פשוט דבר אחר.
כמו כן, שידרוג מערכת הבלימה היא בגדר חובה כי ברכבים האלה זה פשוט צעצוע לדעתי המערכות בלימה האלו. מערכת הקירור לא חובה תחת ההגדרה של שיפור כי כאשר עושים פרוייקט טורבו רציני , יש גם אינטרקולר שמתפקידו כשמו, לקרר.
בכל מקרה, אם הדבר ייעשה, אני יהיה שמח לשמוע עדכונים בנושא ;)
תגיד לי בנית פעם רכב שגודש שבמקור היה אטמוספרי ?
בניתי כמה כאלו. ואני אומר לך שאתה מקשקש.
עוד לא. בתיכנון לבניית דבר כזה.
ועדיין אם בנית דברים כאלה, אז אתה אמור לדעת לגבי המחירים.
וכד"א אם קונים את החלקים יד שנייה זה יוזיל את העלויות משמעותית, וכמובן גם לבדוק אותם מא' ועד ת' מבחינת תקינות.
לי אישית יש אהבה לרכבים אמוסטפריים, שאומנם מבחינת היצע השיפורים שלהם לכוח הוא לא גדול עד לא גדול בכלל. הרכב הבא יהיה אטמוספרי שבע"ה וגם יעבור שינויים לגדישה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוזן
מצטער, אבל אתה טועה.
קיטים מחו"ל לא עולים הרבה כסף כמו שבארץ. זה לא טורבו של גארט ושות' , אני בא מעולם הרכב הלא סטנדרטי נקרא לזה, וההפרשי מחירים בין הארץ לחו"ל פשוט בגדר הזויים.
כמובן צריך לקחת דבר כזה בחשבון שההתקנה לא תעלה כ"כ בזול, ועם ידע נכון גם אפשר לבד, אבל ממש לא מומלץ, יש כיונוני הצתה לעשות שאם אתה לא פחות ממומחה לא מומלץ לך לעשות !
במנועים כאלה גם טורבו קטן כדוגמאת רנו קליאו החדשה 0.9 טורבו , זה אפשרי. הבעיה היא ברכבים שלא בנויים לכך מלכתחילה זה לדעת איך להשתמש בהם, חימום, קירור, ושינוי סגנון נהיגה. ובמיוחד לדעת שבאיזור ה2500 - 3000 סל"ד תהיה מדרגת כוח משמעותית (ככל שהטורבו גדול יותר כך הזמינות שלו גם קטנה יותר אבל מתפרצת הרבה יותר).
בסה"כ זה פרוייקט מאוד מעניין. שאם תראו גם ביו טיוב יש לא מעט סרטונים של ויטרות טורבו, וזה פשוט דבר אחר.
כמו כן, שידרוג מערכת הבלימה היא בגדר חובה כי ברכבים האלה זה פשוט צעצוע לדעתי המערכות בלימה האלו. מערכת הקירור לא חובה תחת ההגדרה של שיפור כי כאשר עושים פרוייקט טורבו רציני , יש גם אינטרקולר שמתפקידו כשמו, לקרר.
בכל מקרה, אם הדבר ייעשה, אני יהיה שמח לשמוע עדכונים בנושא ;)
דייויד, מה אתה מתווכח? לוקחים טורבו קטן של קליאו 0.9 מהמדף של קרסו, משנים סגנון נהיגה, מכוונים הצתה, משדרגים בלמים וקדימה באר וחצי גדישות.
ראש מנוע של סוויפט מתאים? זה לא 1.3
אני שואל מכיוון שלא מצאתי סעפות לויטרות אבל לסוויפט יש.
דויד, הגיר זה לא אותו הגיר שיש בדגמי ה-2.0 ?
סופרצ'ארגר יהיה עדיף, מבחינת תועלת עלות?
Hadtomer, ידידי, הכוונה הייתה לתת דוגמא גם לרכב קטן עם מנוע 0.9 יש טורבו, נא להבין כוונות לפני שליחת תגובת.
ישי, גם בארץ יש סעפות לויטרה, יש לחבר שלי על הרכב.
קנה לא מזמן ומאוד מפסוט על הקנייה, סעפת של קלמיני.
אם תרצה אני אברר לך מאיפה ובכמה, עד כמה שאני זוכר זה עלה 2400₪
5 סוסים +- וכוח שניתן בגבוהות.
ישי שים לב שזה לא מיועד לדגם עם מנוע 1.6, אם אתה מזמין עדיף לבדוק מול המוכר כי הרבה לא יהיה מה לעשות עם זה בארץ אם זה לא מתאים..
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
גם אם זה היה מתאים למנוע שלו, זאת סעפת שבה הטורבו מותקן מעליה - ממש שיא הדיסקרטיות ועוד בארץ..
שים לב לכמות החלקים שנדרשת ככה בשלוף:
מנוע במצב מושלם ! + הורדת יחס הדחיסה רצוי באמצעות החלפת בוכנות.
טורבו כזה שמתאים לאפליקציה בחירה לפי מפות יצרן - לא מקליאו 0.9 ולא ממונית סקודה.
מחשב ניהול מנוע עצמאי
מנוע צעדים שמתאים למחשב ניהול שבחרת
boost controller
גיר ידני
מצמד מחוזק
מזרקים בספיקה גבוהה
משאבת דלק
שסתום פריקה
אם הרכב הנוכחי לא MPi אז חליל דלק למזרקים
WB + קונטרולר
EGT
אינטרקולר
דאון פייפ
צנרת פליטה
צינורות שמן לטורבו
צינורות מים לטורבו
מחברים שונים
זוויות שונות
* הרבה עבודות חריטה
* הרבה עבודות ריתוך
צינורות גדישה
קולר שמן
מתאמים שונים
פלנגי'ם לטורבו
בניית ירידת שמן בקרטר + בגלל השימוש של הרכב (שטח זוויות של הרכב) משאבת סיחרור שמן כמו בעוקה יבשה.
אחרי כל זה ואחרי כל העבודה לחבר את הכל שינגן
רק הדלק שתשרוף בכיוונים על רכב יעבור בקלילות את התקציב שמדובר פה בשירשור וזה כשטיונר מנוסה מכוון את האוטו.
עכשיו תישן על זה.
עוד משהו, אם אתה עדיין רציני כדאי שתכיר את הספר הבא, בגדול זה התנ"ך.
http://www.amazon.com/Maximum-Boost-.../dp/0837601606
בהצלחה.
ממש מתכון לעוגה.. עוגה ב-10k דולרים..
מצאתי את זה: http://bbs.zuwharrie.com/content?topic=85570.0
פרויקט טורבו למנוע G13BA ואין שם את כל החלקים שתיארת
להוריד יחס דחיסה זה דבר שלא ידעתי שעושים במנועים מוגדשים.
אני מבין את הצורך שהכול היה מושלם ומדוייק, אבל כמו בכל דבר צריך פשרות.
ישנם כמה משפרי רכבים בארץ (אני מניח שאתה מכיר אותם) איך הם עושים את זה בלי לפשוט רגל?
זה גם פורום טוב למידע:
http://www.teamswift.net/viewforum.php?f=6