-
המלצות לבולם הגה
שלום
לפני קצת יותר משנה החלפתי בולם הגה לבולם של מונרו. בבדיקה אחרונה גיליתי עקבות שמן על הבוכנה וההגה נעשה קופצני בקרקע סלעית.
1) האם זה אומר שצריך להחליף?
2) אם כן האם זה אורך חיים סביר לבולם הגה?
3) האם יש השפעה על רוחב הצמיגים והגבהה על בחירת בולם?
4) אלו בולמי הגה אחרים מומלצים לסמוראי?
תודה רבה
עודד
-
1. עקבות שמן על הבוכנה מעידות, כנראה, על מותו של הבולם. פרק אותו, בדוק אותו גם ביד (שמא הנזילה היא מלמעלה ולא ממנו) .
2. לא. אבל לא ניתן לדעת מי אחראי לזה אחרי שנה - אתה או הבולם. אם זה היה אחרי שבוע, ניחא, אבל שנה זה הרבה זמן שדברים יקרו בהם.
3. כן. צמיג יותר גדול = יותר מומנט מופעל במכה.
4. נתחיל מזה שהרגיל טוב לך (המקורי). כל בולם הגה מחוזק שבא עם קיט שמיועד לסמוראי טוב לך, כל בולם הגה אחר בעל נתוני פתיחה/סגירה וקושי תנועה דומים יתאים באופן סביר.
מה אני הייתי עושה? הייתי הולך לחנויות חלפים, מוצא בולם הגה בעל תחום תנועה שווה או גדול מזה הדרוש לי (פירוט בקישור), מוודא שהוא קשה כמו אבן וקונה. אח"כ הייתי בונה סטאפ כמו שלי או דומה לו ושלום על ישראל (ועל ה370 ש"ח שגנבי תנועה רוצים על זה).
http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...C%ED+%E4%E2%E4
-
-
סושי, אני בדקתי לפני חצי שנה בערך. 370.
-
למה אתה אומר גנבים כל עוד יש אנשים שמשלמים את הסכום הנ"ל הם לא גנבים ולא יקרנים ברגע שאנשים לא יקנו את המוצר הם יורידו את המחיר או יפסיקו להביא אותו אם מצאת את המוצר יותר זול לך תקנה ממקום אחר
-
יש לי הרבה מה לומר בנושא, רונן, אבל זה לא יאמר כאן כי אין לזה שום קשר לפורום.
-
שלום
קצת מחירים
350 ש"ח במכשירי תנועה למקורי.
325 ש"ח לבולם של מונרו.
המחירים לפני מע"מ.
האם בולם הגה של סיקס או סופה או רכב שטח אחר יתאים (לא יהיה קשה מידי)? האם הוא זול יותר?
תודה רבה
עודד
-
אני לא חושב שמסיקס או סופה זה יתאים, כי הבולם שונה באופן החיבור (בוקסה-בוקסה אצלך, בורג-בורג אצלהם). גם אם החיבור זהה, גם האורך והמהלך צריכים להיות זהים וזה כבר ממש LONG SHOT. אבל מה מונע ממך להתאים אחד בין השפור לסרן, בהנחה ששלהם אכן יותר זול?
לך לאיפה שאתה קונה מונרו ושאל אותו איזה בולם הגה עם מהלך של 160 מ"מ או יותר יש לו. לא לפי רכב, לפי הקטלוג שלו. אז תשאל מחירים שוב.
בולם הגה קשה יותר יהפוך גם את סיבוב ההגה לקשה יותר במעט. ממש מעט. אצלי זה כבר גובל במאמץ, אבל אני עושה את זה עם 32 ועם בולם הגה שהיה מיועד לסיקס עם 35'... בקיצור, אני באוברקיל רציני שם. לא צריכה להיות לך בעיה מהכנסת בולם קשה מעט יותר, אפילו להפך - התחושה כשאתה נכנס לבמפ היא טובה בהרבה, זה רק בחניה שזה קצת מרגיז.
-
פרק את הישן בתור דוגמא, גש איתו לסיבוב בחנויות החלפים הגדולות באזור שלך בארץ, אני מבטיח לך שאתה תמצא משהו תחליפי מתאים - אותם סוגי חיבור, אותו מהלך ומידות פתיחה וסגירה, ואותו הקוטר - למה אותו הקוטר? לפעמים זה לא משנה, אבל לפעמים בולם שמן יותר מהמקורי יתחכך במוט שפור או משהו אחר. בולם שיהיה זהה מבחינת מידות חיצוניות, והוא אכן בולם הגה ולא בטעות בולם זעזועים, יתאים גם מבחינת מקדם הריסון שלו, אין לך מה לדאוג.
-
שלום
תודה רבה על העזרה. לסיכום קניתי בולם הגה חדש של מונרו ב 250 ש"ח בחנות בת"א. הבולם הוא בולם שמתאים לסמוראי אני רק מקווה שהוא יחזיק יותר מהקודם, שגם הוא של מונרו.
דרך אגב זה לא יאמן כמה קל לסובב את ההגה ללא הבולם.
תודה רבה
עודד