תגובה: גיוס כוח אדם טכני לעבודה
יש בעיה בשנים האחרונות למצוא אנשים טכניים עם ידיים טובות לעבודה פיזית , ולא עבודה למשל מול מחשב.
חברה שבה אני עובד חיפשה כמה אנשים כאלה ,
והסטטיסטיקה ממש לא טובה (אני עשיתי חלק מהראיונות של האנשים)
קשה למצוא אנשים עם ראש טוב וידיים טובות שמוכנים לעשות עבודה פיזית ,לא מדבר על עבודה פיזית קשה, אלא פשוט עבודה שהיא לא מול מחשב או טלפון.
ראיינו עשרות אנשים , מתוכם כחמישה התקבלו לעבוד , שניים התמידו בעבודה אחרי כמה חודשים ,
ובסוף כניראה רק אחד נישאר, ומחפשים שוב.
מדובר על תקופה של כחמש שנים של חיפושים ומעבר על מאות קורות חיים של אנשים.
מישהו אמר אבטלה
כן יש אבטלה אבל לדעתי חלק גדול מהסטטיסטיקה זה פשוט בטלה
בועז
פעם להיות בעל מלאכה היה מכובד.
היום לא.
כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר.
אם החינוך הטכנולוגי יחזור לפסים הראויים, והפריון של העובדים יהיה כפול ממה שהוא היום (היום הוא מחצית מהפריון לעובד באירופה), ונוכל לשלם להם כפול ממה שהיום - זה יחזור להיות מקצוע מכובד ולא עבודה זמנית (במקרה הטוב)
אסף.
וברמה הפרקטית - אחד המקומות הטובים בארץ למצוא בו עובדים טכניים טובים הוא ממש כאן, בג'יפולוג.
אני יודע על הרבה מקרים בהם העובד המתאים נמצא כאן, כי יש כאן ריכוז של אנשים עם הבנה טכנית וידיים טובות, ובמקרה או לא - בחלקם אנשים שלא רוצים לשבת כל היום במשרד, אלא לעבוד באמת.
אסף.
להרבה מהאנשים פה אין תעודה מתאימה, ואולי שם מתחילה הבעיה של המעסיק - הוא חייב שלעובד יהיה איזה נייר צמוד לקו"ח אחרת אסור לו להעסיק אותו. דומה אולי לטכנאי הגז שהיתי חייב לחכות לו על פי חוק ואסור היה לי להתקין לבד למרות שהוא לא עשה שום דבר שאני לא יכולתי לעשות.
ראשית מהכרות קצרה עם צחי התרשמתי שהוא אחד מהמוהיקנים האחרונים,
ישר הגון ואדם נפלא,
שנית לפני שקניתי את החנות,חיפשתי עבודה,שלחתי מאות כתבי קורות חיים-ברוב המיקרים התשובה היתה "אתה קצת יותר מידי מוכשר למערכת שלנו" במילים אחרות אתה זקן,
צחי
יש היום פתיחות להעסקת אנשים למעלה מ-50-פנה לאורלי וגיא ערוץ 10 כל בוקר,הם מפגישים בין עסקים דורשי עבודה לגילאי 40+
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
פעם להיות בעל מלאכה היה מכובד.
היום לא.
כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר.
אם החינוך הטכנולוגי יחזור לפסים הראויים, והפריון של העובדים יהיה כפול ממה שהוא היום (היום הוא מחצית מהפריון לעובד באירופה), ונוכל לשלם להם כפול ממה שהיום - זה יחזור להיות מקצוע מכובד ולא עבודה זמנית (במקרה הטוב)
אסף.
אני מתקשה להיזכר באילו מדינות שאינן סוציאליות, בעל מלאכה נחשב מקצוע מכובד.
זה קודם כל לתת לבעל המלאכה עתיד כלכלי וכבוד. אחר כך החינוך.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מתקשה להיזכר באילו מדינות שאינן סוציאליות, בעל מלאכה נחשב מקצוע מכובד.
זה קודם כל לתת לבעל המלאכה עתיד כלכלי וכבוד. אחר כך החינוך.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
רק במדינות לא משמעותיות, כמו גרמניה. או שוודיה. או ארצות הברית. או יפאן.
גרמניה ושבדיה הן סוציאליות בעליל.
ארהב אינה סוציאלים אבל אני גם לא מסכים כל כך שבעלי מלאכה זה מקצוע מכובד שם.
על יפן אני לא יודע מספיק. על פניו זו מדינה לא סוציאלית ועם אחוז גבוה של בעליממח
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
באיזה איזור אתה מחפש? אבדוק אם עברו אצלנו קורות חיים רלוונטיים עבורך.
גם אצלנו הבעיה דומה, אתה יודע איזה קושי יש בלמצוא מסגר?
אלעד
שלום לצחי וכל מחפשי העובדים .
בתור אדם טכני בעל תעודות והסמכות וניסיון טכני רב גם בתעשיה וגם בענף הרכב שמוכן לעבוד קשה אתם המעסיקים לא מוכנים לשלם .
אם אני אמור לפרנס משפחה ב30 ש"ח לשעה תסלחו לי לא תודה.
ברמה המיידית לא יעזור לכם כלום.
כי כמו כל דבר, גם זה מתחיל בחינוך.
חינוך לעבודה מקצועית שכבודה ושכרה בצידה.
חינוך שהוא חלק ממדיניות קשוחה שמסתכלת שנים רבות קדימה ורואה עתיד בעבודה אמיתית ולא רק בכמה סטארטאפיסטים שחולמים על אקזיט.
אבל מאז שכל מי שהפנים שהילד/ה שלו לא מספיק יפים כדי להיות טאלנטים בטלויזיה או דוגמן/ית - אז שיילכו להיות רק אדבוקט או אינג'ינר או דוקטור, מי נשאר לעשות עבודה בידיים? עולים חדשים ובני דודים?
גם הם לא טפשים. גם הם לא רואים בזה עתיד גדול. את הילדים שלהם הם כבר שולחים ללמוד מקצוע נקי של צווארון לבן. משרד, מול מחשב, אצבעות מטופחות ועור עדין. את העבודות השחורות משאירים למהגרים האפריקאים.
הבעיה מחריפה אצל אנשים שמתבגרים. גילאים שסביב 50.
יש להם משפחות ולכן הם יותר אחראים, יותר רציניים, יותר סבלניים, יש להם נסיון - אולי לא בתפקיד הספציפי, אבל נסיון שלא יסולא בפז של להיות בנאדם שבא לעבוד ולא סתם בא לעבודה. הם לא יקפצו מעבודה לעבודה בשביל עוד 300 שקל כמו בני 20. אבל מה? דוחים אותם כי הם "זקנים" ואם מסכימים לתת צ'אנס, מציעים להם משכורות מגוחכות - ובעל משפחה בן 45-50 באמת לא יכול לחיות בכבוד ממשכורת שצעיר בן 22 שחי בדירונת שכורה עם שני שותפים יסתדר איתה איכשהו.
צחי - אתה נשמע כמו בוס טוב, אם הייתי חשמלאי הייתי פונה אליך.
בינתיים יוצאי רוסיה/חבר המדינות מבוגרים ובעלי משפחות זה באמת הכיוון שלך. רבים מהם בעלי הכשרה טכנית מתאימה ולהם עוד יש רצון אמיתי לעבוד וכבוד לעבודה. אלה האנשים שהצילו את המדינה הזו - ואני לא רוצה לחשוב איפה היינו בלעדי העליה הברוכה הזו.
צחי, אלעד ואמיר - מה טווח המשכורות הפוטנציאלי אצלכם?
מה המשכורת ההתחלתית לאדם עם היכולות הנדרשות אך ללא ניסיון?
ומה המשכורת המקסימאלית שיקבל האדם המושלם מבחינתכם?
כמו שעודד ציין, בשביל 30 שקלים לשעה, אפשר למצוא משרות קצת יותר נוחות.
אשמח להתייחסות.
רבותי הכל מתחיל ונגמר בכסף.
אם מישהו היה מוכן להשוות שכר ותניאים נלווים של מסגר צעיר לשכרו של מתכנת צעיר הוא היה מרויח בעל מקצוע לשנים ארוכות .
המשכורות לא שוות... עודד צודק
ממש לא יפה שאדם שקורע את הת** בעבודה אמיתי (בין אם נהנה מזה או לא ובין אם זה מעניין אותו יותר) ירוויח כמו הפקידה שעונה לטלפון.
המלצרים מרוויחים יותר ממנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שלום צחי,
יכול להיות שבענף הזה יש ביקוש ונותנים תנאים משמעותית יותר ממה שאתה מציע או שהמועמדים יכולים להשיג יותר בשוק.
תנסה לבדוק את עצמך ובמקביל לדבר עם לפחות שתי חברות כח אדם בשביל ״להריח״ את השוק למשרה הזו.
דבר נוסף- חפש את הרעבים ופרסם מדוייק למקום שבו הם מחפשים.
אני הייתי מחפש בעל משפחה עם משכנתא וילדים.
הייתי נותן עדיפות לרוסי מבוגר עם חינוך טכנולוגי מרוסיה ועם רקורד של יציבות של 2-3 בעבודות קודמות.
והייתי מפרסם בעיתונות הרוסית בנוסף.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
הרעבים באים לעבוד וברגע שצץ להם משהו אחר הם עוזבים,
אל תיתן לאנשים להרגיש מנוצלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oded1590
בתור אדם טכני בעל תעודות והסמכות וניסיון טכני רב גם בתעשיה וגם בענף הרכב שמוכן לעבוד קשה אתם המעסיקים לא מוכנים לשלם .
+1
פה בדיוק הבעיה, לא חינוך ולא בטיח.
כשאדם טכני, מוכשר, שהשקיע למד וגם הוציא את כל התעודות הרלוונטיות (וגם כזה שלא), עבד אכל חר@ וצבר נסיון, אמור לבוא לעבודה בה הוא נדרש לנצל את מלוא כישוריו תמורת אותם 30-32 ש"ח לשעה ומהם להתקיים, אין שום פלא שאין עובדים טכניים בשוק. עם שכר כזה אדם לעולם לא ירגיש מחוייב לא לאותו מקום בו הוא עובד ובוודאי שלא יתגאה בהיותו "בעל מקצוע".
בפועל זה לא שאין אנשים טכנים, הם פשוט עובדים בדברים אחרים - או יותר משתלמים, או בשכר דומה והרבה פחות תובעניים.
כשיהיו משכורות מתגמלות, (ומה שהיום השוק מציע לאנשים כאלו הוא רחוק מלהיות מתגמל), וכמו שכבר אמרו משכורת מתכנת היא דוגמה לא רעה לרמת שכר שצריכה להיות לאדם עם כישורים כאמור שנדרש בנוסף לכישוריו לעבודה פיזית לא קלה, יהיו גם אנשים טכנים שבאים לעבוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oded1590
שלום עודד
אנחנו לא מכירים אבל אני יכול לומר לך שאני מעסיק עובדים מרוצים
אני משלם שכר הגון ונותן תנאים הרבה מעל לענף שלנו או לממוצע במשק.
אני לא מחפש לסדר את העובדים שלי להפך.
אני התחלתי עם ארגז כלים ומכיר את העבודה היטב.
יום טוב
צחי