תגובה: דיגום ארגז טנדר לטיולים
בוא נראה אם הבנתי את הדרישות -
ביום-יום - ארגז ריק לגמרי (?)
בטיול - מזווד פיקס, הכל מעוגן ונגיש כמו רכב מסעות אוסטרלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בוא נראה אם הבנתי את הדרישות -
ביום-יום - ארגז ריק לגמרי (?) כן
בטיול - מזווד פיקס, הכל מעוגן ונגיש כמו רכב מסעות אוסטרלי - סוג של. ..
בגדול, כן.
מעניין אותי אם מישהו עם ארגז פתוח עשה משהו דומה, וכמובן הערות/הארות לרעיון.
אני בעד אפשרות מספר אחת.
אישית הייתי מוסיף משטח ומסילה גם לצד השמאלי של הקונטרוציה ובונה אותה לכל אורך הארגז. כך יש לך שטח איחסון כפול לכל אורך הארגז וגם נגישות לחפצים שבתוך ובעומק הקונסטרוקציה.
אופציה זו כנראה צהיה יותר מסובכת לביצוע ויותר יקרה (נדרשות מסילות ארוכות ומסיביות לצד שמאל וכןיותר חומר ויותר עבודה) אבל זו כנראההאופצייה היעלה ביותר לטעמי. אם כבר עושים כזה דבר אז תעשה את הכי טוב ופרקטי.
מתנצל על ההקלדה האיומה זה בגלל מקלדת האייפד ומתעצל לערוך.
הייתי מציע לשלב לפתרון גם סידור נח לשקיות אשפה, טנדרים לרוב הופכים לאוטו זבל ... וזה מבאס שהמיץ של הזבל נוזל על האוהל או המטבח ... אולי סל מחוץ לארגז שנתלה על הדלת האחורית ...
בכל מקרה, לא הייתי מוותר על מסילות לשליפה של המקרר לאחור, כי אחרת יכולת ההעמסה שלך נפגעת מאוד. (משטחים או עצים וכו.)
קודם כל תודה על התגובות.
חידוד קטן:
בתכנון, הקונסטרוקציה לא נכנסת לכל עומק הארגז, אלא בעומק שהארגז בישול והמקרר נכנסים= חצי ארגז בערך.
זה מאפשר לי לנצל את עומק הארגז לדברים פחות שימושיים בטווח זמן מיידי (ארגז כלים, חלפים, וכו'), ולמקם דברים כבדים נמוך יותר במרכז הכובד.
לגבי השקיות אשפה: מזה זמן אנחנו לוקחים שק ניילון גדול של פסולת בניין ומכניסים לתוכו את השקיות זבל, וזה כשהן לא על הגג של האוטוזבל הרשמי שלנו- הדיפנדר בחבורה..
יקיר:
אני לא הבטוח שירדתי לסוף כוונתך לגבי יכולת שליפת המקרר, זה אומר שאתה מצדד באופציה א'?
אהלן.
גם אני מתחבט בסוגייה מזה זמן, ומשתמש גם כן בהיילקס כרכב יומיומי. מכיוון שהרבה מהגיחות האחרונות היו בהרכב משפחתי עם זאטוט צעיר, אז גם כן כל פריקה והעמסה הפכו לקאדר של ממש. הרעיון שלי הוא קצת אחר, ועקב מגבלת זמן טרם בוצע.
ברכב שלי יש ארגז כלים גדול צמוד לקבינה ומחובר דרך קבע לרכב , ובו כלי עבודה ציוד חילוץ וכו' , כך שאין לי את עומק הארגז לשחק איתו, ומצד שני אני צריך שהנגישות לארגז הזה תהיה קלה.
המחשבה שלי היא לעלות לגובה ויש כרגע שתי אופציות.
הראשונה היא לבנות שתי קשתות ברזל מסיביות מצינור עם שתי קושרות ביניהן, וגגון עריסה פריק. על הגגון יהיה הציוד הקל- אוהל מזרונים וכו', ושאר הציוד והצידנית ירוכז בארגזי פלסטיק (שאקנה לפי מידה או שאבנה לבד) בחלק האחורי של הארגז. כל ארגז כזה יוכל להישלף בנפרד.
ייתכן, ועדיין לא חשבתי על זה לעומק לבנות אפשרות למסילות פריקות בין הקשתות לאורך הארגז אך משהו כמו 30 ס"מ מעל גובה הקאנט שלו, שעליהן תהיה אפשרות להניח עוד משטח שעליו אפשר יהיה להעמיס ציוד.
האפשרות השנייה היא דומה, רק עם קשת אחת מאחורה ולא שתיים ולבנות אפשרות לגגון פריק כמו בקישור הבא
http://www.alibaba.com/product-tp/10...showimage.html
בכל מקרה- לגבי הרכב והדרישות שלך- הייתי מגדיל את הבמה לכל שטח הארגז ומסדר לה אפשרות קשירה ועיגון לאוטו, וכמו כן בונה לה מעקה בהיקף עם נקודות קשירה שתוכל להעמיס מעליה.
זיו
1 קבצים מצורפים
אני משתמש בקשת של טל והדס או ש"ע
משמש לשולחנות ספסלים וציוד שינה
רצוי להשתמש בעריסה
זיף העריסה שקישרת אליה לא נראית לי עמידה במיוחד
sent from TIZ EL NABI
גם אני מגלגל בראש תכנון של משהו בסגנון.
חשבתי לנסות ולנצל את הקונסטרוקציה כדי שתהיה גישה נוחה לציוד גם מצידי הרכב,
דורון, כן, אופציה 1 נראית לי מתאימה ... זה מאפשר לך גם להעמיס מעל, וגם נוח להשתמש במקרר.
מניסיון מר כלי עבודה וחלפים תמיד צריכים להיות זמינים גם אם השימוש בהם הוא נדיר עד לא קיים. דווקא ברגע האמת כשצריך אותם זה מאאאאד מבאס לפרק ציוד מחצי ארגז כדי להגיע אליהם.
ברוביקון וברנגלרים יש תא איחסון מתחת לרצפת תא המיטען. יש לי כרגע קונסטרוקציה בתא המיטען. בטיול האחרון דווקא על מדרגה חתך בגלגל - צריך בוקסה לפתיחת הגלגל שנמצאת בתא שמתחת.... לך תפרק הכל כדי להגיע לזה.....
לכן אני חוזר על הצעתי לך על האופציה הראשונה ותאריך את החלק השמאלי של הקונסטרוקציה לכל עומק הארגז כשבתוך הקונסטרוקציה מגירה ארוכה עם מסילות מסיביות. בעומק המגירה תאכסן את הכלים והחלפים ובקדמת המגירה את ארגז הבישול.
כך אתה מרוויח שטח איחסון נגיש לכל אורך הארגז מבלי לפרק כלום כדי להגיע לכל דבר.
מסובך ויקר לבנייה כן אבל הכי פרקטי לטעמי. אם כבר אז כבר.
מתבקש לבנות משהו סגור, מן "ארון קודש" עם ידיות ארוכות מצינורות שבולטות משני הצדדים, ומאפשרות למספר זוגי של אנשים להרים ולהוריד את העסק כמו שהוא - מן מכולת זיווד טיולים מושלמת, שמונחת, מאובזרת במחסן בין טיול לטיול. התקרה של הארונית מן הסתם תהיה עם גדר קלה ונקודות גרירה בדומה לעריסה של גגון.
אם זה לחצי תא מטען, לדעתי זה יכול להיות במשקל סביר לשני אנשים להרים.
זה דורש כמובן מקום, רצוי סגור, לאחסן את ארון הקודש. לחלופין, אם יש לך סככה גבוהה מספיק, אפשר להרים אותו עם פלשנצ'וק ואפילו לאבטח אותו לתקרה. אני מכיר כאלו שעושים את זה עם קייקים וכדומה, אמנם לא אותו משקל אבל העיקרון תופס.
http://image.trucktrend.com/f/featur...wer-system.jpg
משהו כזה....
בזמנו כשהיה לי F350 תכננתי לבנות משהו דומה שאפשר לנתק מהארגז ולהוריד עם מלגזה.
אופציה אחרת כמו שציינו מעליי זה כמו שעושים עם הגג הפריק של רנגלרים - מערכת שמרימה עם כננת חשמלית קטנה ומצמידה אותו לגג של המחסן.
http://i128.photobucket.com/albums/p...t/IMG_0023.jpg
אני מודה שמעולם לא התחברתי לקונפיגורציה של טנדר פתוח.
יצא לי בעבר הרחוק לטייל עם טנדר פתוח מדי פעם וזה תמיד היה מעיק.
בנוסף, האקסיומה של מקום אין סופי בטנדר ממש לא מוכחת לדעתי! משלב מסויים אתה נהיה עבד של קשירות ולמעשה משועבד לארגז של הטנדר...
בשנה האחרונה אני מטייל עם טנדר סגור. הארז הוא מהסוג של תא מרכזי גדול ושני תאי צד לא קטנים עם גישה מהצדדים.
על האגז יש גגון מאסיבי.
בסוכות האחרון טיילנו עם הטנדר והסמוראי (נהייתי ספק רכבי שטח לטיולים...). בסמוראי נסעו 3 אנשים + שני כלבים (ללא ציוד כלל), בטנדר 5 אנשים.
כל הציוד היה בטנדר: 3 משטחים, 8 מזרנים, שולחן מתקפל, 120 ל' מים, כל האוכל, ציוד בישול, שקי שינה, אוהלים, תיקים אישיים, ציוד חילוץ ועוד...
הסידור הוא כזה:
משטחים ומזרנים על הגג
מיכל מים של 100 ל' עם צינור + ג'ריקנים בחלק הקדמי של הארגז צמוד לקבינה
שולחן מתקפל עומד צמוד לדופן הארגז בצד.
צידניות, ארגזי אוכל וכד' בארגז בין מיכל המים לדלת.
כל התיקים, האוהלים והשק"שים מעל הצידניות ומפוזרים בחללים שבין הארגזים.
בתא צד אחד: מחצלת, כסאות, ציוד חילוץ, ארגז כלים, ערכת קפה, ג'ריקנים קטנים של מים, ערכת תאורה וכל הפיצ'פקעס.
בתא צד השני: ציוד קבוע של העבודה שלא יוצא מהרכב ולא משמש לטיולים (שם גם דחפתי ג'ריקן 20 דל סולר...)
כל פריט שאני צריך יוצא מהרכב תוך שתי דקות גג.
פריקה/הענמסה של כל מה שצריך לארוחת צהריים דשנה לוקחת לא יותר מ- 5 דקות.
העמסה בבוקר- 10 דקות מהרגע שכל הציוד מסודר לייד הרכב. כולל קשירת המזרנים, המשטחים והזבל על הגג.
נכון, הדיון כאן מתייחס לטנדרים פתוחים, אבל אני חושב שסידור של תאי צד מעל בתי הגלגלים שניתן גם לבנות לטנדר פתוח ושבהם שמים את כל הציוד הקטן שצריך בהישג יד (ערכות חילוץ, ערכות קפה וכד') יחד עם גגון טוב שעליו שמים משטחים ומזרנים נותן מענה הולם לבעייה.
ועדיין, אי אפשר להמנע מקשירות מעיקות בכל עצירה שרוצים משהו מהארגז.
בשורה התחתונה אני ממליץ- תסגרו את הטנדרים!
קודם כל לדעתי.. מגירות זה רעיון טוב.
אבל לא פחות טוב - תאים ארוכים מהקבינה ועד לדלת האחורית, צמודים לדפנות, שנפתחים כלפי מעלה, והם ברוחב של בית הגלגל. מחוץ לרכב אפשר לפתוח אותם ולהוציא מה שרוצים, ולארגז הם גם ככה לא באמת מפריעים כי שטח הרצפה בין בתי הגלגל לא נפגע כמעט.
בין שניהם - כל הדברים הגדולים/ קלים, עם רשת מגומי רחב על הכל.
המקרר - כמו היום, על מסילה.
ג'ריקנים - בקדמת הארגז, באמצע, צמוד לקבינה. גם אם צריך לתדלק, אפשר לפתוח את המכסה ולהכניס לתוכו את הצינור של המשאבה בלי להזיז את הג'ריקן.
אסף.
והכי טוב... UTILITY BODY עם תאי העמסה חיצונית בשני הצדדים וארגז גדול באמצע.
אסף.
שים את הצידנית כמה שיותר קרוב לקבינה בחלק האחרי -בזנב של הרכב כל קפיצה קטנה מקפיצה את הזנב לגובה במיקרה הטוב כל מה שיש בצידנית התערבב
במיקרה הגרוע בקבוקים והצידנית היתפרקו, אם תחליט על התקנה בצמוד לקבינה דאג להתקנה נוחה עם מסילות שיאפשר לך גישה נוחה אולי גם שרפרף קטן
לעמוד עליו בשביל לראות מה מוציאים מהצידנית ודבר נוסף תתקין גגון קטן נפתח על ציר כשפותחים צידנית (במידה ולא מתקינים על מסילות) וגם חיפויי צד
למנוע חום ושמש בהקרנה ישירה על הצידנית תיהנ הבשטח