תגובה: אזהרה מהעסקת סודנים
בערבית אומרים : בוקר טוב אליהו
יצאת בזול
ותזכור גם הפלסטינים בכיכרות הם שב"חים ,העסקת שבח או הסעה = קנס והחרמה של הרכב .
דיר באלאק
sent from TIZ EL NABI
תעסיק עובדים קבועים, תתייחס אליהם בכבוד, תן תנאים ותשלם שכר הגון ולא תצטרך להתעסק עם פועלים מהצומת
וואלה ... אני קורא את כל הפוסט שלך , ורק דבר אחד רץ לי בראש כל הזמן:
מגיע לך !
אני יודע שקשה להשיג עובדים ישראלים טובים שמוכנים לעבוד , ובטח לא בשביל שכר נמוך
אבל להעסיק סודנים ? !
אחרי שכל יום יש מקרה אחר שבו סודני תקף/אנס/רצח/גנב/פרץ/מול העיניים של החבר/מתחת לבית/בתוך הים/בגינה הפרטית/בחניון הציבוריבחדר שינה של הילדה (תעשה איזו וריאציה שאתה רוצה) אתה הולך ומעסיק אותם בשביל לחסוך כמה שקלים ...
הרי הם מכירים את שיטת המקל , במדינה שלהם היו כנראה סוקלים אותם באבנים במקרה כזה ופה הם מקבלים זכויות עובדים ..
הפעם יצאת בזול ... המסקנה שלך אולי נכונה , אבל בטח לא היא צריכה להיות המניע ללמה לא להעסיק אותם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YosSima
וואלה ... אני קורא את כל הפוסט שלך , ורק דבר אחד רץ לי בראש כל הזמן:
מגיע לך !
אני יודע שקשה להשיג עובדים ישראלים טובים שמוכנים לעבוד , ובטח לא בשביל שכר נמוך
אבל להעסיק סודנים ? !
אחרי שכל יום יש מקרה אחר שבו סודני תקף/אנס/רצח/גנב/פרץ/מול העיניים של החבר/מתחת לבית/בתוך הים/בגינה הפרטית/בחניון הציבוריבחדר שינה של הילדה (תעשה איזו וריאציה שאתה רוצה) אתה הולך ומעסיק אותם בשביל לחסוך כמה שקלים ...
הרי הם מכירים את שיטת המקל , במדינה שלהם היו כנראה סוקלים אותם באבנים במקרה כזה ופה הם מקבלים זכויות עובדים ..
הפעם יצאת בזול ... המסקנה שלך אולי נכונה , אבל בטח לא היא צריכה להיות המניע ללמה לא להעסיק אותם
יש שתי אפשרויות: או שאתה מתכתב איתנו ממאדים, או שאתה עובד מדינה.
הסיכוי למצוא פועלים ישראלים לעבודות פיזיות כפי שהוזכרו שגם יעבדו וגם תוכל לשלם להם שווה לסיכוי שערפאת יקום מהקבר.
ישראלים בטלנים, כולם מנהלים, כולם פרופסורים וכולם בטוחים שלעבוד זה לעבדים.
תקרא לזה פלסטינים, תאילנדים, פיליפינים, רומנים, סינים, סודנים וכו'- אף ישראלי לא יחליף אותם.
הורגלנו כציבור שעבודת כפיים אינה מכובדת ואינה יאה ומעסיקים הורגלו לעבודת כפיים מותר לשלם שכר נמוך. לא יודע מי התחיל את המעגל הזה אבל כדאי שהוא ישבר.
בתחילת תקופת השיפוצים הזוהרת שלי הרווחתי 200 שח יומית ! כעבור שנתיים הגעתי ל... 300 יומית ... זהו מקצוע שאני מאוד אוהב ואין שום סיכוי שאני חוזר אליו פשוט קשה מאוד להתפרנס ממנו. ומעליב עד מאוד שפתאום צץ לו "פועל" בלי ניסיון שמקבל יותר ממך לא כי הוא מקצועי אלה כי הוא לא מוכן לעבוד בפחות ואותך כבר לוקחים כמובן מאליו למרות הנסיון והוותק ...
מור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
יש שתי אפשרויות: או שאתה מתכתב איתנו ממאדים, או שאתה עובד מדינה.
הסיכוי למצוא פועלים ישראלים לעבודות פיזיות כפי שהוזכרו שגם יעבדו וגם תוכל לשלם להם שווה לסיכוי שערפאת יקום מהקבר.
ישראלים בטלנים, כולם מנהלים, כולם פרופסורים וכולם בטוחים שלעבוד זה לעבדים.
תקרא לזה פלסטינים, תאילנדים, פיליפינים, רומנים, סינים, סודנים וכו'- אף ישראלי לא יחליף אותם.
אולי השורשים שלי ממאדים ,
נכון שהמצב בעייתי, תעסיק את כל השאר , אבל למה סודנים ?
אה ... כי גם הפלסטינאים והסינים כבר רוצים יותר כסף ...
צחי צודק במאה אחוז ואני חושב שמי שהתחיל את המעגל הזה, זה הלקוחות דווקא, שדורשים עבודה עברית במחיר שמגיע מחוץ לקו הירוק.
אז יש תחרות קשה , אנחנו רוצים לקבל עבודה אבל לא מסוגלים לתחרות מול השכנים .. למה ? כי אני קבלן ישראלי יהודי משלם לעובד מינימום 300 שח נטו ליום
+ אוכל + נסיעות + מיסים + שעות נוספות+כל התנאים שהחוק דורש והקבלן הערבי משלם לעובד 180 שח מזומן לכיס ומאכיל אותו בלבן ולחם
כל זה מנסיון אישי מלפני מספר שנים. חבל שזה ככה , אבל זה המצב. אז מה עושים? או שניהים חאפרים(ובסוף מתים בלי שקל ועם בטון יבש בשיערות של האף ) או שמארגנים כוח עבודה זול (שבסוף יוצא יותר יקר) או שמתעקשים על הצעת מחיר נכונה ששווה לעבוד בשבילה בלי קומבינות (או שיש טריק אחר שלא חשבתי עליו )
אפשר לגלגל האשמות לכל הכוונים עד שנגיע לבית הנשיא ולכמה ביזבזו שם על נירות ריחניים , אבל בסופו של דבר - זה המצב.
יש כבר שירשור בנושא השכר הלא מתגמל של עובדי יצור במשק הישראלי והבעיה ברורה ותאמין לי עמרי , אני מכיר אותה טוב
אבל יש עובדים ישראלים חרוצים שכן מוכנים לעבודה פיזית קשה , רק שיתוגמלו בהתאם.
אבל ה"אבל" הגדול שלי כאן זה לא את מי אפשר או כדאי להעסיק.. אלא למה לעזאזל להעסיק סודנים ?
זה לא משנה באיזה מחיר הוא מגיע לעבודה או אם הוא חרוץ או לא.. אחרי כל האלימות מצדם של הסודנים, לא הייתי מפרנס אף אחד מהם!
אם הם מקבלים 300 פלוס שח יומית ולא חוששים להשרף ולסחוט מעסיקים אז יש יותר ביקוש מהצע....
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
מי שמשחק בקקה שלא יתפלא בסוף למה הוא מסריח.
ברגע שהעלית אותם לאוטו חשפת את עצמך לאסון עסקי פוטנציאלי, ובמקרה הנוכחי יצאת בזיל הזול.
חברה חברה אתם כולכם נראה לי חיים במאדים או כול כוכב אחר שמרוחק מפה אלף שנות אור
אני היום מעסיק פנסיונר בן 63 ( מפעיל צמ"ה )
עוד בחור צעיר שבא לתת חיזוקים 3 \ 4 פעמים בשבוע ( מפעיל צמ"ה )
ואני גם עובד על הכלים
חוצמזה אני מעסיק מנהל עבודה שהוא גם צנר מקצועי נוצרי מנצרת
לנוצרי מנצרת יש מנהל עבודה "ביצועיסת" שמנגנן על עוד 4 \ 5 \6 עוזרים ( שהם פועלים עם קצת רקע יודעים לרתכך פלסטיק \ ברזל
ומבינים את העבודה שלנו אף אחד מהם לא היה מוכן לשמוע על להכנס לתעלה של 800 שמטר על 120 עומק עם חול ואבק ולסדר כבל חשמל
יותר מזה אני לא מהיום מחפש עובדים : ערבים \ יהודים \ נוצרים \ דרוזים
לא רוצים לא רוצים לשבת בטרקטור ולא רוצים ללמוד לרתך לא רוצים לעבוד בשמש ולא בגשם
בקיצור לא לקחתי סודנים כי זה היה הבחירת הטבעית ככה העולם רצה
שזה לא יישמע גזעני חס וחלילה... אבל לאפריקאים (מכל המדינות) אין שום מוסר עבודה.
אם היית שומע כמוני את סיפורי אפריקה מקרוב משפחה שחי שם (מדינה במערב אפריקה), עובד שם כמנהל תפעול בחברה גדולה ונאלץ להתמודד יום-יום עם כל מה שתיארת, היית מבין במה מדובר. ושם אין אפשרות בחירה. כל מאות העובדים שהוא צריך לנהל מתנהגים בדיוק ככה.
אפריקה נראית כפי שהיא נראית בדיוק בגלל הדברים האלה.
החבר'ה האלה באו לפה והביאו איתם את המנטליות ומוסר העבודה שלהם וכאן כמובן שיש כל מיני ארגוני שמאל יפי נפש שנותנים להם גב, כולל גב משפטי.
ברמה המיידית ברור שלא כדאי להעסיק אותם, אבל מהר מאוד הם יתחילו לחיות על קיצבאות שמשולמות כמובן מהכיס שלנו.
זה תקף גם לאפריקאים היהודים?
(מרוקאים, לובים, אתיופים וכו')
אולי אתה צודק אבל תכף לא ישארו לך חברים :cool:
ובכל זאת, אפילו ערביי ארץ ישראל ופלשטינאים כיום כבר מחזיקים לא מעט עובדים זרים.
וגם במרבית העולם המערבי האפריקאים מגיעים כמהגרי עבודה וממלאים מקום חסר של עובדי כפיים.
בכל מדינה ששם תראה אותם תדע שהמקומיים לא מלכלכים את הידים.