תגובה: זחלן לגו בשלט רחוק
ענק! אתה פשוט מגשים חלומות ואני משלים אחרייך את הפער.
אני ראיתי אותו מטפס על רגל של שולחן :)
משלים? עוקף בסיבוב...
יש לו זווית גישה בצדדים שמאפשרת לו לטפס על קירות. כיף אמתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אדיר, בא לי גם :)
רון אני מזהה פה פרצה עסקית .... 400$ ותאמין לי זה עולה יותר ( רון 300 שלך 100 שלי , אבל אל תגלה לאף אחד )
מאז שאני זוכר את עצמי ( וכנראה גם לפני ) שחקתי עם הדבר הזה עוד הרבה לפני שהיה את הלגו הטכני , בגיל 12 קיבלתי פעם ראשונה לגו טכני להרכבת רכב עם מנוע תיבת הילוכים וכו' , עד היום אני מספר לילדים שלי שבעצם אני בונה קוביות לגו למבוגרים בסדנה שלי , גם הם נדבקו בחידק הזה ( או שזה בעצם תרוץ בשבילי לקנות עוד לגו ) זו הקניה האחרונה :
קובץ מצורף 83803
זה מטורף מה החברה הזו עושה עם פלסטיק .
עידו
אם כבר לגו על זחלים.... כולנו יודעים שיש פה הרבה שריונרים, נכון?
אז קבלו את זה: http://www.youtube.com/watch?v=XvekGcmerGc
ויש בו הכל: ייצוב לתותח, מתלי מוטות פיתול, עקיבה, אפיסקופ מפקד ממונע, הוא דופק ניוטרלים ימינה ושמאלה (פיבוט בשפת המרכביסטים?)
יא ווראדי. זה מטורף. בטח הטפ"ש שלו לוקח לילה שלם. כבר התחלתי לחפש פטמות גירוז.
זה פשוט מרתק לקרוא את השרשור הזה
בזמני קראו לזה אבני פלא וצירים וגלגלים היינו מייצרים לבד (היו הוראות מדויקות)
היום?
מצחיק אבל היום ]אני מרכיב פאזלים מתכנן את הזיפו הבא ומתגעגע לקפה של עידו
עידו,
הקטן קיבל בדיוק אותו אחד (למרות שכתוב 10-16) והוא רק בן 6.5
אני גם הוספתי לו מנוע עלה סה"כ 150$ לפני שבועיים.
אנחנו בשלבי בנייה, חצי שעה ביום בשבילו ובשבילי. כל הלגו דמויות הזה
פשוט מזעזע אותי.
10 חלקים ונראה כמו פליימוביל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
זה פשוט מרתק לקרוא את השרשור הזה
בזמני קראו לזה אבני פלא וצירים וגלגלים היינו מייצרים לבד (היו הוראות מדויקות)
היום?
מצחיק אבל היום ]אני מרכיב פאזלים מתכנן את הזיפו הבא ומתגעגע לקפה של עידו
כאילו שאתה לא יודע איך להגיע :)
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
עידו,
הקטן קיבל בדיוק אותו אחד (למרות שכתוב 10-16) והוא רק בן 6.5
אני גם הוספתי לו מנוע עלה סה"כ 150$ לפני שבועיים.
אנחנו בשלבי בנייה, חצי שעה ביום בשבילו ובשבילי. כל הלגו דמויות הזה
פשוט מזעזע אותי.
10 חלקים ונראה כמו פליימוביל
הגיל זו המלצה בלבד , זה בעיקר קשור בכישרון של הילד :rolleyes: ( תרוץ לאבא לקנות )
הבן הגדול שלי ( 11 ) בנה את זה לבד בשלוש שעות , קניתי את הקיט בלי המנוע , עלה באיטליה 50 יורו מה שאשאיר אותי בשוק כי בארץ המחיר של קיט כזה עולה כ - 600 ש"ח פער קטן .
עידו
עלה 120$ כולל המנוע בארה"ב. וגם קיבלתי קופסא למלא חלקים בחינם מהקיר.
אני לא בונה, אני עוזר לו למצוא את החלקים הנכונים והוא מרכיב לבד.
זו הכנה לפני שהוא יקבל זחלן בחלקים.
כשרון יש במרץ, רק מה שקשה לו זה הסבלנות.
אני לא מתפלא על שיתוף הפעולה עם לגו כאן באתר...
האמת שבדיוק העברתי הרצאונת (בקורס פולימרים, בלימודי הנדסת מכונות) על לגו, ושם סקרתי גם את ההיסטוריה של החברה - בשלב "אבני הפלא", לפני שהם עברו לABS של ימינו אנו, הלגו היה למעשה עשוי ממעין עיסת נייר ודבקים.
אבולוציה מגניבה ממש, של חברה שהתחילה כנגרייה, המשיכה לאבני הפלא אבל ראשיה סרבו להתפשר - מבחינתם הקריטריון החשוב, של אחיזת הלבנים זו בזו, לא היה מספק בצלולוז אצטט ('עיסת הנייר'), ולכן הם המשיכו לחפש חלופות עד שהגיעו לABS.
אגב, סוג הפלסטיק הזה הוא אחת הסיבות שהם יקרים כל כך, כי הוא מאפשר דיוק גבוה אך מעלה משמעותית את עלויות הייצור.
בלגו הטכני הם כבר מזמן לא בשלב של חלקים שנאחזים זה בזה על ה"שיניים" מפורסמות. הכל פינים. זה עובד ומדהים והמכלולים המכניים (דיפרנציאלים, בוכנות, טלטלים, פניאומטיקה וכו') מאוד ריאליסטיים. אבל גם קצת פחות יצירתי. לא צריך לשבור את הראש איך "לעצב" צורה - יש חלקים מעוצבים מוכנים והמון חלקים ללא שיניים בכלל, לטובת המראה המציאותי. זה קצת מתסכל ובמקרה של ילדים יותר קטנים - הם כבר לא מפעילים את הראש כדי לפתור בעיה בבנייה עצמאית של פרויקט מהדמיון ללא תוכנית מוכנה - ובתכל'ס לומדים קצת פחות. הכל מוכן. הכל יפה, אבל איפה ההתמודדות?...
כשאני שיחקתי בלגו טכני (אז קראו לזה "לגו הנדסי") מגיל 11 בערך עד ממש לפני הגיוס (וזה סוג של תראפיה, עד היום. אבל למי יש זמן) לא היו את כל החלקים המתוחכמים הללו. היו גלגלים גדולים שזה מצוין, היו קורות עם חורים (אורך 2-4-8-16 שיניים), צירים בחתך צלב מבחר מצומצם (אורך 2-4-6-8-10-12 שיניים), הכל רק במספר שיניים זוגי. גלגל"שים במבחר מידות די מצומצם (3 סוגים בלבד), "בוכנות" מרובעות, "טלטלים" שהיית בונה בעצמך משתי לולאות, "קראנק" מגלגל"שים וצירים באורך 4 ,סוג אחד של פינים ללחיצה (האפורים, גודל 2 שיניים), קרדנים עדינים ופריכים רצח, וזהו. כל היתר - לגו רגיל. עם שיניים.
בתקופה ההיא בניתי ג'יפים עם הנעה 4X4, מנועי V (עם הבוכנות המרובעות ו"צילינדרים" מאולתרים. זה מה שהיה. המנוע היה מסתובב יפה עד שאחת מחטיבות הצילינדרים היתה מתפרקת) גיר + טרנספר שעובדים ולא פעם ולא פעמיים הייתי גם משחית וחותך את החלקים, ככה אילתרתי מתלים עם 4 לינקים מקפיצים למיניהם שמצאתי והרבה דבק אפוקסי... הבעיה העיקרית הייתה השיניים הללו שלא החזיקו חזק. היצירות היו מרשימות אבל לא יכלו לשאת את משקלן העצמי והיו מתפרקות מיד וזה במקרה הטוב. במקרה הרע חלקים היו נגזרים/נשברים (צירים התפתלו, קרדנים התפוררו, הגלגל"שים הקטנים נשברו ועד הקורות הארוכות של 16 שיניים שהיו בהן חורים עבור הפינים ולא החזיקו מעמד בתפקיד שילדת סולם. כנראה שמאז גם סוג החומר עצמו קצת השתנה/שופר. היום זה פשוט לא נשבר.
דרור - אני לגמרי איתך (בכל זאת, רק כמה שנים.. לא דור בינינו).
אבל תיקון אחד - ב"חתך צלב" היה גם אורך 3!