-
חלפים תחליפיים, איכות ותקנים
בתור אחד שמשתדל לעשות טיפולים לבד ומתבסס בעיקר על חלפים לא מקוריים איך אני יכול לדעת מה איכות החלפים שאותם אני קונה?
לדוגמא - רפידות ברקסים - הרפידות האחוריות הן של http://www.icerbrakes.com/en/web/seccion.asp, יצרן שאין לי מושג מיהו ואם בכלל הוא איכותי או לא...על המוצר כתוב E9 ו-90R שנראה כי מדובר בתקנים מסויים - בחיפוש לא ממש מצאתי מידע
הרפידות הקדמיות הן של http://www.remsa.com/ ושם כבר כתוב E1 90R
המשותף לשני החברות הללו שלפחות להן יש אתר רשמי (לא שאני מאמין לכל אחד שכותב על עצמו שהוא עומד בכל התקנים) יצוגי ו"מרשים"
לפילטר שמן של RABBIT מבית KANGNAM אני לא מוצא שום דבר ברשת וגם לפילטר אוויר שלWP...
בקיצור, איך אנחנו כצרכנים יכולים לדעת שמה שמוכרים לנו בחנויות זה לא המיץ של הזבל?
-
1 קבצים מצורפים
תגובה: חלפים תחליפיים, איכות ותקנים
במקרה פתחתי היום שלושה מסנני שמן. אחד מקורי ושניים תחליפיים.
שטח הנייר במסנן התחליפי מגיע לכדי 53 אחוז משטח הנייר במקורי. הדבק שמדביק את הנייר לפח שמסביבו במסנן התחליפי בחלקו התפורר ובחלקו לא היה, או שאולי לא ראיתי אותו כי הוא התפורר והמשיך בדרכו למיסבי המנוע. הנייר באחד מהמסננים התחליפיים היה מעוך וקרוע וכשנגעתי בו הוא התפורר לעשרות פיסות. הנייר במסנן התחליפי השני סתם היה קל להפרדה מהפח ביד ואילו את הנייר במסנן המקורי הייתי צריך למשוך בעוצמה עם פלאייר כדי להפריד מהמסנן. מעברי השמן במסנני המקורי הם חורים בקוטר של חמישה מ"מ ואילו במסננים התחליפיים מדובר בחריצים דקים בפח.
תמיד שמתי בהיילקס מסנן מקורי. היום אני מבין עוד יותר טוב למה.
גילוי נאות: אני עובד אצל יבואן רכב, אם כי לצערי אני לא רואה אחוזים ממכירת החלפים ):
-
תן לי בבקשה סיבה אחת טובה/הגיונית/מניחה את הדעת לקניית פילטר שמן לא מקורי?
גם לי יש רכב כמו שלך, הפילטר המקורי עולה 80 שח, בהזמנה מרוכזת באינטרנט אפשר להשיג אפילו בפחות.
איזו סיבה מספיק טובה להתעסקות יש בחסכון של 20 שח ברכיב כזה חשוב?
לא ברור.
-
בקיצור, איך אנחנו כצרכנים יכולים לדעת שמה שמוכרים לנו בחנויות זה לא המיץ של הזבל?[/QUOTE]
אתה יכול להיות בטוח, שבמקרים שתיארת מכרו לך את האמא של המיץ של הזבל.
-
עד היום הפילטר שמן היה מקורי וגם פילטר האוויר.. בכל הרכבים שלי, פשוט כי ככה יצא. היום קניתי בחנות אחרת כי כבר הייתי מולה לטובת משהו אחר והם לא מחזיקים את המקורי, אני לא עושה זאת מטעמים כספיים, אני אפילו לא יודע מה ההבדלים במחיר בינהם...
-
הגבתי קצת בגסות אבל זה היה בהומור כן?
לא הייתי לוקח סיכון בפילטר שמן, אם לא כלכלית אז איזה עוד סיבה יש?
גם לא ברפידות ברקס.
אני פשוט לא רואה סיבה מספיק הגיונית.
לא חוסך בזה, לא מחפף בזה, לא מתעסק עם זה. שם מקורי וזהו, ראש נקי.
-
בחנות שאני בדרך כלל קונה יש פילטר שמן מקורי ופילטר אוויר מקורי, השאר תחלפיים. תאמת, מעולם לא ניגשתי למוסך היבואן (הילוך שישי) לקנות חלפים לטיפול, אחרי שבררתי שם פעם מחירי גומיות למכסה שסתומים ונפלה לי הלסת, הזמנתי בכל זאת ואני עדיין מחכה שיתקשרו להודיע שהגיע (זה היה לפני חצי שנה, מאז כבר הייתי שם להזכיר להם).
נגיד ונושא הפילטרים מובן. מה דעתכם על יצרני רפידות תחלפיים?
-
גם גומייה למכסה שסתומים יצא לי להחליף, (במסגרת החלפת גומיות שונות) השגתי את המקורית כמובן, באינטרנט, מאתר שנקרא amayma
המחיר כולל המשלוח והמעמ היה חצי מהמחיר בארץ. עד לדלת, עם שליח.
והאתר הזה יקר יחסית, במקרים אחרים כאשר יש לי את ה p.n אני מזמין מאיביי או אתרים אמריקאים,אפילו זולים יותר.ומגיע למוסכניק שלי עם הכל מסודר.
הכל מקורי בלבד.
פשוט.
-
ואני שמעתי שמישהו כאן באתר היה מספיק שרוט כדי לפרום ולספור את הדפים של פילטר אויר מקורי מול תחליפי.
הבדל ויזואלי שקשה לראות, אבל במספרים מאד ברור לרעת הפילטר התחליפי.
-
הדיון הזה מאוד מעניין!
שנים אמרו לי לקנות פילטרים שמן ואוויר מקוריים. ועשיתי כך. למרות שבחלק מהרכבים שהיו לי ההבדל היה די משמעותי.
בעיקר אצל יצרנים גרמנים.
אבל בברקסים למשל- מה זה משנה? יבלום פחות טוב? ישחק יותר? זה מהותי?
מה הכלים שלנו כצרכנים לדעת מה טיב החלפים שאנחנו קונים?
-
גם בברקסים זה משנה...
נתחיל בזה שהרכב עוצר פחות טוב, לא משהו בטיחותי אבל בהחלט מורגש.
נמשיך בזה שהרפידה נשחקת הרבה יותר מהר.
נסיים בזה שהיא שוחקת את צלחת הבלמים.
חלקי חילוף איכותיים הם אכן בעיה במדינתנו הקטנטונת.
יש הרבה זבל וחיקויים מסתובבים בשוק.
עם זה לא כל תחליפי הוא זבל. לפעמים התחליפי הוא oem ללא חותמת היצרן.
אם יש לך ניסיון אפשר אולי לזהות זבל.
סימן זיהוי די ברור הוא מחיר מאוד מאוד נמוך, אבל גם זה לא תמיד נכון.
-
ראוי לציין ששני המסננים התחליפיים שבתמונה שהעליתי קודם נלקחו ממנועים שנשחקו עד כדי צורך בהחלפת מנוע למנוע חדש והם בקילומטראז' של כ60000 בלבד.
-
נשחקו רק בגלל שהפילטר לא אסף את המתכת אלא נתן לה להמשיך למנוע?
-
זה נסיבתי, אבל להערכתי התשובה חיובית. גם תוצאות המעבדה של דגימות השמן מראות ערכים גבוהים מהרגיל של חול ומתכות אבל זו התוצאה של המנוע השחוק או הסיבה לשחיקה? אפשר גם לטעון שזו תוצאה של מסנן אוויר תחליפי, שמנים זבליים, החלפת שמן שלא במועדה או שלא נעשתה כלל וכו'. בשביל לבודד את אשמת מסנן השמן הבלעדית צריך שכל שאר הפרמטרים יהיו פיקס.
-
1 קבצים מצורפים
עובי של חמישה קיפולי נייר. המקורי באמצע.
-
1 קבצים מצורפים
-
תודה רבה חנן.
בדיקה מושקעת ומאוד מאירת עיניים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
בחנות שאני בדרך כלל קונה יש פילטר שמן מקורי ופילטר אוויר מקורי, השאר תחלפיים. תאמת, מעולם לא ניגשתי למוסך היבואן (הילוך שישי) לקנות חלפים לטיפול, אחרי שבררתי שם פעם מחירי גומיות למכסה שסתומים ונפלה לי הלסת, הזמנתי בכל זאת ואני עדיין מחכה שיתקשרו להודיע שהגיע (זה היה לפני חצי שנה, מאז כבר הייתי שם להזכיר להם).
נגיד ונושא הפילטרים מובן. מה דעתכם על יצרני רפידות תחלפיים?
תלוי איזה חלק ומאיזה יצרן.
גם צמיגים למשל יש זבל ויש איכותיים. לא זכור לי שמישהו מתעקש פה להמליץ דווקא על הצמיגים המקוריים.
כן מתעקשים פה להמליץ על צמיגים מיצרן איכותי ובעל מוניטין.
ישנן רפידות בלמים הרבה יותר איכותיות מהרפידות שהיצרן בחר משיקולים שונים.
ישנם שמנים, פלאגים פילטרים מאוד איכותיים ואני לא רואה סיבה שלא להשתמש בהם.
וישנו כמובן זבל לרוב.
כקו הנחיה כללי, אם אינך מבין לך על בטוח כלומר מקורי.
-
יופי... על זה אני מדבר... איך אני סתם אחד יכול "להבין"?
-
אני חושש לבעיה אחרת.
האם החלק ה"מקורי" לכאורה שאנחנו רוכשים הוא אכן מקורי ולא זיוף?... בסין מזייפים כל דבר.