2 קבצים מצורפים
מבקש רעיונות להתקנת מעלון נכים
הכניסה הראשית לביתי כרוכה בירידה בת 7 מדרגות.
חמתי שתחייה (86 ועד 120) שברה את רגלה ותהיה מרותקת למשך זמן החלמתה לכסא גלגלים ואני רוצה להתקין עבורה מעלון נכים ע"מ שתוכל לשוב ולפקוד את ביתנו (2-3 פעמים בשנה).
אני מחפש פתרון בבניה עצמית והתקנה של מעלון נכים.
האמת? לא כל כך יודע איך להתחיל.
זה צריך להיות משטח מתכת שיצמד למפלס המדרגה העליונה, כסא הגלגלים יגולגל ויעמוד על המשטח שהפעלה חשמלית של מנוע וגלגל שיניים שיחוברו למשטח , יורידו או יעלו אותו בצורה מאוזנת באלכסון כלפי מטה עד מפלס הקרקע ובחזרה למעלה.
כל הקונסטרוקציה תוצמד ליציקת המדרגות ולא תתמך על המעקה.
התמונה הראשונה מציגה את מדרגות ביתי והתמונה השנייה מראה את מה שהייתי רוצה להתקין.
יש לכם רעיונות/עצות איך לבנות קונסטרוקציה מתנייעת שכזאת?
שבוע טוב, יוסי
קובץ מצורף 82667
קובץ מצורף 82690
תגובה: מבקש רעיונות להתקנת מעלון נכים
סתם רעיון, יוסי...
אם מדובר בפעמיים עד שלוש בשנה, לא יותר פשוט לקבע אל המדרגות
שתי מסילות מתכת מקבילות ברוחב הכיסא, ופשוט לגלגל אותו למעלה ולמטה?
אפשר כמובן להוסיף מנוע חשמלי קטן עם וו בקצה הכבל במדרגה העליונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
סתם רעיון, יוסי...
אם מדובר בפעמיים עד שלוש בשנה, לא יותר פשוט לקבע אל המדרגות
שתי מסילות מתכת מקבילות ברוחב הכיסא, ופשוט לגלגל אותו למעלה ולמטה?
אפשר כמובן להוסיף מנוע חשמלי קטן עם וו בקצה הכבל במדרגה העליונה.
חשבתי על זה ....הגברת לא קלת משקל וגם אם אפעיל את כל כוחי ספק אם אצליח לגרום להעלאת הכסא במעלה המדרגות כשהיא ישובה עליו ואני אפילו לא רוצה לחשוב מה יקרה בירידה אם כוחי לא יעמוד לי.......
ה-וו החשמלי , לעומת זאת , יכול להיות תחילתו של רעיון... רק שלא הייתי רוצה לקשור את הכבל לכסא עצמו. הייתי מעדיך שהכסא יעמוד על משטח ברזל ושאותו הכבל ימשוך.....מוכן לפתח את הרעיון ?
תודה שמוליק.
לא יודע כמה שוקלת חמותך+הכסא, אבל המדרגות שלך נראות עם שיפוע נוח יחסית, וכמו שאמר קודמי אתה מדבר על מספר פעמים בשנה, ולא על שימוש יומיומי. תבנה רמפה מעץ/מסילות ברזל שמתישבת על המדרגות וכל פעם שהיא מגיעה תגלגל אותה הלוך חזור. לדעתי חבל להשקיע כל כך הרבה כסף על מנגנון שבעיקרון אמור לעבוד כל יום ולהשתמש בו רק פעם ב...אתה גם לא צריך לקבע שום דבר למדרגות ובכך לפגום בנוחות השימוש הרגיל במדרגות.
בהצלחה ורפואה שלמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
לא יודע כמה שוקלת חמותך+הכסא, אבל המדרגות שלך נראות עם שיפוע נוח יחסית, וכמו שאמר קודמי אתה מדבר על מספר פעמים בשנה, ולא על שימוש יומיומי. תבנה רמפה מעץ/מסילות ברזל שמתישבת על המדרגות וכל פעם שהיא מגיעה תגלגל אותה הלוך חזור. לדעתי חבל להשקיע כל כך הרבה כסף על מנגנון שבעיקרון אמור לעבוד כל יום ולהשתמש בו רק פעם ב...אתה גם לא צריך לקבע שום דבר למדרגות ובכך לפגום בנוחות השימוש הרגיל במדרגות.
בהצלחה ורפואה שלמה.
תודה polar.
לדעתי חמתי והכסא נוגעים במחוג ה-100 קילו בסקאלה. בהנחת זווית של 45 מעלות שיוצרות המדרגות ביחס למפלס הקרקע, אני חושש שיקשה על אדם מהישוב לדחוף עגלה במשקל 100 קילו לאורך המסילה ובזווית המדרגות - 45 מעלות בקירוב ולאורך מטר וקצת. זווית חדה מידי למרחק גדול מידיי.
החשש הגדול הוא שאם יאזל כוחו של מי שדוחף את העגלה בדרכה מעלה, זו תתדרדר ואני מזמן אסון לפתח ביתי.
הייתי מעדיף להסתייע במנוע קטן, סוג של כננת ג'יפ שהכבל שלה יהיה קשור לרמפה , שחרורו יסיע את הרמפה ועליה עגלה כלפי מטה בשיטת הגרביטציה ואיסופו יעלה אותו למפלס העליון.
עליה וקוץ בה, אין לי כננת בג'יפ.
אם הבנתי נכון, אתה מדבר על רמפה במידות גלגלי העגלה, מתחת לרמפה גלגלים הנעים על מסילות שיוצבו לאורך המדרגות והרמפה בעצם מפולסת בדרכה מטה/מעלה (ויוצרת מדרגה משל עצמה במפלס התחתון שגובהו 17 ס"מ -כגובה מדרגה).
אני צודק?
יוסי
כננת חשמלית של 250 ק"ג לא אמורה להיות מאוד יקרה (נדמה לי שיש בל.כ.). יחד עם שתי מסילות וחמותך תוכל לדלג פנימה.
בכל חנות טכנית כננת 250 ק"ג בסביבות 400 ש"ח
טל
4 גלגלות וכמה מטרים של חבל, ואתה סוגר את הסיפור ברבע מחיר. וגם ילד בן 8 יוכל להוריד ולהעלות בצורה בטוחה ומבוקרת. + הרבה פחות תקלות אפשריות, הרבה יותר קל לפרק ולאחסן.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
בדוק שזה 45 מעלות? נראה מתון יותר, בכל אופן, אני מדבר על רמפה רגילה, שיפוע, אם המדרגות באמת 45 מעלות אפשר לבנות רמפה ארוכה יותר { ומכאן מתונה יותר , שתתמך ע"י המדרגות. 100 ק"ג על גלגלים למרחק כזה , זה לא הרבה. . בכולופן - לדעתי - המטרה העיקרית צריכה להיות משהו שלא נמצא שם כל הזמן ולא עולה יותר מדי. ולא צריך סיוע חיצוני { חשמל , אוטו וכו' } בשביל לעבוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
4 גלגלות וכמה מטרים של חבל, ואתה סוגר את הסיפור ברבע מחיר. וגם ילד בן 8 יוכל להוריד ולהעלות בצורה בטוחה ומבוקרת. + הרבה פחות תקלות אפשריות, הרבה יותר קל לפרק ולאחסן.
אתה מוכן להרחיב? זה עם או בלי כננת? לאן אחבר את הגלגלות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
אתה מוכן להרחיב? זה עם או בלי כננת? לאן אחבר את הגלגלות?
בלי כננת. בכוח מופעל על ידך.
תשוטט כאן. הרבה יותר יעיל ממה שאוכל לומר: http://wiki.imga.org.il/index.php?ti...9B%D7%95%D7%97
ברמת העיקרון אתה צריך נקודת עיגון אחת על הקרקע בראש המדרגות, נקודת עיגון בכיסא (או על משטח שעליו הכיסא מונח), וכל גלגלת שתניח ביניהם ("קיפול" של החבל) תקטין את הכח הדרוש להרמה פי חצי. (קיפול אחד, חצי מהכח המקורי. שני קיפולים, רבע מהכוח, וכן הלאה). המחיר שתשלם הוא ב"דרך". אורך החבל שתצטרך למשוך. אבל במרחק שאתה מתעסק בו זה זניח.
יש גם גלגלות חד כיווניות עם כיוון מתחלף, שיוסיפו עוד אלמנט של בטיחות וכך גם אם תאבד אחיזה או שיהיה קשה מדי ותרפה, החיכוך של החבל בגלגלת ימנע מהכיסא להחליק במורד.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
בדוק שזה 45 מעלות? נראה מתון יותר, בכל אופן, אני מדבר על רמפה רגילה, שיפוע, אם המדרגות באמת 45 מעלות אפשר לבנות רמפה ארוכה יותר { ומכאן מתונה יותר , שתתמך ע"י המדרגות. 100 ק"ג על גלגלים למרחק כזה , זה לא הרבה. . בכולופן - לדעתי - המטרה העיקרית צריכה להיות משהו שלא נמצא שם כל הזמן ולא עולה יותר מדי. ולא צריך סיוע חיצוני { חשמל , אוטו וכו' } בשביל לעבוד.
אתה שואל אם הזווית היא 45 מעלות? שאלה טובה. בשיעור הזה בגיאומטריה לא הייתי וכך זה נראה לי בעין. עכשיו אצא בגשם השוטף למדוד.
לטובת מי שהיו בשיעור הזה ויודעים לחשב את הזווית המדוייקת הנה התרשים והמידות (וזה בכלל טריגונומטריה ולא גיאומטריה, כך לזיכרוני) :
195 ס"מ =AC
105 ס"מ =BC
250 ס"מ = AB
ואנחנו מחפשים את הזווית אלפא וביתא . (אגב, במדידה לא מדוייקת הזווית יצאה קצת פחות מ-30 מעלות. הגיוני?)
יוסי
קובץ מצורף 82693
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
בלי כננת. בכוח מופעל על ידך.
תשוטט כאן. הרבה יותר יעיל ממה שאוכל לומר:
http://wiki.imga.org.il/index.php?ti...9B%D7%95%D7%97
ברמת העיקרון אתה צריך נקודת עיגון אחת על הקרקע בראש המדרגות, נקודת עיגון בכיסא (או על משטח שעליו הכיסא מונח), וכל גלגלת שתניח ביניהם ("קיפול" של החבל) תקטין את הכח הדרוש להרמה פי חצי. (קיפול אחד, חצי מהכח המקורי. שני קיפולים, רבע מהכוח, וכן הלאה). המחיר שתשלם הוא ב"דרך". אורך החבל שתצטרך למשוך. אבל במרחק שאתה מתעסק בו זה זניח.
יש גם גלגלות חד כיווניות עם כיוון מתחלף, שיוסיפו עוד אלמנט של בטיחות וכך גם אם תאבד אחיזה או שיהיה קשה מדי ותרפה, החיכוך של החבל בגלגלת ימנע מהכיסא להחליק במורד.
זה מתחיל להיות מעניין....
בוא נראה שהבנתי.
בונה קונסטרוקציה שתתמוך ב-2 מסילות שיונחו על המדרגות.
על המסילות 4 גלגלים שמחזיקים רמפה מפולסת או משופעת בעדינות. לרמפה נקשר חבל ארוך המעוגן בעץ הנמצא כ-8 מטרים מהמדרגה העליונה.
לאורך החבל 2 גלגלות. האחת מעוגנת לחבל שמגיע מהעץ. לאן השנייה? היא הרי לא יכולה להיות תלויה על החבל והגיוני שתעוגן למשהו.
כשהרמפה מפולסת עם המדרגה העליונה מסיעים אליה את עגלת הנכים.
שחרור החבל מהעיגון יוריד את הרמפה והעגלה כלפי מטה .
האם משיכת החבל תוך הפעלת כוח של 25 קילו (בהנחה שמשקל הרמפה והעגלה כ-100 קילו) יעלו את הרמפה למפלס המדרגה העליונה?
לא הבנתי לאן מתחברת נקודה A בתרשים או לאן מעוגנת הגלגלת האחרת ? (אחת אמרנו מעוגנת לעץ). אני חושש שחיבורה לחבל המחובר לרמפה יגבילו את התנועה של הרמפה מעלה/מטה.
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 82696
יותר משהו כזה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
נפלא. מאוד ברור. תודה.
עכשיו זה מאוד ברור. משיכת החבל השמאלי תרים את הרמפה ושחרורו תוריד אותה.
ומה משקל הכוח שאני צריך להפעיל על החבל השמאלי להרמת 100 קילו ?
אמת. במקרה הזה, 25 קילו בקירוב, לאורך פי 4 מהדרך אותה תעבור הרמפה.
כיוון אחר - בדוק עם החברה הללו - http://www.go1.co.il/ אפשרות לחיבור "גלגל מסיע" חשמלי, למיטב זכרוני היו להם פתרונות לעלייה מדרכה וכו'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
כיוון אחר - בדוק עם החברה הללו -
http://www.go1.co.il/ אפשרות לחיבור "גלגל מסיע" חשמלי, למיטב זכרוני היו להם פתרונות לעלייה מדרכה וכו'.
תודה ארז,
מכיר את החברה. הם מתמחים בעיקר בקלנועיות ומנסים מזלם גם בכלים חשמליים אחרים ובכל מקרה מחיריהם גבוהים מול הצרכים שלי.
אני צריך משהו פשוט להתקנה עצמית, עם אפשרות הרכבה ופירוק תוך דקות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
אמת. במקרה הזה, 25 קילו בקירוב, לאורך פי 4 מהדרך אותה תעבור הרמפה.
מכיר מקום בתל אביב שמוכר גלגלות?
אני מניח שלקוטר הגלגלת יש השפעה. איזו גלגלת אני צריך?
אתה מסתבך. לגרור או להוריד משטח, שאינו יכול להיות מפולס למטה, אלא רק למעלה, ולהתחיל לקשור גלגלות...
כמו שאמרתי בתחילה, 2 מסילות זוית כמובן, במרחק מדוייק ביניהן, יגרמו לכיסא לשמור על מסלולו
ביניהן ללא סטייה הצידה. מנוע חשמלי קטן, כזה שהוצע מעל, מתחבר בשנייה לוו שכבר מחובר במדרגה העליונה,
בצידו השני לכיסא.....וחמותך מוכנה לסנפלינג.....