הפונטו שלנו אמורה לעשות טיפול כל 20K , טיפול אחרון עשינו בשנה שעברה, לפי 20K , עברה שנה, עשינו "רק" 15K, האם לעשות טיפול עכשיו - כי עברה שנה. או להמשיך עוד 5 ? כרגע אין שום דבר שנראה בעיתי.
תודה.
Printable View
הפונטו שלנו אמורה לעשות טיפול כל 20K , טיפול אחרון עשינו בשנה שעברה, לפי 20K , עברה שנה, עשינו "רק" 15K, האם לעשות טיפול עכשיו - כי עברה שנה. או להמשיך עוד 5 ? כרגע אין שום דבר שנראה בעיתי.
תודה.
בד"כ יש בספר לנהג הגדרת זמן חוץ מהגדרת מרחק. מהי ההגדרה אצלך?
את הספר המקורי אין לי. יש לי מדבקה על הדלת - שכתוב שצריך לעשות על 20K וכדאי { או מילה לא חד משמעית אחרת } לעשות פעם בשנה. יש לי גירסת PDF שקיבלתי מסמל"ט { ממש נחמדים שם { לא ציני } } אבל שם מופיעה שגרת טיפולים רק למנועי מולטיג'ט - שם זה 30K בין טיפולים. שזה לא מה שיש לי לפי דעתי.....לי יש 1.2 . הזרקה ישירה.
אני יכול להתקשר לסמל"ט אבל גם עם התשובה שלהם עדיין צריך דעה נוספת - כי למרות נחמדותם הרבה - הם עדיין בעלי אינטרס.
תודה.
טוב, עשיתי עם עצמי דיון קטן והגעתי למסכנה שאם היצרן נותן הוראה לעשות כל 20K כאשר רוב המכוניות עושות פחות מ 15 בשנה, אז הוא יודע שתעבור שנה לפני, והיה מציין בצורה מפורשת שזה או זה או זה. כל שכן במרווחי טיפול של 30K - שבספר שלי יש - אין כל אזכור לטיפול כל שנה, אלא רק לבדיקה שהכל בסדר.
אם למישהו יש משהו אחר להגיד - אשמח לשמוע.
"היצרן" זה אנשי מקצוע שונים, ובנושא של מרווחי טיפולים ארוכים מדובר, לדעתי, בנצחון אנשי השיווק על אנשי ההנדסה.
אני יכול להראות לך דו"ח מעבדה על שמן מנוע ששלחתי לבדיקה כ5000 ק"מ לפני מועד הטיפול המתוכנן. השמן היה במצב מזעזע, לא ראוי כלל לשימוש.
מנועים נהרסים טרם זמנם, לעתים קרובות מהסיבה הנ"ל ולכן הרכבים שלי מקבלים טיפול בתכיפות כפולה ויותר מזו שהיצרן ציין.
לכן, במקומך, הייתי מחפש איך להגדיל את תדירות הטיפול ולא מחפש תירוץ איך להקטין אותה.
טיפול זה לא רק שמן, אם אתה אומר - אחי - השמן הולך תוך שנה { שאני מכיר את הדבר הזה, ובגלל זה בכלל שקלתי אם לעשות או לא } - אז בבקשה - נחליף שמן. אבל טיפול - זה אומר שהולכים על כל הקופה. לצערי אין באפשרותי לעשות טיפול לבד. אולי להחליף שמן כן . אחרי כמה ק"מ היה השמן ששלחת?
מניסיון שלי עם פונטו 2004, מנוע 1.25, בדקתי בספר שקיבלתי עם הרכב ויש התייחסות לרכב שעובר פחות מ 20 אלף ק״מ בשנה. ולהלן המלצת הסוכן. דעתי כדעת חנן, מה שכתוב בחוברת עושה שכל. ולדעתי כל אחד שחבר בפורום מסוגל לבצע.
אני לא מצליח להעלות תמונה באייפד, אז אכתוב בקצרה:
1. החלפת שמן מנוע ומסנן
2. בדיקת צמיגים, לשחיקה ולחץ כולל ספר.
3. בדיקת כל הנורות פנימי וחיצוני.
4. בדיקת מגבים.
5. בדיקת רפידות בלם קידמיות
6. בדיקת ראייה למכלול ים הבאים: צנרת (אגזוז, דלק, בלמים) חלקי גומי ותותבים
7. מצב המצבר
8. בדיקה חזותית לרצועת אביזרים.
9. מפלסי נוזלים והוספה לפי הצורך (נוזל קירור, נוזל בלמים אלקטרוליזה וכו)
10. החלפת נוזל בלמים כל שנתיים.
11. החלפת מסנן אוויר למזגן כל שנתיים ( שנה בתנאי אבק קשים)
שלמה
ישנם חלקים בטיפול שבוודאי הגיוני יותר לעשות לפי קילומטראז' ולא לפי זמן, השאלה היא אם שווה לך להתחיל להפריד פרוצדורות ולא ליישר קו, ולהסתבך בחישובי רכיבי הטיפול בעתיד.
השמן נלקח מרכב שהיה עם 25000 ק"מ. רכב שהיה אמור לעבור טיפול ראשון ב30.
אני מכיר טיפול פעם ב-10K/15K/20K/30K ק"מ או שנה, מה שבא קודם.
לא הייתי מחליף מסנן אוויר נקי ותקין בפרייבט שנסע נגיד, ובכוונה אני מגזים, כ-3K ק"מ בלבד (על כביש כמובן. בג'יפ זה שונה. לעתים, רחוקות אמנם אבל זה לא נדיר, מסנן מתמלא טינופת עד כדי צורך לזרוק לפח כבר אחרי טיול אחד עשיר בפודרה... ואני מאלה שלא מאמינים ב"ניקוי" המסנן באמצעות לחץ אוויר, שפשוט פוגע במסנן).
חלקים דומים למסנן שמתבלים עם הקילומטראז' ולא עם הזמן כמו מצתים ורפידות למיניהן, מסנן דלק וכו', כנ"ל. אפשר לפי ק"מ.
אבל אם מדברים על השמן - שמן מנוע מתחמצן ומאבד את תכונותיו ואותו כן הייתי מחליף כל שנה גם אם הרכב נסע ק"מ ספורים בלבד והשמן "נראה צהוב וחדש".
בקיצור - וזה תקף בעיקר לרכבי שטח שעברו לסטטוס "טיולים בלבד" וכבר לא נוסעים הרבה: כדאי לעשות רישום מסודר מה טופל ומתי ולהיות במעקב מתמיד. שמנים - לפי זמן. כל היתר - לפי ק"מ.