ג'יפים ופגיעה בטבע - דיון רציני
מותר לי (לצורך הדיון) לחלוק על האקסיומה שיש ניגוד ברור בין רכב שטח מנועי לבין "הטבע"? לשאול על מה היא מבוססת?
מישהו יכול לתת לי קישורים לפרסומים רציניים = אקדמיים בנושא? יש בכל העולם ובארץ פקולטות למדעי הסביבה, אקולוגיה, בטוח יש עבודות רציניות של אנשים שבדקו בכלים מדעיים וסטטיסטיים את ההשפעה של תנועה ברכב גלגלי על כל מיני היבטים של הסביבה. מהתחומים שאני מתעסק בהם, אני יודע שכל המחקרים והפרסומים נמצאים באינטרנט, ולו רק התקציר שלהם.
אני מחפש קשר שמוכיח, למשל, קשר בין תנועה רבה יותר (מדודה) של כלי רכב בשמורה X במדינה Y בארה"ב לבין שינוי בגודל האוכולוסיה של יונק Z. הבנתם את הרעיון. קדימה, ירוקים, תנו לה בגוגל. אני בטוח שעבודות כאלו קיימות, בואו נמצא אותן קודם, ונזקק מהם את מה שרלוונטי לנו בארץ ישראל.
למה אני שואל? כי כשנדמה לי שכולם, כולל ג'יפאים אמיתים וחברים, שבויים בקונספציה - צריך לבדוק את הקונספציה. מה ההבדל האמיתי בין שביל מסומן לשביל לא מסומן? מי זה שמחליט על הסטמפות הסגולות על המפה של "פה מותר לנסוע" ו"פה אסור", ומה הסמכות שלו? אני לא מתכוון לסמכות החוקית, זה דיון אחר שאני לא רוצה לערב כאן. אני מתכוון לסמכות העניינית - האמת.
Re: ג'יפים ופגיעה בטבע - דיון רציני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מה ההבדל האמיתי בין שביל מסומן לשביל לא מסומן? מי זה שמחליט על הסטמפות הסגולות על המפה של "פה מותר לנסוע" ו"פה אסור", ומה הסמכות שלו? אני לא מתכוון לסמכות החוקית, זה דיון אחר שאני לא רוצה לערב כאן. אני מתכוון לסמכות העניינית - האמת.
לא הבנתי מה אתה רוצה. "סמכות עניינית" ? מה זה? אתה מחפש איזושהי הצדקה אלוהית? מוסרית? השקפה אנתרופולוגית? סוציולוגית? פילוסופית? מוסכמות חברתיות? מה?
"האמת" - עכשיו באמת הצחקת אותי: מהנדס שמדבר על "אמת", השתגעת לגמרי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מה ההבדל האמיתי בין שביל מסומן לשביל לא מסומן? מי זה שמחליט על הסטמפות הסגולות על המפה של "פה מותר לנסוע" ו"פה אסור", ומה הסמכות שלו? אני לא מתכוון לסמכות החוקית, זה דיון אחר שאני לא רוצה לערב כאן. אני מתכוון לסמכות העניינית - האמת.
לא הבנתי מה אתה רוצה. "סמכות עניינית" ? מה זה? אתה מחפש איזושהי הצדקה אלוהית? מוסרית? השקפה אנתרופולוגית? סוציולוגית? פילוסופית? מוסכמות חברתיות? מה?
"האמת" - עכשיו באמת הצחקת אותי: מהנדס שמדבר על "אמת", השתגעת לגמרי?
תיקון - לא האמת (השימוש במילה אמת נועד להדליק אותך). אני אסתפק בסיבה.
והמסמך שיש לך - נראה לי שזה בדיוק מה שאני רוצה לקרוא. אין באינטרנט?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
תיקון - לא האמת (השימוש במילה אמת נועד להדליק אותך). אני אסתפק בסיבה.
זה לא עושה את זה טוב יותר; חוץ מזה, מיצינו את השליפות ברגע עם עניין האפור, לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
והמסמך שיש לך - נראה לי שזה בדיוק מה שאני רוצה לקרוא. אין באינטרנט?
לא. מדובר בחומר ראיות של עבריינים אלו ואחרים, IF YOU KNOW WHAT I MEAN ...
:oops: :lol: