-
4 קבצים מצורפים
קנינו סופה! יש מלא מה לעשות, ועוד יותר- שאלות...
טוב,
בסוף החלטנו וקנינו סופה. ארוכה, סגורה (כפי שמכונה כאן לעתים- בכפייה...).
לקח קצת זמן ומצאנו אחת 96, אזרחית מבטן ומלידה, "בודי גבוה", במצבה הכמעט מקורי, לטוב ולרע.
סידור הכיסאות- לטעמי מעולה,אך צריך להתרגל ליציאה מכיוון אחד. נשאר אחלה של תא מטען.
הנסיעה על הכביש מפתיעה לטובה- האוטו נוסע בכיף, לא מקרקש ולא משמיע קולות, מלבד רעשי רוח שנכנסת...:D
קודם כל היא תקבל טיפול, כולל שמנים בדיפ', גיר, טרנספר.
חגורות בטיחות- תיקון חגורה קיימת במושב האחורי (תפוסה) והשלמת חגורת מותניים לושב אחורי אמצעי.
אח"כ: חלונות חשמליים (מה זה הדבר הזה?? זו סופה!), ומנגנוני מעילה מרכזית יצאו. (ייתכן וזה יצא כך במקור- כגרסה "מפוארת"?
שעון דלק: תקוע על מלא- יסודר.
כל מיני דיבוריות וטלפונים צריכים לצאת. כיסא הנהג: צריך לקחת אותו קצת אחורה. ארוכה ארוכה, אבל צפופה.
בתוכנית: גגון, כלוב (אולי חיצוני), קיט קפיצים ובולמים מלא- סביב אוגוסט.
השלמה לג'נטים מקוריים, איטום דלתות, מנשא לגלגל רזרבי ועוד.
אעדכן ואשאל,
אסף
-
תגובה: קנינו סופה! יש מלא מה לעשות, ועוד יותר- שאלות...
יפה יפה.
פוטנציאל אדיר להשקעה כרכב טיולים רב תכליתי.
תתחדשו ותהנו.
-
-
תתחדשו!
סופה זה כיף! באמת כיף!!
-
תתחדש ותהנה נראה בסיס מצויין למפלצת
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
תתחדשו!
סופה זה כיף! באמת כיף!!
מה זה כיף? אושר אמיתי!
בדרך דרומה מהצפון, אפילו שמעתי רדיו! תענוג!
-
תתחדש! יפה מאוד ואחלה פוטנציאל. עוד מעט לא תבין איך בזבזת זמן עם סיקס...:rolleyes:
צמיגי 31 טובים, קפיצים טובים עם 3-4 אינץ' הגבהה ונעילה אחורית ואתה כבר עם רכב טיולים משובח. נעילה קדמית מביאה אותך כבר ליכולת לשוטט חופשי כמעט בכל מקום.
לגבי ג'נטים: תעיף את הג'נטים המקוריים. צמיג קדמי 31 עליהם כבר מתגרד בקפיצים ובאמת חבל להשמיד צמיג תוך חודש-חודשיים.... הג'נט הנכון הוא 7 או 8 אינץ' עם מעט אופסט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תתחדש! יפה מאוד ואחלה פוטנציאל. עוד מעט לא תבין איך בזבזת זמן עם סיקס...:rolleyes:
צמיגי 31 טובים, קפיצים טובים עם 3-4 אינץ' הגבהה ונעילה אחורית ואתה כבר עם רכב טיולים משובח. נעילה קדמית מביאה אותך כבר ליכולת לשוטט חופשי כמעט בכל מקום.
לגבי ג'נטים: תעיף את הג'נטים המקוריים. צמיג קדמי 31 עליהם כבר מתגרד בקפיצים ובאמת חבל להשמיד צמיג תוך חודש-חודשיים.... הג'נט הנכון הוא 7 או 8 אינץ' עם מעט אופסט.
על הכביש אין מה להשוות לסיקס, התחרות לא הוגנת. אבל כמו שהגלגלים יורדים לשביל, הסיקס לא שם עליה... אולי אם קפיצים טובים וצמיגים אחרים הסופה תתגמש קצת. עכשיו היא מרגישה כמו מלגזה בדרך משובשת. הצמיגים המותקנים כמו ברישיון: 235/75/15. 31 זו מידה מאושרת? יש טעם לפנות לתע"ר?
-
הקפיצים המקוריים לא ראויים לשימוש גם כשהם חדשים. הם טובים רק למיחזור מתכות.
יש המון אפשרויות בתחום הזה. מומלץ להתייעץ ולבדוק סטים שונים.
לאוטו שלך אני ממליץ בלי לחשוב פעמיים על רוביקון אקספרס. הבעיה - קצת יקר. תבדוק אצל מתלם, הוא משווק ומתקין אותם.
יש עוד סטים, את חלקם אני לא מכיר ככה שאין לי דעה עליהם.
אחרי החלפת הקפיצים הסיקס יישאר זכרון רחוק ולא תתגעגע אליו.
31/10.5 היתה מידה אופציונלית מתע"ר. לא צריך שום אישור מיוחד והם לא דורשים שום שינוי או שיפור אחר למעט ג'נטים מתאימים.
נעילה אחורית זה המינימום לדעתי בג'יפ טיולים, קדמית גם מומלץ. לא רק בגלל העבירות אלא כי זה שומר על האוטו, חוסך לך שבירות ומאפשר לך לנסוע רגוע גם בשטח אקסטרים.
אישית, למרות שאצלי יש מקדימה נעילה נשלטת-אוויר בולסטר והיא מצויינת, אני ממליץ רק על נעילות אוטומטיות אולד סקול: דטרויט לוקר מאחור, לוקרייט/נו סליפ מקדימה. אמינות וטובות. אבל זה כבר עניין של העדפה ותקציב.
-
מזל טוב.
סופה "תאומה" לסופה שלי.
הכל נראה מקורי להוציא משענות הגב של הכסאות שקוצרו לטובת שדה הראיה לאחור. בנוסף, יש בלגן עם אחידות הג'אנטים.
קח כל מילה של דרור בסלע. הכל נכון כולל סדר מקצה השיפורים שציין.
מה שדרור לא ציין הוא טיפול מונע בחלודה במרזבים ובגג.
ממליץ על ניקוי חלודה רופפת במברשת פלדה וצביעה בצבע מיועד לצביעה על חלודה (המרטון וכד') ומספיק בעבודה עצמית.
אל תתפתה ללכת לפחח ולעשות "שפכטל" שיגמור את הגג.
אני מחזק גם את הצעת דרור לגבי נעילות אוטומטיות אחורית וקדמית.
עוד פרט חשוב, לצרכי עבירות ו- Rock Crawling התקן מצערת גאז ידנית והוסף קפיץ למצערת הקיימת בגלל דוושת גאז עצבנית בסופה.
בהצלחה.
-
בסופ"ש הקרוב היא תעבור טיפול: שמן ומסנן שמן מקורי כמובן, פלאגים, ריקון ושטיפת רדיאטור ומיכל עיבוי ומילוי נוזל קירור טוב, פתיחת שני הדיפ', ניקיון ומילוי שמן טרי, בדיקת שמן ת. העברה וגיר, פירוק הדשבורד לשם שליפת חוטים של החלונות החשמליים וזריקתם לפח. הדפסתי את ספר הרכב ואת הדפים שקשורים להזרקה ומע' הדלק. השלב הבא יהיה ניקוי המזרקים. בקשר למרזבים וקוסמטיקה: כרגע אעשה צעד לשימור בלבד עד שאחליט מה יהיה הטיפול ומתי. שלחתי היום מייל לאחד המהנדסים בתע"ר לשם אישור צמיגים 31, מקווה שהוא אכן יכתוב ואשנה מידה. קפיצים ובולמים: מתכנן סביב ספטמבר, חבר חוזר מרילוקיישן עם מכולה. אולי יהיה בתוכה R.E אם אמצא סט מתאים במידה ובתקציב. חיפוש בפורום "חלונות הזזה" הביא אותי לכתבה מבעסת על סופה שנגנבה... בעל מקרה, זה מעניין אותנו מאוד, איוורור החלק האחורי. מצאתי השבוע, איכשהו היה לי קצת זמן להתעסק עם זה(...) גומיה מקורית לדלת האחורית ומנשא לגלגל החילוף, אז נראה לי שיש לי מספיק משימות לבינתיים.
-
חבל על הכסף, בכל הנוגע לגומי מקורי לדלת - הוא לא שווה כלום.
במרזבים הכי החשוב לפתוח את חורי הניקוז ב-4 פינות. עם השנים (צבע, תיקונים וכו') החורים נסתמים ו... חראם..
לדעתי גם ההשקעה בדטרויט מאחור, מיותרת - נכון שהוא חזק אבל גם יקר. אני נסעתי שנתיים וחצי עם NO-SLIP מאחור (כל טיול ועבירות, הרכב עמוס לחלוטין) בלי שום בעייה. עשה יופי של עבודה ובכלל (בכלל) לא מרגישים/שומעים שהוא שם.
אם יש כסף, דטרויט זה אחלה אבל..
לא מבין למה לפרק חשמל, אם החלונות עובדים. זה לא שאתה משקיע להתקין. עובד - אל תיגע... אלא אם ה"קיק" שלך הוא להתכופף ולסובב...:)
נראה מצויין - בהצלחה..
-
בסופה, כל דבר שעובד - לא לנגוע בו!!!
חלודה במרזבים - אין מה "לשמר". צריך לטפל לעומק ומיד, כי זה סרטן שזולל את האוטו במהירות שפשוט לא תאמין. קצת חלודה במרזב יכולה להפוך תוך שנה-שנתיים לחור בגודל של אגרוף.
קפיצי רוביקון אקספרס שמביאים לך מאמריקה לא יתאימו. כלומר תצליח להתקין אותם, והם לא ישרדו.
וזה כי באמריקה לא מכירים סופה. שם יש קפיצים לרנגלר YJ שהוא ג'יפ הרבה-הרבה יותר קל מסופה ארוכה סגורה. הם פשוט ישקעו לך.
קפיצי רוביקון אקספרס שמיועדים ספציפית לסופה והמיפרט שלהם פותח בישראל על סופה (הירוקה שלי ז"ל) יש רק אצל מתלם. הוא נציג/יבואן של רוביקון אקספרס בישראל.
NO SLIP זו אחלה נעילה, אבל דטרויט לוקר זו הנעילה הטובה ביותר לטעמי. נכון שהיא יקרה יותר, אבל הבלאי אפסי ולא נדרשת שום תחזוקה. גם אחרי הרבה שנים. אם מביאים לך דברים במכולה, הייתי מכניס לשם דטרויט אחד (לדנה 60 האחורי) ונו סליפ אחת... (לדנה 30 הקדמי)
-
לגבי הקפיצים,
לא כדאי להזמין של סקרמבלר?זה לא יהיה יותר מאסיבי?
גל
-
3 קבצים מצורפים
המתלם נהדרים ואני אומר את זה ללא טיפה של ציניות.
הםניסו להתאים לסופה שלי קפיצים ועבדו קשה וייצרו (ממש כך - מולי עיני. מפסי פלדה ישרים שכמעט הותכו ונחתכו ועוגלו ועורגלו ושוחררו) 3 סטים וחייבו אותי רק על אחד.
אבא של איתי היה טיפוס או כמו שאבא שלי היה אומר "טי-פוס" ואיתי נשמה טובה.
הם אפילו הודו לי על הסבלנות ואמרו שמהנסיונות עלי ירוויחו כולם - אבל אחרי 3 סטים (אורכים ומפרט שונים), איבדתי את הסבלנות ונפרדנו כידידים.. באמת.
דרור התחיל את הסיפור שלו מיד אחרי.. ובהצלחה.
ולמה אני מספר את כל זה...
משום שמספר חודשים אחרי זה, מישהו המליץ לי על חמילבסקי בחולון.
הוא אמנם לא ייצר כלום אבל מדד את המשקל והאורך הרצוי/דרוש (התעקשתי שהקפיצים יהיו "מוכנים לקבל" ריבולברים) ורקח לי סט מוצלח מאוד, מכל הפלטות שהיו לו שם.
התוצאה היתה סופה רכה ונוחה מאוד.. מאוד.
לזה הוספתי סט בולמים של ראנצ'ו (נמרוד לא אהב את זה יותר מידי, בלשון המעטה) עם שליטה מרחוק (לחץ אויר) על הקשיות (בערך אבל זה לא המקום להסביר) שהפך את הסופה מרכה לקשה וכל מה שבאמצע, בלחיצת כפתור הכל לפי הדרישה ולפי תוואי השטח והעומס והמשקל.
מה אני אומר?
לעשות קפיצים בהזמנה (היוםן, אחרי הניסויים של דרור והתוצאה, הייתי בהחלט הולך למתלם), בלי ניסויים של קפיצים מחו"ל (אני עוד זוכר המדריך שנמרוד (נדמה לי) כתב ואיך שהקפיצים והתושבות היו צריכים לעבור התאמה...) ולהתקין בולמים מתכווננים.
הבולמים, ד"א, למרות הסיפורים והתלונות שעלו גם פה, החזיקו אצלי שנתיים וחצי בלי אף בעייה וגם כשהתחממו מאוד, זה לא הגיע לרפיסות מוחלטת - במקרים הגרועים ביותר, כיוונתי אותם ל"קשה" ביותר לכמה קילומטרים... שינוחו קצת..
- - - Updated - - -
הנה. העלתי באוב. מזל שיש פה באתר.
בשלב הזה, לפני הכלוב והשיפוץ "נגד מים", אלה הקפיצים של חמילבסקי ובולמים של ראנצ'ו "12, מתכווננים מהרכב (את התושבות גידי ריתך... היסטוריה) .. רכב משפחתי.
קובץ מצורף 85596
קובץ מצורף 85597
קובץ מצורף 85598
-
תתחדש
יש לי כזה משנת 94, רכב טיולים קשוח, קל מאוד להתאהב ביכולות השטח שלו (ולשנוא את הדרך לשטח).
לא חייבים לבצע את כל השיפורים המוצעים, תלוי בסוג הטיולים אותם אתה מתכנן לבצע.
תהנה
-
אבל זה עם ריבולברים... מוצר מת מהעבר המאוד רחוק.
אפילו באמריקה זה לא היה חוקי לכביש.
שאף אחד לא יחשוב להעיז לנסוע עם זה בכביש ציבורי...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj 64
לגבי הקפיצים,
לא כדאי להזמין של סקרמבלר?זה לא יהיה יותר מאסיבי?
גל
לא, כי אין כול קשר בין סקרמבלר לסופה
סקרמבלר זה CJ7 ארוך אבל אין הבדל ביכולת המשא(רבע טון) כלומר הקפיצים זהים.
אורגינלית היה אופציה (בארה'ב) ל3 קפיצים שונים, היו קפיצים ל4 צילינדר שהיו יותר רכים, קפיצים סטנדרטיים לרכבים עם ה6 ציל והיה קפיצים HD שבאו במקור עם אופציית מפנה שלג. כול הקפיצים האלה לא באו עם מספר העלים שהגיעו בסופה סטנדרטית, ואגב, בCJ הקפיצים הקדמיים יותר צרים מהאחוריים, כלומר לסופה אתה רוצה 4 קפיצים אחוריים(של CJ)
-
אז בכל אמריקה אין קפיצים?
כל המפלצות שלהם נוסעות על "פארש"
רק בישראל יש??.?לא נשמע הגיוני!,אני מאמין שיש להם סטים שונים לגיפים ולא רק לעדינים
גל