לאחר נסיעה מאומצת בשטח חולי .הסיירה התחילה במעבר בין הילוכים לתת לי בעיטה בגב.
בהתחלה בכל ההילוכים לאחר מכן רק במעבר בין ראשון לשני.
מוכר העניין ?מה עלי לבדוק לפני כניסה למוסך?
Printable View
לאחר נסיעה מאומצת בשטח חולי .הסיירה התחילה במעבר בין הילוכים לתת לי בעיטה בגב.
בהתחלה בכל ההילוכים לאחר מכן רק במעבר בין ראשון לשני.
מוכר העניין ?מה עלי לבדוק לפני כניסה למוסך?
קודם כל את השמן. איך הוא נראה? מריח?
אסף.
פעם אחרונה שבדקתי לפני חודש היה עדיין אדום.
נסיעה מאומצת בשטח חולי בדרך כלל מתבטא בנסיעה איטית בהילוכי כוח, יכול להיות שהגיר התחמם.
גם אני הייתי מתחיל בבדיקה של השמן.
יכול להיות שסוג השמן אינו מתאים לגיר בלי קשר לגילו של השמן
עכשיו בדקתי שמן אחרי נסיעה באמת השמן נראה שקוף. פחות אדום מאשר אמור להיות.
איזה סוג שמן הכי טוב לסיירה 98? מה הכמות ?והאם ממלאים דרך צינור הבדיקה?
שמן דקסרון 3 מיצרן מוכר כמות לפחות 6 ליטר במידה ומנקזים רק שמן במידה ומחליפים פילטר ייתכן גם 8 ליטר לאחר שיפוץ מלא כ 12 ליטר ,על הדרך הייתי מחליף פילטר שמן גיר מניסיון שלי ניתן להוסיף גם תוסף לשמן גיר אוטומט של BG במידה ולא נפתרה הבעייה שציינת רצוי לקבל דיאגנוסטיקה ממכון גירים שמתמחה בגירים אמריקאיים
כנס מתחת לאוטו ותבדוק את החיווט של הגיר. תנתק ותנקה היטב את המגעים בחיישני המהירות בגיר. יש שניים כאלה.לי היתה בדיוק אותה בעיה והיא נפתרה לאחר החלפת הצמה החיצונית. תראה בקישור:http://www.transmissionpartsusa.com/...-00046389b.htm
אותה הבעיה מוכרת גם בסוואנה.
ראשית, כמו שאמרו כאן , בדוק : שמן גיר , פילטר שמן גיר .
אם אלה תקינים, אז רוב הסיכויים שזה הסולונואיד החשמלי שאחראי על החלפת ההילוכים.
זה מה שהיה אצלנו בזמנו....(סוואנה מודל 2000).
עדכון. הוחלף שמן גיר ופילטר עדיין קיימת המכה אומנם פחות אבל קיימת. יש חוט שהוחלם שם וראיתי שהוא נותק יכול להיות שיש קשר?
יש מכון גירים אמין שניתן להמליץ עליו.?
לא יודע אם קשור או לא, יש לי קרייזלר וויאג'ר והיתה לי בעיה דומה לאחר אין סוף ריצות הלכתי למוסך מורשה והם אבחנו שהבעיה היא בחיישן שקורא את המהירות וזה משגע את הגיר (בוויאג יש 3 חישנים כאילו) ולאחר החלפת החיישן נפתרה הבעיה.
לאחר שיחה עם איש גירים הוא מעריך שהדסקית שאחראית על המעבר בין הראשון לשני נשחקה. ספרתי לו שנסעתי בחול במאמץ בהילוך גבוה (משמע האוטו נשאר בהילוך ראשון שני כל הזמן) הוא אומר שיש סיכוי טוב שהדסקית נשחקה ויכול מאוד להיות ש2 או 3 פחיות של תוסף שמן גיר יוכלו לעזור . דעתי על הפחיות האלו היא בדיוק כמו הכתבה שקראתי על השמן נחשים שהיה כאן. בכל מקרה אנסה להוסיף ואם לא יש למישהו סוג של הערכת מחיר לסוג כזה של תיקון .
יש באזור שלך מכון גירים מעולה.
אביר הגיר.
לא ידחפו לך שם שום שמן נחשים.
אסף.
עדכון. אחרי ביקור אצל אביר הגיר הצעתו היתה שיפוץ הגיר בעלות מינימלית של 8000 שקלים...
לאחר שהצעתי אולי שאקנה גיר הוא מוכן להרכיב ללא אחריות כמובן בעלות של 1500 שקלים. נשאלת השאלה איפה אני מוצא גיר שמתאים לסיירה שלי. ? מקומות מחירים הצעות כל עזרה תתקבל בברכה.
+1
תתחיל בדיאגנוזה מהקל אל הכבד. כרגע אתה הפוך, גוטה.
לפעמים הסיבה יכולה להיות מחשב גיר שיצא מאיפוס. אצלי זה קרה. הייתי בטוח שהלך הגיר, ולבסוף איפוס re-learn החזיר אותו להעביר הילוכים באופן חלק.
בהצלחה.
למה אביר הגיר שלך אותך להחלפת גיר שיפוץ ? הוא בדק את האוטו ?
הגעתי אליו ביום שישי בבוקר הוא לקח את האוטו לסיבוב בדיקה הוא אומר שניסה לאפס קודי תקלה במחשב וחוץ מקוד תקלה אחת בגיר הכל בסדר. את הקוד תקלה בגיר הוא לא מצליח לתקן אמר שאין גישה לשם . מבחינתו השלב הבא הוא החלפת מחשב גיר בעלות 1800 שקלים ובמידה וזה לא עוזר שיפוץ גיר. בעלות מינמום של 8000 שקלים הוא לא יודע מחיר סופי לשאלתי מדוע כל ההילוכים תקינים חוץ מההילוך הראשון הוא אומר שיכול להיות שהדסקיות שחוקות לשאלתי הבאה מדוע אי אפשר להחליף רק דסקיות של ההילוך הראשון הוא טוען שהוא לא עובד ככה. זכותו המלאה כמובן . המכה כמעט לא מורגשת בזמן האחרון ולפעמים אינה קיימת כלל . האם יכולה להיות שחיקה של הדסקיות לסרוגין האם פשוט להמשיך ככה וזהו?
הזמן מרפא ??? !!!
אני באמת כבר לא יודע מה לומר על בעלי המקצוע
בארץ הקודש עם כל הכבוד ובאמת יש כבוד..