מי משתמש או מתמצא ויכול להסביר את היתרונות כמו גם הסכנות בזה?
עושה רושם שזה הופך לפופולרי יותר ויותר...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
Printable View
מי משתמש או מתמצא ויכול להסביר את היתרונות כמו גם הסכנות בזה?
עושה רושם שזה הופך לפופולרי יותר ויותר...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אני לא משתמש ולא מתמצא במיוחד, אבל היתרונות והסכנות ברורים:
יתרון: יש סיכוי טוב שבטווח הארוך המחיר יעלה מאד.
חסרון: יש סיכוי שבטווח הקצר המחיר ירד מאד, ואפילו למשהו קרוב לאפס ואפילו ללא יכולת לעלות חזרה. אם ארה"ב נניח, שכרגע מתמודדת עם בעיות לא פשוטות בתחום הזה, תחליט שהביטקויין מפריע לה בעינים או מסכן את ההגמוניה של הדולר (עכשיו או בעתיד), סמוך עליהם שהם ילחמו במטבע החדש ומחירו יטוס למטה מטה להרבה מאד זמן.
בקיצור, נכס שיש סיכוי שיעלה חזק או ירד חזק נקרא נכס מסוכן. כל המהמר עושה זאת על אחריותו.
יש כלל אצבע שאומר שברגע שמתחילים לדון בנכס פיננסי בפורום של ג'יפים, זה הזמן למכור :cool:.
אז יאללה, פוזיציה של שורט.
אם אתה מדבר על מסחר בביטקוין ,
אז הרי שזה בדיוק כמו כל ענף אחר בבורסה ,
אם תקנה , לא בהכרח תדע מתי למכור ויתכן שתפסיד את כספך.
לגבי ביטקוין בתור מטבע עתידי , בנתיים הכיוון ניראה מבטיח ,
לאחרונה הוא קיבל אישור למסחר אלקטרוני מקוון כמו פיפאל ,
יש יותר ויותר אתרים "לגיטימיים" שמוכנים לקבל ביטקוין בתור תשלום.
מכיוון שהוא בנוי על בסיס PEER TO PEER , ואין סרבר אחד מרכזי , שבו כל הנתונים , הוא פחות חשוף להתקפות.
ההצפנות שבהן משתמשים בו מאוד חזקות , וכרגע אין מישהו שהצליח לפרוץ איזשהו מרכיב בביטקוין.
הערך של המטבע עולה לאט לאט עם השנים , וכביכול ניראה כמו השקעה טובה לזמן ארוך.
בנוסף יכול להוות משלים למרכיב של השקעה בדולר למשל , למקרה שערך הדולר ירד מאוד.
הכל טוב ויפה , אבל במקרה וכן תיהיה פריצה , או יתגלה פגם באבטחה , הערך שלו יכול לצלול בצורה פתאומית,
ותשאר עם כלום ביד.
אני ממליץ לך לקרוא טוב טוב , לפני שאתה ניכנס לתחום ,
במדיה מפרסמים רק את סיפורי ההצלחה ,
למשל אותו בחור שקנה לפני כמה שנים כמה מטבעות ביטקוין בסכום אפסי , ועכשיו יש לו מאות אלפי דולרים ביד.
בועז,
תחום מרתק, אבל בשלב הזה זה השקעה לאוהבי ספקולציות המסוכנות ביותר עם עודף להשקעה.
הביטקוין בשונה ממטבע אחר אינו נתמך ע"י בנק מרכזי של מדינה כלשהי, זהו מטבע ווירטואלי שמיועד אך ורק לתשלומים ברשת (בשלב זה). כאשר אין בנק מרכזי מאחורי מטבע זה אומר שאין שום גיבוי או רגולציה למסחר במטבע, חוץ ממה שהחברה שהמציאה אותו קובעת. מכאן הסכנה, זה אומר שאתה עלול לקנות ופתאום הכל יעלם, לא יהיה לך למי לפנות. זה כמו שאתה קונה מטבע של מדינה איזוטרית כלשהי והיא נעלמת לפתע.
השימוש העיקרי לביטקוין היה בהתחלה לקניות ללא עקבות ברשת, כיוון שאין מספר סידורי על השטרות או דרך לעלות על העניין, אז זה שימש למסחר בשושו, כמו אתר האינטרנט שמכר חשיש בתמורה לביטקוין.
תחום מרתק, משנה בגדול את תורת הכלכלה, למשל איך תמדד כמות הכסף בעולם? אם יש לך 800 ש"ח מיותרים (פעם אחרונה ששמעתי על שער החליפין), קנה אחד אולי תרוויח בגדול ואולי תפסיד.
כמו כל השקעה, זה דומה לסקס.
צריך לדעת מתי להיכנס
מתי לצאת
ולשים לב מי דופק את מי...
אסף.
בועז,עד כמה שהצלחתי להבין ,אין לך כמויות כסף להלבנה....
זה מה שזה ,ושווה לאנשים מסויימים את הסיכון.
מומלץ להאזין לפרק שעוסק בכסף מודרני ואינפלציה בפודקסט המעולה של רן לוי "עושים היסטוריה" , חלק מעניין מאוד בפרק הזה עוסק בביטקוין.
http://www.ranlevi.com/tag/%D7%91%D7...5%D7%99%D7%9F/
עוד "בנק" של ביטקווין נעלם..
http://www.calcalist.co.il/internet/...616801,00.html
בקיצור, חרטא.
זה כסף כמו ששטרות של מונופול הן כסף...
מלכודת לפראיירים שחולמים על התעשרות מהירה.
דרור אתה מזדקן :cool: ומסרב לתת אמון בדברים חדשים.
מסוכן? כן. מאד.
חרטא? ממש לא.
אם אתר מסחר של דולרים היה עוקץ את לקוחותיו ונעלם, לא נראה לי שהיית אומר שהדולר חרטא (אבל דווקא הדולר כן חרטא :p).
על רגל אחת.
מוצר מסוג כסף צריך להיות קודם כל מושתת על אמון.
כאשר מדינה מאבדת את אמינותה לרבות הכמויות שהיא מייצרת מהכסף (מדפיסה) הוא מאבד מערכו.
כאשר אין גוף רשמי, הכל מבוסס על אמינות הטבע האנושי בלבד.
עכשיו מי מוכן לקנות טבע אנושי ב 100 ש"ח ?
מחר אולי יהיה שווה יותר.
או שלא
תן לי בבקשה טבע אנושי בצורת יהלום 80 קראט. אף מדינה לא עומדת אחריו.
תקבל מאה שקל.
הולך?
אם אתר אחד של מסחר בביטקוין היה עוקץ את לקוחותיו, הייתי אומר ניחא, קורה. גם בתי השקעות ותיקים, מפורסמים ומכובדים תקעו צינורות ארוכים עם ברז בקצה ללקוחות שלהם.
אבל תקרא את הקישור ההוא עד הסוף - 18 מתוך 40 אתרי מסחר בביטקוין עקצו את לקוחותיהם ונעלמו עם הכסף. הכסף האמיתי הכוונה, של הלקוחות, לא הוירטואלי...
זה אומר שאם אתה משחק בזה, קיים סיכון של 45% שיעקצו אותך. לטעמי סיכון ללא תקדים. וזה עוד לפני שהרווחת או הפסדת משהו במסחר עצמו.
אני דווקא חורג ממנהגי נוותן אמון בהרבה דברים חדשים למרות שהיכן שהוא אני סקפטי, ואחר מגלה שהייתי תמים ושהסקפטיות היתה במקום.
זה נכון בעיקר כשמתעסקים בטכנולוגיות חדשות וסופר-מיותרות שיצרניהן מתגלחים על זקנם של הלקוחות, אבל לא רק.
לדעתי הלא מקצועית בעליל הביטקוין הזה והמסחר בו נשמעים ונראים יותר מדי טוב מכדי שיהיו אמיתיים ובטוחים.
דבר אחד בטוח - זה היה ברור לכל ילד שהעסק הזה יהפוך מהר מאוד לזירה שבה ישלטו נוכלים ורמאים. הנה, עובדה.
מכיוון שמאחורי הביטקוין לא עומד שום גוף שאפשר לבוא אליו בטענות אם משהו השתבש, והמשחק בו מבוסס על אמון בטבע האנושי בלבד, ומכיוון שכבר נוכחנו שהטבע האנושי הוא אפעס, לא משהו... אתה עדיין רוצה להשתתף בניסוי?...
ואני מכיר 100 אתרים שרימו את הלקוחות שלהם בשקלים, אז זה אומר ששקלים זה רמאות?
מה הקשר בין העקיצות לבין המטבע?
עדיין לא ברור סופית אם המטבע יתפוס, אבל אם היו כמה ביטקויינס ברשותי, לא הייתי מוכר אותם כרגע.
גם לא הייתי מעביר כסף לזירות מסחר שסוחרות בביטקויינס או ברכז תפוזים או בנפט או בחוזים עתידיים על שער הזבל עופות, אם לא הייתי יודע שהזירות מסחר בטוחות, אבל מה הקשר לביטקווין?!
מאחורי הדולר עומדת ממשלת ארה"ב, אז אם יגנבו ממך דולארים, אתה תפנה לפדרל ריזרב בטענות?
מאחורי היהלומים לא עומד כלום מלבד טבע אנושי (ובעיקר נשי :cool:), אז אם תקבל יהלום במתנה תזרוק אותו לפח?!
תמיר,
לא צריך ללכת כל כך רחוק - גם הדולר היה מקובע למתכת יקרה (הסכם ברטון וודס) http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...95%D7%93%D7%A1
אם תחפש את המושג "יהלומי דמים", תוכל לראות שגם שם יש עלות של "טבע אנושי".
וגם למוצר הזה יש קרטל ברשיון, "דה בירס" שדואג למחירי הפחמן הדחוס ועומד מאחוריו
שים לב לכמות היהודים בענף, זה יחזיר אותך לבנקאות היהודית באירופה של פעם כאשר הנוצרים חשבו שזה חטא.
אגב משקל היהלום, קארט מקורו במשקל זרע החרוב
אם מישהו יתחיל לייצר דולרים באופן עצמאי (סליחה בשפת הביטקויין "לכרות" מלשון כרייה) אני חושב שגורמי ממשל בארה"ב יהיו מוטרדים.
זה קל לשחק אותה תמים ואנרכיסט אבל להמציא מטבע אמין ומקובל זה לא כל כך טריוויאלי.
גם כוחות השוק צריכים מדי פעם יד מכוונת
בנתיים הפסדנו איזה 200% כי נשארנו בחוץ בלי פוזיציה.
לא לדאוג, בקרוב יהיו קרנות נאמנות שמשקיעות בביטקוין (וזה יהיה הזמן לברוח), אבל כשקרנות הפנסיה יתחילו להשקיע בביטקוין, כולנו נהיה בפוזיציה ואף אחד לא יוכל לברוח מזה.
תתחילו להתרגל :cool:.
http://www.calcalist.co.il/internet/...617156,00.html