אחרי מעבר על כל תוצאות החיפוש שקשורות לחום מנוע אני אפילו עוד יותר מבולבל אז לכן פתחתי נושא חדש שיבהיר אחת ולתמיד מה חום מנוע רצוי / נכון וכו'.
הסיפור שלי:
למי שלא יודע יש לי CJ7 אוטומטי עם מנוע של סופה .
לפני שבוע החלפתי את הפלאנג' מים שכבר היה קצת סדוק ואת האטם ועל הדרך אמרתי נחליף גם את הטרמוסטט שיהיה. הבנתי שטרמוסטט של סופה נפתח ב 90 מעלות אז הלכתי ליאנוביץ ובן המליץ לי לקחת טרמוסטט שייפתח ב 82 מעלות בגלל מדינתנו החמה אז לקחתי.
פירקתי את הפלאנג' הישן והוצאתי את הטרמוסטט הישן ומאחורה קראתי שכתוב עליו שהוא נפתח ב - 75 מעלות! (167 פרנהייט) . עכשיו ההרגשה היא שהגיפ' נוסע יותר טוב מגיב יותר טוב כנראה שעובד בטמפ' הנכונה שוב רק לפי ההרגשה יחסית למקודם.
השאלות :? :
כשהיה הטרמוסטט הקודם השעון חום המכני שמחובר בבלוק הצילינדרים היה מראה בין 150 ל 160 פרנהייט ועכשיו עם הטרמוסטט הזה השעון מראה בין 180 ל 190(עדיין בתחום הכחול אבל לקראת הסוף) בנסיעה רגילה לא מאמצת ולא בשטח האם תקין? הפחד שלי הוא מה יהיה בשטח כשהוא יותר מתאמץ.(הרבה זמן לא הייתי בשטח :cry: ) האם כדאי להחזיר לקודם?
האם הגיר ,דרך אגב שצריך כנראה שיפוץ, יכול להיות גורם לבעייה או חלק ממנה?
או אולי הגיע זמן להחליף רדיאטור? האם רדיאטור של סופה ייכנס לי במקום ?
ושאלה אחרונה :wink: אחת ולתמיד כמה צריך שעון החום המכני (כשהוא מורכב במקום בורג הניקוז בגוש הצילינדרים) להראות?(כדי שאני יהיה רגוע :evil: )
תודה מראש,
מוריס