הוצאות דיסקו 1 - בנזין מול דיזל
אני לא הראשון ששואל אבל התשובות ישנות ולא ממוקדות לרכב הזה.
צריכה לכאורה - בנזין 1:5/6 , דיזל מגרד 1:9. נכון ?
מה קורה עם שאר המכלולים בדרך ? האם עלויות תיקונים ואחזקה של דיזל יותר יקרות מבנזין ואז מפסידים את היתרון של צריכת הדלק ?
מה לגבי ביטוח ואגרה ? בלי תנאים מיוחדים - האם ההוצאה גדולה יותר לדיזל ?
אני מבין שיש 2 דגמי דיזל בדיסקו דור 1 ? EDC ולא EDC ?
תודה,
אמיר
תגובה: הוצאות דיסקו 1 - בנזין מול דיזל
הכל מאוד תלוי במצב של הרכב , ואיך תיחזקו אותו קודם.
שלי היה דיסקו 95 דיזל שלקח 1:9 ,
אבל מצד שני הוצאתי עליו 10~ 11 אלף ש"ח בשנה על טיפולים , ותיקונים כשחלק גם עשיתי לבד -
אם הכל היה במוסך היה הרבה יותר יקר.
דיסקו דור אחד יש יותר דגמים - חוץ מעניין הEDC יש גם TDI200 לעומת TDI300 וגם לגבי צריכת דלק יש השפעה גדולה מאוד של ידני לעומת אוטומט.
בנזין נחשב יותר אמין - אבל יש הרבה מאוד מיכלולים משותפים.
תודה.
אני מדבר על אוטומט כרגע.
אמינות היא שאלה של תחזוקה והקפדה.
אני יותר שואל על עלויות מכלולים של זה מול זה.
הפער בהוצאות הדלק גדול ולכן השאלה אם הפער במכלולים מצדיק היצמדות לבנזין או שהדיזל עדיין יותר זול.
אם יש מדריך על ההבדלים השונים בין הדגמים בדיזל, אני אשמח לקישור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אמינות היא שאלה של תחזוקה והקפדה.
גם אתה נדבקת בנגיף ההכחשה?
מכוניות בנות 16-19 שנה... לך תדע אם הקפידו ואיך תיחזקו.
להבדיל מבני אדם, למכוניות יש זיכרון ארוך טווח עד מאוד... וזה לא סוזוקי. ממש לא.
אני מסכים. לכן אני רוצה לדעת כמה גדולה המכה בין הסוגים. זה שהיא תהיה שם אני יודע.
כמי שהחזיק סוזוקי קטן וגם לנדרובר, המכה קשה מאד.
אני מניח שזה די ברור לך ולו מתוך התגובה של אמיר ב.א למעלה.
למה לסבול בכוח?
אלא אם אתה שואל בשביל חבר... (גם לו לא מגיע לסבול)
אין ויכוח שזה לא סוזוקי אבל בפעם העשרים ואחת, המספרים שלי אחרים לחלוטין, דיסקאברי 98' דיזל EDC, 340,000 ק"מ על השעון:.
משך שנתיים בדיוק ו-20,000 קילומטרים, 12,800 שקל הוצאות כולל הכל - החלפת טיימינג מניעתית, מצבר חדש, ניקוי רדיאטור, ריענון מערכת חימום והתקנת מד חום דיגיטלי, טסטים, אני ממש לא מצליח להגיע לסכומים הנקובים מעלה. ואני לא מסובב בורג בעצמי, הכל במוסך.
תצרוכת דלק, בין 7 ל-11 ק"מ לליטר. בנסיעה בינעירונית במהירות כ-100 (110 בכביש 6), עמוס אנשים וציוד אבל ללא גגון, 10.05 ק"מ לליטר.
כפי שאמרתי מאוד תלוי במצב התחזוקה של הרכב.
הרכב שהיה אצלי היה אצל כמה שלא ממש דאגו לו ,
יד אחרונה נסע לכל מיני כפרים עם מוסכי מדרכה במטרה לחסוך בכסף,
יד לפני זה היה ספר שבקושי הבין איזה רכב יש לו ולא ממש טיפל בו ,
ויד לפני זה היה הייתה חברה בפשיטת רגל.
כל זה התברר לי עם הזמן בניסיון להבין למה הרכב מתנהג כמו שהתנהג ...
ועדיין עם טיפול מתאים , נהנינו ממנו,לא הזמנתי לרכב אף פעם גרר ,
כן היו תקלות אבל לא כאלה שהשביתו לגמרי את הרכב ,
תמיד הגעתי למוסך בנסיעה או שתיקנתי בעצמי בשטח.
רכב נוח ומפנק , היה קצת עגלה לעומת זאת.
אם החלטת לקנות דיסקו 1,
אישית, במחירי הדלק היום, אם הרכב הוא לשימוש יומיומי, אל תקנה בנזין. הוצאות הדלק יפרקו אותך.
אם הרכב רק לשטח תקנה את הרכב הכי מטופל והכי שמור שאתה מוצא - דיזל או בנזין.
בהצלחה.
אמיר, בסופו של דבר הכל תלוי בקילומטראז' המתוכנן.
אם זה רכב יומיומי רגיל - חפש דיזל.
אם זה רכב טיולים לסופ"שים - הבנזין יותר כיף. שלא תצפה לטיל בליסטי, אבל בהשוואה לדיזל הוא כיף.
על אמינות, שכיחות תקלות וכו' כבר נאמר הכל.
בכל מקרה - זה לא סמוראי. תתכונן למכה כואבת.
כמי שהחזיק שנים רבות דיסקו הן דיזל והן בנזין אין הבדל משמעותי ביניהם מבחינת עלויות החלפים או הטסט או הביטוח.
יש הבדל מבחינת רמת האמינות היחסית לטובת הבנזין דווקא שיחסית ( מדגיש יחסית) לדיזל התקלות בו פחות שכיחות. הכוונה לתקלות מיכאניות אמינות מערכות החשמל והנוחות זהות בשניהם.
גם אצלי עלויות התחזוקה (להבדיל משיפורים) היו בגבולות מה שרמי גלבוע תיאר
העיצה הכי נכונה היא של יואב תמצא את האקזמפלר הכי שמור ומתוחזק דיזל או בנזין...
עד כה אנחנו באותו הקו.
זה יהיה רכב יומיומי נהוג על ידי האישה (שאגב היא זו שיזמה את המהלך כשנתתי לה אופציה בין זה לבין טנדר :) ), עם טיולים רגועים עד רמת הבינוני פעם בכמה שבועות.
בסה"כ אנחנו לא עושים ק"מ גבוה ביום יום, יש ימים אפילו שלא נוסעים כלל, אבל עדיין יש לפחות פעם בחודש נסיעה מהמרכז לחיפה / ב"ש ואני צריך להיות שקט כשהיא נוסעת.
בחודש רגיל אנחנו שותים 2 מיכלי דלק. צריכה ממוצעת של 1:10.
הנטיה שלי היא לדיזל בגלל הפער הגדול בצריכת הדלק, אבל תמיד זכרתי שעלויות התחזוקה יקרות יותר בדיזל - משאבת דלק, פילטרים, התנהלות שונה מהבנזין מבחינת תחזוקה. זה מה שאני חיפשתי גם למצוא בשרשור והתשובה לכך אם הבנתי נכון היא שההבדל זניח כי מה שאחסוך בדלק אוציא בחלפים ולהפך. את מה שאוכל לעשות לבד אעשה לבד אבל אני מאמין שלא תהיה לי ברירה מידי פעם ואכנס למוסך. יש לי פחות זמן פנוי וגם יש חלקים שכבר אי אפשר להרים סתם כך ביד כמו שהיה בסמוראי.
נהגתי בבנזין ונהגתי בדיזל, אני יודע שהדיזל הוא עגלה, אבל זה גם מה שירסן אותי מלהתפוצץ על כל אתגר שטח שיגיע. מחפש רכב שיקח אותי ואת המשפחה לנקודה שהיא קצת מעבר לשביל הרגיל, נוכל לפרוש שם מאהל קטן עם כל טוב האוכל ולבסוף יחזיר אותנו משם בשמחה. היום גם מעגל החברים שלנו הוא כזה, כך שלהחזיק מגרסת סלעים לא באמת יתן את מה שצריך ויאלץ גם תחזוקה גבוהה יותר וגם כנראה יהיה פחות נוח לאישה ביום יום.
לחפש את השמור ביותר זה תמיד הכיוון. אני מחפש רכב רגוע יחסית במצבו ולא מפלצת שטח משופרת, כמובן שאם כבר יש לו נעילות / הגבהות / ציריות מחוזקות ושאר ירקות אני לא אתנגד אבל זה גם יאמר לי שהרכב כנראה עבר כמה התעללויות בעברו ויכריח אותי לבדיקה מעמיקה יותר ויד על הדופק יותר מהרגיל, וגם ככה זה רכב מלא הפתעות.
אני גם לא לחוץ לרכישה כי אני צריך קודם למכור את הגולף שבבעלותנו כרגע (אגב, בגלל שזו גולף, אני מכיר קצת מה זה מחירי חלפים יקרים ותחזוקה של מכונות מוצצות, אפילו שיש לי הנחות מכובדות).
צרה אחת שאינה פתירה טכנית היא עניין הטסט שברוב הדגמים שיש ביד2 הולך ומתקרב לשניים בשנה וזה קצת מבאס.
עדיין לא הבנתי מה ההבדלים בין EDC ללא EDC, אבל גם לא חפרתי בפורום בשביל להעמיק :)
TDI300 ו200 אני מכיר מהדיפנדרים, אני מניח שזה אותו הדבר פה ? או שעשיתי מישמש ?
תודה לכולם
אמיר
*אינדיאנים לצערי לא בתקציב, ולא בא לנו על טרופר, למי שחשב להציע את זה כתחלופה. לכן מה שנשאר בעולם השני סרנים חיים ו-4 דלתות בעלות כניסה נמוכה הוא הדיסקו.
הי,
לא מכיר דיסקו 1 אלא רק דיסקו 2 קשיש (2001 280000 ק"מ) שמפתיע אותי לטובה כל שנה מחדש בעלויות התחזוקה הזולות/זניחות (כמעט 10 שנים עם אותה נבלה).
אני בטוח שבכל רכב שטח שתקנה בשנתונים האלו תיאלץ לעשות יישור קו כזה או אחר, אבל אם תקנה דיסקו ואתה יודע/רוצה לייבא חלקים לבד וגם ולתחזק את הרכב בעצמך תוכל לחסוך סכומים משמעותיים ובנוסף להביא את הרכב לרמת אמינות גבוהה.
תשקיע מאמצים בחיפוש דיסקו שהיה תקופה ארוכה (5+ שנים) בבעלות היד האחרונה ושטופל בזמן, במוסך אמין עם חלקים איכותיים ...(קל לזהות לפי צבע הפילטרים...) ברוב המקרים בעלים של רכב כזה הוא "פריק" של LR......אח"כ קח את הכרכרה לבדיקה מכנית אצל יענקל'ה/מוסך גבע/עמיעד וחשמלית אצל גרשון /רמי כדי לקבל חוות דעת אמינה שעל פיה תוכל לקבל החלטה נבונה.
אם בדרך תתקל בדיסקו 2 TD5 ידני, ספר לי :)
אני מודאג...
אתה מדבר על רכב שמתקרב לשני טסטים... קריא 20 שנה... ואינדיאני בן 20 יקר לך מדי??? הוא אולי עולה פי 3-2 מדיסקברי, אבל עדיין זה לא הרבה... אז מה התקציב שלך? אלוהים ישמור אותך אם תקנה דיסקברי - או אינדיאני - או כל SUV אחר - ב10,000 שקלים...
לא 10 וגם לא 20. נאמר ש40 זה הגבול העליון אחרי יישור קו וקצת ספייר לתיקונים שלא נתפסו בבדיקה.
ב25-30 יש היום כמה דיסקואים סבירים ביותר לפני מו"מ (אני פשוט לא יכול לומר טובים באותו משפט). גם בנזין וגם דיזל, יש אפילו כאלה עם נעילה אחורית, קדמית, מיגונים ואחד גם עם כננת. שנתונים של 94-98.
יש כאלה שיגידו שזה לא שפוי להוציא כזה סכום על הכרכרה הזו, אני נוטה להסכים נוכח המוניטין, אבל נראה מה ילד יום.
בכזה מחיר אני לא מכיר אידיאני אחד נורמלי וכאן נכנס נטו מוניטין ולא שום דעה מגובה בנסיון אישי שלי.
את צריכת הדלק של האינדיאנים כולם יודעים, היא מקבילה לדיסקו בנזין. על אינדיאני דיזל טוב לא שמעתי, אז אני אפילו לא נכנס לשם.
על שעטנזים של גז אני לא מדבר באף אחד מהדגמים. זה פשוט לא בא בחשבון בשלב הזה של החיים.
נמרוד, אתה מוכר את שלך ? :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מודאג...
אתה מדבר על רכב שמתקרב לשני טסטים... קריא 20 שנה... ואינדיאני בן 20 יקר לך מדי??? הוא אולי עולה פי 3-2 מדיסקברי, אבל עדיין זה לא הרבה... אז מה התקציב שלך? אלוהים ישמור אותך אם תקנה דיסקברי - או אינדיאני - או כל SUV אחר - ב10,000 שקלים...
+1
בהנחה שאתה לא נשוי ליוטה קליינשמידט (ואני ממש מקווה בשבילך שאתה לא), דיסקברי 1 בן 16-20 שנה זה לא רכב שאתה נותן לאישה לנהוג בו בראש שקט, ובטח לא מהמרכז לחיפה או ב"ש - תתעוררר מהפנטזיה ומהר.
אני חייב לומר שהקילומטראז' המתואר, קצת מדאיג אותי. אם זה מעבר ל-15000 ק"מ בשנה, הייתי אולי נרתע מדיסקו, אבל אני לא יודע מה הייתי קונה במקום? טנדר, טרופר? רודיאו? אף אחד מהם לא נראה לי בכלל.
EDC זה חיישן שהוכנס ב-1997, והוא משפר מאוד את תגובת הדוושה של הדיזלים. אל תקנה ללא EDC, זה ממש שבלול מעצבן, למרות שהוא עושה הכל. גם ה-EDC לא ארנבת, אבל לפחות אתה מרגיש שלחצת גז. מדובר בעיקר בזינוק מעמידה, בהמשך זה פחות מורגש.
אני לא רואה שום הבדל בין דיסקו 1 לכל SUV אחר בשנתונים הללו - כולם צריכים יד על הדופק, כולם צריכים בדיקה מקפידה, כולם צריכים יד מלטפת.
אם זה היה תלוי בי, הייתי לוקח ריינג' דור ראשון, בנזין. אבל עליהם רוצים 50 אש"ח ומעלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אני לא רואה שום הבדל בין דיסקו 1 לכל SUV אחר בשנתונים הללו - כולם צריכים יד על הדופק, כולם צריכים בדיקה מקפידה, כולם צריכים יד מלטפת.
יש המון המון הבדל....שאתה לא מאמין.
בחבורה שלי מטייל איתי בחור זקן(סליחה אפי) אבל עם טרופר 93, אוטומט, שחוץ מבנזין טפו טפו טפו לא עושה בעיות אחרי יישור קו.
ברגע שאתה מטפל ולומד את נקודות החולשה - הרכב אמין מאוד. זה מניסיון שלי של שנתיים עם טרופר 95 שלא חווה תקלה אחת אפילו.
וברמות עבירות שאתה מחפש אתה לא באמת צריך שני סרנים חיים....
מחזק את רוב הדברים שנאמרו כאן אבל במיוחד את העניין של מי נוהג ברכב.
ברכב כזה אני לא מעז לתת לאשתי לנהוג יומיום לעבודה. היא צריכה רכב אמין וחדש שיניע בבוקר (כל בוקר) ויצליח להגיע לעבודה שלה ולחזור, בזמן ובלי תקלות. וזה לא עניין של אשה או לא (תבינו ברכב האחרון היא ידעה לעצור בצד, לעשות איפוס למחשב הכולל ניתוק מצבר ולהמשיך בלי להתקשר אפילו, רק היתה מעדכנת בסוף היום "...אגב האוטו עוד פעם התחרפן"...).
העניין הוא שאני לוקח על עצמי את האחריות שבתשומת לב לרכב, ואת היכולת לגרום לרכב להניע ולהגיע גם אם יש תקלה או לחילופין לדעת לעצור/לשים לב לנורות ריחות ורעשים ולמנוע נזק (האמת ששלי הוא 2004 וטפו טפו בנתיים פיקס אבל עדיין...).
מאותה סיבה גם לא הייתי ממליץ למי שלא פריק של הרכב או לפחות מבין קצת להחזיק רכב כזה (ג'יפ מזדקן הכוונה).