נכתב במקור על ידי
betadoor
הרכב תקין, מטופל בטיוטה מורשה וכו'. אבדוק שוב...
בקשר לצריכת הדלק והמשתנים, הרי שזה עניין של טעם אישי. למשל, אני מעוניין בסופה סגורה אבל לא מתפשר על צמיגי שטח גדולים.
האם מספר הידיים לא משנה ? אני אצנזר קצת. רק אומר שאשמח לדעת מי היו בעליה הקודמים. יש נטייה שכזו בקרב אי אלו בעלים לקרוע את הסופות כמה שיותר, ולשחק איתן בתוך שלוליות בוץ עמוקות...
עקרונית, בעולם של פרייבטים וג'יפונים רכים, זה אמור להיות פקטור.
במציאות של סופות וסיקסים, זה קצת פחות קריטי לך. צא מנקודת הנחה שקרעו את האוטו. בתול הוא כבר לא יהיה. עכשיו מה שמשנה לך זה מצבו הנתון.
מנוע 300,000 ק"מ לא קרוב לסוף דרכו ? האם החלפת מנוע והתהליך הנלווה, בתקווה שאכן הוחלף למנוע תקין, לא תהיה יקרה יותר, או לפחות בסכום זהה, לצביעה ופחחות ? חוץ מזה, אין הבדלים משמעותיים בין סופה מודל 95' למודל שנת 2003 למשל ?
יש מנועים שקרובים לסוף דרכם כבר ב-150,000 ק"מ ויש כאלה שמנגנים יפה ובריא עם 500,000 ק"מ. הכל עניין של איך טופל ואיך נהגו בו. 300K ק"מ ו-18 שנה והמנוע אצלי טפו טפו בועט חזק. לחץ שמן מעולה, לא אוכל טיפה שמן, לא נוזל, לא מתחמם. אבל מה? החיים של הג'יפ הזה קלים בשנתיים האחרונות. בגלל מחירי הדלק, עיקר התחביב עבר מנסיעה וטיולים לפירוקים והרכבות. אז פעם בכמה זמן אני מותח לו ת'שרירים באיזה טיול חזק, אבל עקרונית הוא כבר לא נוסע הרבה. לא עומד בחוץ בשמש, בגשם וברוח, מתפנק לו על דיאטה של חלפים מקוריים, שמנים ונוזלים משובחים ויקרים, מה רע לו?...
פחחות וצבע ברמה טובה זה היום סיפור של עשיריה +/- אלא אם תבצע את העבודה לבד, או אצל בני דודים במשולש (לא, אל תעשה עבודות אצל הפלסטינים באיו"ש. הם גנבים, סכנת החיים ממשית וזו גם עבירה פלילית). מנוע מיבוא עם הרכבה יעלה לך 7-8K שקלים. למנועים מיבוא יש אחריות 3 חודשים.
עקרונית אלה מכלולים חסונים ואמינים שמאריכים ימים. מצד שני קרעו אותם והתעללו בהם. ג'יפים רבים משופצים - החליפו להם מנועים וגירים וטרנספרים ואין מה לפחד מהם בתנאי שיש תיעוד מסודר להחלפות הללו.
אגב, נניח ואמצא סופה שמורה ומטופלת דיזל 2.5 ליטר, שהיא זולה יותר מדגם הבנזין 4 ליטר, כמה יעלה להסב אותה לבנזין 4 ליטר בבוא העת ?
זה כדאי בתנאי שהסופה דיזל שתרכוש באמת תהיה זולה משמעותית. לכן מי שרוצה להיכנס להחלפה כזו צריך למצוא סופה דיזל עם שילדה ובודי טובים, אבל מנוע גמור.
מחירי הסופות גבוהים מאוד בשנים האחרונות, עלות הסבה לדעתי סביב 12K אבל שווה לברר במוסכים שמתמחים בג'יפים