תגובה: עזרה בבחירת כיוון לחיים
הנדסת חשמל/מכונות/תעשיה וניהול - זה הייטק לכל דבר.
אם אני הייתי אתה - הייתי הולך לכיוון של הנדסה אזרחית בטכניון.
מקצוע עם המון המון דרישה, ומשכורות גבוהות, ואפשרויות העסקה גם בגילאים המאוחרים.
מנכ"ל שיכון ובינוי אישית סיפר לי לפני חודשיים שלושה שהמצב בשוק קשה ושאין מהנדסים ושהם משלמים הון תועפות למי שכן קיים...
צר לי לאכזב אותך אבל ברוב ה"הנדסות" כפי שהגדרת אותם אתה רוב הזמן תבלה מאחורי מחשב ו\או ליד שולחן הדיונים.
ההבדלים בין ההנדסות השונות הוא רק במינון.
הנדסת חשמל (אלקטרוניקה בשפת העם) הנדסת מכונות וגם תעשיה ונהול, ברוב מקומות העבודה תעבוד במשרד.
חקלאית ואזרחית יתכן ותצא מידי פעם מחוץ למשרד כדי לבדוק פרויקטים.
רוצה להיות באוויר הצח, תעבוד בעבודות כפיים.
אבל אני מניח שכרוב הישראלים אתה רוצה להיות באוויר הצח אבל שאחרים יעשו את העבודה הקשה (-:
לצערך זה לא המצב.
החדשות הטובות הם שמתרגלים לעבוד במשרד די מהר, ואם העבודה מענינת מהר מאוד לא תרגיש שרוב השבוע השתזפת לאור המסך.
שגיא ומוני, תודה.
ברור לי שבכל מקצוע שאבחר אבלה את רובו המוחלט של הזמן מול המחשב. אבל יש הבדל בין הנדסת בניין להנדסת תוכנה, גם בהיבט הזה.
אני ממש לא מפחד מעבודה קשה, אבל אני כן רוצה להתפרנס בכבוד. ולצערי גם בתור בעל מקצוע מוכשר בעבודת כפיים (ואני ממש לא בטוח שאני כזה), קשה להתפרנס בכבוד בארצנו הקטנטונת. בין שאר עיסוקיי אני עובד כבר כמה שנים בחברה להדרכות טיולים ופעילויות לקבוצות (לא על בסיס קבוע, יום-יומיים בחודש, מכיתה יב'). הלוואי ויכולתי לעסוק בתחום כזה, להיות מדריך טיולים או משהו בסגנון, ולהבטיח לעצמי חיים טובים. לצערי אני לא יודע אם יש לי את מה שדרוש כדי להיות יזם / עצמאי, וקצת קשה לי לקחת כזה הימור בשלב זה. אולי, יום אחד, אם החיים יחייכו אליי, אוכל להשתעשע ברעיון כזה, אבל זה לא כיוון שאני הולך לנסות כרגע.
זה בדיוק מה שאני מחפש. עבודה משרדית, עם שכר בצידה, וביקוש, שתאפשר לי "לצאת לאחו" מדי פעם וללכלך את הידיים (או לפחות את הנעלים). ברור לי שזה אידיאל שיהיה קשה לענות עליו, אבל אני רוצה למצוא את הקרוב ביותר לשם.
שים בצד כרגע את עניין השכר -
קשה להתפרנס בכבוד במדינת ישראל , יוקר המחייה גבוה מאד, רמות השכר נמוכות ביחס לעולם המערבי , לשכיר מתוגמל ככל שיהיה לא נשארים עודפים אם הוא מגדל ילדים ומשלם שכ"ד/ משכנתא.
אז תוריד את השיקול הזה כרגע ותתמקד במה שבאמת מעניין אותך . תמצא עבודה שאתה נהנה ממנה ולא תעבוד יום בחייך .
נהנה ומצטיין במתמטיקה / סטטיסטיקה ? תלמד את זה , תתפלא כמה כסף אפשר לעשות מאלגוריתמים ...
לך להנדסה אזרחית/בניין לכיוון של ניהול פרויקטים.
אני יודע שיש מסלול כזה בב"ש ולא יודע לגבי הטכניון.
אבל יש שם יחסית הרבה שטח לשאר ההנדסות.
הבעיה - לפעמים עובדים עם קבלנים/אנשי מקצוע שלפי התיאור שלך אמרת שיהיה לך בעיה להתמודד איתם.
תקרא קצת - אני ממליץ.
הטובים לחינוך !
ותשכח מכסף :(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
בלי יותר מדי מתמטיקה ופיזיקה ש"הפחידו" אותי
איפה זה מסתדר עם הנדסה כלשהיא?
תייר - כשאהיה עשיר, במקום לשבת בבריכה כל היום, אלך לחנך. או כעבודה צדדית ליד הקריירה הראשית. כמו שאני עושה היום, וכמו שעשיתי בצבא. אבל ללכת להיות מורה (על כל המשתמע מכך) לא בא בחשבון כרגע.
Ishc - זה בכוונה בלשון עבר. זו הסיבה שנשאתי עיניי לאדריכלות עד כה. אבל עבר לי. הבנתי שזה לא יהווה מכשול, ושבעצם אני הרבה יותר טוב בתחומים האלה משחשבתי. בגלל זה השאלה עלתה מחדש. אם עד לפני זמן מה פסלתי כל מקצוע שדרש לימודי חדוו"א ופיזיקה 2, הבנתי שזו הייתה טעות ושצריך להץגבר על הקושי ולא לברוח ממנו.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
על מנת שתוכל לקבל החלטה מושכלת, תקן מהר את הרכב ובוא לטיול
נשב על איזה הר, או אולי באיזה ואדי, ותוכל לחשוב בשקט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sam1g
על מנת שתוכל לקבל החלטה מושכלת, תקן מהר את הרכב ובוא לטיול
נשב על איזה הר, או אולי באיזה ואדי, ותוכל לחשוב בשקט.
אם ירצה האברם והכל ילך כשורה, מחר נוציא את האוטו מ"פינת הבכי".
עודד שלום,
תפריד בין לימודים לבין עיסוק. למשל, מהנדס (מכונות /תעשייה וניהול/ אלק / תוכנה וכו'), זה לימודים. עיסוק זה התפקיד: למשל: מתכנן, איש מכירות/ אבטחת איכות/ מבקר טיב / איש תפ"י / איש רכש וכו'.
פחות חשוב מה תלמד, חשוב במה תעסוק. נכון שמה שתלמד יכין אותך לעתיד וישליך על התחום בו תעסוק. יש יתרון לתואר רלוונטי בתעשייה ספציפית. - בהייטק יעדיפו מהנדס אלקטרוניקה וכו', תכנון לוגיסטי יעדיפו מהנדס תעו"ן.
בעיקרון יש שני סוגי עיסוק למהנדס: - נכון לכל סוגי ההנדסות:
תכנון - שבו אתה יושב (לבד או בצוות) בישיבות ומול מחשב ומתכנן / בודק תכנון של אחרים.
ניהול / תפעול: מה שנקרא "מהנדס מים" (כל היום שואלים אותך: "מה עם זה? ומה עם זה?) זה בתחומים כמו רכש, תפ"י, ניהול פרוייקטים ותחומי תפעול אחרים על השרשרת הלוגיסטית.
כמה תובנות שלי:
1. מאחר ולקום "עם שיר בלב" לעבודה זה נדיר, אפשר לשלב עבודה משרדית "אפורה" עם עיסוק נוסף כמו הדרכת טיולים וכד'.
2. לאורך זמן, עבודה "מסודרת" וקבועה תאפשר לך לבנות עתיד ולהתבסס, זה רק ייקח כ 15 שנים.
3. אל תפחד מהמתמטיקה בלימודים, יש כל כך הרבה מהנדסים מטומטמים, אין סיבה שלא תצליח (בלי לזלזל - זה מה שעזר לי לעבור 4 שנים).
אל תפחד, תתחיל מוקדם ותצליח.
שלמה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shlomomos1
עודד שלום,
תפריד בין לימודים לבין עיסוק. למשל, מהנדס (מכונות /תעשייה וניהול/ אלק / תוכנה וכו'), זה לימודים. עיסוק זה התפקיד: למשל: מתכנן, איש מכירות/ אבטחת איכות/ מבקר טיב / איש תפ"י / איש רכש וכו'.
פחות חשוב מה תלמד, חשוב במה תעסוק. נכון שמה שתלמד יכין אותך לעתיד וישליך על התחום בו תעסוק. יש יתרון לתואר רלוונטי בתעשייה ספציפית. - בהייטק יעדיפו מהנדס אלקטרוניקה וכו', תכנון לוגיסטי יעדיפו מהנדס תעו"ן.
בעיקרון יש שני סוגי עיסוק למהנדס: - נכון לכל סוגי ההנדסות:
תכנון - שבו אתה יושב (לבד או בצוות) בישיבות ומול מחשב ומתכנן / בודק תכנון של אחרים.
ניהול / תפעול: מה שנקרא "מהנדס מים" (כל היום שואלים אותך: "מה עם זה? ומה עם זה?) זה בתחומים כמו רכש, תפ"י, ניהול פרוייקטים ותחומי תפעול אחרים על השרשרת הלוגיסטית.
כמה תובנות שלי:
1. מאחר ולקום "עם שיר בלב" לעבודה זה נדיר, אפשר לשלב עבודה משרדית "אפורה" עם עיסוק נוסף כמו הדרכת טיולים וכד'.
2. לאורך זמן, עבודה "מסודרת" וקבועה תאפשר לך לבנות עתיד ולהתבסס, זה רק ייקח כ 15 שנים.
3. אל תפחד מהמתמטיקה בלימודים, יש כל כך הרבה מהנדסים מטומטמים, אין סיבה שלא תצליח (בלי לזלזל - זה מה שעזר לי לעבור 4 שנים).
אל תפחד, תתחיל מוקדם ותצליח.
שלמה
שלמה תודה. קודם כל על העידוד, ודבר שני על המידע.
על הפן התכנוני ידעתי. זה ה"אוביוס" של ההנדסה. אבל על "מהנדס מים" אני שומע בפעם הראשונה. תוכל להרחיב בנושא? איזה סוג של חברות מעסיקות כאלה, ולאיזה סוג של משרה לצפות? האם קל להגיע לשם או שזה כיוון שדורש יותר ניסיון / יכולת? האם זה "נחשב" יותר או פחות? (ביעקר מבחינת אופק קידום ושכר...). האם בכל תחום הנדסה יש כאלה? או שזה אופייני להתמחויות מסוימות?
1. זה הכיוון. הוראה, חינוך, הדרכה. אלו הדברים שנותנים לי הרבה מאוד סיפוק, ואני מקווה לעסוק בהם בשכר או בהתנדבות, בשביל הנפש.
2. 15? אז בגיל 45 אני בפנסיה? הידד! :)
3. אני מקווה שאני לא אהיה אחד מאלו שמעודדים אחרים "ללכת על זה"...
המון תודה על העזרה. זה חשוב לי מאוד.
שני הסנט שלי:
אם אתה רוצה להתפרנס היטב כשכיר ויש לך ראש למקצועות 'ריאליים', אז הייטק בהחלט ייתן לך סיכויים טובים.
כניסה 'טובה' להייטק אפשרית כמעט רק עם תעודת מהנדס, רצוי מאוד מאוניברסיטה נחשבת.
איזו הנדסה? רצוי במקצוע תכנוני 'כבד': תוכנה, אלקטרוניקה, פיזיקה, מתמטיקה, כימיה, ביולוגיה, מכונות וכיו"ב - מה שהכי מדבר אליך.
כעקרון ככל שתהיה טוב יותר בתחום מסובך יותר, תרוויח יותר. גם מולטי דיסציפלנריות הולך מצויין, למשל שילוב תוכנה עם מתימטיקה (אלגוריתמים) או פיזיקה.
פעם שסיימת הנדסה, יעמדן בפניך תפקידים בגופי מו"פ ותפקידים אופרטיביים (מהנדס תחזוקה או מהנדס ייצור במפעל) - אתה רוצה ללכת למו"פ, משום ששם העניין, הגיוון ושם גם הכסף (בוודאי בטווח הארוך).
כמו כן תצטרך להחליט בין חברות ממשלתיות "כבדות", חברות פרטיות גדולות וסטראטאפים - יש יתרונות וחסרונות לכל בחירה, וגם הרבה מאוד עניין של מזל וזמינות בעת החיפוש.
נכנסת לתפקיד בגוף מו"פ, עכשיו הכל תלוי בך: אם תהיה טוב, תראה יכולת ויוזמה, טובים הסיכויים שתתקדם. אם אתה חזק בהובלת אנשים וניהול פרוייקט תמצא כבר הזדמנויות להתפתח בכיוונים האלה - אין בעיקרון סיבה שתמשיך לעבוד בתחום הצר אותו למדת לאורך זמן, אם תהיה טוב תוכל להתפתח לניהול, שיווק וכיוב.
שיהיה בהצלחה!
ההמלצה שלי אולי תשמע כקלישאה וכציטטה ממצגות פייסבוק אבל תעבוד במה שעושה לך טוב לנשמה כאילו שאתה לא אמור להתפרנס מזה...(ההמשך של הקלישאות זה תרקוד כאילו אף אחד לא רואה וכו')
אבל בנימה רצינית קצת יותר, חינוך עושה לך את זה ועושה לך טוב לנפש...אז לך על זה...תלמד הוראה וכן יש ביקוש למורים ובמיוחד במקצועות ריאליים כמו מתמטיקה ותתפלא גם אפשר להתפרנס ואפילו להתעשר מהוראה. מורים פרטיים למתמטיקה עושים הון..תהיה מוצלח וטוב ואהוד על התלמידים ותגיע רחוק...
קח לדוגמה את המורה למתמטיקה שלי מהתיכון העירוני..היה מורה מדהים..לא שגרתי..הצליח להכניס לראש לכוווולם את היסודות וכולם העריצו אותו...היום הוא כבר איפריית הוראה....דרך אגב שמו יואל גבע...
תראה לאור העובדה שקצת קשה לך לקבל " פקודות " , ואתה לא מסתדר עם אנשים שדעותיהם או דרך עבודתם שונה משלך
אתה יכול לדעתי ( במידה ואתה מוכשר באופן יצירתי ) , ללמוד הנדסת מכונות ולאחר מכן ללכת ולחפש עבודה בחברה שבונה מכונות או משהוא כזה .
ולאר מכן אול להפוך להיות עצמאי בתחום .
אני בתור מנהל אחזקה של חברה די גדולה , עם צוות עובדים טוב , הרבה פעמים מפשיל שרוולים ועושה עבודה בדיוק כמותם , הרבה פעמים אנחנו מפתחים רעיונות ובונים מכונות אוטומציה מאוד מעניינות ומאוד מאתגרות .
במהלך עבודתי אני הרבה פעמים נפגש עם עצמאיים שהם מהנדסים ועם הזמן נהיו בעלי חברה שעובדת על קונספטים מיוחדים , כאשר אני מאפיין להם את המכונה שאני רוצה
והם מוציאים לפועל את הרעיון , כמובן שהם מביאים איתם את הידע שלהם והכישרון שלהם , הם מחזיקים מהנדס חשמל , מהנדס מכונות , מנהלי פרוייקטים , ועבדים כל היום על פרויקטים מגניבים מורכבים ומעניינים .
בהתחלה לא צריך להיות עצמאי , אבל להשתלב בחברה כזו שכל היום עוסקת ביצירה , סגנון העבודה הוא פרויקטאלי ולכן לא חוזר על עצמו .
בתחום הזה משולבים הרבה אלמנטים כמו : הנדסת מכונות , פנאומטיקה , מכאניקה , חשמל , הידראוליקה ועוד
לעבודה כזו אני קם כל בוקר עם חיוך , כי אני יודע שהוא הולך להיות מעניין
לעיתים אני לא מצליח לישון בלילה , רק מהמחשבות המרגשות על הפיתרון שצץ לי במוח במשך הלילה ,על איזה בעיה או תקלה מורכבת או פיתוח מסויים ושאותו אני הולך ליישם מחר בבוקר !
חשוב לציין שצריך איזה כישרון מיוחד שלדעתי נולדים איתו , הלימודים יכולים לתת עוד כלים וידע , אבל מי שייצירתי בנפשו יסתדר גם בלעדיהם .
לסיכום : תלמד הנדסת מכונות , תשתלב בחברה שהיא ייצירתית , תרכוש הרבה ידע שאותו לא לומדים , גם לא בטכניון , ותעבוד בחברה שהיא חממה טכנולוגית וייצירתית
מה יהיה גובה המשכורת - זה לא חשוב כרגע !!!!!!!!!!!!!!
והכי חשוב תברר עם עצמך , למה אתה הכי נמשך חשמל , מכונות , עבודה בתכנון או ניהול פרוייקט בניה שבו גם אתה תופס מברג ביד .....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
שלמה תודה. קודם כל על העידוד, ודבר שני על המידע.
על הפן התכנוני ידעתי. זה ה"אוביוס" של ההנדסה. אבל על "מהנדס מים" אני שומע בפעם הראשונה. תוכל להרחיב בנושא? איזה סוג של חברות מעסיקות כאלה, ולאיזה סוג של משרה לצפות? האם קל להגיע לשם או שזה כיוון שדורש יותר ניסיון / יכולת? האם זה "נחשב" יותר או פחות? (ביעקר מבחינת אופק קידום ושכר...). האם בכל תחום הנדסה יש כאלה? או שזה אופייני להתמחויות מסוימות?
1. זה הכיוון. הוראה, חינוך, הדרכה. אלו הדברים שנותנים לי הרבה מאוד סיפוק, ואני מקווה לעסוק בהם בשכר או בהתנדבות, בשביל הנפש.
2. 15? אז בגיל 45 אני בפנסיה? הידד! :)
3. אני מקווה שאני לא אהיה אחד מאלו שמעודדים אחרים "ללכת על זה"...
המון תודה על העזרה. זה חשוב לי מאוד.
עודד,
לא הייתי ברור, יקח לך בממוצע 15 שנים להתחיל להסתדר, להרים את הראש על המים (ורק אז לקנות 4X4 חדש....), במו"פ בהיטק פחות, בעסק פרטי קטן יותר. בחברות וגופים ממשלתיים השכר בשנים הראשונות נמוך, אך עולה עם הוותק ולא מפטרים עם כל גיהוק בכלכלה.
בנושא "מהנדס מים" - הכוונה לכל התפקידים הניהוליים: רכש, ניהול ייצור, ניהול פרוייקטים, וכד' בהם אתה חלק מתהליך שרשרת האספקה בחברה. כל עיכוב מתבטא באיחור אספקות ללקוח, שזה "פשע לא יכופר".
לתפקיד הראשון אחרי הלימודים יש משקל מכריע, הוא בעצם ה"סטאז" שמתחיל את הקריירה. לכן כשמסיימים ללמוד לא להתפתות לתפקיד הראשון שמוצאים, גם אם באותו זמן השכר בו הוא הגבוה ביותר. חפש תפקידים בהם יש אופק קידום גדול. למשל, אם עבדת שנתיים שלוש בתור איש רכש, יהיה לך קשה להתקבל לתפקיד מו"פ - אם כי לא בלתי אפשרי.
המלצתי, ללמוד מקצוע "אמיתי" -אלקרוניקה / הנדסת תוכנה / מכונות (לא תעשייה וניהול!) וללכת לכיוון התכנון - מו"פ. בטווח הארוך זה ישתלם יותר.
שלמה
גילוי נאות: אני מהנדס תעשייה וניהול ולא מצטער על זה. לי זה מתאים.
לדעתי האישית:
מקצוע, לפחות את הבסיסי לומדים פעם אחת וזו נקודת הפתיחה.
לאחר מכן מאוד קשה לשנות ו"לשפר לפנים" כי אז כבר יש אישה וילדים ומשכנתא.
אז ברור שאתה רוצה ללכת עם הלב, אבל בסוף אתה קם בבוקר כדי להביא לבן למקרר. ואם אתה קם עם חיוך- הרווחת!
ולכן נסה לכוון את עצמך הכי גבוהה שתוכל כמדרגת הפתיחה לחיים.
תמיד תוכל אח"כ לעשות הסבה למקצוע אחר (סיפרו לי שהגננת אצלנו היא מהנדסת תוכנה..)
מהניסיון שלי, הנדסה זה הכיוון שיתן לך מקסימום ביטחון ומקסימום אפשרויות לצד שכר מעל הממוצע.
תוכנה וחשמל- הם המקצועות המבוקשים ביותר בשוק כבר הרבה זמן. לא רואה מצב שזה ישתנה.
מכונות מקצוע מכובד וותיק אבל מהנדסי מכונות שאני מכיר אשר התקדמו בד"כ עשו הסבות כאלו ואחרות.
הנדסה אזרחית, למרות התחושה, עלולה לשעמם די מהר. ומאוד תלוי בך לאן תיקח את זה.
הנדסה חקלאית, כולנו היינו רוצים להינות מגן המשחקים שישנו בטכניות לנושא זה- אבל למצוא עבודה ומצאי המשרות מוגבל מאוד. מה גם שמהנדס מכונות יכול לקחת משרה שכזו.
הנדסת תעשייה- זה ה BA הכללי של היום, או תואר העו"ד של אלו שיכולים- הנדסה עם מעט מידי הנדסה. (אני בוגר תואר שני בהנדסת תעשייה..)
את השאר אני פחות יודע לומר.
..
איפה ללמוד? בכלל אין שאלה.
טכניות->ת"א->ב"ש בדיוק בסדר הזה.
אין תחליף לטכניון, ואם יש לך האפשרות- אל תהסס בכלל.
אני לא מסכים עם הגישה שמהנדס יושב מאחורי שולחן לאור הפלורסנט- זה תלוי לאיזה כיוון תיקח את עצמך.
מכיר אישית הרבה המהנדסי חשמל, מכונות, ואפילו עבדכם- שעושים ימים כלילות בשטח, במעבדות, באינטגרציה ולפעמים מתגעגעים למשרד...
שורה תחתונה- עם עמדת פתיחה טובה תוכל לנווט את עצמך לעסוק בכל דבר שתרצה- נסה להגיע למצב הזה.
הכל נכון. אני מקשיב לכל העצות שלכם, מחכים ומפנים.
ברור לי שאני צריך לעבוד עכשיו הכי קשה שאפשר, כדי להצליח כמה שיותר בהמשך, וכדי שאהיה מסוגל להתפרנס בדרך הנעימה והרווחית ביותר (אני יודע מה עובר לכם בראש. סוטים. זה לא בא בחשבון).
אני מחפש את הכיוון שיאפשר אץ זה בצורה הכי טובה שיש. אדריכלות או הנדסה? אם הנדסה, אז איזו? איפה הביקוש הגדול ביותר וטווח המשרות הגדול והמעניין ביותר? איפה אזכה להריח אחו לעיתים קרובוץ יותר? ברור שהכל נזיל ושום דבר לא מוגבל למקתוע אחד, ספציפי, אחרי הכל כולם די דומים, אבל אני מחפש את ההוא הייחודי, שאדע לאן לפנות.
הנדסה אזרחית - אתה יכול למצוא את עצמך תוך זמן מאוד קצר בתפקיד מאוד בכיר. זה לא ייאמן כמה הקידום בתחום הזה מטאורי פשוט מתוך חוסר ממשי במהנדסים.
כשזה שהתחיל ללמוד אדריכלות בזמן שאתה התחלת הנדסה יגמור את הסטאז' ויתחנן שיתנו לו לעבוד במשכורת מינימום במשרד אדריכלים, אתה עשוי למצוא את עצמך מנהל פרוייקט או צוות..
ונכון שהמצב היום בענף הבניה לא מטורף כמו שהיה לפני כמה שנים - אבל עדיין יש בתחום הזה הרבה כסף, מתשתיות ועד בתים, שום אבן בארץ לא זזה בלי מהנדס.
אסף.