מבקש המלצות בנוגע לרכישת רכב שטח
שלום לחברי הפורום המכובדים,
אנחנו משפחה של 4 נפשות. לפני כשנה רכשתי יונדאי IX35 חדשה עם 4X4 ועקב כך החלטנו לנסות לצאת לטיולי שטח.
יצאנו לטיולים ברמת קושי קל בלבד אולם למרות זאת נגרם לתחתית הרכב נזק שעלה הרבה אלפי שקלים לתקן.
כולנו מאד התלהבנו מטיולי השטח וברצוננו לשדרג את ההשתתפות ואת הקושי של המסלולים. ברור לי שהיונדאי אינו מתאים ואין בכוונתי לצאת איתו יותר לשטח.
אני מחפש לרכוש רכב נוסף שישמש אך ורק למטרות טיולי שטח. להלן הדרישות שלי מן הרכב:
- שלא תהיה לו מגבלת עבירות (גבוה, רצוי עם אפשרות לנעילת דיפרנציאל אחורי)
- הילוך כוח חובה. רצוי מיגון מלא או אפשרות להתקין בעלויות סבירות.
- שיהיה מנוע בנזין בלבד (לא קומבינציות של גז ולא דיזל)
- לא הייתי מעוניין לעבור את ה- 40K ש"ח ואם אני כבר נאלץ לעבור אותו אז לא בהרבה ושהרכב יהיה עם שוק כך שזה לא יהיה לזרוק סתם כסף.
להלן האבחנות שלי מהחיפושים של החודשיים האחרונים:
איסוזו טרופר ארוך בנזין - מחפש כבר כחודשיים. לא קל למצוא ואני מודאג מבעיות אמינות במודלים הללו.
סוזוקי גרנד ויטארה - אני חושש שהוא לא מספיק ג'יפ עבור השטח. למרות ההגבהה האפשרית, הוא עדיין נמוך מידי לטעמי.
מיצובישי פג'רו וטויוטה לנד קרוזר - רכבים יקרים מידי לתקציב. צריך לרדת משנת 2000 על-מנת למצוא משהו בטווח המחירים שלי ואני לא רוצה ללכת כל כך אחורה.
יונדאי טרקאן - רוב הרכבים המוצעים הם עם מנוע דיזל. אני חושש ממגבלות העבירות שלו והאמינות.
אודה מאד לחברי הפורום המכובדים שיואילו לתת לי הצעות.
כמו כן אם ידוע למישהו על רכב מתאים למכירה, אנא צרו איתי קשר.
בכבוד רב ותודה מראש,
רז
תגובה: מבקש המלצות בנוגע לרכישת רכב שטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raz123
אני מחפש לרכוש רכב נוסף שישמש
אך ורק למטרות טיולי שטח. להלן הדרישות שלי מן הרכב:
- שלא תהיה לו מגבלת עבירות (גבוה, רצוי עם אפשרות לנעילת דיפרנציאל אחורי)
אין חיה כזאת ! גם לרוביקון משופרעם צמיגי 37" יש מגבלת עבירות .
בפרט שברשימה שלך יש SUV ולא רכבי עבירות (סמוראי, דיפנדר, סופה, רנג'לר, CJ , לנדקרוזר 73 וכו ..)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raz123
להלן האבחנות שלי מהחיפושים של החודשיים האחרונים:
איסוזו טרופר ארוך בנזין - מחפש כבר כחודשיים. לא קל למצוא ואני מודאג מבעיות אמינות במודלים הללו.
סוזוקי גרנד ויטארה - אני חושש שהוא לא מספיק ג'יפ עבור השטח. למרות ההגבהה האפשרית, הוא עדיין נמוך מידי לטעמי.
מיצובישי פג'רו וטויוטה לנד קרוזר - רכבים יקרים מידי לתקציב. צריך לרדת משנת 2000 על-מנת למצוא משהו בטווח המחירים שלי ואני לא רוצה ללכת כל כך אחורה.
יונדאי טרקאן - רוב הרכבים המוצעים הם עם מנוע דיזל. אני חושש ממגבלות העבירות שלו והאמינות.
אודה מאד לחברי הפורום המכובדים שיואילו לתת לי הצעות.
טראקן מאוד מוגבל בעבירות (בעיקר בגלל מהלכי מתלה) ונדרש הגבהה ונעילה.
גראנד ויטארה תהיה הכי זולה לאחזקה ויש אפשרויות רבות (ויחסית זולות) לשיפור.
פג'רו (עדיף עד שנת 2000) ופראדו סביר להניח שתמצא דיזל וזה בניגוד לקריטריון שהגדרת.
נשארת עם טרופר בנזין (אני "משוחד" (מחזיק בנזין ארוך 2003) וחושב שזאת בחירה מצויינת) או ג'יפ צירוקי (אישית לא מתחבר לצורה שלו).
לגבי טרופר בנזין, אוכל להרחיב אם תרצה.
בהצלחה בבחירה
רענן
סופה או צ'ירוקי יענו על הדרישות שלך. הרבה מאוד סבלנות.
שלום רענן,
ראשית תודה על המענה. אני גם הגעתי אל טרופר ארוך ואני מחפש כבר מספר חודשים.
אשמח אם תוכל להרחיב. בעיקר על שיקולים בבחינת הרכב בעת הקנייה וגם בעניין הגיר המתחמם.
בנסיעה שערכתי בשני כלים יד-2 היה לי רושם שהסחיבה של הרכב בעייתית. אתה לוחץ על הגז והוא מתקשה לצבור תאוצה.
רכב אחד שבחנתי היה בעל סחיבה טובה יותר אולם היתה לו בעיה שהיה בבעלות אחרונה רק 3 חודשים וההסבר של המוכר לא שכנע אותי.
מקריאה בפורומים אני מבין שהגיר חלש ומתחמם יתר על המידה עד לתקלה. ראיתי רכב אחד עם קולר (וונטה וחיווי טמפרטורה דיגיטלי בתא הנוסעים). האם זה רצוי או לא? האם קירור כזה מחויב המציאות עבור ג'יפ שנוסע בשטח בעבירות לא טובה בחדשי הקייץ החמים שלנו?
אני מבין שאי אפשר לתת הבטחות אבל הייתי מעדיף למזער את הסיכוי להיתקע עם הרכב באמצע טיול שטח. אירוע כזה יגרום לי ולמשפחתי עגמת נפש לא מבוטלת.
לתשובתך אודה.
רז
אני לא יודע מה ההגדרה שלך לטיולים ועבירות (טיול שכולל מעלות כגון ורדית, עשוש וכו' וא גיחות עבירות לסלעי בית שמש) אבל הנה ה-2 סנט שלי לגבי גראנד ויטרה. אחרי הגבהה עם קיט קלמיני הרכב גבוה מספיק ובעל מהלכי מתלה נאים ואם תשקיע בבולמים נורמלים הוא גם יגהץ בן-זו@#%$. נעילה אחורית אוט' זולה וקלה להתקנה משפרת את העבירות של הרכב הזה פלאים. יש מיגונים בשוק ולא מאוד יקר מה שגם הרבה מאוד מהגראנד ויטרות מוגנו ע"י בעלים קודמים. אם תשקיע בקטי יחסי העברה ובדיפ' קדמי מברזל ונעול תקבל רכב שיכול לתת פיי לרוב המעלות בארץ. בעיה העיקרית היא גודל צמיגים, במקורי אין צמיגי שטח מלא והמידה שמסתמנת כאידאיל בארץ (גם מבחינת מבחר) היא 245/75/16.
צריכת דלק ממוצעת (צמיגים מקוריים) בין 1:8 ל-1:9, עלויות חלקים סבירות ומוגדר כרכב פרטי הופכים את הגראנד לאופציה הכי קורה לרכב פרטי עם חמש דלתות. אני גם אוהב את הגודל, לא גדול מדי אבל גם לא פצפון כמו הג'ימני/סמוראי קצר.אנחנו טיילנו עכשיו זוג שלושה ימים, רוב הציוד ישב בתיק גג שתפרנו מברזנט ובתא המטען היה רק את הארגז הקבוע של הרכב + ציידנית, מים וציוד מטבח. הספסל האחורי איכלס רק את הכלבה שלנו אז משפחה יכולה לטייל בו בכיף.
תעשה את החשבון שלך, אם אתה לא מחפש עבירות קיצונית, גראנד ויטרה משופרת יכולה להיות אופציה מאוד הגיונית אבל מי שימכור כזו במצב טוב ידרוש עליה גם סכום נאה (כי פשוט אין הרבה טובות).
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...32907046_n.jpg
"סחיבה בעייתית" בטרופר בנזין?....
לטרופר בנזין יש מנוע חזק. כמה חזק? 175 כ"ס במנועי ה-3.2 הישנים, 215 כ"ס במנועי ה-3.5 החדשים יותר.
האוטו אמנם גדול ודי כבד אבל "סחיבה" ברמה מספקת+++ זה אחד היתרונות המובהקים שלו. אם הכלים שבדקת "לא סוחבים", כנראה משהו בהם לא תקין.
שלום,
תודה רבה על התשובה המפורטת בנוגע לגראנד ויטרה. התשובה רק מחזקת אצלי יותר את הדעה שזה רכב שלא מתאים לי.
מאחר ואני חדש לנושא השטח, אני לא מכיר את השדרוגים הרבים האפשריים ולא מתחבר אליהם עדיין בשלב זה.
בשלב זה נהננו מהטיול והחוויה ולא מהתחזוקה של הרכב. אני גם לא מבין הרבה במכניקה של רכבים כך שעבורי כל מה שהזכרת נמצא בסעיף 'הוצאות נוספות שנדרשות על מנת לקבל רכב שטח טוב'.
בשלב הראשון אני רוצה לרכוש רכב שכבר מתאים לשטח ושלא ישבר עלי בנסיעה הראשונה.
כפי שציינתי, יש לי נסיון לא טוב עם עבירות מוגבלת מאד של יונדאי IX35. אני מחפש רכב שלא תהיינה לו מגבלות כאלו.
יונדאי ix35 זה לא רכב שטח אלא קרוס-אובר שזו הגדרה שיווקית מכובסת לפרייבט מוגבה שמיועד ללקוחות שאוהבים לשבת גבוה ולעשות רושם עם אוטו שנראה "כאילו ג'יפ".
גם דגמי ההנעה הכפולה של הקרוס-אוברים לא מיועדים וגם לא מסוגלים לעשות שטח מעבר לרמת שבילים מסודרים. הייעוד המקורי של ה"4X4" שלהם הוא יכולת תנועה בטוחה על הכבישים הרטובים/מושלגים של אירופה ואמריקה ולא טיולי עבירות נוסח ישראל...
כדי לאנוס את הכלים הפריכים האלה לרדת מהאספלט ללא גרימת נזק צריך הרבה מאוד מיומנות ויכולת קריאת שטח ברמה מאוד גבוהה, וגם אז הנזקים יגיעו במוקדם או במאוחר.
כבר בתצורתם הסטנדרטית, כל רכבי הכביש-שטח/SUV שמנית עולים על כל קרוס-אובר ביכולות השטח שלהם בפער תהומי ממש, פער גדול לא פחות מיתרונו של הקרוס-אובר עליהם בכביש...
לא פירטת למה אתה מפחד קולקטיבית ממנוע דיזל.
עבירות זה מה שאתה אוהב
כל suv יהיה יותר טוב מהיילקס עד 97 בחולות /דרדרות /בוץ וכל מקום שבו המנוע "מדבר "
פג'רו דיזל 2.8 לא בתוך ההגדרה הזו אבל כל suv דיזל עם 160 כ"ס כן ובטח כל suv בנזין
מצד שני היילקס הוא בסיס מצויין לשיפורים בייחוד אם החוק לא מעניין אותך ..... (ואז גם להסב suv לסרן חי זו אופציה....) וכוכב אמיתי בכל מה שקשור לסלעים , וטוחן כלים טובים ויקרים ממנו
אם אתה מחפש גם וגם וגם suv בנזין/דיזל חזק נעול פעמיים ייתן לך עבירות מנצחת במגוון מתארים עם חסרון קל בסלעים מול סופה היילקס דיפנדר ג'ימני
והיתרון החשוב , איכות חיים בכביש ובטיחות אקטיבית ופסיבית
כך שבטוטל הם מנצחים בגדול
אם אתה מחפש טוחן סלעים ייעודי אז תפזול יותר לכיוון היילקס / סופה / דיפנדר /ג'ימני/סמוראי ותבנה אותם לפי ראות עיניך וכיסך
אני מתמודד לא רע עם מרבית המעלות הקיימים עם טרופר בנזין נעול פעמיים
מדי פעם שובר פעמון ציריה ב 120 ש"ח , מחליף לבד וממשיך הלאה
לגבי הגיר לרענן ולי יש חילוקי דיעות
הוא בנה מפלצות קירור ואילו אני ועוד כמה חברים נוסעים רק עם קולר היידן 405 או דומים לו בגודל שמספיקים מעל ומעבר
אני בנסיעת אוטוסטראדה במהירויות של כביש 6 עמוס מלא עומד על 81 מעלות.....(זה הרבה פחות מטמפרטורת שמן המנוע באותם תנאים !!!) ואפילו אין לי מאווררים ייעודיים לקולר (שלא לדבר על שעון...)
עיקר התקלות הן תקלות בניהול הגיר (צמה /חיישנים /סולנואידים /שסתומים במח של הגיר ) שבמידה ועושים דיאגנוסטיקה יסודית פותרים אותם ברמת ההלחמות /החלפת סולנואיד
הבעייה היא שאין מי שיאבחן יסודית , ומרבית "בעלי המקצוע" מאבחנים תמיד "הלך הגיר" .....גם כשהבעייה היא בחיישן מצב המצערת ששיך בכלל לניהול המנוע אך מספק נתונים לגיר
טרופר בנזין 2002 יהיה בערך בתקציב שלך
נעילה אחורית קצת יותר מורכב להתקין בו אך זו גם לא הנעילה החשובה ביותר
בכל רכב עם מיתלה נפרד , הנעילה החשובה תהיה תמיד בסרן שיאבד אחיזה ראשון , ובsuv כמו טרופר / פג'רו /פוררנר/ פרדו ושו"ת הנעילה החשובה יותר היא הקדמית ואת זה ניתן לעשות בטרופר בקלות ובזול(להבדיל דווקא מאחרים)
אופציה נוספת שלא הייתי מתעלם ממנה אם יש לך ידיים (וזה כדאי שיהיה לך בכל מיקרה) היא לנדרובר דיסקברי יש אחד כזה מפורסם באתר משופר ובמחיר ....שקית בוטנים
מ40000 אלף עוד יישאר לך הרבה כסף להרבה טיולים לדלק .....(ותצטרך אותו....)
תחליט מה אתה רוצה במדוייק ויהיה יותר קל
שמוליק, רוב מחפשי/בעלי ה-SUV מתבלבלים משטף הנתונים הזה, שדורש מבעל הרכב להיות בעל חוש טכני מפותח ולגלות בקיאות בנבכי המכלולים המכניים...
הנסיון ורמת הבקיאות/מיומנות שלך ושל עוד כמה כאן, היו מאפשרים לכם לחיות בשלום ויחסית בזול גם עם כלים שמוגדרים "לא אמינים" ויקרים לאחזקה מעצם קיומם כמו ל"ר למיניהם.
הבעיה מתחילה עם חובב השטח המתחיל, שאין לו מושג בפני מה הוא עומד. אחד כזה ילמד רק דרך הכיס וחבל שזה אולי ירחיק אותו מהתחביב לתמיד.
שוב תודה על ההרחבה.
הסתכלתי על הג'מיני. נראה לי שהוא קטן מידי ל-4 אנשים (2 דלתות?) לטיול נוח ומרווח עם מקום לרגליים במושב האחורי ומספיק מטען.
דרישה שבטעות השמטטי במקור היא גיר אוטומטי. היילקס, סופה ועוד כמה ג'יפים חייתיים משנות ה-90 לא עונים על הדרישה הזו.
בנעורי נהגתי מספיק על רכבים עם הילוכים ידניים. זה לא עושה לי שום דבר. אני מעדיף להנות מהנוחות של גיר אוטומטי.
על הדיפנדר מספרים שלנד רובר מאד יקרים לאחזקה.
ככל שאני בודק אני משתכנע שהבחירה באיסוזו טרופר בנזין היא נכונה. אני כבר מחפש רכב טוב מספר חודשים. כנראה צריך להתאזר ביותר סבלנות עד שמשהו יבוא בתקציב ובאיכות הראויים.
ה"נוחות" הזו עוד תעלה לך בהרבה כסף ומפחי נפש.
אני חייב להעיר שאני חושב שגרנד ויטרה אפשר להכניס למוסך (מישהו יכול להמליץ לך בהתאם למקום מגוריך) לעשות את כל מה שצריך , הגבהה ונעילה ואולי סרן ברזל , וזהו להיפגש עם המוסך פעם בשנה לטיפול וטסט . בגלל שאתה מעדיף משהו מקורי וגדול אני גם חושב שאם הייתי במצבך הייתי מתלבט בין הטרופר לפאג'רו .
אבל אני חושב גם על עלויות אחזקה , עליות צמיגים , עליות טסט וביטוח ועלויות דלק.
לא הייתי בכל זאת הולך על רכב ספרטני מידי כי צריך לזה קצת יותר זמן וזה תלוי בכח רצון שלך כבר.
אקיצר נתראה במעלה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דיפנדר לא יהיה יקר יותר לאחזקה מנבלה יפנית...
אסף.
הקבלה מעניינת..
דיפנדר תקין=נבלה יפנית..
לדעתי הרכב עליו נסעת עד עכשיו אינו בכלל בסיס להשוואה.
במידה והגדרת הצורך ביכולת עבירות גבוהה נולד ממנו - ובכן : יכולת גבוהה יחסית אליו יתן לך כל SUV כולל הגרנד ויטארה.
ממליץ לך לקנות רכב במצב טוב שנוח לנהוג עליו - כל אחד מהרשימה שנתת מספיק בשביל לטייל בנחת.
אם תראה שאתה נמשך לעבירות (בד"כ לא כ"כ קשור לטיולים בפורום משפחתי) תחליף / תשפר .
נראה לי שההנחה שרכב לא משופר לא מתאים למטרת טיול לא נכונה ,
ומהצד השני בשביל רכב שלא צריך לדעת לנהוג בו ו"עובר הכל לבד" תצטרך לשלם הרבה בנוחות,אמינות ומחיר - לא נראה לי שזה הכיוון (וגם לא נראה לי ש SUV משופר זה הפיתרון למי שאינו בעל ניסיון במכונאות).
בקיצור - רכב ספציפי תקין , הדגם פחות קריטי.
שלום שלומי,
תודה רבה על התגובה השקולה והעניינית. אני מקבל את דעתך ומתכוון להרחיב את החיפוש לרכבים נוספים מלבד האיסוזו (וכולל הגרנד ויטארה).
לאור הנסיון שלי הקצר בשטח עם היונדאי אני עדיין חושב שמיגון תחתית מלא הוא הכרחי עבור רכב שאיננו גבוה מספיק (כדוגמת הגרנד ויטארה).
תודה ויום טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raz123
שלום רענן,
ראשית תודה על המענה. אני גם הגעתי אל טרופר ארוך ואני מחפש כבר מספר חודשים.
אשמח אם תוכל להרחיב. בעיקר על שיקולים בבחינת הרכב בעת הקנייה וגם בעניין הגיר המתחמם.
בנסיעה שערכתי בשני כלים יד-2 היה לי רושם שהסחיבה של הרכב בעייתית. אתה לוחץ על הגז והוא מתקשה לצבור תאוצה.
רכב אחד שבחנתי היה בעל סחיבה טובה יותר אולם היתה לו בעיה שהיה בבעלות אחרונה רק 3 חודשים וההסבר של המוכר לא שכנע אותי.
רז בוקר טוב,
אכן בהתרשמות ראשונית מרגישים שהטרופר מעט עצלן ביחס לציפיות.
זה נכון במטרים הראשונים ביחס ל SUV דיזל חזק (165 כ"ס ומעלה) אך מיד אח"כ משתחררים הסוסים ותוך שניות נמצאים במהירות לא חוקית בעליל ...
הדבר נובע מיחסי העברה יחסית ארוכים (לחסכון בדלק) + שינוי שרובנו ביצענו (מעבר מצמיג בקוטר 29 לקוטר 31 ).
בנוסף, מחשב הניהול כנראה משתדל לחסוך בדלק ומבצע החלפת הילוכים בסל"ד נמוך. במידה ומפעילים את כפתור ה POWER ,
הטרופר מעלה הילוכים בסל"ד גבוה יותר "והחיה משתחררת" וטסה בכביש (ע"ח תצרוכת דלק מעט גבוהה יותר ).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raz123
מקריאה בפורומים אני מבין שהגיר חלש ומתחמם יתר על המידה עד לתקלה. ראיתי רכב אחד עם קולר (וונטה וחיווי טמפרטורה דיגיטלי בתא הנוסעים). האם זה רצוי או לא? האם קירור כזה מחויב המציאות עבור ג'יפ שנוסע בשטח בעבירות לא טובה בחדשי הקייץ החמים שלנו?
אני מבין שאי אפשר לתת הבטחות אבל הייתי מעדיף למזער את הסיכוי להיתקע עם הרכב באמצע טיול שטח. אירוע כזה יגרום לי ולמשפחתי עגמת נפש לא מבוטלת.
לתשובתך אודה.
רז
בעקרון הטרופר בנזין הוא רכב מאוד אמין .
יש לו שתי נקודות תורפה :
א. מוטות הגה חלשים - פתיר עבור 600 ש"ח של החלפה במחוזקים.
ב. גיר אוטומטי מגבלתי לכוח (215 כ"ס) והמשקל, מגבלה זו מפיקה חום רב - הוספת קולר עוצמתי (2000 ש"ח כולל התקנה) כמעט מבטלת לחלוטין הבעיה.
מעבר לזה, הרכב חסון ובנוי לתלפיות (שלדה, סרנים, טרנספר, תא נוסעים )
צריכת דלק של 1:6 עם רגל קלילה על הגז. בשטח וכשמשחררים את כול הסוסים, הצריכה 1:4
ביטוח חובה + מקיף (אני מעל 45 ) באזור ה 5000 ש"ח לטרופר 2003 . אגרת טסט 1500 ש"ח .
הרכב מאוד אמין, כך שאם מצאת רכב טוב, לא אמורות להיות לך הוצאות מעבר לטיפולים שגרתיים.
הערה - רצוי להתמקד משנת 2002 ומעלה (יש שמועה שמשנתון זה הבלוק מנוע עם שדרוג).
בקיצור, אם צריכת הדלק לא מרתיעה אותך (אל תשלה את עצמך, גם SUV קטנים יותר הם זללנים ואפילו לא פרופרציונלי למשקל וכוח המנוע),
טרופר בנזין מתוחזק לא יאכזב ויתקע. אמינותו בוודאות לא פחותה מכול SUV אחר (לדעתי אפילו מהגבוהות שיש ב SUV ישנים).
בהצלחה בחיפוש (לי לקח יותר משנה למצוא את הטרופר בסטנדרטים שלי).
רענן
אני בכביש נתקל בתופעה מאד מענינת.
אני רואה רכבי שטח עם מנועים גדולים שמזדחלים בכביש בשביל לסגור עוד חצי ק"מ לליטר.
בעיניי זה לא יותר מפאטתי.
בקלדנות בפורומים כולם גיבורים עם V8 ומנועי 6 צילנדרים, בחיים האמיתיים מעכבים את התנועה ומקבלים בראש מסיריון 1000.