שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
חברים שלום ,חשבתי לשתף אתכם במקרה שנראה לי עשוי לעניין לפחות את חלקכם,להלן הסיפור בתמצית:
על רכבי מותקנים בולמי פוקס בני שנה וחצי לערך ,לאחרונה התגלתה נזילה מאחד הבולמים הקדמיים-בולם פוקס בן כשנה וחצי קרס!!:mad:.
פניתי לאאוטבק טכנולוגיות היבואן ,שוחחתי עם המנהל הטכני -איציק והסברתי לו כי השימוש ברכב בעיקר דרכי קק"ל ומשך השימוש ואופיו כנראה מעיד על בולם תקול ,איציק ביקש לבדוק ולחזור אלי לאחר קבלת הבולם ופירוקו.
לאחר מס' ימים ומאחר ואיציק לא חזר יצרתי עמו קשר ובקשתי להבין מצב הדברים,איציק הסביר כי ייתכן והבולם יקרוס לאחר שנה וחצי של שימוש ולמזלי ניתן לשפצו ,כמובן שהשיפוץ בתשלום וזאת מאחר והאחריות נסתיימה לפני כחצי שנה:mad::confused:.
אני כמובן סבור כי אופי השימוש שעשיתי ברכבי ומשך חייו הקצרים של הבולם מצביעים להבנתי על כך כי לא ניתן לשלול דבר היות הבולם תקול במקור ואאוטבק טכנולוגיות לכל הפחות וחלק מנטילת אחריות על מוצריהם צריכים לקחת אחריות ולתקנו כשירות ללא עלות ,זו דעתי.
הצפייה שלי מבולם עם שם כשל פוקס הייתה חיים ארוכים של הבולם ונטילת אחריות של היבואן במידת הצורך.
אעיר כי המוצר(הבולמים) יובאו ע"י אאוטבק טכנולוגיות היבואן הרשמי,ולא מיבואן מקביל, או ביבוא אישי,אם כן מה הערך המוסף ברכישה מיבואן רשמי פרט למחיר הגבוהה:confused:
את השיעור שלי קבלתי , עתה לשיפוטכם.
תגובה: שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
כן,כולם קקות.
גם לי הבטיחו שנה אחריות כשלקחתי את אישתי,אמרו לי בובה של אישה מבית טוב ,עאלק.
אחרי שנתיים היא התקלקלה ורציתי להחזיר אותה לחמתי שתחליף באחריות,אמרה לי ז@*ן ,עברה שנת האחריות,נתנה לי הצעת מחיר כזו מנופחת שמאז אני מנסה לתקן אותה לבד,ודיי בהצלחה אני מוכרח לציין.
נשמה.
אתה מתלונן על חוסר גיבוי לאחריות שנגמרה?
אם באמת מעניין אותך אז אני חושב שהם צודקים.
שנת האחריות הסתיימה לפני חצי שנה.
שלם על התיקון
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
אתה קצת מתבלבל.
יש מושג הנקרא "גרייס"
שמשמעותו היא לקיחת אחריות לפנים משורת הדין.
הרבה פעמים עסקים מסכימים לתת יותר ממה שהם מחוייבים על מנת לרצות את הלקוח, וזאת לקדם את המוניטין שלהם, לתקן איוולת שלא מכוסה בחוזה המכר הכתוב קרי האחריות וכו'.
במקרה הנ"ל, אאוטבק יכלו לתת מעבר אם מצאו לנכון מכל סיבה שהיא, אבל באותה מידה זכותם גם לא, ולטעמי אין לך מה לבוא אליהם בטענות על כך.
יש אחריות לשנה. עברה שנה וחצי. אין יותר אחריות. פשוט.
מבאס, אבל צודקים.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
תקנה אולדמן עם 3 שנים אחריות ואז שהבולם ישבר לך לאחר שנתיים וכל מי שתפנה אליו לעזרה (היבואן , או הסדנה שהתקינה לך אותו ) ינפנף אותך כאילו אתה מטרד.
אז תבוא בטענות ,מהניסיון שלי ושל חברים עם אאוטבק עומדים מאחורי המוצרים שלהם ונותנים אחריות מעולה.
האחריות על פי החוק היא לשלושה חודשים או 6000 ק"מ כך שאין לך הרבה מה לעשות בעניין, אבל תהיה הגיוני יכול להיות שהמוט המלוטש קיבל שריטה מאבן שפגעה בו ובגלל זה יש נזילה או מחזיר שמן שהתקלקל בגלל בוץ. אני הייתי שוקל שיפוץ אבל בדוק לפני כמה עולה חדש ואז תחליט. דרך עגב כמה ק"מ נסע הרכב מאז הותקנו הבולמים הנ"ל ?
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טל חסיד
או מחזיר שמן שהתקלקל בגלל בוץ.
טל
+1
קרה לי בבילשטיין 7100, בולם לא זול בלשון המעטה, זמן קצר יחסית אחרי ההתקנה.
עם על הבאסה, לא חשבתי שאני יכול לבוא בטענה למתקין או היבואן.
היתרון של הבולמים האלו, וגם של פוקס, הוא שאפשר לשפץ אותם, לרוב בעלות נמוכה מעלות בולם בסיסי דראק.
יש הרבה סיבות לבולם נוזל, כשל של אטמים בלי גורם חיצוני זה לא משהו נפוץ.
הבולמים שנחשבים בפי רבים כטובים ביותר בארץ ( ואולי גם היקרים ביותר) כושלים אחרי שנה וחצי ואתם משלימים עם זה ?
בנוסף היה פה לא מזמן בחור שקנה ל"ק והלך להתקין פוקסים וכתב פה באחד הפוסטים שהוא מטורטר עם ההגבהה הזו ולא מרוצה ...
לחשוב שחיכיתי לפסח הקרוב במטרה להתקין קיט פוקסים במבצע לחג - אני חושב שנית ...
נכון לעכשיו לא חושב שאשקיע בפוקסים, אלא אשאר במיין סטרים בל"ק, כמו שזה נראה עכשיו הדבר הטוב ביותר במוצר הזה זה היחסי ציבור שלו, מקווה שמי שמרוצה ישאר מרוצה ....
שנה וחצי זה חצי שנה מעבר לאחריות אבל מוקדם מידי לכשל בבולם פרימיום כזה ולטעון שאבן סוררת גורמת לכשל כזה , מדובר בבולם ספורטיבי, מיועד מראש להרבה יותר מאבק בחניה.
לא קראתי כאן אפילו על מישהוא עם בולמים פשוטים שניפגעו מאבן כפי שנטען כאן...
לקחתי ללב למה?!
כי לאחרונה נתקלתי גם בפן היותר יפה של אחריות שניתן לתת וראיתי שגם אם האחריות נגמרת יש עסקים שרואים במתן שירות אחד מאבני התווך של עסק למוצרי פרימיום :
קנו עגלת תינוק של אינגלזינה ב"שילב " תעשו בה שימוש גם לאחר שנת האחריות למעשה אפילו שנתיים לאחר מכן , בואו עם תקלה במיסב הגלגל לסניף "שילב" מתוך מחשבה של תיקון= תשלום
קבלו עגלה חלופית לתקופת התיקון ובנוסף תיקון ללא תשלום.... וחיוך :)
לקוח מרוצה -חוזר עוד פעם ומביא חברים....
כרגע כמו שזה נראה יבואן של מוצר "פרימיום" לא מציע שום דבר מעבר למה שכל כל יבואן אחר של מוצרים רגילים וכביכול נחותים , אין ערך מוסף וחבל!
זה מוצר פרימיום , הייתי מצפה לתגובה מבעל המותג שיתן את דעתו לכאן או לכאן כדי לתת את הצד השני למטבע ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sherifon
הבולמים שנחשבים בפי רבים כטובים ביותר בארץ ( ואולי גם היקרים ביותר) כושלים אחרי שנה וחצי ואתם משלימים עם זה ?
בנוסף היה פה לא מזמן בחור שקנה ל"ק והלך להתקין פוקסים וכתב פה באחד הפוסטים שהוא מטורטר עם ההגבהה הזו ולא מרוצה ...
[/B]
אז זה הופך את העניין לאפידמיה ?
אני הגבתי קודם על אותו משקל. (ולפעמים מצטער על האימפולסיביות הזו)
אם רוצים להכפיש מישהו או משהו כבל עולם ואינטרנט ,גם לזה יש צורה אופן וכללים שיכולים לשרת אותך בסופו של דבר ולא להיפך.
אם פותח השרשור היה חושב קצת יותר על צורת העלאת הנושא ,היה צריך לא להזכיר את שם המוצר/יבואן/מתקין... אלא שואל שאלות עינייניות לגבי אורך חיים של בולמים בתצורות שונות ומשונות ועל האפשרויות של כשלים אפשריים בהם לאחר תקופות זמן מסויימות,ורק לאחר מכן היה יכול לבחור אם לנצל את התגובות ,או לא.
זה היה מקדם אותו הרבה יותר מול אותו ספק/חברה/מתקין כשהיו בידיו דעות "מומחים" בנושא,ואולי מנוף לחץ שהיה גם תורם לשינוי גישת היבואן (למרות שהוא לא חייב) לשאר הלקוחות במקרים מסויימים.
כח הרבה יותר חלש מנועם במקרים הללו של "פג תוקף האחריות".
כבר רכשתי בחיי מספיק מוצרים שנחשבים בפי העם פרמיום אבל מתו שניה לאחר תם האחריות והושלכו לאשפה בכאב גדול.
בתור דו"ח שימוש אישי אני חושב שלפוסט הזה יש משקל.
בתור תלונה על השרות של היבואן זה חסר משקל לחלוטין היות והאחריות הסתיימה זה מכבר.
היבואן לא חייב ללקוח דבר.
כספק שרות אני נתקל במצבים דומים והלקוחות שעבורם אני נלחם מול היצרן (בתחום שלי) הם הלקוחות שלי באים בגישה של מגיע לי.
בהרבה מקרים ניתן לקבל מהיצרן כיסוי תחת סעיף Goodwill אבל אצלי זה שמור כאמור ללקוחות המנומסים.
לא אוהב להשמיץ,
אבל אספר את הסיפור מהצד שלי.. (וקצת הוצאת קיטור..)
לפני שנה פלוס בערך ביצעתי הגבהה אצל סדנה ידוע באזור המרכז (יש עליה אפילו כתבה פה באתר..)
ההגבהה כללה החלפת 4 בולמים לבולמי פוקס.
בעקבות דברים כאלו ואחרים (בעיקר לוח זמנים ואופי ביצוע העבודה)
החלטתי שאני לא רוצה לחזור לאותה הסדנה (מעל 3 חודשים להחלפת בולמים וחיזוק סרנים), וכשהרכב כבר יצא מהסדנה, הרכב יצא ללא נוזל בלמים..:confused::mad:
כאשר פניתי לאאוטבק על מנת שיכיילו לי את הבולמים נדרשתי לשלם מחיר מלא לכיול עבור כל בולם.
יש לציין שלא כיילתי את הבולמים מעולם. לא אני ולא הסדנה
כשהסברתי את הסיבה שבגללה אני לא מעוניין להחזיר את הרכב לסדנה אלא לפרק לבד את הבולמים ולהעביר לכיול
עדיין נדרשתי לשלם את מלא הסכום עבור הכיול הראשוני.
ועכשיו אני שואל,
למה בגלל עבודה גרוע של בעל הסדנה אני צריך להוסיף כסף כדי לגמור את העבודה כמו שצריך?
וזאת מעבר לסכום כסף שכבר הוספתי כדי לתקן את הנזקים שנגרמו בסדנה -
(http://www.jeepolog.com/forums/showt...95%D7%A8%D7%99)
בבקשה אמיר,
תשאל ותקבל תשובה לכל שאלה.
מה נסתר לך?
במסגרת הקטנת נזקים, קורה ומחליטים להפסיק את הקשר עם ספק שרות.
במקרה כזה, המשמעות היא הוצאות על מה שהוא אמור לתקן על חשבונו. זו החלטה שמקבלים בעיניים פקוחות ומתוך הבנה שההוצאה הנוכחית תמנע הוצאות עתידיות.
במקרה הזה יבואן הבולמים ואתה לא קשורים... הוא מכר לסדנה ותיאורטית כל הקשר שלך איתו, כולל כיול , אמור להיות דרך אותו מתקין.. בפועל בחרת לנתק את המתווך מהשרשרת.
אני לא יודע איך אני הייתי נוהג במקום היבואן... אבל קל לי להבין את התסכול שלך.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אגב... לדעתי כל שיטת התמחור של המוצרים בתחום הזה שגויה מיסודה... אבל זה כבר נושא אחר.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כבר רכשתי בחיי מספיק מוצרים שנחשבים בפי העם פרמיום אבל מתו שניה לאחר תם האחריות והושלכו לאשפה בכאב גדול.
בתור דו"ח שימוש אישי אני חושב שלפוסט הזה יש משקל.
בתור תלונה על השרות של היבואן זה חסר משקל לחלוטין היות והאחריות הסתיימה זה מכבר.
היבואן לא חייב ללקוח דבר.
כספק שרות אני נתקל במצבים דומים והלקוחות שעבורם אני נלחם מול היצרן (בתחום שלי) הם הלקוחות שלי באים בגישה של מגיע לי.
בהרבה מקרים ניתן לקבל מהיצרן כיסוי תחת סעיף Goodwill אבל אצלי זה שמור כאמור ללקוחות המנומסים.
אין לי עיניין להכפיש ותגובות מתלהמות זה לא הסגנון שלי ואני מבין שיש פה סוגיה של מוצר שהאחריות עליו נגמרה וברור לכל שאף אחד לא חייב לתת כלום שלא באחריות ...
אבל :
הלכת ורכשת מוצר מצויין -"טופ אופ דה ליין", שילמת כסף טוב, נהנת ממנו כשהיה תקין ( ובולמי פוקס הם אחלה בולמים ), חצי שנה אחרי תום האחריות - תקלה .
במה זה שונה מכל מוצר סיני אחר שחיי בידיוק את משך חיי האחריות שלו ואח"כ לדבר לקיר ?!
אז כאן אני חושב שיבואן מוצרי פרימיום אמור לתת לך בית מעבר לאפשרות לתקן אותו בתשלום שזה טוב ויפה אלא רצון טוב בפעם הראשונה בעלות מופחתת כי לתקן\ לשפץ ניתן גם אחרי 5 שנים (בהגזמה ) ואז הגיוני לבקש מחיר מלא על השיפוץ ...
בקיצור , מבלי לפגוע או להשמיץ רציתי לשמוע מה יש לאוטבק לאמר , כי עד לפני הפוסט הזה עוד חסכתי לקיט של פוקסים , הייתי שמח להישאר בבחירה כל עוד אדע שיש בית טוב למוצר שמבין שגם אם עברה חצי שנה מאז תום האחריות זה לא שחור ולבן !!!
הרעיון היה לשתף אותכם שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
הסיטואציה גרמה לי לחשוב:
מה היתרון ברכישה מיבואן רשמי שמתחבא מאחורי אחריות ,ובחלוף 5,6 חודשים מתום האחריות מושך בכתפיו אומר "בעיה שלך" ,לתומי חשבתי כי ליבואן הרשמי יש ערך מוסף ,אבל אני לפחות עדיין לא גיליתי .
בארצות מתוקנות יש רי- קול (מוסד מדהים שקיים בארה"ב)תודעת שירות ויש נטילת אחריות ויש חשיבה על הלקוח לטווח ארוך ויש הבנה שבלקוח משקיעים כי עם זורקים עליו....הוא לא חוזר וזה משדר חוסר רצינות אבל זה כנראה "צפיות מופרזות ".
מהתגובות אני כבר רואה שהמקרה שלי לא בודד ולא יחיד.
אבל מהתגובות של חלק מהחברה ניתן היה להבין שאין בעיה ,וכמו שמאיר אריאל זצ"ל כתב "מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה" ,אז כל אחד יעשה את החשבון שלו אני את שלי עשיתי וכל וכוונתי הייתה לשתף כשירות לחברים (לא לליצנים),בולם של פוקס להבנתי לא צריך לקרוס אחרי חצי שנה מתום האחריות ואני לא חושב שמישהו כאן מכיר אותי מתחום האקסטרים ,רוב השימוש שאנו עושים ברכב הוא 90% נסיעה עירונית והשאר שבילי קק"ל ,שימוש מתון שאפילו בולם מקורי צריך לסחוב שנים.
עד עכשיו די נמנעתי מלהגיב, אבל קראתי את השרשור בעיון.
תקשיב, אני מבין את התיסכול שלך, בדיוק לפני שבועיים החלפתי מצבר, שסיים את חייו בדיוק חודש אחר תום שנת האחריות.
אבל אני לא בא בטענות לאף אחד! התקשרתי למקום שממנו קניתי, הייתי סבלני ורגוע, הסברתי להם את המצב והם אמרו שאין מה לעשות.
קיבלתי את זה בהבנה, שקניתי את המצבר, שנת האחריות הייתה גלומה במחיר.
במקרים רבים, לא רק במצברים, מציעים אחריות לזמן מורחב בתוספת תשלום. אחריות עולה כסף.
בוא ניקח לדוגמא אייפון, מכשיר פרימיום כיבכול, מיוצר באיכות טובה (ובוא נשאיר את הדעות החלוקות לגביו בצד), כל המכשירים מגיעים עם אחריות יצרן לשנה מיום הקניה. האחריות היא כמובן על פגמי ייצור ולא על נזקים שנוצרו בשימוש בלתי סביר. בהנחה שהבולם שלך לא תקין עקב תקלת ייצור ולא שימוש בלתי סביר (לדוגמא מכה חזקה לא בכיוון הכיווץ של הבולם).
על כל תקלה במהלך שנת האחריות, תגיע ליבואן או לכל משווק מורשה ותקבל מכשיר חדש במקום, אם התקלה אכן תקלת ייצור.
תגיע יום אחרי תום האחריות, ולא תקבל כלום. לא תיקון חינם, ולא הנחה בתיקון. אתה יכול לבוא אליהם בטענות? ונניח שתבוא, האם ייצא לך מזה משהו? אני מניח שלא.
למה? כי אפל חברה גדולה? ענקית? והיבואן שאתה מדבר עליו טיפה יותר "קטן"? זה לא פונקציה.
ניסית לשלוח מייל או לדבר טלפונית עם נציג שירות לקוחות של פוקס העולמית? אני חושב שזה מעניין מה יש להם להגיד בנושא.
בקיצור, קח בקלות, למרות המחיר יקר. אני אישית לא חושב שהיבואן צריך להוציא כסף מכיסו לפנים משורת הדין כדי שתהיה מרוצה.
ואם הפרסום זה ניסיון להפעיל עליו לחץ- שיטה מאוד מקובלת בימינו- מצטער, אתה טועה.
עד עכשיו, לא ציינת מה גרם לכשל.
עד שתעשה את זה, הכל ספקולציות מי צודק ומי לא ותרצה או לא, אתה נכנס לאט למקום לא בריא של הטלת דופי במישהו שעוד לא ענה.
אין לי מניות באאוטבק, אבל ללבות את התגובות בלי לתת מידע מה הגורם לכשל זה לא רציני.
בנוסף,
אני לא מצליח להבין מה הקשר בין המקרה שלך ובין ״ריקול״.