חדש בפורום - רוצה לרכוש ג'יפ.
שלום רב.
אז החלטנו להיכנס לעולם הג'יפים, אבל בקטנה....
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים והחלטנו לרכוש רכב מרווח יותר במקום הרכב הפרטי שיש לנו.....
ואם מרווח יותר , אז למה שלא יהיה 4X4 ונצא לטיולים......
אני מתלבט מאד לגביי הרכישה וממש צריך את עזרתכם.
אנחנו לא מתכוונים לצאת לטיולי שטח מטורפים, אלא טיולים עדינים ( קצת יותר נועז מכבישי כורכר.... ),
כלומר כן היינו רוצים לנסוע בבוץ ושטח , אבל לא משהו נועז מידי מפני שבכל זאת אני עם שלושה קטנים ברכב.....
ראשית יש לי שאלה שכנראה תחשוף את הבורות שלי בנושא :)
האם רכב כמו מאזדה CX5 עם הנעה 4X2 ויונדאי IX35 וכו'......אלו רכבים שניתן לנסוע איתם בשטח ? ואם לא ניתן אז למה קוראים להם ג'יפים???
ההתלבטות שלי היא כזאת.....האם לרכוש גרנד שירוקי 2009 או טוארג 2007 ?
או לחלופין לרכוש CX5 חדשה או IX35 חדשה או מיציבושי אוטלאנדר ( כל החדשות יהיו 4X2 בגלל התקציב.... ),
אשמח לתשובתכם,
תודה מראש,
רועי.
תגובה: חדש בפורום - רוצה לרכוש ג'יפ.
בוקר טוב וברוך הבא,
רכבים 4X2 הם רכבי פוזה ומתאימים לשטח של מגרש החנייה במרכזי הקניות ...
4X4 בקרוסאובר (דוגמת המזדה) יאפשרו תנועה ללא בעיה במישור בדרך לא סלולה. גם שבילי קק"ל קלים ניתן לנוע איתם בזהירות.
בכול מקרה, אנחנו לא מחשיבים אותם כרכבי שטח.
אם בכול זאת אתה מעוניין בטיולי שטח, תצטרך (ג'יפון) או SUV .
כרגע הסוזוקי גראנד ויטארה הוא הג'יפון היחדי עם הילוך כוח, כך שעם הגבהה וצמיגים קצת יותר "קרביים" יהיה ניתן לטייל איתו במרבית המסלולים.
ב SUV כבר יש מגוון אפשרויות יותר גדול, טויוטה לנד קרוזר, מציבושי פאג'רו ועוד.
לא ציינת תקציב, אבל האם הינך מודע לעלויות האחזקה של טוארג ?
בכול מקרה, עדיף שתענה על השאלות הממוקדות שבשרשור :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=28546
בהצלחה
רענן
ברוכים הבאים.
מכוניות כמו המאזדה, היונדאי, קיאה ספורטאז' ודומיהם - נקראים ג'יפים בשביל למכור אותם לבחורות. הם אינם ג'יפים ואל תבזבז את הכסף שלך על אחד כזה. הוא לא יקח אותך הרבה יותר רחוק ממאזדה 3. הפורסטר של סובארו הוא מעט יותר מהם בשטח, אבל עדיין לא רכב שטח אמיתי.
מתוך השאלה, אני משער שהתקציב שלך הוא כ 150.0 אש"ח. זה הרבה כסף, ואפשר לרכוש בסכום הזה רכבי שטח מצויינים כמו פאג'רו או לנדקרוזר או דיסקברי ואחרים.
טוארג - יש לו יכולות שטח, אבל עלויות התיקונים שתידרש להם ידרדרו אותך מהר מאוד מתחת לקו העוני.
גרנד צ'ירוקי - רכב מצויין. בגירסא הבסיסית מעט רך, אבל יענה לך על כל הדרישות.
כעיקרון, ועוד לא ענית על כל השאלות שרשומות בפורום הייעוץ, חפש רכב שיש לו הילוך כח. בלי הילוך כח, אתה לא עם רכב שטח.
בתקציב של מעל 100.0 אש"ח הייתי מחפש פאג'רו או לנדקרוזר, בגלל שאתה לא מתכנן כרגע שטח קשה - לך על פאג'רו ארוך, משנת 2008 וצפונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
ברוכים הבאים.
מכוניות כמו המאזדה, היונדאי, קיאה ספורטאז' ודומיהם - נקראים ג'יפים בשביל למכור אותם לבחורות. הם אינם ג'יפים ואל תבזבז את הכסף שלך על אחד כזה. הוא לא יקח אותך הרבה יותר רחוק ממאזדה 3. הפורסטר של סובארו הוא מעט יותר מהם בשטח, אבל עדיין לא רכב שטח אמיתי.
אני לא חושב שהקביעה הזו נכונה. כל הקרוס אוברים כל עוד הם בתצורת הנעה כפולה יכולים לקחת לקחת משפחה לטיולים ובמיוחד הסובארו. נכון בטיול לא תהיה עבירות והנהיגה תצטרך להיות זהירה ושקולה אבל לא כולם מטיילים כדי לעלות מעלה X או לעבור מעבר Y יש אנשים שרק צריכים שהאוטו יביא אותם לנק' שקצת גדולה על רכב פרטי ואז הקרוס אוברים והג'יפונים הרכים יכולים לתת מענה מצויין כרכב שימושי ופרקטי בעל עלויות אחזקה נמוכות יותר מ-SUV גדול וסביר להניח גם ישן יותר.
ROY B, אתה צריך לחשוב מה אופי הטיולים שאתה ומשפחתך הולכים לעשות ומה הצרכים שלך. ברגע שתגדיר אותם בצורה יותר ממוקדת תוכל לקבל תשובות מפוקסות יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אני לא חושב שהקביעה הזו נכונה. כל הקרוס אוברים כל עוד הם בתצורת הנעה כפולה יכולים לקחת לקחת משפחה לטיולים ובמיוחד הסובארו. נכון בטיול לא תהיה עבירות והנהיגה תצטרך להיות זהירה ושקולה אבל לא כולם מטיילים כדי לעלות מעלה X או לעבור מעבר Y יש אנשים שרק צריכים שהאוטו יביא אותם לנק' שקצת גדולה על רכב פרטי ואז הקרוס אוברים והג'יפונים הרכים יכולים לתת מענה מצויין כרכב שימושי ופרקטי בעל עלויות אחזקה נמוכות יותר מ-SUV גדול וסביר להניח גם ישן יותר.
ROY B, אתה צריך לחשוב מה אופי הטיולים שאתה ומשפחתך הולכים לעשות ומה הצרכים שלך. ברגע שתגדיר אותם בצורה יותר ממוקדת תוכל לקבל תשובות מפוקסות יותר.
גם למשל"ט 16 (לתצפית הנוף מהמרפסת) ממסילת ציון, סובארו פרוסטר או קרוסאובר יתקשה בכמה הצלבות פשוטות שהגשמים יצרו.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
גם למשל"ט 16 (לתצפית הנוף מהמרפסת) ממסילת ציון, סובארו פרוסטר או קרוסאובר יתקשה בכמה הצלבות פשוטות שהגשמים יצרו.
רענן
תודה רבה לכולכם על התגובה המהירה.
אני אתן כמה נק' נוספות שיעזרו לכם לתת לי את הפתרון היעיל ביותר עבורי ועבור בני משפחתי.
1. הסכום שיש לי : 100,000 לרכב יד שניה או 170,000 לרכב יד ראשונה.
2. הרכב ישמש אותי גם ביום יום לעבודה , העבודה שלי קרובה לבית אז הקילומטראז' לא ירוץ......
3. אני צריך רכב מרווח שיהיה נוח מאחורה לבני המשפחה ( 3 ילדים קטנים עם כיסאות בטיחות ).
4. בא לי להתפנק , אני רוצה רכב מפנק.
5. כרגע נראה לי שהכי מושך אותי גרנד שירוקי 2009 או 2010 , אבל מה שראיתי היה רק במגרשים ובעדינות אומר שבעלי המגרשים
לא עשו עליי רושם טוב כל כך.....ואני קצת חושש לרכוש מהם....מצד שני אני רוצה לעשות טרייד , אז אם יש לכם מגרש שאתם ממליצים עליו, אשמח לשמוע.....
6. מבחינת יכולת הרכב בשטח, אני לא מתכוון לצאת לטיולים של שלושה ימים במדבר, אלא יותר טיולי נופים, קצת שלוליות בוץ וכאלה בסופי שבוע, מצד שני לא בא לי להיתקע או לשקוע כל טיול.......
* אני מקווה שזה עוזר להמלצות....במידה ופספסתי משהו שיכול לעזור אשמח לשמוע.
המון תודה,
רועי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roy B
הסכום שיש לי : 100,000 לרכב יד שניה או 170,000 לרכב יד ראשונה.
זאת חידת חמיצר ?
לא הבנתי התקציב 100 או 170 אלף ש"ח ?
יד שניה אתה מתכוון משומש ? ליד ראשונה אתה מתכוון מהסוכנות מכירה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roy B
הרכב ישמש אותי גם ביום יום לעבודה , העבודה שלי קרובה לבית אז הקילומטראז' לא ירוץ......
ובכול זאת, כמה אתה מעריך ? או אפילו כמה אתה נוסע היום ? (ללא טיולי שטח כמובן)
רענן
בהתאם לפרופיל שתיארת הייתי הולך על פאג'רו. רכב אמין, מפנק ובעל יכולות שטח סבירות.
לרכב חדש אקבל יותר כסף כהלוואה וגם אפשרויות הליסינג טובות יותר, וכן אני מדבר על רכב מסוכנות.
ליד שנייה ( רכב משומש ), ההלוואה נמוכה יותר אני לא רוצה לעלות " מעל הפופיק " מפני שיהיו יותר הוצאות על בלאי מרכב חדש....
אני עושה כ - 12,000 ק"מ בשנה ( ללא טיולי שטח ).
יש לך עוד אופציה,
לרכוש רכב שטח ישן יותר (אני מניח ללא מימון) שיעודו העיקרי יהיה לטיולים בלבד.
היתרונות לכך רבים והסברתי אותם בשרשור הזה (דיי רלוונטי גם לך) :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=68591
אם בכול זאת אתה מעוניין ברכב שטח שבין היתר יהיה יום יומי,
המלצה שלי פאג'רו כמה שיותר חדיש.
בהצלחה
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יש לך עוד אופציה,
לרכוש רכב שטח ישן יותר (אני מניח ללא מימון) שיעודו העיקרי יהיה לטיולים בלבד.
היתרונות לכך רבים והסברתי אותם בשרשור הזה (דיי רלוונטי גם לך) :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=68591
אם בכול זאת אתה מעוניין ברכב שטח שבין היתר יהיה יום יומי,
המלצה שלי פאג'רו כמה שיותר חדיש.
בהצלחה
רענן
רענן , תודה רבה, עיינתי גם בלינק שצרפת.
נראה לי שאקנה פאג'רו ארוך( לא מת על הצורה שלו ) או גרנד שירוקי.
האם אתה מכיר מגרשים אמינים למכירת רכבי שטח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roy B
נראה לי שאקנה פאג'רו ארוך( לא מת על הצורה שלו )
לטויוטה לאנד קרוזר אתה "מתחבר" ? אם כן הוא עדיף !
העניין שתצטרך לרדת בשנתון אחד או שניים לעומת הפאג'רו. בנוסף תצטרך גם מעט סבלנות למצוא אחד שמור ועם קמ' סביר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roy B
האם אתה מכיר מגרשים אמינים למכירת רכבי שטח?
לא מכיר. ואישית לא מתקרב לאף מגרש !
רענן
אבדוק גם לגביי טויוטה לאנד קרוזר, ואתה צודק שאתה לא מתקרב למגרשים האלה......
בכל אופן המון תודה על התייחסותך ועל העזרה,
מקווה לעדכן בקרוב לגביי הרכישה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roy B
אבדוק גם לגביי טויוטה לאנד קרוזר, ואתה צודק שאתה לא מתקרב למגרשים האלה......
בכל אופן המון תודה על התייחסותך ועל העזרה,
מקווה לעדכן בקרוב לגביי הרכישה...
שווה לך לפתוח שרשור בפורום רלוונטי (מיצובושי, טויוטה) להגעה לאחד מהחברים להתרשמות (כולל נסיעה קצרה) מהקינג והלנדקרוזר.
אני מניח שבקשה כזאת תענה בחיוב. ההתרשמות שלך רצוי שתהיה ממוקדת בנוחות, תפעול בכביש.
לגביי השטח ההבדלים לא גדולים (יש יתרון ללאנדקרוזר, אבל לדרישות שלך זה לא רלוונטי).
בהצלחה
רענן
לא יודע על איזה שנתון של גראנד אתה מדבר אבל לאחרונה יצא לי לטייל עם גראנד 2011 או 2012 (לא בטוח). הרכב לא פרייאר בכלל, הבעלים שלו מטייל עם קבוצה של חבר'ה שנוסעים ברכבים משופרים. בטיול הספציפי שאני הייתי בו ירדנו גם את ציר המצלעות שהעבירות בו היא לא פשוטה כלל.
הרכב נוסע נהדר ושהוא מוגבה קלות וממוגן מלא הוא לא פריאר בכלל בזכות מערכת בקרת המשיכה. עקב אכילב שלו ובכלל של רוה הרכבים המודרנים הוא מידת צמיגים בחתך נמוך שמחייבת במקרה הטוב צמיג AT עדין יחסית. אותו בעלים של גראנד שירוקי גומר צמיג כל טיול (כולל אותו טיול) ובניגוד לרכבי השטח הישנים בהם אפשר לשנות מידת צמיגים ברכב הזה זה לא אפשרי בגלל שהכל מפוקח מחשב.
אם מטרת הרכב היא טיולים קצרים בשדות ושבילים מסביב לבית ושימוש יום יומי הגראנד או כל SUV מודרני יהיה בחירה מצוינת אבל אפ אתה רוצה קצת מעבר אולי הרעיון של רענן להפריד הוא משהו ששווה לשקול.
לגב מגרשים, סוחרי רכב תמיד נראים לי טיפוסים מפוקפקים, אני הייתי מעדיף לרכוש מאדם פרטי (וזו בעיקר תחושה אישית שלא מבוססת על כלום).
הי חברה.
יש לי עוד 2 שאלות.
1. מה דעתכם על פורד אדג' 4X4 ?
2. האם ( וסליחה מראש על הבורות.... ) יש חיה כזאת גראנד שירוקי שהוא לא 4X4 ?
אשמח לתגובתכם המקצועית,
תודה,
רועי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roy B
הי חברה.
יש לי עוד 2 שאלות.
1. מה דעתכם על פורד אדג' 4X4 ?
2. האם ( וסליחה מראש על הבורות.... ) יש חיה כזאת גראנד שירוקי שהוא לא 4X4 ?
אשמח לתגובתכם המקצועית,
תודה,
רועי.
בקצרה:
1. לא
2. כן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לא יודע על איזה שנתון של גראנד אתה מדבר אבל לאחרונה יצא לי לטייל עם גראנד 2011 או 2012 (לא בטוח). הרכב לא פרייאר בכלל, הבעלים שלו מטייל עם קבוצה של חבר'ה שנוסעים ברכבים משופרים. בטיול הספציפי שאני הייתי בו ירדנו גם את ציר המצלעות שהעבירות בו היא לא פשוטה כלל.
הרכב נוסע נהדר ושהוא מוגבה קלות וממוגן מלא הוא לא פריאר בכלל בזכות מערכת בקרת המשיכה. עקב אכילב שלו ובכלל של רוה הרכבים המודרנים הוא מידת צמיגים בחתך נמוך שמחייבת במקרה הטוב צמיג AT עדין יחסית. אותו בעלים של גראנד שירוקי גומר צמיג כל טיול (כולל אותו טיול) ובניגוד לרכבי השטח הישנים בהם אפשר לשנות מידת צמיגים ברכב הזה זה לא אפשרי בגלל שהכל מפוקח מחשב.
אם מטרת הרכב היא טיולים קצרים בשדות ושבילים מסביב לבית ושימוש יום יומי הגראנד או כל SUV מודרני יהיה בחירה מצוינת אבל אפ אתה רוצה קצת מעבר אולי הרעיון של רענן להפריד הוא משהו ששווה לשקול.
לגב מגרשים, סוחרי רכב תמיד נראים לי טיפוסים מפוקפקים, אני הייתי מעדיף לרכוש מאדם פרטי (וזו בעיקר תחושה אישית שלא מבוססת על כלום).
בוקר טוב.
אני עומד לפני רכישת גראנד שירוקי מודל 2010 דגם לימיטד, הרכב נראה שמור ויפה עם 79,000 ק"מ.
יש לי שלוש שאלות רלוונטיות ואשמח לעזרתכם הכנה:
1. ברשיון כתוב בעלים 00 , מה זה אומר ? הרכב רשום על חברת ליסקאר ומי שנהג ברכב זה אדם פרטי שעבורו רכשו את הרכב ולפני מספר ימים הוא החזיר אותו ורכש רכב חדש, נעשתה בדיקה לרכב והכל באמת תקין ונראה טוב, גם החברה שבה הייתי עושה רושם טוב.
2. שאלתי השנייה היא , מחירון הרכב הוא 143,000 ש"ח, הם מוכנים לתת לי את הרכב ב- 137,000 ש"ח ולא פחות....בטענה שהרכב מאד מבוקש......
האם זה נכון? מפני שאין לי מושג ולא בא לי לצאת פראייר.....אני רואה רכבים דומים ביד 2 ב - 120,0000 ש"ח....אבל בחברה הזאת לוקחים ממני את השברולט קרוז שלי בטרייד אין ( רכב שאני מנסה למכור כבר למעלה מחצי שנה..... ) ולכן אני מעדיף לרכוש דרכם....
3. בהמשך לשאלה 2......האם כשארצה למכור את הרכב יהיה לי קל למכור אותו ובמחיר טוב, או שאני הולך להפסיד את המכנסיים?
אשמח לקבל תגובתכם, אני עומד לבצע את הרכישה היום......
תודה ויום טוב,
רועי.
משום מה קשה לי לחשוב על רכב עם מנוע בנזין מגודל, ומליסינג כרכב עם ביקוש גבוה. מצד שני, אני לא חיפשתי רכב כזה אף פעם ולא יודע האם קל או קשה למצוא אותם.
שים לב שישנם תת דגמים רבים וההפרשים במחיר וביכולות של הרכב יכולים להיות מאוד משמעותיים.
באופן כללי, אם ביד 2 המחירים הם סביב ה 120, כנראה שהמחיר המבוקש בד"כ הוא... סביב ה 120.
כמה נותנים לך על הקרוז? אולי עדיף להוריד את המחיר של הקרוז ולהפטר ממנה באופן פרטי ולא להיות כבול לטרייד אין?
לגבי שאלה 3 - אומרים שהנבואה ניתנה ל... (מצד שני, סביר שלא תרוויח על זה. אוטו כזה לא קונים כהשקעה)
רועי,
00 אומר שאין בעלים קודמים - כלומר ליסקאר (או מי שרשום ברישיון) הוא היד הראשונה - ואתה תהיה יד שניה. (אחרי העברת בעלות ייכתב ברישיון - בעלים 01)
לגבי המחיר, קטונתי... אבל מצב השוק היום הוא לטובת הקונים ואפשר לנצל את זה לטובתך.
כשאתה אומר רכבים דומים ביד2, האם הם בדיוק אותו הרכב? אותו מנוע? אותה רמת גימור לימיטד? אם כן אז למה לקנות ביוקר??, ועוד רכב שיצויין לו ברישיון שהוא במקור ליסינג, ויהיה לך קשה לשכנע את הקונה העתידי שהוא "רק היה אצל אדם פרטי וכו'..."
אם תוריד את מחיר הקרוז ב-17000 ש"ח עדיין לא תצליח למכור?
ומעל הכל, אם חשוב לך שיהיה לו הילוך כח LOW, תוודא שהוא קיים. ל-3.7 אין. ל-4.7 בד"כ יש.
איל