שאלת תם/הוצאת קיטור: מדוע פערי המחיר כל כך גדולים במחירי שיפורים!?!?
אהלן. אני יודע שאני די מטפס כאן על עץ שרבים וטובים טיפסו לפני, אבל איך ייתכן שפערי המחירים של כל מיני שדרוגים כל כך גדולים בין ישראל ובין חו"ל - ויותר מכך - איך ייתכן שבעלי הסדנאות השונות מתיחסים בחלקם ללקוח כאילו שהיה אידיוט שאינו מסוגל לפתוח מחשב??
העיניין הוא כזה-לפני כמה חודשים הגעתי לאיזה מבוי סתום עם הרכב מבחינת שיפורים-עשיתי כל מה שרציתי מבחינת עבירות והחלטתי שהגיע הזמן להשקיע בכל מה שמעבר- תאורה, יניקה וכיו"ב כמו כולם הלכתי בהתחלה לסדנאות הגדולות כדי לקבל מושג ודי נדהמתי מכמה שהאנשים האלה חיים בחלקם הגדול בסרט...
דוגמאות? באתר גדול שמתהדר בהתמחותו בתאורת LED נדרשתי לשלם 1300 שקל עבור לד באר מתוצרת מסוימת, באורך 40 ס"מ. את הלד באר - הספציפי הזה, אותו יצרן, אותה עוצמה, הכל זהה עד לרמת הבורג - קניתי באיביי. 89 דולר כולל משלוח. מכס לא שילמתי. ואם נגיד שהיה מכס היתי סופג עוד 100 שקל. כששאלתי את המוכר הישראלי מה מצדיק פער של 300 אחוזים הוא ענה ש"זה סיני, אצלי יש לך גב", כלומר גם הוא מוכר את המוצר הסיני (ומטיל ספק באיכויות), אבל הוא נותן גב. לא סתם גב, אחריות של....שלושה חודשים. אפילו חצי שנה לפעמים.
הלאה-שנורקל - במקרה שלי מעטים הם השנורקלים הייעודיים לקיות אך למרבה המזל שנורקל של היילקס 2001 יושב בול. כמובן שיש שנורקלים משובחים ושנורקלים פחות משובחים. איך זה עובד? ובכן, שנורקל עלום שם ממוצא סיני עולה 550 שקל באיביי. ויש משלוח: 200 שקל. אין מכס ונגיד שאם היה אז היה עוד 200 שקל. המחיר בישראל לאותו הפריט זהה לחלוטין ברמת היצרן והדגם?? תכינו 1500 שקל באתרי אינטרנט ותגיעו גם עד 1800 שקל בסדנאות מסוימות.
מכשיר קשר - בכלל אין מה לדבר. מה שעולה 700 שקלים בישראל עולה בין 100 ל120 דולר. כנל-אותו דגם.
בכל המקרים כששאלתי את המוכרים הישראלים על הפער ביחס לאינטרנט, "הכינו אותי" בסדנאות לסיפורי זוועה, סיוטי מכס, החרמות..... "לד באר???? לא יעמוד בתקינה הישראלית. יחרימו לך. מכשיר קשר???? השתגעת!?!? לא יתנו לך להכניס בכלל. שנורקל? שינוי מבנה של הרכב, יגרסו לך אותו במכס". אז זהו שלא - בכל המקרים חוץ מהשנורקל הזמנתי גם לחברים בכמה הזדמנויות. שום מכס, שום תקינה ושום נעליים. (במכשיר הקשר הסיפורים היו מוצלחים במיוחד, כולל פגיעה בבטחון המדינה!! את המכשיר השני שקניתי באיביי הזמנתי אשכרה בשביל הקטע כדי לבדוק אם הפעם סוכני מוסד ימתינו לי במכס..איזה מכס....השני הגיע תוך שבוע. יש אנשים שמשלמים אלף שקל על מקסטראק בן עשר...מדהים....).
יש עוד פריטים-אך פערי המחירים זהים.
בשוק חופשי קיימת תחרות. אצלנו קיימים שקרים וחירטוטים. המוכרים בישראל צריכים לשמר נתח רווח? איזו הפתעה, גם החנויות שמכרו לי את הפריטים הן סתם חנויות של אביזרי שטח-גם להן יש נתח רווח, הן לא מכרו לי בחינם.
עכשיו - ברור לי שהשוק חופשי - איש כטוב בעיניו יעשה ועובדה שאני בחרתי לרכוש בחו"ל באיביי - אבל למה המוכרים בישראל חושבים שהצרכן אידיוט? למה למכור לו סיפורים? באיביי לדוגמה כשאתה שולח למוכר לינק של מישהו שמוכר את אותו המוצר יותר בזול, באים לקראתך. משווים מחיר. בישראל הבחור החביב מהפנסים אמר לי שהוא סומך על זה שלא כולם פותחים אינטרנט.
תגובה: שאלת תם/הוצאת קיטור: מדוע פערי המחיר כל כך גדולים במחירי שיפורים!?!?
אויש כמה שאתה מנותק. ממש כאילו שאתה תייר במדינה.
גם אני כמוך לקוח פרטי שמביא המון באינטרנט.
הניתוח שלך ממש לא הוגן כלפי בעלי העסקים בארץ.
ליבוא מסחרית זה לא כמו ליבא פרטי.
להחזיק מקום במחירי השכירות של היום
לשלם ארנונה יקרה בשביל לממן את המושחתים מהעיריה
לשלם למכון התקנים בשביל לממן את המושחתים שלהם.
להחזיק מלאי זמין שעולה כסף.
פחת ואחריות גם עולים.
עובדים שיתנו לך שרות לא עולים?
מכרת ? תשלם מס הכנסה 50 אחוז בשביל לממן את המושחתים של הכנסת והשרות הציבורי.
בסוף גם צריך להתפרנס בשביל שגם לך יהיה ג׳יפ ובית שעולים פה המון כסף, אחרת למה כל ההרפתקה הזו.
בסוף גם השוק שלך קטן כי המדינה פצפונת ולחצי משתלם להביא לבד באינטרנט.
עכשיו תן לנו את התוכנית העסקית של העסק מחדש
מאוד פשוט: להתעלם לחלוטין מהמוכרים בישראל ושיתייבשו. הארנונה שלהם אינה בעיה שלי, הארנק שלי הוא הבעיה שלי.
זה נכון בראיה הקצרה.
בראיה ארוכת הטווח המנגנון המנופח הזה פוגע בכולנו.
אנחנו מדינה של סוחרים ולא של פועלים.
אם הסוחרים לא יצליחו להתקיים אז הם יעזבו כי היהודי הוא נודד ( אחרי המסחר).
קשר לאדמה אין לו.
דבר אחד שאני מתקשה להבין- השקרים. במקום לציין שאצלך השרות יותר טוב, העובדים מפרנסים משפחות ונכון שיקר-אבל זה בגלל שהממשלה לוחצת-- אני צריך לשמוע איומים על מכשירי קשר גרוסים. ככה לא מגיעים רחוק.
מכשירי קשר זה תחום בפני עצמו.
הוא לא פתוח כמו בארה״ב.
מכשירי קשר צריכים אישורים מיוחדים ממשרד התקשורת ויש עליהם גם אגרה שנתית.
אתה לא יכול להשוות את המחיר של חדשים עם כל ההגבלות והעלויות הנוספות שהמדינה שמה עליהם פלוס מיסוי מטורף שכבר הזכרתי בהתחלה למחירים של מכשירים מוברחים או כאלו שנמכרים כמשומשים אחרי שבשוק האזרחי לא היתה להם כל דרישה עם המעבר לפלאפונים וממש זרקו אותם לפח עד שכל מיני סוחרים שעובדים בשחור התחילו לקנות במאה ולמכור באלף...
לדעתי אתה סתם יורה ובמקרה דווקא באנשים הלא נכונים.
מוברחים?!? משומשים!? רכשתי מכשירים חדשים, כדת וכדין. בסופו של יום, עם כל הצדקנות, כשמגיעים למבחן המציאות - אני משער שגם אתה לא ממהר לשלם מכיסך עוד 200% כדי לפרנס בית עסק ישראלי
כפי שכתבתי בהתחלה, אני רוכש המון באינטרנט.
אני פשוט מנסה לתת לך תמונה מאוזנת בשביל שתבין שבעלי העסקים לא חזירים אלא מסכנים.
אנחנו כולנו קורבנות של ממסד רעב ומושחת.
שאלה, בחו"ל אין ארנונה, שכירות, חשמל, מים, עובדים, עירייה, מיסים ועוד.
אולי אני לא מבין בזה (ואני לא אומר את זה בציניות) אבל נראה לי שזה חזירות נטו, הדברים מתומחרים פה במחירים המקסימאלים שנראה למוכר שהוא יצליח למכור בו
דוגמא מעולם הרכב, ליפני שנה +- יצאו לעולם שתי תאומות ספורטיביות (BRZ ו GT86) שהיצרן הוציא אותם כמכוניות ספורט זולות (לפחות ככה הם בשאר העולם), באנגליה הרכב תומכר ב 25 אלף פאונד, במחיר זהה לטויוטה ראב 4 (היום ההפרש מחירים שלהם שם הוא 2000 פאונד), בכל מקרה, הטויוטה נימכרה בארץ ב 180 אלף ש"ח, ה GT86 היה אמור להיות במחיר זהה או קרוב מאוד, במציאות ה GT86 עלתה 230 אלף ש"ח לידני, למה בידיוק הפרש של 50 אלף ש"ח? כי היבואן חשב שזה המחיר המקסימאלי שבו הוא יוכל למכור את הרכב, ואני אומר את זה בעצב כי ב 180 אלף היום כנראה היה לי כזה רכב בחניה, ב 230 אלף העדפתי להשקיע את הכסף במשהו הגיוני יותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
בישראל הבחור החביב מהפנסים אמר לי שהוא סומך על זה שלא כולם פותחים אינטרנט.
בינגו... הדבר השני שהם סומכים עליו זה שתשלם יותר בשביל האחריות, בחלק מסויים מהמקרים זה יחסית מוצדק.
אגב מי שמוצא לי שנוקרל מאיביי לפאגרו 2.8 לא מנופח במחיר נורמאלי יזכה ברביעית בירה ביתית.
ויש דברים שפשוט אי אפשר להזמין מחול. מדרגות צד לאוטו שלי כבר לא מייצרים סידרתי, כי הוא ישן, אז אצל אספיר, רסטה ועוד כמה אין בכלל על מה לדבר. השאר מוכנים לבנות לי ב3000 -2500 שקל בערך. רק לסדר את האוזן - למגן פורסטר חדשה היום עולה באזור ה-2K קומפלט... אז נכון שזה ביצור סדרתי וכו אבל בחייאת...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אגב מי שמוצא לי שנוקרל מאיביי לפאגרו 2.8 לא מנופח במחיר נורמאלי יזכה ברביעית בירה ביתית.
...
http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-P...item338230e791
כן ראיתי את זה... לא הכי אהבתי. אבל מילה זה מילה, אם אזמין תקבל :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
יש לי שנורקל שפירקתי ממאגום אני חושב שזה מתאים לך 400 שח והוא שלך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
כן ראיתי את זה... לא הכי אהבתי. אבל מילה זה מילה, אם אזמין תקבל :-)
אני עוד זוכר את הבירות שלך מהמפגש. באהבה גדולה.
לגבי השאר- ראשית לדוגמה מי שעוסק בתאורת LED לא מחזיק אפילו חנות. הוא מחזיק אתר ומחסן נאה בבית. אז היכן עינייני השכירויות? מעבר לכך, כל העסקים שמהם רכשתי מציגים (לפחות באינטרנט) תמונות של סדנאות שלהם שמביישות בגודלן את האופרציות הישראליות. הם לא משלמים שכירויות? ארנונה? אגב, היתי מוכן לשלם על שרות והתקנה. נאמר שהיתי ניגש לרוקסוליד, היתי גם משלם פי שלוש כדי לדעת מי עבד לי על הרכב-אבל חלק גדול מהחנויות בהן נתקלתי בישראל רק מוכרות לך את החלק. התקנה? תשבור את הראש לבד. זו סתם חזירות. אני מדגיש- שירוויחו, אבל להרוויח מאות אחוזים!?!?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
ויש דברים שפשוט אי אפשר להזמין מחול. מדרגות צד לאוטו שלי כבר לא מייצרים סידרתי, כי הוא ישן, אז אצל אספיר, רסטה ועוד כמה אין בכלל על מה לדבר. השאר מוכנים לבנות לי ב3000 -2500 שקל בערך.
בנית פעם מדרגות?
לרכב לא סטנדרטי שאין שבלונה זה לא טריוויאלי בכלל.
גם עם שבלונה, עדין צריך לבצע התאמות שמקורן בעיוותים שכל רכב תופס עם הזמן.
זאת עבודת מסגרות קפדנית.
זה סוג של כלבת אם אתה קפדן ורוצה תוצאה איכותית, חזקה וגם אסתטית.
מדידות, חיתוכים, פיקים על הרכב, שוב לפרק, לרתך כמו שצריך, להרכיב לבדיקה, לפרק שוב, צבע יסוד, ייבוש, ועליון-גימור.
בהרבה פעמים הצדדים לא זהים וכל צד זה פרויקט בפני עצמו.
רק החומרים לבד יוצא קרוב ל-1000 שקל בקלות כולל צבע, תוסיף לזה עלויות עבודת בעל מקצוע שבאותו פרק זמן מרוויח הרבה יותר על כמה עבודות פחות סיזיפיות והגעת לסכומים האלו.
ובסוף יש מעמ ומס הכנסה...
תוריד אותם וכמה נשאר לך ברוטו?
אני דיי בטוח שיש להם שבלונות או מודולים מאחר והם בעבר ייצרו ופשוט הפסיקו כי הביקוש ירד. ההבדל בין הסדנאות מגיע ל1000 שקל.
אגב, הבריטי המנומס מספר לי בצער רב שיעלה לי עוד 110 פאונד המשלוח...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אנ
אגב, הבריטי המנומס מספר לי בצער רב שיעלה לי עוד 110 פאונד המשלוח...
שאלה של סבלנות וחיפושים - לי לקח כמה שבועות למצוא - כל יום צצים פריטים חדשים ובמפתיע החיפוש של איביי לא הכי מדויק- אתה יכול לבצע שני חיפושים על שנורקל לפאג'רו/מונטרו בהפרד של דקה ולקבל תוצאות שונות. מעבר לכך, יש אפשרויות סינון שכדאי להשתמש בהן- כשהחשובה ביותר היא משלוח חינם. בתאילנד, הונג קונג וסין יש שוק מטורף לדברים האלה - אם לא יצוצו היום יצוצו מחר
מאותה סיבה שרכב בן 20-25 עם מעל 400000 ק"מ , שבמדינות אחרות כבר מזמן הפך לפחיות קולה ומוחזר 17 פעם, המוכר מבקש 40-50 אש"ח . . יש מי שיקנה , וגם את מה שכותבים פה יש בעלי ג'יפים שלא קוראים ופשוט הולכים לסדנאות ומשלמים את המחירים הללו...