תגובה: טורבו התפוצץ בפראדו 2001
יש לא מעט פרוקיות בהם יש פרדואים, לא נראה לי הגיוני שלא ניתן להשיג בכל הארץ מפירוק.
אני אף פעם לא שמעתי על פראדו שהטורבו "השמיד את עצמו" נשמע לי כמו שלא היה אספקת שמן לטורבו ולכן המיסבים נדפקו.
אם זה המצב, כדאי לבדוק טוב מה עוד נדפק על הדרך.
משפצים טורבו של רכבים (גם טויוטות) יתכן והנזק הופך את זה ללא כלכלי, אבל 14K זה הרבה כסף.. שוב לא נשמע הגיוני.
נשמע כמו חברך הטוב הלך למוסך מורשה שם הציעו לו את הטוב והיקר ביותר, חדש.
אני בטוח שיש עוד אופציות.
גם אני תהיתי למה הטורבו הושמד (הוא לא ניתן לשיפוץ) הכנפיים נשברו.
השאלה הראשונה ששאלתי היא האם היה שמן? התשובה הייתה שכן!
זה קרה בנסיעה בכביש 6 שהוא שמע רעש של מכה, מייד עצר בצד ולאחר מכו דומם את המנוע.
מה אתם אומרים על מציאת טורבו מפירוק והתקנה לבד. זה משהוא שניתן להיכנס אליו?
מה חשוב לבדוק?
שווה לבדוק יבוא החלק מחו"ל. גם לאחר מיסים הובלה ושאר השטויות להערכתי יהיה זול ובהרבה מ- 14,000 ש"ח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
שווה לבדוק יבוא החלק מחו"ל. גם לאחר מיסים הובלה ושאר השטויות להערכתי יהיה זול ובהרבה מ- 14,000 ש"ח.
1+ במחיר הזה הייתי טס קונה ומביא במזוודה., יעלה יותר זול מ 14k
תתקשר אלי ואתן לך טלפון של מישהו שאולי יוכל לסייע לך בלהשיג חלק כזה מפירוק.
0507722442
דניאל
לא בטוח שזה בדיוק מה שאתה מחפש אבל כנס לקישור :
http://www.ebay.com/itm/Toyota-Land-...de1169&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/CT-VNT-TOYOT...bfa48b&vxp=mtr
14000 ש'ח ? שוד לאור היום .
אם אתה ממש רוצה לחסוך וגוף הטורבו לא נפגע , אתה יכול לקנות רק את הליבה ושם אתה סוגר עניין בפחות מ 200$ :
http://www.aliexpress.com/item/TURBO...240956722.html
מה שנקרא בעסקים ANCHORING...
עכשיו כל מה שיציעו ישמע יותר זול.
5 קבצים מצורפים
ראשית טורבו הולך בכל רכב וזה לא משנה טויוטה או לא, אם בגלל בלאי, שבר, או נזק משני בגלל משהו אחר.
חשוב לבדוק שכל השאר תקין, צנרת שמן, סעפת, צנרת מים וכו'.
טורבו משופץ תוכל למצוא בכמה חברות שמשפצות בארץ כמו "טורבוטק" למשל, יקחו את הישן שלך תמורת אחד משופץ.
להחליף/לשפץ אותו אפשר בעבודה עצמית עם קצת יידע טכני והבנה, דוגמה תוכל ליקרוא כאן, נכון זה לא טויוטה אבל אותו העקרון:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...%96%D7%9C-4JX1
חלקים יש ברשת:
http://www.ebay.com/itm/Turbo-Turbin...4da135&vxp=mtr
חשוב להקפיד על עבודה נקייה ומדוייקת לפי הוראות מהספר:
קובץ מצורף 82558
קובץ מצורף 82559
קובץ מצורף 82560
קובץ מצורף 82561
קובץ מצורף 82562
בהצלחה.
ערב טוב ישי,
טרם הרכבת הטורבו החדש, אני מייעץ לך לבדוק שני דברים :
1. במידה ונשבר/נשברו כנפיים, למצוא או לפחות לוודא שהחלקים אינם נמצאים עדיין במערכת שכן הנזק יחזור על עצמו.
2. במידה והנזק בכנפונים בצד היניקה, יש סיכוי סביר שהקו של יניקת האוויר פרוץ בנקודה כלשהי.
עמית.
מחזק את דבריו של עמית, ומוסיף מנסיון עם דגמי רכב אחרים:
חשוב ביותר, לבדוק עד רמה של חלקיקים בגודל של ראש סיכה, את כל מערכת יניקת האוויר. רצוי להחליף מסנן אוויר ומכיוון שיתכן שאין אפשרות לנקות אינטרקולר אז לשקול החלפה שלו. כנ"ל לגבי צינורות עם גרמושקות, שקשה מאוד לבדוק בחריצים, נשם המנוע, בוסטר הבלם ומשאבת הוואקום, הרשת בחיישן כמות האוויר אם יש, וכו'. נשמע אכזרי אמנם, אבל החלופה עלולה להיות בסיכוי לא קטן החלפה חוזרת של טורבו בטווח קצר.
חובה לבדוק לחץ וספיקת שמן לטורבו ואת צינור ניקוז השמן מהטורבו. במקרה של ספק בלחץ השמן יש לפתוח מיסבי קרנק לבחינה\חריטה\החלפה. ביותר ממקרה אחד הוריתי שרירותית על הורדת מנוע ופתיחת מיסבים לבחינה לאחר שטורבו נגמר והתגלו מיסבים טחונים.
תודה על התשובות המפורטות.
אני אבדוק ויעדכן.
מנסיון אישי, ניתן להזמין את הליבה בלבד מורכבת עם הציר המדחס והטורבינה. המונח המקצועי לחלק הזה הוא C.H.R.A
מאוד משתלם כלכלית אבל זה דורש יכולת והבנה טכנית גבוהה יחסית.
האפשרות השנייה, (והריאלית), זה לחפש מפירוק ולמסור את העבודה למוסך שאתה מכיר.
בהצלחה.
טל.
עדכון: הטורבו הוחלף כולל שמן+פילטר ופתיחת אגן שמן לניקוי.
לפי המוסך כנראה אחד המזרקים תקול והוא גורם לסולר בשמן שהשפיע על השימון של הטורבו.
ולכן הוא "הלך" זה הגיוני? זה כמו בטרופרים? "מסילה משותפת"?
עשית סלט.
עד כמה שאני יודע מערכת ההזרקה המדוברת בטרופרים היא יחודית לאיסוזו, וזה לא! קשור למערכת מסילה משותפת.
אני לא חושב שצריך לחפש סיבות מיוחדות לבלאי טבעי של טורבו אחרי 12 שנים של עבודה.
טל.
חברים שלום,ישי (עליך הברכה)
ראשית תודה על התובנות! נכון לרגע זה, כמו שישי ציין בפוסט הקודם, אכן הכל נוקה והוחלף.
שתי בעיות כרגע ,
1.אחרי ההחלפה הופיע דבר מוזר, נורת מנוע הופיעה הגז לא הגיב והרכב כבה, הנעתי מחדש והכל פעל ללא דופי. סיבות לסוגייה זו???
2. האם אני יכול להמשיך לנסוע עם הרכב במצבו הנוכחי או שמה זה יגרום שוב להריסת הטורבו? או שאני חייב לסדר את המזרקים? או רק אחד מהם?
תודה רבה
תנסה להתקשר לאבי ממוסך "שבלול" בהוד השרון. נדמה לי שיש לו טורבו כזה.
בהצלחה
ערב טוב ישי,
הסימפטום שתיארת - מאוד יכול לנבוע ממחבר כזה או אחר שנותק לצורך ביצוע החלפת הטורבו. בהתייחס לתיאוריית הסולר בשמן המנוע - במידה ואכן הדבר מפלס שמן המנוע היה עולה.
המלצתי לך להשתמש בשמן סינטטי מלא - 10W-30 או 5W30, כמובן מסנן מקורי, בנוסף לבדוק את תפקוד הטורבו החדש (גדישה וכו') ולחץ השמן הקיים במערכת.
באמצעות מכשיר אבחון (אולי אפילו אוניברסלי) תוכל לבדוק את ערכי המזרקים ועי"כ את תקינותם.
עמית.